Subsidie isolatie

Subsidie isolatie

Oktober 2021: Landelijke subsidie isolatie nu beschikbaar!

Vanaf 2 september 2019 is er weer een landelijke subsidie isolatie beschikbaar. Op deze pagina leest u meer over de eisen aan subsidie voor isolatie, hoe u deze kunt aanvragen, en uiteraard de bedragen voor de diverse soorten subsidie op isolatie.

Subsidie op isolatie: de eisen

Wanneer komt u in aanmerking voor de isolatiesubsidie?

  • De subsidie isoleren is van toepassing wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt, dus bijvoorbeeld vloerisolatie en spouwmuurisolatie.
  • U dient zowel eigenaar als bewoner te zijn van het pand.
  • Het subsidiebedrag is maximaal € 10.000 per woning. Bij een zeer zuinig energiepakket is dit maximaal € 15.000, –
  • Bij uw subsidieaanvraag wordt er van u gevraagd een uitvoerdersverklaring (RVO) van het isolatiebedrijf mee te sturen. Dat is een bewijs dat het materiaal voldoet aan de gestelde eisen voor de isolatiesubsidie. U vindt deze HIER. Natuurlijk helpt Isolatiespecialist.nl u hier graag mee.
  • U mag voor de betreffende woning nog niet eerder een SEEH subsidie isoleren hebben ontvangen.
  • U komt niet in aanmerking voor de subsidie isoleren, als u de werkzaamheden zelf uitvoert.

Hoe kan ik de subsidie op isolatie aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor de nieuwe subsidie op isolatie, dient u de werkzaamheden al te hebben uitgevoerd. Dit betekent dus dat alle energiebesparende maatregelen zijn gedaan, en betaald, voordat u de subsidie isolatie aanvraag in kunt dienen.

Tevens is het zo dat de subsidies voor isolatie alleen worden uitgekeerd op isolatiewerk dat is uitgevoerd na 15 augustus 2019. Alle maatregelen die zijn gedaan voor die datum, kunt u dus niet aandragen voor de isolatie subsidies. Het aanvragen van de subsidie voor isolatie dient te gebeuren via uw DIgiD.

Komt u er niet uit of heeft u vragen? Dan helpen wij u graag!

Bedragen van de isolatie subsidie per m² isolatie

Het RVO verstrekt de subsidie voor de isolatie op basis van m². Tevens is er voor de diverse soorten isolatie ook een ander bedrag gekoppeld aan de subsidie voor isolatie. In onderstaande tabel hebben we deze voor u opgesomd.

Isolatiemaatregel Subsidie per m²
Spouwmuurisolatie € 5,00
Vloerisolatie € 7,00
Bodemisolatie € 4,00
Dakisolatie € 20,00
Gevelisolatie € 25,00
Zolder (vliering) isolatie € 5,00

Welke voorwaarden (isolatiewaarden) stelt het RVO aan de isolatie om in aanmerking te komen voor subsidie?

De subsidie voor isolatie wordt alleen uitgekeerd, als de isolatiematerialen voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit is per isolatiematregel verschillend.

Voor isolatiemateriaal is er een eis aan de Rd-waarde. Deze geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte thermisch isoleert. Hoe hoger deze waarde, hoe beter is de thermische isolatie.

In het geval van glas, kijkt men naar de maximale U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat door het glas.

Onderstaande tabel toont de eisen aan de waarde per isolatiemaatregel.

Isolatiemaatregel Minimale Rd-waarde Maximale U-waarde
Spouwmuurisolatie 1,1
Vloerisolatie 3,5
Bodemisolatie 3,5
Dakisolatie 3,5
Gevelisolatie 3,5
Zolder- of vlieringisolatie 3,5
HR++ glas 1,2
Triple-glas 0,7

Minimale hoeveelheden (m²) om in aanmerking te komen voor de subsidie

Naast de eisen op het gebied van de kwaliteit van de isolatiematerialen, is er ook een minimale hoeveelheid (m2) die dient te worden geïsoleerd om in aanmerking te komen voor de isolatiesubsidies. Deze hoeveelheden verschillen per type woning, en hebben we hieronder voor u uitgewerkt.

Maatregel Vrijstaand Hoekwoning Tussenwoning Appartement
Spouwmuurisolatie 50 33 15 13
Vloerisolatie 44 32 27 20
Bodemisolatie 44 32 27 20
Dakisolatie 57 38 31 15
Gevelisolatie 55 40 18 13
Zolder- of vlieringisolatie 57 38 31 15
Hoogrendementsglas 15 12 10 8
HR++ glas 15 12 10 8

Wilt u er zeker van zijn dat u voldoet aan de genoemde hoeveelheden voor isolatie subsidie? Laat ons dan vrijblijvend langskomen om uw situatie te bekijken. We kunnen u dan direct meer vertellen over de subsidies voor isolatie, en samen met u zorgen dat u aan alle eisen voldoet om de subsidies isolatie aanvraag in te dienen.

9% BTW op arbeidskosten

Is uw woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteert u van de 9%-regeling op het isoleren van uw vloer, kruipruimte, spouwmuren en dak.
Let op: deze subsidieregeling isoleren gaat alléén op voor de arbeidskosten, en NIET voor de kosten van het isolatiemateriaal.

Isolatiesubsidie via uw gemeente

Veel gemeentes belonen isolatie eveneens met subsidies. Informeer eens wat de mogelijkheden zijn en of u in aanmerking komt. De kans is groot dat u ook via die weg uw investeringskosten kunt drukken. Nog een vraag over isolatie en subsidie? Stel ‘m gerust aan ons, en wij zoeken het voor u uit óf hebben het antwoord al klaar. U kunt ons altijd bellen (0182 639 709) of mailen.

Energiebespaarlening voor huiseigenaren

De investering in isolatiemaatregelen levert het nodige op via de besparingen en isolatiesubsidies.Het kan echter voorkomen dat u niet in staat bent deze investeringen te betalen, waardoor u niet kunt profiteren van de voordelen van isolatie. Gelukkig is er ook in dit geval de mogelijkheid om te besparen, en de subsidie op isolatie te benutten.

Indien u eigenaar bent van uw huis, kunt u eventueel aanspraak maken op de mogelijkheden van het Nationaal Energiebespaarfonds. Via dit fonds kunt u minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- voordelig lenen. Er is sprake van een lage rente, en geen afsluitkosten. Dit fonds is een initiatief van de overheid, in samenwerking met Rabobank en ASN Bank.

Kosten opvragen

Overtuigd van de vele voordelen die isolatie met zich meebrengt? Dan is het tijd om de kosten voor uw isolatieplannen op te vragen. Vul ons offerteformulier in en we nemen dan binnen 24 uur contact op om een afspraak met u te maken. Wij komen altijd eerst langs om uw situatie op te nemen. Alleen zo kunnen we u een goede prijsopgave leveren. Overigens kunt u ook voor vragen over landelijke subsidie isoleren bij ons terecht! Lees hier meer over subsidie vloerisolatie en subsidie dakisolatie en subsidie spouwmuurisolatie.

Gratis isolatie advies

Vraag direct aan