Spouwmuurisolatie? Isoleren van uw spouwmuur is meest effectieve isolatie!

Vocht op de buitenmuur? Last van tocht? Veel te hoog energieverbruik? Overweeg spouwmuurisolatie. Een spouwmuur isoleren is relatief goedkoop, het rendement is hoog. Spouwisolatie verdient u terug in 3 tot 5 jaar.

Wat is nu de beste spouwmuurisolatie?

Isolatiespecialist.nl heeft verschillende soorten producten om de spouwmuren van uw woning te isoleren. De beste spouwisolatie bestaat namelijk niet, WEL de beste spouwisolatie voor UW woning. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar de situatie van uw woning en het gevelwerk. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een gratis isolatie advies.
kosten spouwmuurisolatie
''Spouwmuurisolatie? Dat fiets je er zo in! Deze leuke foto is door een klant ingezonden t.b.v. de fotowedstrijd. Veel mensen denken dat het isoleren van spouwmuren een heel gedoe is. Helemaal niet! Het werk gebeurt van buiten en is klaar binnen 1 dag.''

Spouwmuurisolatie en kosten

Wat zijn de kosten voor spouwmuurisolatie? Al vanaf € 12,00 per m² kunt u al uw spouwmuren isoleren. De prijs voor de spouwmuurisolatie is vaak afhankelijk van o.a. de bereikbaarheid van uw gevel, de hoeveelheid metselwerk en de breedte van de spouw. Wij werken uitsluitend met de beste isolatiematerialen die beschikbaar zijn. Tegen over de spouwmuurisolatie kosten staat een zeer korte terugverdientijd! En .. comfort! Wilt u weten wat voor uw spouwmuurisolatie de prijs is? Neemt gewoon eens contact op.

Spouwmuurisolatie en subsidie

Lees meer...
Op dit moment kunt u profiteren van een subsidie op spouwmuurisolatie. U ontvangt u € 5,00 per m² subsidie op het isoleren van uw buitenmuren. Deze isolatie subsidie is geldig indien u minimaal twee isolatiemaatregelen neemt. Lees hier meer over de voorwaarden van de isolatie subsidie.

Na-isolatie van de spouwmuur: Wat is de gemiddelde jaarlijkse besparing?

Soort isolatie Spouwmuur Vloerisolatie Dakisolatie
Hoekwoning/ twee-onder-één-kap € 550 € 190 € 600
Tussenwoning € 210 € 160 € 500
Vrijstaande woning € 800 € 330 € 1000
Gemiddelde terugverdientijd 4 jaar 9 jaar 7 jaar
 

Spouwmuurisolatie nadelen?

Kleven er ook nadelen aan het isoleren van een spouwmuur? Daar gaan in ieder geval veel verhalen over rond. Maar in de praktijk valt dat erg mee:

Nadeel 1 Spouwmuurisolatie en vocht?

Sommige mensen zijn bang voor vochtproblemen door spouwmuurisolatie. Het is waar dat in het verleden (jaren ’70 en ’80) vochtproblemen ontstonden door spouwmuurisolatie. Dat lag aan de toenmalige methodes en materialen. Die problemen bestaan nu niet meer. Het isoleren van spouwmuren voorkomt in de praktijk juist veel vocht- en schimmelproblemen. De spouwmuurisolatie zorgt er voor dat de binnenmuur warmer wordt. Hierdoor vindt er minder condensatie plaats (vergelijk het maar met dubbel glas) en worden vochtproblemen in huis voorkomen. Isolatiespecialist.nl werkt met waterafstotende producten.

Nadeel 2 Hoge kosten spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie vallen juist erg mee. Het is de goedkoopste isolatie van de buitenmuur. Na maximaal 5 jaar heeft u de kosten van de spouwmuurisolatie zeker terug verdiend.

Nadeel 3 Na spouw muurisolatie geen ventilatie meer in huis?

Het kan zijn dat de spouwmuur isolatie kieren dicht, waardoor eerder frisse lucht naar binnen kwam (en warme lucht ontsnapte). Er zijn veel betere manieren om uw huis te ventileren, zónder dat dit uw stookkosten omhoog jaagt.

Heeft u over andere nadelen gehoord?

We nemen uw zorgen over spouw isoleren graag weg. Sowieso krijgt u van ons eerlijk advies wanneer wij bij u langskomen om de situatie te bekijken en een prijsopgave voor spouw isolatie te maken.

Werkwijze spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte. Deze holle ruimte in de gevel heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie vullen we deze spouw met isolatiemateriaal.  
  • De adviseur kijkt of de spouwmuur en de gevel geschikt is voor spouwmuurisolatie;
  • In de voegen (op de kruising van de stoot- en lintvoeg) worden gaten geboord in een speciaal patroon.
  • Het isolatiemateriaal wordt met apparatuur in de spouw aangebracht.
  • De gaatjes worden weer keurig op kleur dichtgemaakt.
  • Bij onvoldoende kruipruimte ventilatie, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters
De bewoners vinden bij het aanbrengen van spouwmuur isolatie nagenoeg geen hinder. De spouwmuurisolatie is binnen 1 dag klaar!

Verschillende soorten spouwmuurisolatie materialen

Om uw spouwmuur te isoleren hebben we verschillende soorten spouwmuurisolatie materiaal die we kunnen gebruiken. U heeft misschien weleens termen gehoord als ‘parels’, ‘PUR’ en ‘Knauf Supafil’. Welk materiaal voor uw specifieke situatie het beste is, kunnen we zo niet beoordelen. Daarom komen we altijd bij u langs voor een goed advies en dito prijsopgave. Nu al meer weten over de verschillende soorten materialen voor muurisolatie? Dat kan:

Spouwmuurisolatie verwijderen

Soms is het nodig spouwmuurisolatie te verwijderen. Dan gaat het om spouwmuurisolatie uit de jaren ’70 en ‘80. De isolatie – toen als goed beschouwd – is niet meer te vergelijken met huidige, doorontwikikelde spouwmuurisolatie. Heeft u ondanks de isolatie problemen met vocht of tocht? Dan kan de isolatie naar beneden gezakt of verpulverd zijn. Het is goed om deze spouwmuurisolatie eens na te laten kijken. Oude isolatie kunnen wij voor u verwijderen. In sommige gevallen is herstel van de oude spouwmuurisolatie een goede en betaalbare oplossing.