fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloerisolatie aanbrengen in kruipruimte met Hennep isolatie

Ecose glaswol

Meer wooncomfort, lagere energienota

Houten vloer isoleren met Ecose glaswol

Oudere woningen hebben meestal een houten vloer. Die kan erg koud en trekkerig aanvoelen. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor.  Houten vloeren kunnen zeer(!) comfortabel worden door deze via de kruipruimte te isoleren met Ecose glaswol. De ervaring is dat de houten vloer tot wel 4 graden warmer gaat worden…  Op deze pagina gaan we u hier meer over vertellen. En wilt u weten of de Ecose vloerisolatie ook geschikt is voor uw houten vloer? Vraag gewoon even een VRIJBLIJVEND advies aan!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Uw houten vloer isoleren met ecose glaswol? Of wilt u een ander isolatiemateriaal? Vul onderstaand formulier in voor een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ecose glaswol vloerisolatie: Wat is het eigenlijk?

Ecose vloerisolatie (van Knauf Insulation) bestaat uit glaswol. Daarbij denken de meesten natuurlijk aan die gele rollen isolatie waar je veel jeuk en kriebel van krijgt. Bij de Ecose dekens – te herkennen aan de typische bruine, natuurlijke kleur – is dit anders. Dat komt omdat deze glaswol isolatie natuurlijke grondstoffen bestaat. Op deze pagina leest u hier meer over.

Ecose vloerisolatie: Hoe werkt dat?

De houten vloer isoleren met Knauf Ecose gebeurt via de kruipruimte. Nadat de isolatiedeken op maat is gesneden wordt het tegen de onderkant van de vloer – tussen de balken – aangebracht. De glaswol isolatie wordt ondersteund door houten rachels, zodat deze ook op de langere termijn op de plaats blijven. Wanneer de kruipruimte onvoldoende geventileerd wordt, zullen er extra ventilatieroosters aangebracht moeten worden. Er ontstaat een dik isolatiepakket, waardoor de kou van de kruipruimte niet meer in de woning kan komen. De warmte in huis kan niet zo makkelijk meer ontsnappen naar de kruipruimte, waardoor de thermostaat van de verwarming lager kan.

Hoe werkt isoleren met Ecose glaswol?

Isolatie uitleg video

Ecose dekens: Hoe wordt het aangebracht?

Het aanbrengen van Ecose dekens bestaat uit 3 stappen:

1

Voorbereiden

Onze monteurs maken de kruipruimte klaar voor het werk.

2

Ventilatie

Bij onvoldoende ventilatie worden extra ventilatieroosters aangebracht.

3

Isoleren

De isolatie wordt tegen de onderkant van de vloer gemonteerd.

Ecose glaswol: Kosten

De vloerisolatie kosten zijn vanaf €45,- per vierkante meter. Dit is een indicatie. De exacte prijs is onder meer afhankelijk van de situatie in de kruipruimte en het vloeroppervlak. Voor een definitieve prijs voor Ecose vloerisolatie doen wij altijd eerst een kruipruimte-check. Zo beoordelen wij bijvoorbeeld de bereikbaarheid en de luchtvochtigheid in de kruipruimte.  Deze kruipruimtecheck bij u thuis is GRATIS en vrijblijvend.

Ecose vloerisolatie: Besparing

Het isoleren van de vloer is best een hele investering. Daar staat wel een besparing tegenover. De gemiddelde besparing per jaar is ruim € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m³ in 2021). Met de huidige hoge pasprijzen is deze besparing nog hoger. Naast deze isolatie besparing levert deze Ecose isolatie u ook comfort en plezier op. Ook kunt u de terugverdienperiode verkorten door gebruik te maken van eventuele subsidies.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

Ecose vloerisolatie: Kan ik subsidie krijgen?

Ja, en nog een leuk bedrag ook! U kunt € 11,- per m² isolatie subsidie krijgen. Dat komt – bij een gemiddelde rijwoning – neer op bijna € 500,- (bij 45 m² vloeroppervlak). De voorwaarde is dat u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt en dat de isolatie een minimale isolatiewaarde heeft van 3,5 (Rd). Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor subsidie bij 1 isolerende maatregel. Dit is echter wel een relatief lager bedrag dan wanneer u 2 isolerende maatregelen neemt.

Ecose glaswol: Duurzame vloerisolatie

De Ecose dekens bestaan 100% uit natuurlijke grondstoffen, o.a. glas en zand. Deze glaswol bestaat tot maar liefst 80% uit gerecycled glas: oude autoruiten en lege flessen uit de glasbak. Aan de Ecose isolatie zijn natuurlijke –  i.p.v. de traditionele chemische – bindmiddelen toegevoegd. Hieronder leest u daar meer over.

Ecose vloerisolatie: Van scherpe glasscherven tot zachte wol ..

Het is eigenlijk een ongelooflijke combinatie: zachte isolatie en glasscherven. De glasscherven worden heel fijn vermalen en verhit in een zeer hete oven. Van het gesmolten glas wordt in de centrifuge wol gesponnen. Eigenlijk kunt u dit het best vergelijken met een suikerspin. Dit verklaart dan ook de naam: glaswol. Aan de wol wordt bindmiddel toegevoegd waardoor er isolatiedekens ontstaan.

Ecose vloerisolatie: Jeuk en kriebel?

Ecose isolatie is dus glaswol. Bij glaswol denken de meeste mensen aan jeuk en kriebel. Veel mensen vermoeden dat dit komt door de verwerkte glasscherven. Toch is dit niet waar. De jeuk wordt veroorzaakt door het bindmiddel dat gebruikt wordt om er dekens van te maken. De (traditionele) gele rollen – die zo ontzettend kriebelen! – zijn bewerkt met een chemisch bindmiddel (fenol-formaldehyde). Dit bindmiddel is de boosdoener: het geeft een allergische reactie. De Ecose dekens zijn behandeld met een natuurlijk bindmiddel (Ecose Technology) dat veel minder irriteert, waardoor het minder jeukt. Het natuurlijke bindmiddel zorgt er ook voor dat de deken bruin kleurt (i.p.v. geel).

Ecose glaswol: Is het brandbaar?

Ecose glaswol is een zeer brandveilige vorm van isolatie. Glaswol is namelijk een van de weinige isolatiematerialen dat niet brandbaar is.

Ecose vloerisolatie: Wanneer is het mogelijk?

De Ecose vloerisolatie is een verantwoorde isolatie voor de houten vloer. Voor het isoleren van betonvloeren is dit product minder geschikt. Om de isolatie netjes aan te kunnen brengen hebben de monteurs minimaal 50 cm werkhoogte nodig. En natuurlijk zal ook de kruipruimte bereikbaar moeten zijn d.m.v. een kruipluik en voldoende sparingen. Ecose isolatie raden wij af in vochtige, natte kruipruimtes (in dit geval adviseren wij bodemisolatie).

Ecose glaswol: Technische gegevens

Hieronder vindt u wat technische gegevens van Ecose glaswol. Mocht u vragen hebben over het product dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,035

Brandklasse

Brandklasse

A1 (EN13501-1)

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Ecose glaswol vloerisolatie: Voordelen

Uw huis isoleren met Ecose glaswol vloerisolatie heeft de volgende voordelen:

Voor- en nadelen Ecose glaswol

  • Zeer geschikt voor hout (damp-open)
  • Onbrandbaar
  • Dempt het geluid
  • Minimale werkruimte van 50 cm in kruipruimte
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Ecose glaswol: Nadelen

Een nadeel van vloerisolatie met Ecose dekens is dat uw kruipruimte een minimale werkhoogte van 50 cm moet hebben, om de Ecose dekens netjes aan te kunnen brengen.

Glaswol vloerisolatie aanbrengen: Kan ik dat zelf?

Het is eventueel mogelijk zelf de Ecose vloerisolatie aan te brengen. U kunt hiermee vloerisolatie kosten besparen. In de praktijk vinden veel mensen dit toch best vervelend werk: de kruipruimte is toch niet zo’n prettige ruimte. Wanneer u zelf vloerisolatie aanbrengt komt u niet in aanmerking voor de isolatie subsidie. Het aanvragen van een subsidie kan alleen wanneer de vloerisolatie is aangebracht door een erkend en gecertificeerd isolatiebedrijf.

Isolatie glaswol voor uw pand of woning

Glaswol isolatie wordt al lang gebruikt in de bouw en is een betrouwbaar isolatiemateriaal. De productie van het materiaal, dat bestaat uit gerecycled glas en zand, heeft weinig invloed op het milieu. Bovendien wordt het product na gebruik effectief gerecycled, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een circulaire economie.

Glaswol isolatie is een duurzame investering voor uw huis vanwege de lange levensduur. Glaswolisolatie vermindert het warmteverlies via uw houten vloer aanzienlijk, waardoor u op lange termijn kunt besparen op uw energiekosten. Het helpt ook om een gezonde leefruimte in uw huis te creëren. Investeer in glaswol isolatie voor uw houten vloer om een duurzame beslissing te nemen!

Glaswol isolatie: Ecose

Het gebruik van Ecose glaswol om houten vloeren te isoleren zorgt voor zowel comfort als duurzaamheid. Ecose glaswol is een duurzame optie omdat het gemaakt is van gerecycled glas en bevat geen schadelijke chemicaliën. Door Ecose glaswol te gebruiken om uw houten vloer te isoleren, kunt u energie besparen en de CO2-uitstoot verlagen, terwijl u ook het warmteverlies beperkt.

Ecose glaswol is eenvoudig te installeren en kan in de kruipruimte worden aangebracht. Om een functionele vloerisolatie laag te creëren, wordt de glaswol op maat gesneden en tussen de vloerbalken geplaatst. Door de flexibiliteit van glaswol kunnen zelfs moeilijk bereikbare plaatsen worden bereikt en geïsoleerd, waardoor koudebruggen worden voorkomen. Bovendien verlagen de superieure akoestische prestaties van glaswol het geluid tussen de vloeren.

Houten vloer isoleren: Ecose glaswol

Vraag een gratis adviesgesprek aan door ons contactformulier in te vullen. Onze experts beoordelen uw situatie en bieden u professioneel advies op maat. Bovendien krijgt u een vrijblijvende offerte. Maak meteen een afspraak voor een adviesgesprek om te leren hoe u uw houten vloeren kunt isoleren voor een energiezuiniger huis.

Een milieuvriendelijk isolatiemateriaal (glaswol isolatie) wordt gemaakt van gerecyclede materialen en natuurlijke grondstoffen zoals zand en gerecycled glas. Vanwege de hoge isolatiewaarde en effectieve geluidsisolatie behoort het ook tot de meest gebruikte isolatiematerialen.

Ecose isolatie glaswol: Voor uw vloer?

Speciaal ontworpen Ecose glaswol voldoet aan de strengste normen voor gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Het heeft een hoog niveau van brandveiligheid en is vrij van formaldehyde en andere gevaarlijke stoffen. U kunt dus een energiezuinig en veilig huis hebben dankzij de hoogwaardige en duurzame glaswolisolatie van Ecose.

Een warme en geïsoleerde houten vloer is van u als u kiest voor Ecose glaswol. Neem meteen contact met ons op om te profiteren van onze kennis van isolatieoplossingen. Om het succes van uw isolatieproject te garanderen, werken wij hard om hoogwaardige isolatiematerialen en een uitstekende service te leveren.

De voordelen van isolatie glaswol op lange- en korte termijn

Het gebruik van Ecose glaswol voor het isoleren van een houten vloer heeft tal van voordelen. Het komt niet alleen het milieu en de akoestiek ten goede, maar verhoogt ook het comfort en bespaart energie. Dit komt doordat Ecose glaswol wordt gemaakt met een bindmiddel van natuurlijke grondstoffen zoals zand en gerecycled glas.

Hierdoor is het materiaal vrij van formaldehyde en andere potentieel schadelijke stoffen, waardoor het een gezonde optie is voor het milieu. Glaswolisolatie verhoogt ook de levensduur en waarde van uw huis, omdat het tientallen jaren meegaat. Wilt u deze voordelen ook ervaren? Doe dan meteen een aanvraag voor een gratis adviesgesprek bij Isolatiespecialist.

Ecose vloerisolatie: Garantie

U ontvangt 10 jaar garantie op het product en de verwerking.

Ecose glaswol vloerisolatie: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u lang! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag