Bodemisolatie

Dág vocht, hallo comfort!

Bodemisolatie (kruipruimte isoleren) STOP vocht!

Een vochtige kruipruimte. Die zijn er genoeg in Nederland!  In sommige kruipruimtes staat zelfs – het hele jaar door – water.  Dus: kruipruimte isoleren! Een vochtige kruipruimte is ongezond en geeft veel overlast. Bodemisolatie,  ook wel kruipruimte isolatie genoemd,  is dé betaalbare oplossing voor natte kruipruimtes. Het resultaat is verrassend!

Bodem isoleren, een oplossing voor:

  • Vocht- en schimmelproblemen op vloeren en muren
  • Een vieze, muffe lucht
  • Overlast van slakken en muggen
  • Voorkomen van rottende vloerbalken
  • Hoge luchtvochtigheid in huis

Wat is beter: bodemisolatie of vloerisolatie?

Veel mensen twijfelen aan de soort isolatie in de kruipruimte: Wat is de beste oplossing: bodemisolatie of vloerisolatie? Wij hanteren onderstaande vuistregels:

  • Heeft u een droge kruipruimte die ook wat hoger is (vanaf 50 cm)? Dan adviseren wij u geen bodemisolatie, maar een vloerisolatie (d.w.z. een isolatielaag tegen de onderkant van de vloer). Vloerisolatie kruipruimte is het meest effectief voor deze situatie.
  • Is de kruipruimte onder uw woning erg vochtig? Is er sprake van optrekkend vocht of schimmelproblemen? Dan is DE oplossing om uw bodem te isoleren (/ kruipruimte isolatie). Bodemisolatie pakt het probleem bij de bron aan: de bodem. In deze kruipruimtes heeft bodemisolatie zich al velen jaren bewezen!
LEES VErder

Ook voor vloerisolatie kruipruimte hebben wij diverse oplossingen.

Kruipruimte isoleren met bodemisolatie

“Deze kruipruimte in Woerden hebben wij voorzien van bodemisolatie (grond isolatie). Als isolatiemateriaal in de kruipruimte hebben wij HR++ isolatieparels aangebracht. kruipruimte van de bodem voorkomt houtrot aan vloerbalken. Voordeel isolatie kruipruimte: De kruipruimte is nu ook niet meer zo’n koude ruimte, waardoor de vloer niet meer zo koud aanvoelt!”

Wat kost het om uw bodem te laten isoleren?

Wanneer u de kosten wilt weten voor het aanbrengen van bodemisolatie, komen we graag -gratis en vrijblijvend- bij u thuis voor een advies. Kruipruimte isolatie kosten, of eigenlijk de bodemisolatie kosten zijn relatief goedkoop. Natuurlijk is de prijs afhankelijk van de bereikbaarheid van uw kruipruimte, welk isolatiemateriaal in de kruipruimte wordt gebruikt en de laagdikte. Vanaf ongeveer €20,00 per m² kunt u al uw kruipruimte isoleren.

vochtige kruipruimte isoleren

“Ze blijven eng en groot…!’ Dan hebben onze mannen het over de rivierkreeft. Vooral in de vochtige, drassige kruipruimtes in Gouda en Reeuwijk (blijkbaar een perfecte plek verblijfplaats voor deze Amerikaanse kreeft), krijgen onze installateurs tijdens kruipruimte isoleren regelmatig gezelschap.  De kreeft is in het Groene Hart terecht gekomen doordat het diertje is ontsnapt bij de eigenaar of in de natuur is gezet.”

Wat is bodemisolatie eigenlijk?

Bodemisolatie is eigenlijk een soort bodemafsluiting: Op de grond van de kruipruimte wordt isolatiemateriaal aangebracht.  Met een speciale pomp wordt dit los op de bodem geblazen. Werkt dit wel? Velen vinden deze manier van kruipruimte isoleren maar een raar idee. Maar al snel zult u het resultaat van bodemisolatie merken: na een paar weken ziet u dat de vloer helemaal droog is geworden. Ook de luchtvochtigheid in huis is veel minder geworden. Bij erg vochtige kruipruimtes is deze zgn. bodemafsluiting zeer effectief: het vocht uit de grond kan uw woning niet meer binnendringen.

Bodemisolatie: het werkt!

Hoe kan het dat bodemisolatie werkt? Dat is heel eenvoudig te verklaren. Uw autoruit beslaat in de winter omdat het buiten koud is en het in de auto warm(er) is. De voorruit is het condensatiepunt. Dit gebeurt ook bij veel vloeren. In huis is het warm, de kruipruimte is koud. De vloer is het condensatiepunt. Daardoor zijn veel vloeren vochtig. Door de bodemisolatie is het condenspunt niet meer de vloer, maar de grond (vandaar de naam: grond isolatie!). De vloer wordt gegarandeerd helemaal droog. Voor houten vloeren is bodemisolatie een uitkomst, omdat houtrot van de vloerbalken voorkomen wordt.

Bodemisolatie kruipruimte isoleren

De beste bodemisolatie voor uw woning?

U wilt weten wat voor uw woning de beste bodemisolatie is? Isolatiespecialist.nl werkt bewust met diverse soorten bodemafsluiting voor het bestrijden van vocht in de te isoleren kruipruimte. Ons advies hangt af van de situatie in de kruipruimte. U kunt dan denken aan de hoogte, de bereikbaarheid en of er met regelmaat water in uw kruipruimte staat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor bodemisolatie? Wij komen graag bij u thuis voor een goed advies.  Lees ook meer informatie over beste vloerisolatie.

Isoleren kruipruimte zelf doen?

Wanneer u de bodemisolatie zelf wilt aanbrengen, kunt u het isolatiemateriaal bij ons kopen. De bodemisolatie wordt geleverd in zakken van 500 liter. Met 1 zak bodemisolatie kunt u 2 m² kruipruimte zelf isoleren (bij een laagdikte van 25 cm).

Bodem laten isoleren zonder kruipruimte?

Ook voor kruipruimtes zonder kruipluiken zijn er mogelijkheden voor het aanbrengen van bodemisolatie. Wanneer u niet zit te wachten op het maken van kruipluiken in uw mooie parketvloer, hebben wij nog een aantal oplossingen. Wij kunnen in dit soort gevallen bijv. een doorgang graven via de tuin naar de kruipruimte.

ervaringen Bodemisolatie
8,6
239 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Er is prettig contact met de mensen op kantoor, een erg vriendelijke vertegenwoordiger in de buitendienst en erg vakbekwaam en net personeel die alles uitvoeren.”

Chris

Overzicht meest verkochte bodemisolatie producten

HR++ Isolatieparels

Isolatiechips

Neopixels bodemisolatie

Bodemfolie

Schelpenisolatie

Vochtproblemen