fbpx
Gratis offerte 0182-639709

HR++ isolatieparels

Kortere terugverdientijd door hoge gasprijzen!

HR++ isolatieparels

HR++ isolatieparels worden veel toegepast voor het isoleren van buitenmuren. Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1980, dan zijn deze HR++ isolatieparels een goede optie. Deze spouwmuurisolatie kan goed tegen vocht en is prijsgunstig. Deze EPS parels worden via de buitenmuur in de spouw aangebracht, waardoor u weinig overlast heeft. De klus is meestal binnen 1 dag(deel) klaar. Benieuwd? Vraag gerust een GRATIS spouwcheck aan!

Vrijblijvende Offerteaanvraag

Heeft u interesse om uw huis te isoleren met EPS isolatieparels? Of wilt u een andere vorm van (spouwmuur) isolatie? Vul dan onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvende offerteaanvraag t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis Offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HR++ isolatieparels: Wat zijn het eigenlijk?

HR++ isolatieparels zijn kleine bolletjes, die gemaakt zijn van piepschuim (EPS). EPS is een afkorting voor geëxpandeerd polystyreen. Deze EPS isolatieparels bestaan voor 95% uit lucht. Stilstaande lucht heeft een hoge isolerende werking. De isolatieparels houden van zichzelf nauwelijks vocht vast en dit is belangrijk voor een buitenmuur. Typerend is de grijze kleur, deze wordt veroorzaakt door het grafiet. Grafiet zorgt voor een goede reflectie, waardoor de isolatieparels 20% beter isoleren dan bijvoorbeeld de traditionele witte parels.

HR++ isolatieparels: hoe werkt dat?

Isolatie uitleg video

EPS isolatieparels: Hoe werkt dat?

De EPS parels worden via kleine boorgaatjes (in een patroon) in het voegwerk aangebracht. Daar is een speciaal patroon voor, zodat de spouwmuur goed afgevuld wordt. Voordat de EPS isolatieparels in de spouw terecht komen, worden ze besproeid met een speciale lijm. Dit gebeurt met een computergestuurd doseringssysteem zodat de juiste lijmhoeveelheid gebruikt wordt. Zo ontstaat er een compact isolatiepakket en kunnen de parels dus niet uit de muur ‘lopen’. Nadat de hele spouwmuur gevuld is met HR++ isolatieparels worden de boorgaatjes weer keurig op kleur afgewerkt. Zo kunt u bijna niet zien dat we bij u langs zijn geweest. Wanneer er onvoldoende kruipruimte ventilatie is, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters.

Boorpatroon spouwmuurisolatie

EPS isolatieparels: Hoe wordt het aangebracht?

Het aanbrengen van de HR ++ isolatieparels bestaat uit 3 stappen:

1

Boren

Op de kruispunten in het voegwerk worden - in patroon - boorgaten aangebracht.

2

Isoleren

Via de boorgaten worden de isolatieparels - van onder naar boven - in de spouw aangebracht

3

Afwerken

Nadat de spouw gevuld is, worden de boorgaten weer netjes met specie afgewerkt.

HR++ EPS isolatieparels: Wat bespaar ik?

Het is isoleren van de spouwmuur is best een investering. Hier staat een forse besparing tegenover. De gemiddelde besparing bij een hoekwoning is €1000,- per jaar. Met de huidige hoge gasprijzen is deze besparing nog hoger. Ook levert uw investering in HR ++ isolatieparels u meer wooncomfort en daardoor meer plezier op!

HR++ EPS isolatieparels: Wat is de terugverdientijd?

De kosten van deze spouwmuurisolatie verdient u gemiddeld terug binnen 1-3 jaar! Dit is een indicatie. De precieze besparing is afhankelijk van onder andere het stookgedrag, de samenstelling van het gezin en uiteraard de gasprijzen. De terugverdienperiode kan worden verkort door het aanvragen van een subsidie.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen!

De terugverdientijd is door de hoge gasprijzen nu drie keer korter! Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Klik hier voor contact!

Spouwmuurisolatie: Een duurzame besparing?

Met spouwmuurisolatie bespaart u kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Duurzame besparing spouwmuurisolatie

HR++ isolatieparels: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

U kunt subsidie krijgen op spouwmuurisolatie. Ook de HR++ isolatieparels zijn hiervoor goedgekeurd. De subsidie is € 8,00 per m2. Om hiervoor in aanmerking te komen zullen er 2 minimaal isolatiemaatregelen genomen moeten worden, bijv. kruipruimte-isolatie of vloerisolatie of dubbel glas.

Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor de subsidie bij 1 isolerende maatregel. Wilt u meer informatie over een eventuele subsidie? Bezoek dan onze isolatie subsidie pagina.

EPS isolatieparels: Duurzame spouwmuurisolatie

EPS parels zijn voor zowel het milieu als voor uw gezondheid compleet onschadelijk. De parels kunnen compleet gerecycled worden naar hun oorspronkelijke basisgrondstof, mochten deze uit de spouwmuur verwijderd moeten worden.

EPS isolatieparels: Het lijkt net popcorn!

Het productieproces van EPS isolatieparels kunt u vergelijken met popcorn. Dit klinkt misschien raar, maar het product bestaat voor 95% uit lucht. Polystyreen wordt verhit met stoom en in een paar seconden ontstaat kleine, ronde korrel. Deze geëxpandeerde parel zuigt zichzelf helemaal vol met lucht en als de lucht er in zit dan kan en wil de lucht er niet meer uit.

De HR++ Isolatieparels staan bekend om de grijze kleur. Dit komt doordat de parels in het productieproces verrijkt worden met grafiet. Dit zorgt voor een reflecterend effect, waardoor de parels wel 20% beter isoleren dan de traditionele witte parels.

HR++ isolatieparels: Wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Het aanbrengen van muurisolatie is mogelijk als de spouwmuur schoon is. Dit controleren wij met behulp van een camera. Het isoleren van een vervuilde muur is risicovol: het kan vervelende vochtproblemen veroorzaken. Wanneer een spouw vervuild is, is spouwvervuiling verwijderen noodzakelijk.

spouwcheck adviseur Isolatiespecialist

Spouwmuurisolatie: Glaswol of HR++ parels?

Regelmatig krijgen we de vraag: Wat is nu beter: spouwmuurisolatie met glaswol of parels? Zowel glaswol als HR++ parels is een goede spouwmuurisolatie. De isolatiewaarde van glaswol en EPS parels is hetzelfde. Soms is er een technische reden (bijv. geluidswering of brandbaarheid) bepalend voor een advies voor parels of bijv. Supafil. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op!

HR++ isolatieparels: Technische gegvens

De technische gegevens van HR++ isolatieparels vindt u hieronder. Mocht u vragen hebben over het product dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,034 W(m.K)

Brandklasse

Brandklasse

E (Vlamdovend)

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

EPS isolatieparels: Voordelen

Uw spouwmuur isoleren met HR++ isolatieparels heeft de volgende voordelen:

Voordelen HR++ isolatieparels

  • Zeer waterbestendig
  • Dampdoorlatend
  • Ook geschikt voor fijn voegwerk
  • Goede isolatiewaarde
Neem hier contact op
Besparen door te isoleren

EPS isolatieparels: Nadelen

EPS isolatieparels hebben ook een paar nadelen. Deze kunt u hieronder lezen:

Een van de nadelen van EPS isolatieparels is dat het minder geluiddempend is in vergelijking met glaswol (Knauf Supafil). Dit kan een nadeel zijn wanneer uw woning aan een drukke doorgaande weg staat.

Een van de andere nadelen van EPS parels KAN de verlijming van de HR++ isolatieparels zijn. De lijmsoort bepaalt voor een groot deel het succes met de spouwmuurisolatie met parels. Een slechte verlijming veroorzaakt dat de spouwmuurisolatie niet goed genoeg gebonden is, waardoor er spouwparels uit de muur ‘lopen’. Om deze reden werken wij met het computergestuurde lijmsysteem van Neopixels, waardoor de juiste lijmhoeveelheid gegarandeerd wordt.

Isolatieparels: Natuurvriendelijk isoleren

Misschien heeft u al van de term gehoord: natuurvriendelijk isoleren. Wanneer er vleermuizen of andere zeldzame volgels in uw spouw wonen zorgt deze manier van isolatie ervoor dat de dieren kunnen ontsnappen uit de spouwmuur en dat zij een nieuwe verblijfplaats krijgen. Het maakt niet uit welk isolatiemateriaal er wordt gebruikt. U kunt dus gerust kiezen voor bijvoorbeeld HR++ isolatieparels. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bezoek dan eens onze webpagina over natuurvriendelijk isoleren.

HR++ EPS isolatieparels: Garantie

U ontvangt van ons 10 jaar garantie op de EPS isolatieparels EN de lijm.

EPS isolatieparels: Ook geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

EPS, spouwmuur- en piepschuimisolatie: geleverd door Isolatiespecialist.nl

Wij leveren isolerende producten en diensten aan woningen en bedrijfspanden. Isolatieparels behoren tot een van onze meest verkochte producten. Er zijn vele soorten isolatieparels en isolatiematerialen, zoals EPS en EPS isolatieparels, spouwmuurisolatieparels en piepschuimisolatie.

EPS isolatieparels

Geëxpandeerd polystyreenschuim dienst als basis voor EPS parels. De parels hebben grote isolerende eigenschappen en zijn licht van gewicht. Deze parels worden vaak gebruikt bij spouwmuurisolatie, omdat ze zelfs de kleinste spleten en holtes in de muur kunnen opvullen. Hierdoor wordt het isolatiesysteem effectiever, waardoor uw energiekosten en uw CO2-uitstoot dalen.

EPS isolatieparels zijn bovendien bestand tegen vocht en schimmel. Ze kunnen dus worden gebruikt in natte gebieden zonder het risico van aantasting. Ook zijn de isolatieparels brandwerend, waardoor elk gebouw een soort van extra veiligheidsmaatregel krijgt.

EPS parels: spouwmuren

EPS parels gaan in spouwmuren samen met een bindmiddel. Deze lijm zorgt ervoor dat de parels bijeengehouden worden, waardoor een gelijkmatige isolatielaag ontstaat. Wij maken gebruik van een computergestuurd systeem bij het aanbrengen van de lijm. Hierdoor gebruiken wij de juiste hoeveelheid. Deze lijm is kostbaar en er zijn bedrijven, die niet gecertificeerd zijn, die niet de juiste hoeveelheid lijm aanbrengen of een minder sterke lijm aanbrengen. Laat uw spouwmuur isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf, zo weet u zeker dat de juiste hoeveelheid lijm wordt gebruikt en heeft u ook nog eens recht op subsidie!

Muurisolatie: in de spouw

De tussenruimte van een gebouw wordt gevuld met parels. Eenmaal binnen groeien ze uit tot ze de hele ruimte vullen en een ononderbroken isolatielaag vormen. Deze laag helpt de energiekosten en het warmteverlies te beperken.

Wilt u weten hoe u kunt besparen op uw energierekening met behulp van isolatie? Wij vertellen u graag meer over bijvoorbeeld de beschikbare subsidie mogelijkheden. Neem contact met ons op en vraag gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Polystyreen isolatie

Extrusie van polystyreenschuim wordt gebruikt om piepschuimisolatie te maken. Isolatie met piepschuim wordt vaak gebruikt op vloeren, muren en daken. Het is een gebruikelijke optie op vochtige plaatsen, want het materiaal is redelijk bestand tegen vocht en schimmel.

Piepschuim isolatie vs EPS isolatieparels

Zowel piepschuimisolatie als EPS isolatieparels zijn uitstekende isolatoren. EPS isolatieparels zijn ook een vorm van piepschuim. Er zijn wel enkele verschillen. EPS isolatieparels worden vaak gebruikt als spouwmuurisolatie, omdat ze lichter zijn. Bovendien zijn EPS isolatieparels beter bestand tegen vocht en schimmel dan piepschuim. Hierdoor zijn de isolatieparels een betere optie voor gebruik op natte locaties. EPS isolatieparels zijn ook brandwerend, wat een extra zekerheid biedt voor elke constructie. Wij maken gebruik van EPS isolatieparels.

Waarom vertrouwen op Isolatiespecialist.nl?

Wij leveren verschillende isolatiemogelijkheden, waaronder EPS isolatieparels. Dit materiaal heeft een uitzonderlijk isolerend vermogen en kan bijdragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie van elk gebouw. Ook zijn de parels bestand tegen vocht en schimmel en zijn ze brandvertragend, wat allemaal bijdraagt aan de verhoogde veiligheid die deze materialen aan elk bouwwerk bieden. Als u op zoek bent naar een oplossing voor uw isolatiebehoeften, kunt u voor meer informatie contact opnemen met een specialist van Isolatiespecialist.nl.

EPS isolatieparels hoeft niet voor uw woning het meest geschikte materiaal te zijn. Onze adviseur komt tijdens een gratis en vrijblijvende isolatiecheck langs en beveelt u het materiaal aan wat het beste bij uw woning past. Wij kunnen – naast EPS isolatieparels – uw spouwmuur isoleren met Neopixels, Enverifoam, Knauf Supafil of bijvoorbeeld Aminotherm isolatie.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag