HR++ isolatieparels

HR++ isolatieparels

Op zoek naar spouwmuurisolatie? Er zijn best veel soorten isolaties. De PS (polystyreen) isolatieparels is een goede en prijsgunstige isolatie. Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1980? Dan zijn de HR++ isolatieparels een optie. De HR++ PS schuimparels worden via de buitenmuur in de spouw aangebracht, waardoor u weinig overlast heeft. Wij als isolatiespecialist zijn daarom ook erg tevreden over de resultaten van dit isolatiemateriaal, u binnenkort ook?

Voordelen HR++ PS isolatieparels

  • Zeer waterbestendig
  • Dampdoorlatend
  • Ook geschikt voor fijn voegwerk
  • Goede isolatiewaarde

Wat zijn HR++ isolatieparels?

LEES VErder

HR++ isolatieparels zijn kleine bolletjes, die gemaakt zijn van piepschuim (EPS).  Typerend is de grijze kleur, dat veroorzaakt wordt door het grafiet. Grafiet zorgt voor een goede reflectie, waardoor de Isolatieparels nog beter isoleren.

De HR++ isolatieparels worden via kleine boorgaatjes (in een patroon) in het voegwerk aangebracht. De Isolatieparels worden voordat ze terecht komen in de spouw besproeid met lijm. Hierdoor ontstaat er een gebonden en compact isolatiepakket. Nadat de hele spouwmuur gevuld is met HR++ isolatieparels worden de boorgaatjes weer keurig op kleur afgewerkt. Wanneer er onvoldoende kruipruimte ventilatie is, voorzien wij de kruipruimte van ventilatieroosters.

Kosten HR++ isolatieparels

De prijs voor het aanbrengen HR++ isolatieparels is vanaf € 16,00 per m². De kosten zijn afhankelijk van o.a. de bereikbaarheid, type woning en de spouwbreedte. Voor de exacte prijs komen we graag vooraf de situatie ter plaatse bekijken. De kosten van deze spouwmuurisolatie verdient u terug in 3 tot 5 jaar.

U wilt weten wat de prijs is voor het aanbrengen van de HR++ EPS parels voor uw woning? Neem gerust contact op, wij komen graag– vrijblijvend – bij u langs voor een spouwonderzoek en een prijs op maat. Soms kunt u in aanmerking komen voor een leuke tegemoetkoming in de kosten spouwmuurisolatie door de subsidie die sommige gemeentes verstrekken.

Spouwmuurisolatie met glaswol of HR++ parels?

Regelmatig krijgen we de vraag: Wat is nu beter: spouwmuurisolatie met glaswol of parels? Zowel glaswol als HR++ parels is een goede spouwmuurisolatie. De isolatiewaarde van glaswol en EPS parels is hetzelfde. Soms is er een technische reden (bijv. geluidswering of brandbaarheid) bepalend voor een advies voor parels of bijv. Supafil. Vraag het ons gerust!

Nadelen EPS schuimparels

Een van de nadelen van EPS isolatieparels is dat het minder geluidsdempend is als glaswol (Knauf Supafil). Dit kan een nadeel zijn wanneer uw woning aan een drukke doorgaande weg staat.

Een van de andere nadelen van EPS parels KAN de verlijming van de HR++ isolatieparels zijn. De lijmsoort bepaalt voor een groot deel het succes met de spouwmuurisolatie met parels. Een slechte verlijming veroorzaakt dat de spouwmuurisolatie niet goed genoeg gebonden is, waardoor er spouwparels uit de muur ‘lopen’. Isolatiespecialist.nl werkt daarom met een duurzame lijm met een zeer goede kleefkracht: Neofixx(BASF). Deze lijm wordt aangebracht d.m.v. een computergestuurd doseringssysteem. U ontvangt van ons 10 jaar garantie op de isolatieparels EN de lijm.

HR++ isolatieparels kopen

U bent doe-het-zelver en wilt HR++ isolatieparels kopen om uw spouwmuur te isoleren? De HR++ Isolatieparels kunt u – in zakken à 400 liter – bij ons kopen en afhalen. Overigens, wij raden het echt af om zelf de spouwmuren te isoleren. U heeft speciaal apparatuur nodig om de HR++ isolatieparels aan te brengen. De HR++ parels dienen met goede lijm aangebracht te worden, zodat het ‘leeglopen’ van de spouw wordt voorkomen.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Spouwmuurisolatie
8,5
272 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Een bedrijf die goed adviseert, snel reageert en de werkzaamheden keurig uitvoer .”

Ton Vd mark