fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Bodemisolatie met isolatiechips

Isolatiechips

Dág vocht, hallo wooncomfort!

Isolatiechips, weg met vocht!

Isolatiechips worden – zeker in lagere gebieden van Nederland – veel aangebracht in kruipruimtes. Vaak is voor een kruipruimte isolatie chips plaatsen een goede oplossing. Maar wat zijn isolatiechips eigenlijk? Wat zijn de voordelen en de kosten? Op deze pagina kunt u alles lezen over isolatiechips kruipruimte. Wilt u liever direct advies om te ontdekken of het gebruik van isolatiechips geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact met ons op voor u overgaat tot isolatiechips kopen.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Overweegt u bodemisolatie met isolatiechips? Of wilt u een andere vorm van isolatie aanbrengen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij komen bij u langs voor een gratis isolatiecheck ter waarde van €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Isolatiechips: Wat zijn het eigenlijk?

Wat zijn isolatiechips? Isolatiechips  zijn piepschuim vormpjes van ongeveer 4 cm. Deze worden op de grond van de kruipruimte neergelegd. Daarom wordt dit ook een bodemisolatie genoemd. De isolatie chips zorgen er voor dat de vloer droog wordt (veel vloeren en kruipruimtes zijn nl. vochtig) en warmer. Vocht uit de kruipruimte trekt niet meer de woning binnen.

Isolatiechips kruipruimte isolatie: Kosten

Wat kosten isolatiechips? De isolatiechips kosten zijn indicatief en vanaf € 25,00 per m2. De prijs is o.a. afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal delen waaruit de kruipruimte bestaat, eventuele obstakels en het oppervlak van de kruipruimte. Wilt u exact weten wat de kosten zijn voor het isoleren van de kruipruimte, dan komen we graag -gratis- bij u thuis om de situatie te bekijken. Na afloop ontvangt u een duidelijke offerte met een concurrerende prijs!

Isolatiechips bodemisolatie: Besparing

Is bodemisolatie zinvol? Jazeker, kruipruimte-isolatie bespaart stookkosten. U bespaart gemiddeld ongeveer 350,- euro per jaar bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m3. De besparing is afhankelijk van o.a. de grootte van het huishouden, het stookgedrag en de gasprijzen. Doordat isolatie chips goedkoop zijn, is er een relatief korte terugverdienperiode.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Gaat u al besparen? Klik op onderstaande knop en wij helpen u met het zetten van deze eerste stap!

Klik hier voor contact!

Isolatiechips bodemisolatie: Terugverdienperiode

De terugverdienperiode bij kruipruimte isolatie is gemiddeld 3,5 jaar. Wanneer u gebruik maakt van een eventuele subsidie verkort u deze terugverdientijd naar ongeveer 3 jaar. Met de explosief stijgende gasprijzen kan deze terugverdienperiode zelfs nog korter zijn.

Kruipruimte isolatie chips: Subsidie

Op dit moment verstrekt de overheid een flinke subsidie op kruipruimte-isolatie. Ook isolatie chips komen hiervoor in aanmerking. De hoogte van de deze isolatie subsidie wordt bepaald door de m2. Per m2 bedraagt de subsidie € 6,00. Sommige gemeenten hebben ook nog een subsidiepotje voor het isoleren van uw huis. Het is zeker de moeite waard hiernaar te informeren bij uw gemeente.

Naast de subsidie op kruipruimte-isolatie stimuleert de overheid het isoleren van woningen d.m.v. het lage BTW-tarief op het arbeidsdeel van de isolatie. U betaalt dus 9% BTW i.p.v. 21% op de arbeid.

Isolatiewaarde: Waar moet ik op letten?

De isolatiewaarde heeft aan hoe goed een isolatielaag isoleert. Hoe hoger, hoe beter. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet er voldaan worden een een isolatiewaarde Rd 3,5. Aan deze eis wordt voldaan als er minimaal 26 cm isolatie chips wordt aangebracht.

Isolatiechips in de kruipruimte? Wat een vreemd idee!

Inderdaad! Toch is het effect van de isolatiechips natuurkundig heel eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert altijd op een punt waar warmte en kou samen komen: het dauwpunt. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de beslagen autoruit. Dit gebeurt ook in de kruipruimte. Veel vloeren zijn vochtig. Door de isolatiechips op de grond van de kruipruimte is het dauwpunt niet langer meer de vloer, maar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer waardoor deze droog en warmer wordt. Hierdoor wordt dankzij de isochips niet alleen schade aan houten en betonnen vloeren voorkomen, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter! Voor een advies op maat kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze specialisten! Neem gerust eens contact op om dit te plannen!

Isolatiechips bodemisolatie: Technische gegevens

Hieronder vindt u de technische gegevens van isolatiechips bodemisolatie. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,073

Brandklasse

Brandklasse

E

Millieuvriendelijk

milieuvriendelijkheid

Isolatie chips en een warmere vloer: Hoe komt dat?

De kruipruimte onder het huis is vaak een trekkerige, vochtige ruimte. Daardoor voelt de vloer koud aan. Door de isolatie chips wordt de kruipruimte warm, waardoor er geen kou meer uit de kruipruimte komt en de vloer plezieriger aanvoelt.

Vloerisolatie chips: Ook geschikt voor mijn huis?

De isolatiechips kopen en plaatsen is een goede keuze bij vochtige kruipruimtes. Om de isolatie chips goed aan te kunnen brengen is het belangrijk dat de kruipruimte bereikbaar is. Wanneer de kruipruimte onder uw woning relatief hoog (hoger dan 50 cm) en droog is, adviseren wij u een vloerisolatie: een isolatielaag direct tegen de onderkant van de vloer. U kunt daarbij denken aan bijv. een reflecterende folie of isolatieschuim.

Houten vloer woning: Isolatiechips kopen verstandig?

Veel oudere woningen hebben een houten vloer. Dat draagt bij aan het karakter van een oud huis. Een groot risico voor deze houten vloer is vocht. Dat kan houtrot en schimmel veroorzaken. Isolatiechips kopen is zeer geschikt voor woningen met houten vloeren. De chips zorgen voor een droog klimaat in de kruipruimte en een droge vloer. Hierdoor wordt houtrot en zwammen in de kruipruimte voorkomen.

Help: Water in mijn kruipruimte!

Er staat bij u water in de kruipruimte? In veel woningen in Nederland staat bijna het hele jaar door water in de kruipruimte. De gevolgen zijn vaak heel vervelend: vieze stank, muggen en schimmel op de muren. Oplossingen als het aanbrengen van een laag zand of schelpen in de kruipruimte zijn vaak maar tijdelijke oplossingen. De laag klinkt weer in en na een tijdje komt het water weer tevoorschijn.

Voor deze woningen zijn de vloerisolatie chips een goede oplossing. De isolatiechips zijn namelijk licht van gewicht, waardoor ze altijd op het water blijven drijven. Hierdoor blijven de isolatiechips altijd hun werk doen.

Kruipruimte niet bereikbaar: Wat nu?

Het gebeurt weleens dat de kruipruimte onder uw woning niet helemaal bereikbaar is. Vaak is het jammer om in een mooie vloer een kruipluik te maken. Om toch de isolatiechips overal onder uw woning aan te kunnen brengen, graven wij in deze situatie vaak een ‘tunnel’ onder de fundatie. Wanneer het graven van een tunnel niet mogelijk is, is het aanbrengen van HR++ bodemparels wellicht een optie.

Isolatiechips vloerisolatie: Voor- en nadelen

De kruipruimte is nu niet bepaald een ruimte waar u veel aandacht aan schenkt. Begrijpelijk. Toch kan een kruipruimte vervelende problemen veroorzaken. Dan denken we vooral aan vocht: de grootste vijand voor een huis. Isolatiechips (isochips) zijn effectieve oplossing voor een vochtige kruipruimte. Bovendien ook betaalbaar.

De bereikbaarheid van uw kruipruimte wordt minder bij isolatiechips bodemisolatie. U kunt nog steeds de kruipruimte in, het wordt alleen een soort warme ballenbak.

 

Voor- en nadelen Isolatiechips

  • Schade aan de vloer en leidingen wordt voorkomen
  • Droge en warmere vloer
  • Relatief goedkoop
  • Bereikbaarheid
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Isolatie chips kopen: Ik wil ze zelf aanbrengen

U kunt bij ons isolatiechips kopen en afhalen om ze vervolgens zelf aan te leggen. De isolatiechips zijn verpakt in zakken van 500 liter. Hoeveel isolatiechips per m2? Voor een inschatting van de hoeveelheid die u nodig heeft: u kunt met 1 zak isolatiechips kopen ca. 2 m² kruipruimte isoleren (bij een gemiddelde laagdikte van 25 cm). Let u dus wel op het behoorlijke volume van de isolatiechips, iets dat toch wel regelmatig onderschat wordt … Mocht u toch zelf de kruipruimte willen gaan isoleren en zoekt u een adres voor om de kruipruimte isolatie te kopen, informeer bij ons gerust eens naar de vloerisolatie chips prijzen.

Isolatiechips: Verwijderen uit de kruipruimte

Soms is het nodig om isolatiechips – tijdelijk – uit de kruipruimte te laten verwijderen, bijvoorbeeld wanneer het flinke rioollekkage plaats heeft gevonden en deze vervangen moet worden. Isolatiespecialist.nl heeft een afzuigsysteem voor het verwijderen van de isolatiechips. Informeer naar onze zeer snelle service ‘kruipruimte isolatie verwijderen’: 0182 – 760 901.

Hoe werken isolatiechips?

Isolatiechips zijn een populair isolatiemateriaal voor bodemisolatie. De isolatie chips bestaan uit kleine polystyreen chips die een isolerende werking hebben.

Isolatiechips worden aangebracht op de bodem van de kruipruimte, waardoor er een isolerende laag ontstaat. De chips vormen een luchtige structuur die warmteverlies beperkt en voorkomt dat koude lucht vanuit de kruipruimte naar boven trekt. Door de luchtdichte isolerende laag blijft de warmte beter in uw woning, waardoor u energie kunt besparen en uw stookkosten kunt verlagen.

Toepassingen van isolatie chips

Isolatie chips worden voornamelijk gebruikt voor bodemisolatie van woningen. Ze kunnen worden gebruikt in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Isolatie chips zijn met name geschikt voor kruipruimtes met beperkte ruimte, veel oneffenheden of obstakels. Ze kunnen worden aangebracht op verschillende soorten ondergronden, zoals zand, beton of hout.

De voordelen van isolatiechips

Isolatie chips bieden diverse voordelen voor uw woning en leefomgeving. Allereerst zorgen ze voor een verbeterde energie-efficiëntie. Door het isoleren van de kruipruimte met isolatie chips wordt warmteverlies geminimaliseerd, waardoor uw huis beter geïsoleerd is en u kunt besparen op uw energierekeningen.

Daarnaast dragen isolatie chips bij aan een aangenamer binnenklimaat. Ze verminderen koudebruggen en voorkomen optrekkend vocht vanuit de kruipruimte, waardoor de vloer warmer aanvoelt en er minder kans is op condensatie en schimmelvorming. Bovendien hebben isolatie chips ook geluidsisolerende eigenschappen, waardoor ze het geluid van buitenaf en tussen verdiepingen kunnen verminderen. Dit zorgt voor meer rust en comfort in uw woning.

Ander voordeel van isolatiechips: Duurzaam

Isolatiechips zijn gemaakt van gerecycled materiaal en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn ze niet gevoelig voor vocht en rotten ze niet, waardoor ze hun isolerende eigenschappen behouden. Isolatiechips zijn ook relatief eenvoudig te verwijderen als dat nodig is.

In lagere gebieden van Nederland kan vochtproblematiek in kruipruimtes een veelvoorkomend probleem zijn. Gelukkig is daar een effectieve oplossing voor: isolatiechips. Als u wilt ontdekken of het gebruik van isolatiechips geschikt is voor uw situatie, kunt u ook direct advies bij ons aanvragen.

EPS-chips kopen om te isoleren

Isolatiechips, ook wel EPS-chips genoemd, zijn kleine korrels gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Ze worden vaak gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes. Deze lichte en veerkrachtige chips hebben een goede isolerende werking en kunnen worden verspreid over de bodem van de kruipruimte.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van isolatiechips of als u professioneel advies wilt over vloerisolatie, is het raadzaam om contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van uw situatie, het kiezen van de juiste isolatiechips en het uitvoeren van de installatie.

Kan ik zelf isolatie chips installeren?

Hoewel het in principe mogelijk is om isolatie chips zelf te installeren, is het aan te raden om een isolatiespecialist in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om een correcte uitvoering te garanderen.

Bent u van plan om bodemisolatie met isolatiechips toe te passen? Of wilt u een andere vorm van isolatie aanbrengen? Vul ons offerteformulier in om gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag te doen. Onze experts komen graag bij u langs voor een gratis isolatiecheck ter waarde van €75,00!

Isolatiechips kruipruimte isoleren: Garantie

U ontvangt 10 jaar garantie wanneer u uw kruipruimte laat isoleren met Isolatiechips.

 

Isolatiechips: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u lang! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag