Muurisolatie

Muurisolatie: alles over soorten muur isolatie en kosten

U wilt (misschien) muurisolatie? Uw muren kunt u op verschillende manieren isoleren. Het isoleren van de muren levert u daarom flink warmte op.

  • Het isoleren van de lege ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur. Dit noem je dus spouwmuurisolatie.
  • Muur isoleren vanaf de binnenkant
  • Muur isoleren aan de buitenkant

Muurisolatie d.m.v. spouwmuur isolatie

Muurisolatie wordt het meest gedaan via spouwmuurisolatie. De lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur wordt namelijk opgevuld met isolatiemateriaal. Kou gaat dan niet meer zo gemakkelijk via de muur naar binnen. Heeft u een bestaande woning die gebouwd is tussen 1930 en 1980? Dan is isolatie muur via de spouw zeker het overwegen waard! Spouwmuurisolatie is de goedkoopste manier om buitenmuren te isoleren. De terugverdientijd is 3 – 5 jaar. Wilt u meer weten over muurisolatie bestaande woning of wilt u weten of spouwmuurisolatie mogelijk is? klik hier of u kunt ook een afspraak maken met een van onze specialisten!

Soorten muurisolatie

  • Bouwjaar voor 1930: muurisolatie vanaf de buiten- of binnenkant (voorzetwand)
  • Bouwjaar na 1930 tot 1980: spouwmuurisolatie

Binnenmuur isoleren

LEES VErder

U kunt ook de binnenmuur isoleren. Binnenmuurisolatie wordt meestal toegepast door middel van voorzetwanden. De ruimte tussen de buitenmuur en de voorzetwand wordt opgevuld met isolatiemateriaal. In een bestaande woning komt daar veel bij kijken. Bij binnenmuur isoleren komt u meer obstakels tegen die niet gemakkelijk mee geïsoleerd kunnen worden en zullen elektriciteitsvoorzieningen aangepast moeten worden. Binnenmuurisolatie zal niet alleen de nodige hinder veroorzaken, maar neemt ook woonruimte in.

Heeft u een woning met een spouwmuur (bouwjaar 1930 – 1980)? Overweeg dan toch eens spouwmuurisolatie.

Muur isoleren vanaf buitenkant

U kunt de muur ook isoleren vanaf de buitenkant, ook wel gevelisolatie genoemd. De buitenmuur wordt voorzien van een isolatielaag en een afwerklaag. Voor het isoleren van de buitenmuur heeft u meestal een vergunning nodig. De kosten voor gevelisolatie zijn relatief hoog: € 200 – € 300,- per m². Voor velen is gevelisolatie daarom geen optie.

Muurisolatie prijzen

Van de drie soorten muurisolatie, is spouwmuurisolatie de meest betaalbare en gemakkelijkste oplossing. De kosten voor spouwmuurisolatie vallen best mee. U kunt uw muren al laten isoleren vanaf € 12,50 per m². Misschien kunt u ook een leuke tegemoetkoming krijgen in de kosten voor het isoleren van de muren: informeer eens bij uw gemeente.

Soorten spouwmuurisolatie

De muur isoleren doen we bij Isolatiespecialist.nl met verschillende soorten materialen. Wij kunnen voor u de spouwmuur isoleren met bijv. Ecoparels (HR++ isolatieparels) of glaswol (Supafil). De Ecoparels muurisolatie is zeer geschikt voor oudere woningen met een fijn, smal voegwerk. Muurisolatie met glaswol is zeker aan te bevelen als u een geluidwerende isolatie voor ogen hebt.

Wilt u een goed advies voor de isolatie van uw muur? Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact met ons op. U kunt dan een afspraak inplannen met een van onze specialisten en die komen bij U thuis advies geven!