fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen

U wilt zelf spouwmuurisolatie aanbrengen, maar u vraagt zich af wat er allemaal precies bij komt kijken. Wij nodigen u van harte uit om ons langs te laten komen voor gratis en vrijblijvend advies. Als Isolatiespecialist.nl zien wij het als onze missie om mensen op een eerlijke en deskundige manier te adviseren. Of u vervolgens besluit de spouwmuur door ons te laten isoleren, of toch overgaat tot zelf spouw isolatie aanbrengen, is geheel aan u.

Kan ik spouwmuurisolatie zelf aanbrengen?

Om met de deur in huis te vallen: het is niet verstandig zelf de spouwmuur te isoleren, hoe eenvoudig dit ook lijkt. Voor het isoleren van spouwmuren is speciale apparatuur en kennis nodig. Een niet goed gevulde muur kan vervelende vochtproblemen veroorzaken. Spouwmuurisolatie materiaal moet goed bestand zijn tegen vocht. Ook uw muur moet in de juiste staat zijn om deze überhaupt te kunnen isoleren. Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen, met de juiste temperatuur, in theorie kunnen. U kunt echter problemen krijgen wanneer u dit doet in een spouw van een geschilderde muur, een muur met geglazuurde stenen, een vervuilde spouw, een muur met vochtdoorslag of een kruipruimte die niet via de spouw ventileert. Dit zijn slechts een handvol van de oorzaken van problemen die we tegenkomen. Vrijwel altijd is zelf spouwisolatie aanbrengen zonder inspectie de oorzaak geweest.

Verschil in soorten spouwmuurisolatie

Naast het ontbreken van een professionele inspectie bij zelf spouwmuurisolatie aanbrengen, wordt er vaak voor een verkeerde soort spouwmuurisolatie gekozen. Daarbij is er niets mis met het isolatiemateriaal, maar is de spouw waarin iemand zelf de spouw isolatie aangebracht geeft er niet geschikt voor geweest. Denk aan bijvoorbeeld een te smalle spouw. Ook kan het doel niet duidelijk zijn geweest, bijvoorbeeld wanneer u zelf spouwmuurisolatie gaat aanbrengen tegen geluidsoverlast, maar u kiest voor parels in plaats van glaswol. U begrijpt het al: zelf spouwisolatie aanbrengen hoeft niet het probleem te zijn, maar het ontbreken aan specialistische en specifieke vakkennis is dat wel.

Waar isolatiemateriaal kopen?

De bussen PUR in de bouwmarkt zijn niet geschikt voor zelf spouwmuurisolatie aanbrengen. Bovendien zult u hiermee de gevels niet goed gevuld krijgen. Zelf spouwmuur isoleren met parels? Ook zelf isolatieparels kopen zal nog niet de oplossing zijn. Natuurlijk kunt u van bovenaf de muur vullen met de isolatieparels waarvan u enkele zakken via internet heeft gekocht. Het is echter belangrijk dat deze parels met de juiste hoeveelheid lijm worden aangebracht. Het zelf isoleren van de spouwmuur raden wij af. Laat het door een gecertificeerd isolatiebedrijf doen. U ontvangt bovendien subsidie en 10 jaar garantie. Wanneer er dus een probleem is, heeft u een aanspreekpunt. Dit kunt u van een webshop waar u zelf spullen koopt niet verwachten.

Kunt u zelf isoleren?

Kunt u dan echt niet zelf isoleren? Jazeker wel! U kunt bodemisolatie in veel gevallen ook zelf doen. Wij verkopen de bodem isolatieparels aan mensen die zelf bodemisolatie gaan aanbrengen. Anders dan bij spouwmuurisolatie kan er minder misgaan en is de nood minder hoog wanneer de parels toch verwijderd moeten worden. De spouwmuurisolatie nadelen zijn ook niet van toepassing, want de kruipruimte kan normaal gesproken nog steeds ventileren, ook al liggen er parels op de bodem. Check wel uw ventilatieroosters. Neem contact op en we adviseren u met EPS parels zelf aanbrengen.

Kosten: Zelf spouwmuur isoleren met parels

Stel u gaat zelf een inblaasmachine spouwmuur huren en de isolatieparels kopen, hoeveel geld zal u dit besparen vergeleken met het uitbesteden aan een specialist? Een inblaasmachine kopen is hoe dan ook geen oplossing, want deze machines kosten al snel duizenden euro’s; een stuk meer dan een gemiddeld huis laten isoleren. Voor de EPS inblaasmachine isolatie huren moet u al snel rekenen op een prijs van 100 euro per dag of 300 euro per week. Hoeveel cm nodig voor spouwmuurisolatie? Hoeveel isolatiekorrels nodig zijn voor een spouw, hangt af van de afmetingen van de muur en de breedte van de spouw. Stel u heeft tussen de 10.000 en 20.000 liter nodig, dan kost dit gemiddeld zo’n 1.000 tot 2.000 euro. Ter vergelijking; bij ons kost spouwmuurisolatie aanbrengen, met alles erop en eraan, voor een rijtjeswoning gemiddeld 1.000 euro en voor een vrijstaande woning 3.000 euro.

Zelf spouw isolatie aanbrengen? Neem contact op

Waarom komen wij toch gratis langs als u zelf spouw isolatie aanbrengen overweegt? Wanneer wij de offerte sturen en daarin de subsidie en besparing meenemen, weten wij dat de meeste mensen toch voor het uitbesteden kiezen. Waar moet u op letten bij spouwmuurisolatie? Neem nu contact op en maak weloverwogen de keuze voor het zelf aanbrengen van spouw isolatie of laat dit door Isolatiespecialist.nl doen.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag