Houten vloer isoleren met Ecose glaswol

Oudere woningen hebben meestal een houten vloer. Die kan erg koud en trekkerig aanvoelen. Een isolatiemateriaal om deze koude vloeren zeer(!) comfortabel te krijgen, zijn de Knauf Ecose dekens. De ervaring is dat de vloer tot wel 4 graden warmer gaat worden … Bent u benieuwd of deze dekens ook geschikt zijn voor de houten vloer van uw woning? Neem gewoon eens contact op voor een VRIJBLIJVEND advies!

Wat zijn Ecose dekens?

Ecose dekens bestaan uit glaswol (Knauf Insulation). Deze dekens worden – vanuit de kruipruimte - tussen de houten balken aangebracht. Hierdoor zal kou en tocht niet meer de woning binnen dringen. Kenmerkend voor deze glaswoldekens is de bruine kleur (normaliter is glas- en steenwol geel van kleur). Dit heeft te maken met de biologische grondstoffen die verwerkt zijn. Ecose dekens bestaan uit 100% natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Lees meer...

Ecose isolatie: damp-open vloerisolatie

Het isoleren van houten vloeren vraagt extra aandacht. Een juiste isolatie voorkomt veel problemen zoals houtrot. De Ecose isolatie is een damp-open isolatiesysteem. Hierdoor kan de houten vloer niet verstikken. Indien de kruipruimte licht vochtig is, plaatsen wij een bodemfolie. De bodemfolie voorkomt optrekkend vocht (verdamping) vanuit de bodem.
Ecose vloerisolatie - houten vloer isoleren

Voordelen Ecose glaswol

  • Voelbaar warmere vloer;
  • Damp-open;
  • Onbrandbaar;
  • Dempt het geluid;
  • Biologische en gerecyclede grondstoffen / geen chemicaliën.

Wat kosten de Ecose dekens?

De kosten voor het aanbrengen van de Ecose dekens zijn onder meer afhankelijk van de situatie in uw kruipruimte en het vloeroppervlak. Indicatief is de prijs van de Ecose deken ca. € 35,-  per m². Voor een vaste prijs komen we altijd van te voren de situatie bekijken. Zo wordt bijvoorbeeld de staat van de houten vloer, de luchtvochtigheid in de kruipruimte en de bereikbaarheid beoordeeld. Een advies bij u thuis is GRATIS en vrijblijvend.

Lees meer...

Wat is de isolatiewaarde van Ecose?

De Ecose dekens kunnen aangebracht worden in diverse laagdiktes. De mogelijke laagdikte is onder meer afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte en de afmeting van de balken. De Ecose dekens zijn ISSO-geaccrediteerd. Dat is belangrijk, want hierdoor telt deze vloerisolatie mee voor het energielabel van uw woning.

Ecose isolatie is een duurzame isolatie

Het Ecose isolatiesysteem is een duurzame vloerisolatie. Deze glaswoldeken onderscheidt zich door de natuurlijke, bruine kleur. De vroegere traditionele chemicaliën die verwerkt werden in glas- en steenwol (o.a. fesol en formaldehyde) zijn vervangen door biologische grondstoffen. De Ecose bestaat uit natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Dit verklaart dan ook de bruine kleur van de Ecose.

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto's van Ecose glaswol