fbpx
Gratis offerte 0182-639709
spouwmuurisolatie aminotherm

Spouwmuurisolatie kosten

Wat kost spouwmuurisolatie ongeveer?

Overweegt u spouwmuurisolatie, maar twijfelt u nog of de kosten opwegen tegen de besparingen? Vraagt u zich af in hoeveel tijd u deze kosten terugverdient? En welke aspecten moet u in gedachten houden bij het opvragen van een prijs voor spouwmuurisolatie?

Het isoleren van uw spouwmuur is een van de meest kostenefficiënte manieren van isoleren. De initiële kosten zijn relatief laag en u verdient ze snel terug. Spouwmuurisolatie levert dus snel rendement op, waarbij u al snel honderden euro’s per jaar bespaart op uw energierekening. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van spouwmuurisolatie?

Wat zijn de gemiddelde kosten spouwmuurisolatie voor een bestaande woning?

Wanneer u de spouwmuren van uw woning wil laten isoleren, kunt u rekening houden met de volgende prijs indicatie:

Type woning Kosten
Kosten spouwmuurisolatie hoekwoning € 2.200,-
Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning € 1.000,-
Kosten spouwmuurisolatie twee-onder-een-kap € 2.200,-
Kosten spouwmuurisolatie vrijstaande woning € 3.600,-

Deze kosten zijn gemiddelden. De spouwmuurisolatie kosten is namelijk afhankelijk van een aantal factoren (Een stukje verder op deze pagina leest u hier meer over). Wilt u de exacte prijs weten van spouwmuurisolatie? Vraag gewoon eens een gratis en (vrijblijvend!) spouwcheck aan!

Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

De kosten van spouwmuurisolatie per vierkante meter (m²) kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt, de toegankelijkheid van de muur, de dikte van de spouw, en regionale prijsverschillen. Gemiddeld liggen de prijzen voor spouwmuurisolatie in Nederland ergens tussen de €20 en €30 per m².

Besparen in Rotterdam

Isoleren= Besparen

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

Kosten spouwmuurisolatie met subsidie

De eenmalige spouwmuurisolatie kosten kan je verlagen door subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal vierkante meters. U ontvangt 4 euro subsidie per m2 bij 1 maatregelen en 8 euro bij 2 maatregelen .

Type woning

Kosten
Subsidie
Eenmalige kosten
Hoekwoning (ca. 95 m2)
€ 2.200,-
€ 760,-
€ 1.440,-
Tussenwoning (ca. 40 m2)
€ 1.000,-
€ 320,-
€ 680,-
2-onder-1-kap (ca. 95 m2)
€ 2.200,-
€ 760,-
€ 1.440,-
Vrijstaande woning (ca. 160 m2)
€ 3.600,-
€ 1.280,-
€ 2.320,-

 

Waar wordt opgelet bij het vaststellen van de prijs voor spouwmuurisolatie? 

 • Het isolatiemateriaal. Er zijn isolatiematerialen met verschillende prijzen. Voor de ene woning is dit materiaal beter geschikt, voor de andere woning weer iets anders.
 • Het exacte aantal m² metselwerk. De prijs voor de spouwmuurisolatie is goedkoper voor een hoekwoning met veel grote ramen in vergelijking met een woning met relatief kleine kozijnen.
 • Hoe breder de spouw, hoe beter de isolatiewaarde. Dit betekent wel dat er meer materiaal in de muur gaat. De prijs voor de spouwmuurisolatie ligt dan wat hoger.
 • Wanneer een gevel lastig te bereiken is of wat hoger, zal er een hoogwerker ingeschakeld moeten worden.
 • Het isoleren van een muur met een gewone voeg is goedkoper dan het isoleren van een – vaak wat oudere woning – met een strakke knipvoeg. Bij deze laatste kost het meer tijd om de boorgaatjes netjes af te werken.
 • Om een spouwmuur goed te kunnen isoleren, moet de spouw geschikt zijn. Wanneer er veel vervuiling in de muur aanwezig, zal dit eerst moeten verwijderd worden.
 • Sinds de uitspraak van de Raad van State op 2 augustus, is het verplicht om uw woning natuurvriendelijk te isoleren. Het natuurvriendelijk maken van uw woning, nemen wij ook mee in de kosten.

Op basis van deze aandachtspunten worden de spouwmuurisolatie kosten vastgesteld.

Wat betekent natuurvriendelijk isoleren voor uw woning?

In Nederland kan je niet meer je huis isoleren zonder vooraf maatregelen genomen te hebben. Natuurvriendelijk isoleren is verplicht geworden. Zowel de woningeigenaar als het isolatiebedrijf heeft een wettelijke Zorgplicht voor o.a. beschermde diersoorten zoals vleermuizen. Deze Zorgplicht is vastgelegd in de Wet natuurbescherming en hier heeft de Raad van State op 2 augustus 2023 een uitspraak over gedaan.

Maar hoe gaat dit het natuurvrij maken van jouw woning precies te werk, hieronder een stappenplan:

 1. De openingen in de muur (bijv. bij dakranden en in voegen) worden dichtgemaakt
 2. Enkele openingen worden bewust open gelaten en afgedekt met een ‘exclusion flap’. De bedoeling hiervan: de vleermuis kan de spouwmuur uit, maar niet meer terug naar binnen.
 3. De vleermuis krijgt vervangende woonruimte d.m.v. een intern spouwverblijf in de muur of een vleermuiskast die aan de gevel wordt gemonteerd.
 4. Op een later moment – wederom volgens de natuurkalender – wordt de woning voorzien van spouwmuurisolatie.

Isoleren met de buur, is minder duur

Naast een verlaging van de kosten door gebruik te maken van de subsidie, kan deze ook verlaagd worden door samen met uw buren te isoleren. Vanwege de efficiency is de prijs voor spouwmuurisolatie voor u en uw buren gunstiger. In diverse gemeenten is ons isolatiebedrijf actief met burenacties.

Wilt u samen met uw buren de woning isoleren, wij helpen u ook hiermee graag!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag