fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Energielabel verbeteren

Op zoek naar manieren voor energielabel verbeteren? Misschien wilt u uw energielabel verhogen om uw huis te verkopen, of om uw energierekening te verlagen. Het gaat bij de vraag “Hoe energielabel verbeteren?” niet om het label, maar om het effect.

Als specialist in isolatie vertellen we hier graag meer over. Dit is een actueel onderwerp vanwege de vele isolatie subsidies die momenteel beschikbaar zijn. Geen tijd om het hele artikel te lezen? Of liever direct advies op maat? Neem dan nu contact op.

Energielabel verbeteren voor verkoop

Bij de verkoop van uw huis is het tegenwoordig verplicht om een energielabel voor de woning te hebben. Het energielabel kan invloed hebben op de verkoopprijs en op de interesse in de woning. Hoe jouw energielabel verbeteren? Voor niet ieder type woning is de manier van het energielabel verhogen hetzelfde. Wat is het precies, en hoe kunt u met isolatie uw energielabel verbeteren?

Gratis isolatie advies op maat

Isoleren?

Wij gaan u helpen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is het energielabel?

Het energielabel is een gestandaardiseerde beoordeling van de energie-efficiëntie van een gebouw of woning. Het label wordt toegekend op basis van verschillende factoren, waaronder isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en gebruik van duurzame energiebronnen. Een hoger energielabel, zoals A of B, geeft aan dat een gebouw energiezuiniger is en dus minder energie verbruikt.

Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Het verbeteren van de isolatie van een woning kan vaak leiden tot een hoger energielabel, wat gunstig is voor zowel het milieu als de portemonnee op lange termijn

Het voorlopige energielabel

Elke woning heeft in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Dit label is simpelweg gebaseerd op het bouwjaar. Oudere woningen zullen hierbij een lagere waardering hebben gekregen dan nieuwbouw. Dit komt omdat er tegenwoordig al meer maatregelen worden getroffen bij de bouw van een woning.

Beoordelen op bouwjaar betekent dat dit label dus ook zeer onnauwkeurig kan zijn. Indien er in een oude woning al isolatiemaatregelen getroffen zijn, zal dit bij de voorlopige beoordeling niet zijn meegenomen.

Definitief energielabel

Bij verkoop van een woning dient het voorlopige label te worden omgezet in een definitieve versie, waarbij de waarde beoordeeld zal worden op de werkelijke situatie. Indien er energiebesparende maatregelen zijn getroffen in een oudere woning, zal automatisch het energielabel verbeteren t.o.v. de voorlopige versie. Hoe energielabel verbeteren kan bijdragen aan woongenot, en welke maatregelen u op isolatiegebied kunt treffen, zullen we hieronder bespreken.

Hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Hoe kunt u uw energielabel verbeteren? Het energielabel draait simpel gezegd om het terugdringen van energiegebruik. Diverse maatregelen kunnen hierbij helpen. Hoe meer maatregelen u toepast, hoe beter het label. Een Energielabel F verbeteren is vrij eenvoudig, net als een Energielabel G verbeteren,. Om de hoogste beoordelingen te krijgen is het toepassen van meerdere maatregelen nodig.

De meest logische en effectieve manier om een beter energielabel voor elkaar te krijgen is d.m.v. isolatie. Diverse soorten isolatie zullen in wisselende mate meehelpen met het energielabel huis verbeteren. We zullen deze hieronder bespreken.

Hoe energielabel verbeteren? Door de lege ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op te vullen, blijft warmte beter in de woning hangen, en kan kou niet meer naar binnen trekken. Het is een perfecte manier om minder te hoeven stoken, en het comfort in huis te verhogen. Wilt u het energielabel woning verbeteren, dan is dit een mooie kans om te benutten.

Door een isolatielaag aan te brengen aan de onderzijde van de vloer, voorkomt u dat veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat de ruimte sneller opwarmt en de vloer minder snel afkoelt als u stopt met stoken. Het effect op de energierekening kan aanzienlijk zijn en voor het energielabel woning verbeteren is dit dus een erg goede maatregel.

Vochtige kruipruimtes vinden we veel in Nederland. Naast dat dit ongezond is, zorgt het ook voor een hoge luchtvochtigheid in huis. Door de kruipruimte te isoleren kan vocht niet meer optrekken en zal de vloer warmer aanvoelen. Dit betekent minder stoken en dus een prima manier om het energielabel huis te verbeteren.

Hoe energielabel verbeteren? Dakisolatie laten plaatsen is een inkoppertje, want warme lucht gaat omhoog! Een groot deel van de gestookte warmte zal dus via het dak verdwijnen. Dakisolatie is daarom een uitstekende manier om het energielabel van de woning te verbeteren. Bij een gemiddelde woning kan de besparing zelfs oplopen tot 500 euro per jaar!

De voordelen van een beter energielabel

Het behalen van een betere waarde van het energielabel is een prima doel, maar het levert veel meer op dan alleen een mooie score. In alle gevallen betekent het energielabel verbeteren kosten maken, die zich later weer terugbetalen.

Lagere energierekening

Misschien wel de belangrijkste reden voor veel mensen om de woning te isoleren is de energierekening. Door diverse soorten isolatie toe te passen kunnen honderden euro’s per jaar worden bespaard. Het energielabel ophogen is dus goed voor het milieu, maar vooral ook merkbaar in de portemonnee!

Toename wooncomfort

Door het toepassen van de diverse isolatiesoorten, zal het wooncomfort aanzienlijk toenemen. Het kille gevoel dat wordt veroorzaakt door de koude lucht die via muur, vloer of dak binnenkomt zal verdwijnen. Het zal dus over het algemeen behaaglijker aan gaan voelen in huis, wat op zich al voldoende reden is om maatregelen te treffen!

Waarde verhogen van de woning

Ook al zal een makelaar niet snel een bepaalde waarde willen hangen aan een energielabel, de resultaten zijn duidelijk. Diverse onderzoeken tonen aan dat een beter energielabel zorgt voor een hogere verkoopprijs. De investeringen zullen zich dus niet alleen terugbetalen in de energierekening, het energielabel verbeteren levert ook bij de verkoop de nodige winst op.

Energielabel verbeteren van bedrijfspanden

Ook voor bedrijfspanden is een goed energielabel belangrijk. Er zijn banken die een pand met een energielabel lager dan C niet meer financieren. Vanaf 2023 is het zelfs verplicht om een label van C of hoger te hebben, anders mogen deze niet meer verkocht of verhuurd worden. In 2030 is de eis dat kantoren een energielabel A moeten hebben.

Besparen in Rotterdam

Advies over jouw energielabel?

Wij helpen je graag op weg om jouw energielabel te verbeteren, neem contact op met één van onze specialisten via de knop hieronder.

Neem hier contact op!

Concrete voorbeelden voor energielabel verbeteren

Het kan lastig zijn om in te schatten wat er precies gedaan moet worden om het energielabel te verbeteren. Voor ieder pand is dit weer anders. Neem als voorbeeld een appartement. Een benedenwoning heeft veel aan vloer- of kruipruimte isolatie terwijl de bovenwoning uiteraard geen toegang tot de kruipruimte heeft.

Voor een appartement direct onder het dak is dakisolatie verstandig. Uit metingen is wel eens gebleken dat ongeveer 30% van de warmte via het dak verdwijnt. Met onderstaande concrete voorbeelden voor energielabel verbeteren maken we dit graag nog wat duidelijker.

Hoe gaat u van energielabel C naar B?

Energielabel verhogen van C naar B? Label C geeft al aan dat het huis behoorlijk energiezuinig is. Wat zijn maatregelen die u kunt nemen voor het energielabel verbeteren? Volgens energieleverancier Vattenfall moet het energieverbruik op jaarbasis tussen 190,01 – 250 kWh/m² zitten. Voor energielabel verhogen naar B is een energieverbruik van 160,01 en 190 kWh/m² per jaar nodig. Cijfers zoals geconstateerd op 3 febr. 2023. Grote maatregelen die genomen kunnen worden zijn: spouwisolatie, vloer- of dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp en zonneboiler.

Hoe gaat u van energielabel F naar C?

Voor het verhogen van een energielabel van F naar C, zullen nog meer energie-efficiënte maatregelen genomen moeten worden. Vattenfall geeft op het moment van schrijven aan dat het energieverbruik voor een label F woning tussen de 335,01 en 380 kWh per m² per jaar zit. Voor energielabel verhogen naar C moet dit naar 190,01 – 250 kWh/m².

De genoemde maatregelen in de vorige alinea zijn aan te raden. Voor een energielabel verhogen van F > C moet het energieverbruik drastisch omlaag. Wij komen graag langs om op locatie een plan te maken. Ter voorbereiding van een woningverkoop zal dit ook beter zijn, want een huis kopen met energielabel F is minder interessant.

Wat verhoogt jouw energielabel?

Wat zal isolatie voor verhoging energielabel F kosten? En hoe energielabel verbeteren met een beperkt budget? Voor energielabel F verbeteren moet u uw geld verstandig inzetten. Er moet immers veel gedaan worden. Ten eerste is het goed om na te denken over spouwmuurisolatie, tenminste als u een spouw heeft. Heeft u die niet? Dan is voorzetwanden plaatsen een optie. In ons plan voor uw energielabel verhogen gaan we een aanpak op maat maken voor de energiebesparende maatregelen. We nemen het onderwerp subsidies daar graag in mee.

Energielabel verhogen met subsidie

Er is tegenwoordig heel veel subsidie voor energielabel verhogen beschikbaar. Energielabel verbeteren appartement? Bekijk de ISDE subsidie en subsidie isolatie VVE (SEEH). Energielabel F huurwoning verhogen met subsidie? Ook huurwoningen komen momenteel in aanmerking met de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH).

Voor energielabel verbeteren zonnepanelen kopen? De subsidie voor zonnepanelen is niet altijd meer beschikbaar, maar er zijn nog wel btw voordelen. Ook zijn er voor allerlei energiebesparende maatregelen goedkope leningen verkrijgbaar (Nationaal Warmtefonds).

Energielabel verbeteren kosten laten berekenen

Benieuwd wat het energielabel verhogen u zal kosten? Hoe uw energielabel verbeteren zal gaan, is afhankelijk van de woning en wat er al gedaan is. Niet alle maatregelen zijn altijd beschikbaar en ook niet alle woningen komen in aanmerking voor subsidie. Vandaar dat wij graag voor u de oplossingen aandragen.

Wij kijken wat onder de subsidie kan vallen, naar welk energielabel verhogen mogelijk is en hoeveel het geschatte rendement is op de stookkosten. Dit alles presenteren wij in een mooi plan met een offerte. Wat u vervolgens hiermee doet, is helemaal aan u.

Komen wij binnenkort bij u langs?

Vraag nu de gratis en vrijblijvende isolatiecheck aan. Vul het formulier in en wij komen graag met u in contact. Isolatiespecialist werkt in bijna heel Nederland met meer dan 85 enthousiaste medewerkers. We kunnen daardoor altijd op korte termijn langskomen.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag