fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Een alternatief voor biobased spouwmuurisolatie

AddGreen parels worden veel gebruikt als alternatief voor biobased spouwmuurisolatie, vooral voor woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1980. Dit alternatief voor biobased isolatie zijn een uitstekende keuze vanwege hun vochtbestendigheid en kosteneffectiviteit.

AddGreen parels worden eenvoudig via de buitenmuur in de spouwmuur aangebracht, waardoor de overlast minimaal is. Vaak is de klus al binnen één dag(deel) geklaard. Bent u nieuwsgierig geworden? Vraag dan gerust een gratis spouwcheck aan!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Heeft u interesse om uw huis biobased te isoleren met AddGreen parels? Of wilt u een andere vorm van (spouwmuur) isolatie? Vul dan onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvende offerteaanvraag t.w.v. €75,00!

Gratis isolatie advies op maat

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AddGreen parels: Wat zijn het eigenlijk?

AddGreen parels behoren tot de nieuwste generatie van duurzame EPS-parels, waarbij aan de EPS-parels grafiet is toegevoegd om de warmtereflectie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van de parels zo hoog mogelijk is. In tegenstelling tot traditionele EPS-parels, worden bij de productie van AddGreen parels biobased grondstoffen gebruikt, wat bijdraagt aan hun duurzaamheid​​. In België wordt dit product gezien als biobased EPS-parels. In Nederland is dit echter niet zo, er is dus geen extra biobased subsidie beschikbaar.

Het AddGreen spouw isolatiesysteem maakt gebruik van deze grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS), die ongeveer 5 millimeter in diameter zijn en zijn opgebouwd uit duizenden gesloten cellen. Dankzij deze structuur kunnen water en waterdamp niet in de parels dringen, waardoor AddGreen spouwmuurisolatie zeer dampopen is. Dit laat vocht vanuit de woning gemakkelijk naar buiten treden, wat bijdraagt aan een beter woonklimaat​​.

De CO2 voetprint van AddGreen parels

AddGreen parels is dus geen biobased isolatiemateriaal. De isolatieparels hebben wel een erg positieve impact op het milieu, voornamelijk door zijn lage CO2-voetafdruk. Gedurende het gehele maakproces, van de vervaardiging tot aan de installatie van de AddGreen parels, komt er onvermijdelijk een bepaalde – kleine – hoeveelheid CO2 vrij.

De hoeveel C02 die wel vrijkomt tijdens het maakproces, wordt echter snel gecompenseerd zodra de AddGreen parels in de spouwmuur zitten. Binnen een korte periode van slechts 9 weken wordt de uitgestoten hoeveelheid CO2 volledig geneutraliseerd door de energiebesparingen die AddGreen parels biedt. Na de 1ste 9 weken begint de werkelijke CO2-besparing, waardoor AddGreen parels bijdragen aan een aanzienlijke vermindering van de koolstofuitstoot op de lange termijn.

Deze eigenschap maakt AddGreen parels niet alleen een milieuvriendelijke keuze voor (spouwmuur) isolatie, maar ook een efficiënte manier om de ecologische voetafdruk van uw woning te verkleinen, terwijl het ook zorgt voor een duurzaam en energiebesparend woonklimaat.

Is spouwmuurisolatie een duurzame besparing?

Spouwmuurisolatie staat bekend als een effectieve en duurzame manier om energie te besparen in woningen en gebouwen. Het proces omvat het vullen van de ruimte (spouw) tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning met isolatiemateriaal, zoals Aminotherm, Knauf Supafil, Enverifoam en EPS parels (zoals AddGreen parels).

Verder  bespaart u met spouwmuurisolatie kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

Duurzame besparing spouwmuurisolatie

AddGreen parels en lijm: Hoe zit dat?

Voor de toepassing van AddGreen parels bij spouwmuurisolatie, worden – kleine – boorgaatjes volgens een zorgvuldig uitgemeten patroon in de voeg van de buitenmuur gemaakt. Dit patroon zorgt ervoor dat de spouwmuur optimaal gevuld wordt. Voordat de AddGreen parels in de spouw worden ingeblazen, krijgen ze een behandeling met een specifieke lijm via een geavanceerd, computergestuurd systeem. Dit waarborgt het gebruik van een precieze hoeveelheid lijm, waardoor de AddGreen parels een stevig isolatieblok vormen en niet uit de spouw kunnen ontsnappen. Zodra de spouw volledig is opgevuld met de AddGreen parels, worden de booropeningen vakkundig gerepareerd en op kleur gebracht, zodat het bijna onmerkbaar is dat er werkzaamheden hebben plaatsgevonden.

Indien de ventilatie in de kruipruimte niet bereikbaar is, installeren we ventilatieroosters om een goede luchtcirculatie te garanderen.

Spouwmuurisolatie met AddGreen parels: Krijg ik subsidie?

U kunt subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie, ook voor AddGreen parels, het bedrag is € 8,00 per vierkante meter. Aangezien de AddGreen parels in Nederland niet worden erkend als biobased spouwmuurisolatie, waardoor u geen extra biobased subsidie krijgt. Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor de subsidie bij 1 isolerende maatregel. Wilt u meer informatie over een eventuele subsidie? Bezoek dan onze isolatie subsidie pagina.

AddGreen parels: Hoe wordt het aangebracht?

Het aanbrengen van de AddGreen parels bestaat uit 3 stappen:

1

Boren

Op de kruispunten in het voegwerk worden - in patroon - boorgaten aangebracht.

2

Isoleren

Via de boorgaten worden de isolatieparels - van onder naar boven - in de spouw aangebracht

3

Afwerken

Nadat de spouw gevuld is, worden de boorgaten weer netjes met specie afgewerkt.

AddGreen parels: Is het mogelijk in mijn spouwmuur?

Muurisolatie kan worden aangebracht wanneer de spouwmuur schoon is. We inspecteren dit grondig met behulp van een camera. Het isoleren van een vervuilde muur brengt risico’s met zich mee, zoals potentiële vochtproblemen.

Indien de spouw vervuild is, is het essentieel om de spouwvervuiling te verwijderen voordat isolatie kan worden aangebracht.

AddGreen parels: Technische gegevens

De technische gegevens van AddGreen parels vindt u hieronder. Mocht u vragen hebben over het product dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,033 W(m.K)

Brandklasse

Brandklasse

E (Vlamdovend)

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Voordelen AddGreen parels

  • Dampdoorlatend
  • 100% reclyclebaar
  • Uitstekende isolatiewaarden
  • CO2-uitstoot in 2 maanden terugverdiend
Klik hier voor contact!
Besparen door te isoleren

AddGreen parels en Natuurvriendelijk Isoleren

U heeft mogelijk al gehoord van de term “natuurvriendelijk isoleren”. Deze manier van isoleren is ontworpen om dieren, zoals vleermuizen of andere zeldzame vogels, die in uw spouwmuur verblijven, de mogelijkheid te geven om veilig te ontsnappen en een nieuwe leefomgeving te vinden.

Het maakt niet uit welk isolatiemateriaal wordt gebruikt; ook bij het gebruik van bijvoorbeeld AddGreen parels blijft deze benadering van isoleren de norm. Meer weten over natuurvriendelijk isoleren, bekijk dan onze speciale pagina!

Muurisolatie: Kan dit met AddGreen parels?

Absoluut! Je kunt zeker AddGreen parels gebruiken voor muurisolatie, met name voor spouwmuurisolatie. Het AddGreen spouw isolatiesysteem bestaat uit grijze parels van geëxpandeerd polystyreen (EPS) met een diameter van ongeveer 5 millimeter. De AddGreen parels zijn opgebouwd uit duizenden gesloten cellen die water en waterdamp niet binnen laten dringen, wat ze bijzonder geschikt maakt voor isolatie.

Deze parels worden voornamelijk gebruikt voor het isoleren van buitenmuren, vooral bij woningen gebouwd tussen 1930 en 1980, vanwege hun vochtbestendigheid en kosteneffectiviteit. Het aanbrengen gebeurt eenvoudig via de buitenmuur in de spouwmuur, wat de overlast tot een minimum beperkt​. Ideaal voor muurisolatie dus!

Waarom vertrouwen op Isolatiespecialist.nl?

Wij leveren verschillende isolatiemogelijkheden, waaronder AddGreen parels. Dit materiaal heeft een uitzonderlijk isolerend vermogen en kan bijdragen aan de verlaging van iedere woning. Ook zijn de AddGreen parels bestand tegen vocht en schimmel en zijn ze brandvertragend, wat allemaal bijdraagt aan de verhoogde veiligheid die deze materialen aan elk bouwwerk bieden.

Contact

EPS isolatieparels hoeft niet voor uw woning het meest geschikte materiaal te zijn. Onze adviseur komt tijdens een gratis en vrijblijvende isolatiecheck langs en beveelt u het materiaal aan wat het beste bij uw woning past. Wij kunnen – naast AddGreen parels – uw spouwmuur isoleren met Aminotherm, Enverifoam, Knauf Supafil of bijvoorbeeld Neopixels isolatie.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag