Spouwmuurisolatie

Hoog rendement dankzij spouwmuur isoleren!

Wat is nu de beste spouwmuurisolatie?

Vocht op de buitenmuur? Last van tocht? Veel te hoog energieverbruik? Overweeg spouwmuurisolatie. Een spouwmuur isoleren is relatief goedkoop, het rendement is hoog. Spouwisolatie verdient u terug in 3 tot 5 jaar.

Isolatiespecialist.nl heeft verschillende soorten producten om de spouwmuren van uw woning te isoleren. De beste spouwisolatie bestaat namelijk niet, WEL de beste spouwisolatie voor UW woning. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar de situatie van uw woning en het gevelwerk voor we een spouwmuur isoleren. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een gratis isolatie advies.

LEES VErder

Muurisolatie prijzen?

Wat zijn de spouwmuurisolatie kosten? Al vanaf € 16,00 per m² kunt u al uw spouwmuren isoleren. De spouwmuurisolatie prijs is vaak afhankelijk van o.a. de bereikbaarheid van uw gevel, de hoeveelheid metselwerk en de breedte van de spouw. Wij werken uitsluitend met de beste isolatiematerialen die beschikbaar zijn. Tegen over de spouwmuurisolatie kosten staat een zeer korte terugverdientijd! En .. comfort!

Benieuwd wat in uw geval de muurisolatie prijzen zijn?  Neem gewoon eens contact op.

Hoe weet ik of mijn woning al geïsoleerd is?

Woningen die na 1980 gebouwd zijn hebben al tijdens de bouw spouwmuurisolatie gekregen. Heeft u een oudere woning? Of de spouwmuur al is geïsoleerd, is vrij eenvoudig te checken. Zitten er gevoegde gaatjes in het voegwerk van de gevel (ongeveer om de meter)? Dan is de spouw in het verleden geïsoleerd. Ziet u geen gevoegde boorgaten, dan is er geen spouwisolatie aanwezig.

Voelt u ondanks de spouwmuurisolatie toch een koude trek langs de muur? Laat de spouwmuurisolatie dan even checken. Spouwmuurisolatie uit de jaren ’80 kan toe zijn aan een upgrade. Lees hier meer over.

Spouwmuur isoleren en subsidie

Op dit moment is er een leuke landelijke subsidie op het aanbrengen van spouwmuurisolatie: € 5,00 / m2 (in combinatie met nog minimaal 1 maatregel). Daarnaast verstrekken diverse gemeenten subsidie op o.a. spouwmuurisolatie. Het is voor u zeker de moeite waard hiernaar te informeren, dan scheelt vaak veel in de spouwisolatie kosten.  Daarnaast kunt u profiteren van het lage BTW-tarief op de arbeid. Wat kost spouwmuurisolatie  voor uw woning? Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact met ons op.

Na isolatie van de spouwmuur: Wat is de gemiddelde jaarlijkse besparing?

Spouwmuurisolatie nadelen?

Heeft spouwmuurisolatie nadelen? Als u op internet kijkt gaan er veel verhalen over spouwmuurisolatie nadelen rond. In de praktijk valt dit erg mee:

Nadeel 1 Spouwmuurisolatie en vocht?

Een van de meest gevreesde spouwmuurisolatie nadelen zijn vochtproblemen. Vaak zijn dit de spouwmuurisolatie ervaringen uit het verleden. In het verleden (jaren ’70 en ’80) zijn er vochtproblemen ontstaan door spouwmuurisolatie. Dat lag aan de toenmalige methodes en materialen. Er was in die tijd nog geen regelgeving en controle op de isolatieproducten.  Deze problemen zijn nu behoorlijk getackeld. Het isoleren van spouwmuren voorkomt in de praktijk juist veel vocht- en schimmelproblemen. De spouwmuurisolatie zorgt er voor dat de binnenmuur warmer wordt. Hierdoor vindt er minder condensatie plaats (vergelijk het maar met dubbel glas) en worden vochtproblemen in huis voorkomen. Isolatiespecialist.nl werkt daar ook met waterafstotende producten.

Nadeel 2 Hoge kosten spouwmuurisolatie?

De kosten spouwmuurisolatie vallen juist erg mee. Het is de goedkoopste isolatie van de buitenmuur. Na maximaal 5 jaar heeft u de spouwmuurisolatie kosten zeker terug verdiend. Neem gewoon eens contact op over de prijs spouwmuurisolatie!

Nadeel 3 Na spouw muurisolatie geen ventilatie meer in huis?

Het kan zijn dat de spouwmuur isolatie kieren dicht, waardoor eerder frisse lucht naar binnen kwam (en warme lucht ontsnapte). Er zijn veel betere manieren om uw huis te ventileren, zónder dat dit uw stookkosten omhoog jaagt.

Heeft u over andere spouwmuurisolatie nadelen gehoord?

We nemen uw zorgen over spouw isoleren graag weg. Sowieso krijgt u van ons eerlijk advies wanneer wij bij u langskomen om de situatie te bekijken en een prijsopgave voor spouw isolatie te maken.

Werkwijze isolatie spouwmuur

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte. Deze holle ruimte in de gevel heet de spouw. Bij spouwmuurisolatie vullen we deze spouw met isolatiemateriaal.

  • De adviseur kijkt of de spouwmuur en de gevel geschikt is voor spouwmuurisolatie;
  • In de voegen (op de kruising van de stoot- en lintvoeg) worden gaten geboord in een speciaal patroon.
  • Het isolatiemateriaal wordt met apparatuur in de spouw aangebracht.
  • De gaatjes worden weer keurig op kleur dichtgemaakt.
  • Bij onvoldoende kruipruimte ventilatie, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters

De bewoners vinden bij het aanbrengen van spouwmuur isolatie nagenoeg geen hinder. De spouwmuurisolatie is binnen 1 dag klaar!

Verschillende soorten spouwmuurisolatie

Om uw spouwmuur te isoleren hebben we verschillende soorten spouwmuurisolatie materiaal die we kunnen gebruiken. U heeft misschien weleens termen gehoord als ‘parels’, ‘PUR’ en ‘Knauf Supafil’.

Welk materiaal voor uw specifieke situatie het beste is, kunnen we zo niet beoordelen. Daarom komen we altijd bij u langs voor een goed advies en dito prijsopgave.

Nu al meer weten over de verschillende soorten spouwmuurisolatie? Dat kan:

“Tijdens het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn gevels wel eens lastig te bereiken of behoorlijk hoog. Gelukkig komt dan onze ladderwagen goed van pas. Wij isoleren als de brandweer!”

Isolatie in uw spouwmuur verwijderen?

Soms is het nodig spouwmuurisolatie te verwijderen. Dan gaat het om spouwmuurisolatie uit de jaren ’70 en ‘80. De isolatie – toen als goed beschouwd – is niet meer te vergelijken met huidige, doorontwikkelde spouwmuurisolatie. Heeft u ondanks de isolatie problemen met vocht of tocht? Dan kan de isolatie naar beneden gezakt of verpulverd zijn. Het is goed om deze spouwmuurisolatie eens na te laten kijken. Oude isolatie kunnen wij voor u verwijderen. In sommige gevallen is herstel van de oude spouwmuurisolatie een goede en betaalbare oplossing.

Spouwmuurisolatie ervaringen

Benieuwd naar de spouwmuurisolatie ervaringen van onze klanten? Lees hier meer!

 

ervaringen Spouwmuurisolatie
8,5
272 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Super service bij aanvragen van offerte en leuke en aardige mensen die de werkzaamheden kwamen uitvoeren. Alles is keurig achtergelaten en wij zitten heerlijk warm in huis.”

Mirjam Wiechers

Veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie

Bekijk alle veelgestelde vragen

Overzicht meest verkochte spouwmuurisolatie producten

Knauf Supafil

Aminotherm

HR++ isolatieparels

Neopixels

EnveriFoam

Polyurethaan

Verwijderen/herstellen spouwmuurisolatie

Spouwvervuiling verwijderen