Ventilatie kruipruimte

Kruipruimte ventileren

Uw kruipruimte ventileren: dat is noodzakelijk. Met een goede ventilatie – in de juiste mate –  worden veel vochtproblemen en een vieze geur voorkomen. Veel mensen zetten de kruipruimte ventilatie – vooral in de winter – dicht, om daarmee een koude trek te voorkomen. Hierdoor kunnen echter wel problemen ontstaan, een vochtige kruipruimte is namelijk een verhoogd risico voor bijv. schimmel en rot.

Aantal ventilatieroosters in de kruipruimte?

Het aantal ventilatieroosters in de kruipruimte is o.a. afhankelijk van de het oppervlak en het aantal compartimenten van de kruipruimte. Een gemiddelde woning heeft 4 tot 6 ventilatieroosters nodig. Wanneer wij bij uw woning komen kijken naar de mogelijkheden voor isolatie, kijken we ook altijd naar de ventilatie van de kruipruimte: is deze voldoende of is het aanbrengen van ventilatiekokers noodzakelijk?

kruipruimte-ventileren

Ventilatieroosters in de kruipruimte aanbrengen? Hoe gaat dat?

Voor de kruipruimte ventilatie boren wij – net boven het maaiveld – gaten in de buitenmuren van uw woning. Deze boorgaten, met 5 cm diameter, gaan schuin naar beneden, naar de kruipruimte.  In de gaten worden ventilatiekokers naar de kruipruimte bevestigd. De boorgaten worden afgewerkt met een rooster, dat ervoor zorgt dat de koker niet verstopt raakt. Houd het muurrooster goed vrij voor een goede luchtstroom!

ventilatieroosters-kruipruimte
”Om de kruipruimte te laten ventileren boren wij – schuin naar de kruipruimte – een opening.”
ventilatiekokers-kruipruimte
”In de opening plaatsen wij een ventilatiekoker.”
kruipruimte-muurroosters
”De ventilatiekoker wordt netjes afgewerkt met een muurrooster.”

Een goede ventilatie van de kruipruimte en toch nog vocht?

Ondanks een goede ventilatie zijn er toch nog woningen – in laaggelegen gebieden van Nederland – die veel last kunnen hebben van vocht in de kruipruimte. Dan is het zeker de overweging waard de vochtige kruipruimte te isoleren.