fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Zolderisolatie

Zolderisolatie

Het isoleren van uw zolder

U wilt uw zolder isoleren, een verstandige keuze! Warme stijgt namelijk, waardoor een geïsoleerde zolder of dak zorgt voor minder stookkosten en een comfortabeler leefklimaat.

Wij begrijpen dat u veel vragen heeft over zolderisolatie en hoe dit in zijn werk zou gaan. Op deze pagina nemen wij u mee in het proces van het isoleren van uw zolder en beantwoorden wij – hopelijk – al uw vragen. Heeft u toch nog enkele vragen over zolderisolatie, neem dan contact op met één van onze specialisten!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Heeft u interesse in zolderisolatie? Of wilt u dit combineren met spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of bodemisolatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en ontvang gratis isolatieadvies ter waarde van €75,00 euro!

Gratis isolatie advies op maat

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zolderisolatie: Wat is het precies?

Zolderisolatie is een belangrijk onderdeel van het verduurzamen en comfortabeler maken van uw woning. Het isoleren van uw zolder houdt in dat de zolder of het dak van uw huis wordt voorzien van isolatiematerialen, zoals glaswol, Gutex, Icynene of Supafil Loft, om warmte binnen te houden tijdens de winter en buiten te houden in de zomer. Dit leidt niet alleen tot een comfortbalere woonomgeving, maar helpt ook uw energiekosten te verlagen.

Het aanbrengen van zolderisolatie kan op verschillende manieren, afhankelijk van uw woning en uw specifieke wensen. Veelgebruikte methoden zijn het isoleren van de binnenzijde van het dak, het plaatsen van isolatie tussen de dakspanten, of het aanbrengen van isolatie op de zoldervloer indien de zolder niet als leefruimte wordt gebruikt.

Elke methode heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, en de keuze hangt vaak af van de huidige staat van uw zolder, uw budget en de gewenste energiebesparing. Wij komen graag  – gratis en vrijblijvend – bij u langs om te kijken welke manier van zolder isoleren het best bij uw woning en uw wensen past.

Zolderisolatie versus Dakisolatie

Wat past het best bij u? Hoewel beide methoden hetzelfde doel dienen – uw huis energiezuiniger maken –  zit het verschil voornamelijk in waar en hoe de isolatie wordt toegepast.

Zolderisolatie focust op het isoleren van de zoldervloer. Ideaal als uw zolder meer dient als berging dan als woonruimte. Door de vloer te isoleren, houdt u de warmte beneden, waar u er het meeste aan heeft. Dit is een slimme zet als u de zolder niet dagelijks gebruikt, maar wel wilt profiteren van een lagere energierekening.

Dakisolatie, daarentegen, pakt de binnenkant van uw dak of de dakspanten aan. Perfect wanneer u de zolder als extra kamer gebruikt. Of het nu gaat om een slaapkamer, een thuiskantoor of een speelruimte, dakisolatie zorgt ervoor dat deze ruimte het hele jaar door comfortabel blijft, zonder dat u een fortuin kwijt bent aan verwarmings- of koelingskosten.

Kortom, de keuze tussen zolder- en dakisolatie hangt af van hoe u de ruimte gebruikt. Is uw zolder een ongebruikte opslagruimte? Dan is zolderisolatie een slimme, kosteneffectieve keuze. Transformeert u de zolder in een bruikbare kamer? Dan is dakisolatie uw go-to voor comfort en efficiëntie. Beide opties leveren een win-win op: voor uw portemonnee én het milieu.

Besparen in Rotterdam

Isoleren = Besparen

Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd drie keer korter! Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Contact

Wat zijn de kosten van Zolderisolatie?

De kosten voor het isoleren van uw zolder zijn afhankelijk van verschillende factoren. Welk isolatiemateriaal wordt er gebruik tijdens de werkzaamheden? Hoeveel m2 moet er worden geïsoleerd?

Daarom sturen wij graag gratis en volledig vrijblijvend één van onze adviseurs langs, die direct na de afspraak voor u een offerte zal opstellen!

Is er subsidie beschikbaar voor zolderisolatie?

Het antwoord op deze vraag is ja!

Sinds september 2019 kunnen huiseigenaren profiteren van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), een initiatief van de overheid om energiebesparing in particuliere woningen te stimuleren. Deze regeling, specifiek gericht op dakisolatie, zolderisolatie en andere energiebesparende maatregelen, is in 2021 geïntegreerd in de uitgebreidere Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De subsidie voor zolderisolatie bedraagt €8,- per m2, dit subsidiebedrag geldt bij 2 isolatiemaatregelen. Mocht er 1 maatregel, in dit geval alleen zolderisolatie, is het bedrag €4,- per m2.

Sinds 1 januari 2024 is er vanuit de overheid extra subsidie beschikbaar gesteld voor Biobased isolatiemateriaal. Het subsidiebedrag voor zolderisolatie is per m2 €9,50, een vereiste hierbij is wel het gebruik van Biobased isolatiematerialen.

Bent u verder benieuwd naar alle informatie rondom de subsidie van zolderisolatie? Bekijk dan onze speciale pagina over subsidie bij het isoleren van uw zolder!

Voordelen Zolderisolatie

  • Lagere energierekening
  • Minder verlies van warmte
  • Comfortabeler woonklimaat
Contact
Besparen door te isoleren

Zolderisolatie offerte?

Vraag hem vrijblijvend aan!

Vraag een zolderisolatie offerte aan bij Isolatiespecialist.nl. Omdat elk huis weer anders is, adviseren wij u de prijzen voor zolderisolatie niet een-op-een toe te passen op uw eigen situatie. Wij kijken naar de situatie en komen niet alleen met de prijs voor de zolderisolatie maar ook met advies.

Wij kijken naar uw woning, de kwaliteit van de buitenmuur en vragen naar eventueel bestaande problemen. Goed isoleren zolderisolatie begint met de situatie begrijpen. Vandaar dat Isolatiespecialist.nl graag de tijd voor u neemt. Ervaar onze diensten en service zelf, neem contact op of vraag direct de offerte voor het isoleren spouwmuur aan.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag