fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Icynene dakisolatie

Bent u op zoek naar de juiste dakisolatie voor uw woning? Uw woning isoleren met Icynene dakisolatie kan dan een goede optie zijn. Icynene wordt door ons veel gebruikt bij zowel vloer- als dakisolatie, zo heeft Icynene uitstekende isolerende waarde én is ademend.

Heeft u interesse gekregen voor een dakisolatie met Icynene? Neem dan gerust even contact op om een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten in te plannen.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt dakisolatie met Icynene? Vraag gratis en vrijblijvend isolatieadvies aan t.w.v. €75,00

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Icynene?

Icynene is een innovatief type schuimisolatie, uniek omdat het met water wordt geblazen in plaats van met de gebruikelijke gassen die in traditionele PUR-schuim worden gebruikt. Deze methode maakt het bijzonder geschikt voor verschillende isolatiemaatregelen, waaronder het isoleren van vloeren, daken, en spouwmuren. Wat Icynene onderscheidt, is het uithardingsproces; het transformeert van een vloeibare naar een vaste vorm door een reactie met water, een aanzienlijk milieuvriendelijker proces dan de chemische gassen die normaal gesproken bij traditionele PUR-schuim isolatie worden gebruikt.

Een ander voordeel van Icynene is dat het vrijwel geurloos is, zowel tijdens het aanbrengen als na het uitharden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor binnenruimtes waar luchtkwaliteit een zorg is. Het vermogen van Icynene om snel uit te harden en tegelijkertijd minimale geurproblemen te presenteren, biedt voordelen tijdens de bouw of renovatie, waardoor de tijd die nodig is om goed te ventileren en de ruimte weer bewoonbaar te maken, wordt verkort.

Daarnaast biedt Icynene goede isolatieprestaties die helpen bij het verminderen van energiekosten en het verhogen van het wooncomfort. Door zijn veelzijdigheid en efficiëntie is Icynene een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en effectieve isolatieoplossing voor hun huis of project.

Icynene dakisolatie: Hoe werkt dat?

Icynene dakisolatie werkt door een speciaal ontwikkeld schuim direct op de dakstructuur aan te brengen, waar het zich uitzet en uithardt om een naadloze, luchtdichte isolatielaag te vormen. Dit proces verloopt in een paar stappen:

 • Voorbereiding: Voordat de Icynene wordt aangebracht, wordt uw dakruimte zorgvuldig voorbereid. Dit is onder andere het schoonmaken van het oppervlak en het verwijderen van eventuele oude isolatie of vuil dat de hechting kan beïnvloeden.
 • Aanbrengen: Icynene wordt als een vloeistof gespoten met behulp van een speciale spuitapparatuur. De vloeistof bevat een mengsel van de Icynene formule en water, wat de unieke eigenschap heeft dat het bij aanraking met het oppervlak begint te schuimen en uit te zetten.
 • Uitzetten en uitharden: Na het aanbrengen zet het Icynene schuim snel uit tot wel 100 keer zijn oorspronkelijke volume. Dit snelle uitzetten helpt het schuim in alle hoeken en kieren te komen, waardoor er een naadloze isolatielaag ontstaat die luchtlekken minimaliseert. Het schuim hardt uit door de reactie met water, in tegenstelling tot traditionele PUR-schuimen die chemische gassen gebruiken voor het uithardingsproces.
 • Luchtdichte isolatie: Eenmaal uitgehard, creëert Icynene een sterke, luchtdichte barrière die niet alleen warmteverlies in de winter minimaliseert, maar ook oververhitting in de zomer helpt voorkomen.

Kunt u gebruik maken van subsidies bij het gebruik van Icynene?

Op dit moment zijn er op vrijwel alle vormen van isolatie uitstekende subsidievoorwaarden, dus ook bij dakisolatie. U komt bij 1 isolerende maatregel al in aanmerking voor een subsidie isolatie van ongeveer 15%. Bij twee isolerende maatregelen is dit percentage maar liefst 30%. De minimale isolatiewaarde (Rd) voor dakisolatie is de minimale Rd-waarde 3,5.

Wat is nou de beste isolatie voor uw dak? Dit is de isolatiemaatregel met de hoogste Rd-waarde! Wij bieden naast Icynene ook andere vormen van dakisolatie aan, zoals inblaasstro, Gutex en Supafil Loft.

Hierdoor kunnen we u altijd het beste materiaal voor uw woning, met de hoogste Rd-waarde, aanbieden. Wij komen graag bij u langs om te kijken wat de beste isolatie oplossing is voor uw woning.

Dakisolatie met Icynene dakisolatie

 • Reukloos tijdens én na aanbrengen
 • Branddovend
 • Damp open
 • Waterafstotend en vormt een naadloze, luchtdichte isolatielaag
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Zijn er ook nadelen bij dakisolatie met Icynene

Naast voordelen heeft het gebruik van Icynene ook enkele nadelen. Zo mag Icynene alleen worden aangebracht door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf, zoals Isolatiespecialist.nl.

Verder is het verwijderen van Icynene best een klusje, zo moet het mechanisch worden verwijderd. Bij het verwijderen van Icynene wordt het verpulverd om de gehele isolatielaag weg te krijgen.

Veelgestelde vragen over Icynene

Ja, Icynene is veilig. Het wordt beschouwd als een van de gezondere isolatieopties omdat het vrijwel geurloos is en uitbreidt met water, niet met schadelijke gassen. Icynene voldoet aan strenge gezondheids- en veiligheidsnormen, waardoor het een uitstekende keuze is voor woningen en bedrijfsruimten.

Het draagt bij aan een gezonde leefomgeving door luchtlekken te verminderen, wat de luchtkwaliteit binnen verbetert. Kortom, met Icynene kiest u voor een veilige, efficiënte en comfortabele isolatieoplossing.

Icynene bestaat uit een speciaal geformuleerd polyurethaanschuim dat gebruikmaakt van water als blaasmiddel in plaats van de chemische gassen die vaak worden gebruikt in traditionele polyurethaanschuimen. De basiscomponenten van Icynene omvatten een mengsel van organische chemische verbindingen die afkomstig zijn van petroleum en/of plantaardige oliën, samen met water.

Wanneer deze componenten tijdens het aanbrengproces met elkaar worden gemengd, reageren ze om een schuim te vormen dat uitzet en verhardt tot een lichtgewicht, isolerende en luchtdichte barrière. Dit schuim biedt niet alleen uitstekende thermische isolatie-eigenschappen maar heeft ook het vermogen om geluid te dempen en vocht te reguleren, wat bijdraagt aan een gezonder en comfortabeler binnenklimaat

Icynene is afkomstig uit Canada. Zo is Icynene ontwikkeld als gevolg van de extreme temperaturen in het land. In de zomer kan het namelijk +35 °C worden en in de winter -40 °C!

Veelvoorkomende problemen die door Icynene worden opgelost

 • Sommige daken hebben een ingewikkelde vorm, wat isoleren lastig maakt. Traditionele isolatiematerialen kunnen niet goed in alle kleine hoekjes komen, maar Icynene kan dat wel. Ook kan isolatie van vezels of vlokken door haar gewicht gaan ophopen, waardoor het niet meer zo goed isoleert.
 • De meeste isolatie komt in rollen of platen, en je moet dit snijden en passend maken voor kleine of lastige plekjes, zoals rond elektriciteitskasten. Dit maakt dat de isolatie niet zo goed werkt en je moet vaak extra materiaal gebruiken om het af te dichten. Dit extra materiaal wordt na verloop van tijd minder goed.
 • Het is lastig om met traditionele isolatiematerialen de ruimte tussen de balken van een dak achteraf goed te isoleren. Deze materialen moet je precies op maat snijden zodat ze passen, wat vaak niet perfect lukt.

Icynene: Wat kost het?

Er wordt altijd een prijs gerekend voor dakisolatie kosten met Icyene per vierkante meter. Bij een dak isoleren is de prijs afhankelijk van wat wij precies voor u uitvoeren. Wij denken graag met u mee en helpen u met het kiezen van de beste oplossing, dit is niet altijd de duurste optie. Door de subsidies die u met een goede isolatie oplossing kunt krijgen en de besparing door de hoge gasprijzen, is er een snelle terugverdientijd.

Icynene: Is dit product geschikt voor mijn woning?

Bent u benieuwd of Icynene ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag