fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloerisolatie in kruipruimte met PIF isolatiefolie

PIF isolatiefolie

Vloerisolatie met PIF isolatie

PIF isolatiefolie is een isolatiemateriaal dat toegepast wordt voor het isoleren van begane grondvloeren vanuit de kruipruimte. PIF isolatie is een robuuste isolatiedeken die direct tegen de onderkant van de vloer wordt gemonteerd. Kenmerkend aan de PIF isolatiefolie is de hoge isolatiewaarde.

De PIF luchtkussenfolie is voor betonvloeren zeer geschikt, het is dan ook een hele goede oplossing voor vloerisolatie! Neem contact op voor meer informatie over isolatie PIF, een vrijblijvende kostenberekening en eventueel advies op locatie.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Wilt u uw vloer isoleren met PIF isolatiefolie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij komen gratis en vrijblijvend bij u langs voor een isolatiecheck t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

PIF isolatiefolie: Wat is het eigenlijk?

De laatste jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van isolatiefolie. PIF isolatiefolie is een uniek en innovatief isolatiefolie dat wij veel toepassen voor vloerisolatie. Het is een compact, maar zeer robuust isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. Het geheim achter dit isolatiefolie is het reflecterende vermogen in combinatie met stilstaande lucht. Of PIF isolatie ook voor uw woning of pand de beste oplossing is, kan eigenlijk alleen maar door een (Isolatie)specialist op locatie bepaald worden. Voordat we PIF isolatiefolie aanbrengen, voorzien wij u daarom altijd van een kosteloze en vrijblijvende inventarisatie. Neem nu contact op voor een gratis offerte.

PIF isolatiefolie: Hoe werkt dat?

PIF isolatie is een isolatiedeken met meerdere lagen aluminiumfolie. Tussen elke laag aluminium ligt een laag luchtkussenfolie. Deze dunne isolatiefolie wordt tegen de onderkant van de vloer gemonteerd. De aluminiumfolie zorgt voor de thermische reflectie: de warmte wordt weerkaatst. De luchtkussenfolie bij isolatie met PIF zorgt voor de stilstaande lucht. De combinatie van deze twee, reflectie en stilstaande lucht, zorgt voor een optimale isolatie. Dit wordt thermoreflectie genoemd. U komt dit in de praktijk ook tegen bij bijv. de thermosfles.

PIF vloerisolatie: Besparing

Het isoleren van de vloer is best een hele investering. PIF isolatie is hier geen uitzondering op. Daar staat gelukkig wel altijd een besparing tegenover. De gemiddelde besparing per jaar is ruim € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m³ in 2021). Met de huidige hoge pasprijzen is deze besparing nog hoger. Naast deze isolatie besparing levert PIF isolatiefolie u ook comfort en plezier op.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Gaat u al besparen? Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen en wij helpen u zo snel mogelijk!

Klik hier voor contact!

PIF vloerisolatie: Terugverdienperiode

Een realistische terugverdientijd voor vloerisolatie is 3,5 jaar (bron: Milieucentraal.nl). De precieze besparing voor een huishouden is afhankelijk van meerdere factoren: het stookgedrag, de samenstelling van het gezin, een koude of een zachte winter en natuurlijk de gasprijzen. U kunt de terugverdienperiode verkorten door gebruik te maken van de beschikbare subsidie.

PIF vloerisolatie: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Ja, en nog een leuk bedrag ook! U kunt € 11,- per m² isolatie subsidie krijgen. Dat komt – bij een gemiddelde rijwoning – neer op bijna € 500,- (bij 45 m² vloeroppervlak). De voorwaarde is dat u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt en dat de isolatie een minimale isolatiewaarde heeft van 3,5 (Rd).

PIF vloerisolatie: Wat zijn de kosten?

Qua vloerisolatie kosten kunt u – als indicatie– rekening houden met een prijs vanaf € 45,- per m². Maar om de precieze kosten voor het aanbrengen van de PIF isolatiefolie te bepalen, komen we altijd de situatie van de kruipruimte van uw woning bekijken. De exacte prijsstelling is namelijk afhankelijk van bijv. de bereikbaarheid van uw kruipruimte, het vloeroppervlak en ook wat de vloertype is. Dagelijks gaan onze  specialisten op pad om de kruipruimtes ter plaatse te beoordelen. Zo kunnen wij een scherpe maar ook een eerlijke offerte opstellen voor uw woning. Heeft u interesse gekregen in PIF vloerisolatie? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek met een van onze specialisten.

PIF isolatie: Wanneer is het mogelijk?

Om PIF isolatie netjes aan te kunnen brengen is het belangrijk dat de kruipruimte goed bereikbaar is en voldoende werkhoogte heeft, minimaal 60 cm. Omdat een luchtdichte montage van de PIF isolatiefolie vereist is, mogen er niet te veel obstakels in de kruipruimte aanwezig zijn, zoals bijv. leidingstelsels en poeren. Onze adviseur zal ter plaatse, in uw kruipruimte, beoordelen of PIF isolatie verantwoord is. Indien de kruipruimte niet geschikt is voor PIF isolatie, zijn er nog voldoende alternatieven, zoals bijvoorbeeld Icynene ecospray.

PIF isolatiefolie: Voordelen

Hieronder vindt u de voordelen van PIF isolatiefolie. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voordelen PIF isolatiefolie

  • Goede isolatiewaarde
  • Sterk, stevig isolatiefolie
  • Stof- en tochtvrij
  • Voor koude betonvloeren
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

PIF isolatiefolie: Nadelen

Bij een heel vochtige kruipruimte kunnen wij helaas geen PIF isolatiefolie aanbrengen. Een adviseur komt bij u langs om te beoordelen welke soort vloerisolatie het beste is voor uw huis.

PIF isolatiefolie: Vakwerk

Het aanbrengen van PIF isolatie is een eenmalige klus. Het vraagt wel de nodige aandacht voor de details. Het is namelijk belangrijk dat de PIF isolatie luchtdicht afgewerkt wordt. Wanneer dit niet gebeurt, gaat er warmte en energie verloren. Het volledige vloeroppervlak wordt geïsoleerd tot aan de randen. Het aanbrengen van PIF vloerisolatie is vakwerk!

PIF isolatie: Bodemfolie

Indien u wenst, kunnen wij op de bodem van de kruipruimte een stevige bodemfolie aanbrengen. Bij vochtige en klamme kruipruimtes is dit geen overbodige luxe. De bodemfolie voorkomt optrekkend vocht uit de bodem. Daarnaast houdt het ook radongas tegen.

Vloerisolatie met PIF isolatie

Vloerisolatie is een belangrijk aspect van het energie-efficient maken van een huis. Een van de meest effectieve methode om de vloer te isoleren is door gebruik te maken van PIF isolatie. PIF isolatiefolie is een speciaal isolatiemateriaal dat word gebruikt om begane grondvloeren te isoleren vanuit de kruipruimte.

Als u meer wilt weten over PIF isolatie, PUR spouwmuurisolatie, een vrijblijvende kostenberekening wilt ontvangen of advies op locatie nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze deskundige isolatiespecialisten staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies.

Een robuuste isolatiedeken

PIF isolatiefolie is een robuuste isolatiedeken die direct tegen de onderkant van de vloer wordt gemonteerd. Het is gemaakt van een speciale luchtkussenfolie met uitstekende isolerende eigenschappen. De folie is zeer flexibel en daardoor gemakkelijk te installeren. PIF isolatie heeft een hoge isolatiewaarde. waardoor het bijdraagt aan het verminderen van warmteverlies en het verhogen van de energie-efficiëntie van een woning.

De voordelen van PIF voor: Vloerisolatie

PIF isolatiefolie heeft een uitstekende isolatiewaarde. Het vormt een effectieve barrière tegen warmteverlies en zorgt voor een betere thermische isolatie van de vloer. Hierdoor kan de temperatuur in huis beter worden gereguleerd en kan er aanzienlijk worden bespaard op energiekosten. PIF isolatiefolie is ook geschikt voor veel verschillende vloeren. Het kan direct op de vloer worden aangebracht en vormt zo een effectie isolatielaag. Dit maakt het een ideale oplossing voor het isoleren van vloeren in de meeste woningen.

De flexibiliteit en hanteerbaarheid van PIF isolatiefolie maken de installatie ervan eenvoudig. Het kan gemakkelijk op maat worden gesneden en direct tegen de onderkant van de vloer worden bevestigd. Dit bespaart tijd en moeite tijdens het isolatieproces. Door de vloer van PIF isolatie te voorzien, wordt koude lucht uit de kruipruimte geblokkeerd en blijft de vloer warmer. Dit zorgt voor een aangenamere en comfortabelere leefomgeving, vooral tijdens koude seizoenen.

Meer weten over PIF isolatie?

Het isoleren van vloeren met PIF isolatie is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de energie-efficiëntie en het wooncomfort van uw huis. Door het gebruik van PIF isolatiefolie kunt u warmteverlies verminderen, energiekosten besparen en een aangenamere leefomgeving creëren. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe PIF isolatie uw vloer kan isoleren en uw huis energiezuiniger kan maken.

Is PIF isolatie geschikt voor betonvloeren?

Ja, PIF isolatie is zeer geschikt voor betonvloeren. Het kan direct op de betonvloer worden aangebracht en zorgt voor een effectieve isolatielaag. PIF isolatie kan eenvoudig worden geïnstalleerd door het op maat te snijden en direct tegen de onderkant van de vloer te bevestigen. PIF isolatiefolie biedt een uitstekende oplossing voor het isoleren van de meeste begane grondvloeren vanuit de kruipruimte. Vanwege de hoge isolatiewaarde en eenvoudige installatie is PIF isolatie een betrouwbare keuze voor het besparen van energie en het verhogen van uw wooncomfort.

Een goede barrière tegen verlies van warmte

Het gebruik van PIF isolatiefolie zorgt voor een effectieve barrière tegen warmteverlies. Het voorkomt dat koude lucht uit de kruipruimte de vloer bereikt, waardoor de temperatuur in huis beter gereguleerd kan worden. Het gebruik van PIF isolatie resulteert in een comfortabelere leefomgeving, vooral tijdens koude seizoenen.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan!

PIF isolatiefolie: Garantie

Isolatiespecialist.nl geeft 10 jaar garantie op uw PIF vloerisolatie, zowel op het isolatiemateriaal als de montage. Wij zijn aangesloten bij Insula Certificatie. Concreet betekent dat wij werken volgens vastgestelde richtlijnen en dat onze werkzaamheden steekproefsgewijs op kwaliteit worden gecontroleerd.

PIF isolatie: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag