Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen

‘Hier zijn we druk bezig met de spouwvervuiling verwijderen in de Jan Steenstraat in Sliedrecht. Deze familie wil graag spouwmuurisolatie, maar stuitte op een probleem: een vervuilde spouwmuur. In de spouw zijn namelijk oude cementresten en puin aanwezig. Om de vochtproblemen in de buitenmuur te verhelpen is het schoonmaken van de spouwmuur een eerste vereiste. Na het verwijderen van de spouwvervuiling isoleren we de spouwmuur ook weer isoleren met bijvoorbeeld HR++ isolatieparels.‘  

  • Een vervuilde spouw geeft regelmatig vervelende vocht- en schimmelproblemen;
  • Bij de probleemzone worden gevelstenen verwijderd;
  • De vervuiling wordt handmatig uit de spouw verwijderd, waarna de stenen weer netjes teruggeplaatst worden;
  • De spouwmuur is klaar voor spouwisolatie!

Noodzaak spouwvervuiling verwijderen

Wanneer is het verwijderen van spouwvervuiling noodzakelijk? Om even bij het begin te beginnen: de spouw is de ruimte die tussen de binnen- en de buitenmuur zit. Wanneer er sprake is van spouwvervuiling ligt er puin of zand in de spouw. Dit kan vervelende vocht- en schimmelproblemen veroorzaken door voortdurende vochtophoping. Spouwvervuiling herkent u vaak aan een verkleuring op de gevel.

Onderzoek naar spouwvervuiling

Het verwijderen van spouwvervuiling is een van de extra services die Isolatiespecialist.nl aanbiedt. Tijdens een voorinspectie lokaliseren wij de spouwvervuiling: waar is er sprake van spouwvervuiling, waaruit bestaat de spouwvervuiling en in welke mate?  Dit doen wij door een endoscopisch onderzoek via een gaatjes in het metselwerk.

Vervuilde spouwmuur schoonmaken: hoe gaat dat?

Wanneer wij de spouwvervuiling gaan verwijderen slijpen we eerst een aantal gevelstenen uit de gevel. De spouwvervuiling wordt handmatig uit de spouw verwijderd, waarna de gevelstenen weer netjes teruggeplaatst worden. Wanneer de spouwmuur goed schoon is, kan er spouwmuurisolatie worden aangebracht.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.