fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen voordat er spouwmuurisolatie aangebracht wordt, is soms noodzakelijk. Het voorkomt namelijk achteraf vervelende problemen. Hoe weet je wanneer er te veel vervuiling in de spouwmuur aanwezig is? Wat kan er gebeuren als je spouwvervuiling laat zitten? Wij vertellen u hier meer over. Vanwege drukte verwijderen wij momenteel helaas geen spouwvervuiling.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Wilt u weten wat de isolatiemogelijkheden bij u zijn? Vul dan onderstaand formulier in en wij komen bij u langs voor een gratis isolatiecheck ter waarde van €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spouwvervuiling: Wat is het eigenlijk?

Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur. Woningen die na 1930 zijn gebouw hebben tussen deze 2 muren een lege ruimte zitten, een spouw. Tijdens de bouw van deze woningen kan het gebeurd zijn dat er bouwpuin in de spouw gevallen is. Of dat er tijdens het metselen specie in de muur terecht is gekomen. Dit noem je spouwvervuiling.

Spouwvervuiling verwijderen: Waarom noodzakelijk?

Wanneer een spouwmuur een vervuilde spouw heeft en we gaan deze isoleren kunnen er vochtplekken en schimmelproblemen ontstaan. Op de buitenmuur, maar ook mogelijk in de binnenmuur. Dit komt doordat er gedeeltes in de spouwmuur zijn waar bijv. geen wol of isolatieparels aanwezig zijn, omdat er puin zit. Dit zijn daardoor koude plekken in de muur. Hier kan vocht zich gaan ophopen en ontstaan er vochtproblemen. Het is daarom belangrijk dit puin eerst te verwijderen.

vochtplekken vervuilde spouwmuur

Spouwvervuiling: Hoe zie je dat?

Spouwvervuiling controleren wij tijdens een voorinspectie. Waar zit de spouwvervuiling en is het zo veel dat dit voor problemen zou kunnen gaan zorgen? De spouwinspectie wordt verricht met een endoscoop via kleine gaatjes in het metselwerk.

Spouwmuurisolatie: Een duurzame besparing?

Met spouwmuurisolatie bespaart u kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Duurzame besparing spouwmuurisolatie

Vervuilde spouwmuur schoonmaken: Hoe gaat dat?

Wanneer wij de spouwvervuiling gaan verwijderen worden er in de probleemzone  gevelstenen verwijderd. De spouwvervuiling wordt handmatig uit de spouw verwijderd. Na het schoonmaken van de spouw worden de gevelstenen weer netjes teruggeplaatst De spouwmuur is klaar voor spouwmuurisolatie.

 

Spouwvervuiling verwijderen: Is dit geschikt voor uw woning?

Vanwege drukte verwijderen wij momenteel geen spouwvervuiling. Bij interesse raden wij u aan om een ander erkend isolatiebedrijf te benaderen. Heeft u interesse in het isoleren van uw woning? Dan kunt u wel contact met ons opnemen.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag