Isolatiechips

Dág vocht, hallo comfort!

Isolatiechips, weg met vocht!

De kruipruimte. Niet bepaald een ruimte in huis waar u veel aandacht aan schenkt. Begrijpelijk! Toch kan de kruipruimte veel vervelende problemen veroorzaken. Dan denken we vooral aan vocht: de grootste vijand voor een huis. Een goedkoop en bijzonder effectief isolatiemateriaal voor vochtige kruipruimtes zijn isolatiechips. Deze isolatiechips (isochips), gemaakt van polystyreen (piepschuim), worden op de bodem van de kruipruimte neergelegd en zorgen voor een droog klimaat.

Isolatiechips op de grond in de kruipruimte? Wat een vreemd idee!

Inderdaad! Toch is het effect van de isolatiechips natuurkundig heel eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert altijd op een punt waar warmte en kou samen komen: het dauwpunt. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de beslagen autoruit. Dit gebeurt ook in de kruipruimte. Veel vloeren zijn vochtig. Door de isolatiechips op de grond van de kruipruimte is het dauwpunt niet langer meer de vloer, maar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer waardoor deze droog en warmer wordt. Hierdoor wordt dankzij de isochips niet alleen schade aan houten en betonnen vloeren voorkomen, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter! Voor een advies op maat kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze specialisten! Neem gerust eens contact op om dit te plannen!

Voordelen Isolatiechips

  • Schade aan de vloer en leidingen wordt voorkomen;
  • Droge én warmere vloer;
  • Gezond binnenklimaat;
  • Bestrijding van ongedierte;
  • Relatief goedkoop.

Help, er staat water in mijn kruipruimte!

Er staat bij u water in de kruipruimte? In veel woningen in Nederland staat bijna het hele jaar door water in de kruipruimte. De gevolgen zijn vaak heel vervelend: vieze stank, muggen en schimmel op de muren. Oplossingen als het aanbrengen van een laag zand of schelpen in de kruipruimte zijn vaak maar tijdelijke oplossingen. De laag klinkt weer in en na een tijdje komt het water weer tevoorschijn.

Voor deze woningen zijn de isolatiechips een goede oplossing. De isolatiechips zijn namelijk licht van gewicht, waardoor ze altijd op het water blijven drijven. Hierdoor blijven de isolatiechips altijd hun werk doen.

LEES VErder

Kosten isolatie chips

De isolatie chip is een relatief goedkope isolatie. De kosten voor het isoleren van een gemiddelde woning bedragen indicatief ongeveer € 900,- à € 1.000,-. De prijs is o.a. afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal delen waaruit de kruipruimte bestaat, eventuele obstakels en het oppervlak van de kruipruimte. Wilt u exact weten wat de kosten zijn voor het isoleren van de kruipruimte, dan komen we graag -gratis- bij u thuis om de situatie te bekijken. Na afloop ontvangt u een duidelijke offerte met een concurrerende prijs!.

Zijn isolatiechips geschikt voor uw kruipruimte?

De isolatiechip is een zeer goede keuze bij vochtige kruipruimtes. Om de chip goed aan te kunnen brengen hebben wij een bereikbare kruipruimte nodig met een minimale hoogte van 35 cm. Wanneer de kruipruimte onder uw woning relatief hoog (hoger dan 50 cm) en droog is, adviseren wij u een vloerisolatie: een isolatielaag direct aan de onderkant van de vloer.

Mijn kruipruimte is niet helemaal bereikbaar. Wat nu?

Het gebeurt weleens dat de kruipruimte onder uw woning niet helemaal bereikbaar is. Vaak is het jammer om in een mooie vloer een kruipluik te maken. Om toch de isolatiechips overal onder uw woning aan te kunnen brengen, graven wij in deze situatie vaak een ‘tunnel’ onder de fundatie.

Ik wil graag de isolatiechips zelf aan brengen. Kan ik ook alleen het materiaal kopen?

De isolatiechips kunt u ook bij ons kopen en afhalen. De isolatiechips zijn verpakt in zakken van 500 liter. Voor een inschatting van de hoeveelheid die u nodig heeft: u kunt met 1 zak isolatiechips ca. 2 m² kruipruimte isoleren (bij een gemiddelde laagdikte van 25 cm). Let u dus wel op het behoorlijke volume van de isolatiechips, iets dat toch wel regelmatig onderschat wordt … Mocht u toch zelf de kruipruimte willen gaan isoleren en zoekt u een adres voor om de kruipruimte isolatie te kopen, informeer bij ons gerust eens naar de vloerisolatie chips prijzen.

Isolatiechips verwijderen uit de kruipruimte

Soms is het nodig om isolatiechips -tijdelijk – uit de kruipruimte te laten verwijderen, bijvoorbeeld wanneer het riool onder uw woning vervangen moet worden. Isolatiespecialist.nl heeft een afzuigsysteem voor het verwijderen van de isolatiechips. Informeer naar onze zeer snelle service ‘kruipruimte isolatie verwijderen’: 0182 – 639 709.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Bodemisolatie
8,6
240 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Duidelijk advies, goede afspraken, heldere offerte en ook de uiteindelijke uitvoering van de bodemisolatie is netjes gedaan. Kortom, aan te bevelen.”

Jessica de Graaf