fbpx
Gratis offerte 0182-639709
vloerisolatie met vlas

Biobased isoleren met vlas

Vloerisolatie met vlas

U wilt uw huis isoleren met natuurlijke en duurzame isolatie, dan is isoleren met vlas zeker interessant voor u! Naast ander biobased isolatiemateriaal zoals Gutex, Addgreen Parels, hennep, stro en schelpen, is vlasisolatie een uitstekende keuze. 

Vlasisolatie, afkomstig van vlasvezels, heeft zich bewezen als een geschikte keuze voor isolatie, of het nu gaat om dakisolatie, spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Vlasisolatie biedt tal van voordelen, zowel op het gebied van thermische prestaties als op milieugebied. Benieuwd naar de vele voordelen van vlasisolatie? Lees dan verder om alles te ontdekken!

Vraag gratis advies aan!

U overweegt vloerisolatie met vlas? Vraag gratis en vrijblijvend een isolatiecheck aan t.w.v. €75,00

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Vlas isolatie?

Vlas isolatie, ook wel bekend als vlaswol isolatie, is een duurzaam en natuurlijk isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. Verder is – net als stro – een bijproduct uit de vlasteelt. Vlasisolatie wordt gebruikt om woningen en bedrijfspanden te isoleren en biedt uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen.

Vlas isolatie is milieuvriendelijk omdat het hernieuwbaar is en geen schadelijke chemicaliën bevat. Het heeft ook een positieve invloed op de luchtkwaliteit in uw woning vanwege zijn ademende eigenschappen. Vlas isolatie is een populaire keuze voor diegenen die streven naar een energiezuinig en gezond binnenklimaat.

Vloerisolatie met vlas: Hoe werkt het?

Met vlasisolatie kunt u zowel benedenvloeren als tussenvloeren isoleren, vooral geschikt voor houten vloeren vanwege de ademende eigenschappen. Voor benedenvloeren is het aanbrengen van vlasisolatie tussen de houten balken aan de onderkant van de vloerconstructie een praktische en kosteneffectieve optie.

Bij tussenvloeren wordt de vlasisolatie tegen het plafond aangebracht, en als u kiest voor isolatieplaten met een afwerklaag aan de onderkant, heeft u meteen een netjes afgewerkt plafond. Dit zorgt niet alleen voor isolatie maar ook voor een verzorgde uitstraling.

Isolatie met vlas: Wat zijn de kosten?

De kosten van vloerisolatie met vlas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project, de locatie en de isolatiedikte. Over het algemeen is vlasisolatie concurrerend geprijsd in vergelijking met andere isolatiematerialen, en de energiebesparing op lange termijn kan aanzienlijk zijn.

Geïnteresseerd in vloerisolatie met vlas? Neem contact op met onze specialisten!

Besparen in Rotterdam

Biobased isoleren = Duurzaam besparen

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

De Rc & Rd-waarde van vlas isolatie

De RD-waarde vertelt ons hoe goed een materiaal isoleert op basis van hoe dik het is. Als het materiaal dikker is, isoleert het beter en heeft het een hogere RD-waarde. Bijvoorbeeld, vlas heeft een RD-waarde van 4 wanneer het 15 centimeter dik is.

Naast de RD-waarde is er ook de RC-waarde, die niet alleen naar het materiaal kijkt, maar ook naar andere factoren zoals de constructie en muren. Voor vlas is de RC-waarde 3.5 wanneer het 140 millimeter dik is.

Technische gegevens van vlas isolatie

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0.038 W/mk

Brandklasse

Brandklasse

C

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Isolatie met vlas: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Ja, isolatie met vlas kan in aanmerking komen voor verschillende soorten subsidies, afhankelijk van uw locatie en specifieke omstandigheden. Subsidies voor biobased isolatiematerialen zoals vlas kunnen variëren per regio, gemeente! En voordelig voor u is dat sinds 1 januari 2024 extra subsidie beschikbaar is gekomen voor het gebruik van biobased isolatiematerialen, waaronder vlas valt.

We begrijpen dat u misschien meer informatie hierover wilt, daarom hebben we een aparte pagina gemaakt. Klik hier voor onze pagina over subsidies bij biobased isolatie.

Voordelen: Biobased isoleren met vlas

  • Volledig recyclebaar
  • Vochtregulerend en schimmelbestendig
  • Lange levensduur
  • Optimale tempratuurregulatie
Klik hier voor contact!
Subsidie biobased isolatie

Wat is het verschil tussen natuurvriendelijk isoleren en biobased isoleren?

Bij het onderzoeken van isolatieopties kan het verschil tussen natuurvriendelijk isoleren en biobased isoleren soms verwarrend zijn. Biobased isolatie legt de nadruk op de gebruikte materialen, die afkomstig zijn van natuurlijke en hernieuwbare bronnen. Dit omvat materialen zoals vlas, hennep, katoen en schapenwol, die allemaal op duurzame wijze worden geproduceerd en minder impact hebben op het milieu.

Aan de andere kant verwijst natuurvriendelijk isoleren naar een methodiek. Hierbij wordt niet gekeken naar het isolatiemateriaal zelf, maar ook naar het proces van isoleren met respect voor de natuurlijke omgeving. Dit betekent dat er maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld vleermuizen de kans te geven weg te vliegen voordat isolatiewerkzaamheden beginnen, waardoor voorkomen wordt dat ze gedood worden.

Het onderscheid is dus: biobased isolatie draait om het gebruik van isolatiematerialen afkomstig van natuurlijke, hernieuwbare bronnen. Aan de andere kant richt natuurvriendelijk isoleren zich op een methodiek, los van het specifieke isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Dus terwijl biobased isoleren focust op de herkomst van het materiaal, draait natuurvriendelijk isoleren om de aanpak en procedures die tijdens het isolatieproces worden gevolgd.

Wat zijn de nadelen van vlas isolatie?

  • Prijs
    Isolatie met vlas is doorgaans prijziger dan het gebruik van andere materialen zoals minerale wol (glas- of rotswol) of PUR-isolatie. Vooral bij grotere oppervlakken kunnen de kosten aanzienlijk oplopen.
  • Isolatiewaarde
    Hoewel vlas goede thermische isolatie biedt, presteert het iets minder efficiënt dan materialen zoals PUR of PIR. Een dikkere isolatielaag is daarom vaak vereist om de gewenste isolatiewaarde te behalen, vergelijkbaar met wat nodig is bij minerale wol.
  • Ondersteunende structuur nodig
    Vlas isolatiedekens hebben de neiging minder vormvast te zijn. Het gebruik van een ondersteunende structuur, zoals lattenwerk, is daarom nodig voor een goede plaatsing van het materiaal. Het voordeel van vlas is echter dat het niet irriterend is voor de huid, ogen en luchtwegen, wat wel het geval kan zijn bij materialen zoals glaswol.

Waarom kiezen voor vlas isolatie aangebracht door Isolatiespecialist.nl?

  • Met al meer dan 15 jaar ervaring, weten we precies hoe we jouw woning het best kunnen isoleren. Echt vakmanschap!
  • Onze monteurs zijn echte experts in hun vak en zorgen ervoor dat de isolatie goed geplaatst wordt.
  • Als je de isolatie laat plaatsen door een gecertificeerd bedrijf, kom je in aanmerking voor verschillende subsidies.
  • Isolatiespecialist.nl werkt uitsluitend met de beste kwaliteit producten.
  • Krijg wel 10 jaar garantie op jouw isolatie!

Veelgestelde vragen: Over vloerisolatie met vlas

De gemiddelde kosten van vlas zijn afhankelijk van hoe je vlas gebruikt. Je kunt vlas verwerken in isolatieplaten of isolatiedekens en vlas met een onderplaat. Voordat we een prijs aangeven, laten we graag een adviseur langskomen.

Vlas isolatie heeft goede isolatiewaarde én is duurzaam.

Vlas heeft een vochtregulerend vermogen waarbij het tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht kan absorberen en weer afgeven, zonder dat dit de isolerende eigenschappen beïnvloedt. Hierdoor is vlas een uitstekende keuze voor toepassingen in dampopen bouwconstructies.

Vlasisolatie ruikt meestal niet sterk of blijvend. Het is natuurlijk en heeft geen chemische stoffen die een sterke geur geven, anders dan sommige kunstmatige isolatiematerialen. Bij het plaatsen kun je misschien een beetje ruiken, maar dit is niet erg en gaat vanzelf weg.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag