Gratis offerte 0182-639709

Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten: Wat kost spouwmuurisolatie ongeveer?

U overweegt spouwmuurisolatie, maar misschien twijfelt u nog: Wegen de spouwmuurisolatie kosten wel op tegen de besparing? In hoeveel tijd verdien ik deze kosten terug? En als ik een spouwmuurisolatie prijs opvraag, waar moet ik dan rekening mee houden? Hieronder vertellen wij u hierover meer.

Wat zijn de gemiddelde kosten spouwmuurisolatie voor een bestaande woning?

Wanneer u de spouwmuren van uw woning wil laten isoleren, kunt u rekening houden met de volgende prijs indicatie:

Type woningKosten
Kosten spouwmuurisolatie hoekwoning€ 2.200,-
Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning€ 1.000,-
Kosten spouwmuurisolatie twee-onder-een-kap€ 2.200,-
Kosten spouwmuurisolatie vrijstaande woning€ 3.600,-

Deze kosten zijn gemiddelden. De spouwmuurisolatie kosten is namelijk afhankelijk van een aantal factoren (Een stukje verder op deze pagina leest u hier meer over). Wilt u de exacte prijs weten van spouwmuurisolatie? Vraag gewoon eens een gratis en (vrijblijvend!) spouwcheck aan!

Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

De kosten voor spouwmuurisolatie bedragen per vierkante meter gemiddeld tussen 20 en 30 euro. Het minimumtarief voor spouwisolatie varieert van 850 tot 1200 euro.

Wegen deze kosten van de spouwisolatie wel op tegen de besparing?

De spouwisolatie kosten zijn een eenmalige uitgave. De besparing zie je elk jaar weer terug op je energierekening. Spouwmuurisolatie verdient zich gemiddeld in 4 jaar. Op korte termijn lijkt spouwmuurisolatie duur, maar op langere termijn is het dus een goede geldbesteding. Spouwmuurisolatie is het isolatiesysteem met de kortste terugverdientijd.

Type woningBesparingKosten (eenmalig)Terugverdientijd
Hoekwoning (ca. 98 m2)€ 650,-€ 2.200,- Binnen 4 jaar
Tussenwoning (ca. 40 m2)€ 260,- € 1.000,-  Binnen 4 jaar
2-onder-1-kap (ca. 98 m2)€ 650,- € 2.200,-Binnen 4 jaar
Vrijstaand huis (ca. 160 m2)€ 960,-  € 3.600,- Binnen 4 jaar

De besparingen zijn gemiddelden, vrijgegeven door het onafhankelijk energieplatform Milieucentraal. Uitgegaan is van een gasprijs van 79 cent per m³ (prijspeil 2021). Hoeveel een huishouden werkelijk bespaart is afhankelijk van het stookgedrag. Staat bijvoorbeeld de verwarming overal aan of wordt alleen de beneden verdieping verwarmt? Staat de thermostaat ’s nachts laag?

Kosten spouwmuurisolatie met subsidie

De eenmalige spouwmuurisolatie kosten kan je verlagen door subsidie aan te vragen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal vierkante meters. U ontvangt 5 euro subsidie per m2.

Type woningKostenSubsidieEenmalige kosten
Hoekwoning (ca. 95 m2) € 2.200,-€ 760,-€ 1.440,-
Tussenwoning (ca. 40 m2)€ 1.000,-€ 320,- € 680,-
2-onder-1-kap (ca. 95 m2)€ 2.200,-€ 760,-  € 1.440,-
Vrijstaande woning (ca. 160 m2)€ 3.600,-€ 1.280,-  € 2.320,-

Waar wordt opgelet bij het vaststellen van de prijs voor spouwmuurisolatie? 

  • Het exacte aantal m² metselwerk. De prijs voor de spouwmuurisolatie is goedkoper voor een hoekwoning met veel grote ramen in vergelijking met een woning met relatief kleine kozijnen.
  • Het isolatiemateriaal. Er zijn isolatiematerialen met verschillende prijzen. Voor de ene woning is dit materiaal beter geschikt, voor de andere woning weer iets anders.
  • Hoe breder de spouw, hoe beter de isolatiewaarde. Dit betekent wel dat er meer materiaal in de muur gaat. De prijs voor de spouwmuurisolatie ligt dan wat hoger.
  • Wanneer een gevel lastig te bereiken is of wat hoger, zal er een hoogwerker ingeschakeld moeten worden.
  • Het isoleren van een muur met een gewone voeg is goedkoper dan het isoleren van een – vaak wat oudere woning – met een strakke knipvoeg. Bij deze laatste kost het meer tijd om de boorgaatjes netjes af te werken.
  • Om een spouwmuur goed te kunnen isoleren, moet de spouw geschikt zijn. Wanneer er veel vervuiling in de muur aanwezig, zal dit eerst moeten verwijderd worden.

Op basis van deze aandachtspunten worden de spouwmuurisolatie kosten vastgesteld.

Isoleren met de buur, is minder duur

Naast een verlaging van de kosten door gebruik te maken van de subsidie, kan deze ook verlaagd worden door samen met uw buren te isoleren. Vanwege de efficiency is de prijs voor spouwmuurisolatie voor u en uw buren gunstiger. In diverse gemeenten is ons isolatiebedrijf actief met burenacties. Wilt u samen met uw buren de woning isoleren, wij helpen u ook hiermee graag!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag