PIF isolatiefolie

Vloerisolatie met PIF isolatie

PIF isolatiefolie is een isolatiemateriaal dat toegepast wordt voor het isoleren van begane grondvloeren vanuit de kruipruimte. PIF isolatie is een robuuste isolatiedeken die direct tegen de onderkant van de vloer wordt gemonteerd. Kenmerkend is de hoge isolatiewaarde. De PIF luchtkussenfolie is voor betonvloeren zeer geschikt, het is dan ook een hele goede oplossing voor vloerisolatie!

Wat is PIF isolatie?

PIF isolatie is een isolatiedeken met meerdere lagen aluminiumfolie. Tussen elke laag aluminium ligt een laag luchtkussenfolie. Deze isolatiefolie wordt tegen de onderkant van de vloer gemonteerd. Het geheim achter de PIF isolatie is de combinatie tussen reflectie en  ‘stilstaande’ lucht. De aluminiumfolie zorgt voor de thermische reflectie: de warmte wordt weerkaatst. De luchtkussenfolie zorgt voor de stilstaande lucht. De combinatie van deze twee, reflectie en stilstaande lucht, zorgt voor een optimale isolatie. Dit wordt thermoreflectie genoemd. U komt dit in de praktijk ook tegen bij bijv. de thermosfles.

Wat zijn de kosten voor PIF vloerisolatie?

Qua kosten kunt u – als indicatie– rekening houden met ca. € 40,- per m². Maar om de precieze kosten voor het aanbrengen van de PIF isolatiefolie te bepalen, komen we altijd de situatie van de kruipruimte van uw woning bekijken. De exacte prijsstelling is namelijk afhankelijk van bijv. de bereikbaarheid van uw kruipruimte, het vloeroppervlak en ook wat de vloertype is. Dagelijks gaan onze  specialisten op pad om de kruipruimtes ter plaatse te beoordelen. Zo kunnen wij een scherpe maar ook een eerlijke offerte opstellen voor uw woning. Heeft u interesse gekregen in PIF vloerisolatie? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek met een van onze specialisten.

Voordelen PIF isolatiefolie

 • Goede isolatiewaarde
 • Een sterkte, stevige isolatiefolie
 • Stof- en tochtvrij
 • Voor koude betonvloeren

Wanneer is PIF isolatie mogelijk?

LEES VErder

Om dat PIF isolatie netjes aan te kunnen brengen is het belangrijk dat de kruipruimte goed bereikbaar is en voldoende werkhoogte heeft, minimaal 60 cm. Omdat een luchtdichte montage van de PIF isolatiefolie vereist is, mogen er niet te veel obstakels in de kruipruimte aanwezig zijn, zoals bijv. leidingstelsels en poeren. Onze adviseur zal ter plaatse, in uw kruipruimte, beoordelen of PIF isolatie verantwoord is. Indien de kruipruimte niet geschikt is voor PIF isolatie, zijn er nog voldoende alternatieven, zoals bijvoorbeeld Icynene ecospray.

PIF isolatiefolie = vakwerk!

Het aanbrengen van PIF isolatie is een eenmalige klus. Het vraagt wel de nodige aandacht voor de details. Het is namelijk belangrijk dat de PIF isolatie luchtdicht afgewerkt wordt. Wanneer dit niet gebeurt, gaat er warmte en energie verloren. Het volledige vloeroppervlak wordt geïsoleerd tot aan de randen. PIF vloerisolatie is vakwerk!

Type PIF isolatieLaagdikteIsolatiewaarde
T 2,53,6 cmRc 2,5
T 4,08,1 cmRc 4,0
T 5,011,7 cmRc 5,0

PIF isolatiefolie en garantie

Isolatiespecialist.nl geeft 10 jaar garantie op uw PIF vloerisolatie, zowel op het isolatiemateriaal als de montage. Wij zijn aangesloten bij Insula Certificatie. Concreet betekent dat wij werken volgens vastgestelde richtlijnen en dat onze werkzaamheden steekproefsgewijs op kwaliteit worden gecontroleerd.

PIF isolatiefolie: de voordelen

 • PIF isolatiefolie houdt zijn optimale reflecterende eigenschappen in de kruipruimte. Dit komt doordat de reflecterende laag beschermd wordt door een laag polyethyleen, waardoor deze niet kan vervuilen / verstoffen.
 • PIF isolatiefolie is een gezond isolatiemateriaal. Het is vriendelijk voor huid en luchtwegen.
 • PIF is een duurzame en volledig recyclebare thermosfolie.
 • In of op de PIF vindt geen condensvorming plaats.
 • PIF isolatiefolie heeft een ISSO-kwaliteitsverklaring. Hierdoor heeft de PIF erkende Rc-waarden voor EPC-berekeningen (energielabel) en subsidies.

Bodemfolie en PIF isolatie

Indien u wenst, kunnen wij op de bodem van de kruipruimte een stevige bodemfolie aanbrengen. Bij vochtige en klamme kruipruimtes is dit geen overbodige luxe. De bodemfolie voorkomt optrekkend vocht uit de bodem. Daarnaast houdt het ook radongas tegen.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

 • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Vloerisolatie
8,6
114 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Spouwmuur en vloerisolatie snel en efficient aangebracht! Resultaat was snel merkbaar!”

Ger Been