fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Neopixels spouwmuurisolatie

Neopixels

Hoge gasprijzen: Korte terugverdientijd!

Neopixels spouwmuurisolatie: beste uit de test

Neopixels is een vorm van spouwmuurisolatie en wordt veel gebruikt voor het isoleren van buitenmuren van oudere huizen, meestal woningen met authentiek, fijn voegwerk. Bent u op zoek naar een spouwmuurisolatie met een zeer hoog kwaliteitsniveau, zijn de Neopixels Premium zeker te overwegen. De prijs van deze Neopixels spouwmuurisolatie ligt iets hoger, de ervaringen en resultaten zijn erg goed. Bij koude, kille dagen voelt de woning plezieriger aan, terwijl de verwarming minder hoog hoeft te staan.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Wilt u meteen een offerte aanvragen? Dan kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wilt u nog meer informatie over Neopixels? Lees dan verder onder het contactformulier.

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis Offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neopixels: Wat zijn dat eigenlijk?

De Neopixels Premium zijn kleine, grijze EPS ( geëxpandeerd polystyreen) bolletjes. Dit isolatiemateriaal onderscheidt zich van gewone, witte parels door het grafietgehalte en de vorm. Door het grafiet krijgen de EPS parels een hogere isolatiewaarde, omdat het warmte terug reflecteert.

Neopixels spouwmuurisolatie: Hoe werkt dat?

Isolatie uitleg video

Neopixels spouwmuurisolatie: Hoe werkt dat?

Neopixels worden met speciale apparatuur in de spouwmuur (de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur) aangebracht. Dat gebeurt van buiten, via gaatjes in het voegwerk. Voordat de Neopixels in de spouw terecht komen, worden ze besproeid met high-techlijm (Neofixx), zodat er gebonden isolatielaag ontstaat die goed op de plaats blijft zitten. Dit gebeurt met een computergestuurd doseringssysteem. Hierdoor gebruiken wij altijd de juiste hoeveelheid. Nadat de gevel is gevuld worden de boorgaten weer netjes met specie in de juiste kleur afgewerkt. Wanneer de ventilatie in de kruipruimte niet voldoende is, brengen wij ventilatieroosters aan.

1

Boren

Op de kruispunten in het voegwerk worden - in patroon - boorgaten aangebracht.

2

Isoleren

Via de boorgaten worden de Neopixels - van onder naar boven - in de spouw aangebracht.

3

Afwerken

Nadat de spouw gevuld is, worden de boorgaten weer netjes met specie afgewerkt.

Neopixels spouwmuurisolatie: Besparing

U bespaart honderden euro’s per jaar door uw huis te isoleren met Knauf Supafil. Het exacte bedrag is afhankelijk van factoren zoals het aantal m2 van de te isoleren spouwmuur, de breedte van de spouw, de bereikbaarheid van de gevels en uw stookgedrag. Ter indicatie; een geïsoleerde hoekwoning bespaart gemiddeld €1000 ,- per jaar na spouwmuurisolatie bij een gemiddelde gasprijs van gasprijs € 2,50 / m³.

Neopixels spouwmuurisolatie: Terugverdienperiode

De terugverdienperiode voor het aanbrengen van Neopixels spouwmuurisolatie is ongeveer 1-3 jaar. Dit is afhankelijk van de grootte van uw gezin de (stijgende) gasprijzen en het stookgedrag. Wanneer u gebruik maakt van een subsidie wordt de terugverdienperiode nog korter.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen!

Vanwege de hoge gasprijzen is de terugverdientijd nu wel tot drie keer korter! Neem via onderstaande knop contact op, zodat ook u gaat beginnen met besparen!

Klik hier voor contact!

Spouwmuurisolatie: Een duurzame besparing?

Met spouwmuurisolatie bespaart u kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Duurzame besparing spouwmuurisolatie

Neopixels spouwmuurisolatie: Kom ik in aanmerking voor een subsidie?

Op dit moment is er een leuke isolatie subsidie (ISDE), deze geldt ook voor Neopixels spouwmuurisolatie. Het subsidie bedrag is € 8,00 per m2. U komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt, bijv. vloerisolatie of kruipruimte-isolatie. Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor een subsidie bij 1 isolerende maatregel. Voor meer informatie over subsidie isolatie kunt u onze webpagina bezoeken.

Neopixels: Duurzame spouwmuurisolatie

Neopixels zijn voor zowel het milieu als voor uw gezondheid compleet onschadelijk. De parels kunnen compleet gerecycled worden naar hun oorspronkelijke basisgrondstof, mochten deze uit de spouwmuur verwijderd moeten worden.

Neopixels: EPS isolatieparels zijn net popcorn

Het productieproces van EPS parels kunt u vergelijken met popcorn. Dit klinkt misschien raar, maar het product bestaat voor 95% uit lucht. Polystyreen wordt verhit met stoom en in een paar seconden ontstaat kleine, ronde korrel. Deze geëxpandeerde parel zuigt zichzelf helemaal vol met lucht en als de lucht er in zit dan kan en wil de lucht er niet meer uit.

De Neopixels hebben een grijze kleur. Dit komt doordat de parels in het productieproces verrijkt worden met grafiet. Dit zorgt voor een reflecterend effect, waardoor de parels wel 20% beter isoleren dan de traditionele witte parels. Ook hebben Neopixels een unieke vorm. Ze zijn platter en ovaler dan normale parels en het gevolg hiervan is dat er minder lucht tussen de parels zit. Hierdoor hebben Neopxiels EPS parels een hogere isolatiewaarde.

Neopixels Premium: Voor welke huizen mogelijk?

Het aanbrengen van Neopixels Premium is mogelijk bij muren die voldoende spouwruimte hebben. Dat betekent dus dat de tussenruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur groot genoeg moet zijn. Ook is het belangrijk dat de spouwmuur schoon is. Dat controleren wij door middel van een spouwcheck: met een camera kijken wij in de spouw. Spouwmuren met veel vervuiling, zoals puin en cementbaarden, kunnen namelijk vochtproblemen veroorzaken. Daarom is het verstandig deze spouwvervuiling – voor het isoleren – te verwijderen.

Neopixels: Hoogste isolatiewaarde

De Neopixels Premium is het parelsysteem met de hoogste isolatiewaarde dankzij de samenstelling en de vorm van de isolatieparel. De originele Neopixels herkent u aan de platte, ovale vorm. Hierdoor passen de parels beter in elkaar en ontstaat er een compactere isolatielaag. Ook de donkergrijze kleur is kenmerkend dat door de optimale toevoeging van grafiet (geen roet!) wordt veroorzaakt. Grafiet zorgt ervoor dat de warmte in huis terug wordt gereflecteerd. De vorm en het grafiet zorgen ervoor dat de isolatiewaarde van Neopixels zeer gunstig is.

Neopixels spouwmuurisolatie: Voordelen

Uw spouwmuur isoleren met Neopixels EPS parels heeft de volgende voordelen:

Voordelen Neopixels

  • Verlaagt luchtvochtigheid in de kruipruimte
  • Isoleert op een effectieve manier de begane grond van uw woning
  • Eenvoudig aan te brengen
Klik hier om contact op te nemen
Besparen door te isoleren

Neopixels: Nadeel

U vraagt zich, terecht, af wat de nadelen zijn van het isoleren van uw spouwmuur met Neopixels EPS isolatieparels. Het grootste nadeel, in vergelijking met andere isolatieparels, is de relatief hogere prijs.

Neopixels EPS parels hebben, in vergelijking met andere isolatieparels, een nadeel. Dit nadeel is de prijs. Neopixels zijn iets duurder dan bijvoorbeeld HR++ Isolatieparels. Deze goedkopere EPS isolatieparels hebben wij ook in het assortiment.

Neopixels: Als beste getest

Neopixels is een high quality spouwmuurisolatie. Dit parelsysteem is het meest beproefde en geteste materiaal voor spouwmuurisolatie op de markt. In verschillende landen is het systeem met diverse keurmerken gecertificeerd. In al deze landen komen de Neopixels als beste uit de test, en hebben mensen hiermee zeer positieve spouwmuurisolatie ervaringen. De ontwikkelaar en fabrikant van Neopixels stelt strenge eisen aan zijn product. Het aanbrengen van Neopixels spouwmuurisolatie gebeurt door geselecteerde en gecertificeerde isolatiebedrijven. De installateurs worden opgeleid door het Neopixels Academy. Doorlopend worden er productcontroles uitgevoerd om de kwaliteit goed te bewaken en te garanderen.

Neopixels 'Special Care': Programme voor oudere woningen

Ook voor oudere, jaren ’40 / ’50, woningen, die vaak voorzien zijn van fijn, smal voegwerk, heeft Neopixels een ‘special care’ programma. Zo wordt voorkomen dat gevelwerk beschadigd wordt tijdens het aanbrengen van de muurisolatie.

Neopixels: Natuurvriendelijk isoleren

Moet uw woning natuurvriendelijk geïsoleerd worden? Dit kan met Neopixels! Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bezoek dan eens onze webpagina over natuurvriendelijk isoleren.

Neopixels spouwmuurisolatie: Garantie

U ontvangt van ons 10 jaar garantie op de Neopixels EPS parels EN op de lijm.

Neopixels spouwmuurisolatie: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ontdek de voordelen van: Neopixels spouwmuurisolatie

Isolatie is een van de belangrijkste zaken om te overwegen bij het energiezuinig maken van uw huis. Hoewel cellulose en glasvezel lange tijd de standaard isolatiematerialen zijn geweest, kunnen recentere en meer geavanceerde alternatieven nog betere resultaten opleveren. Neopixels spouwmuurisolatie is zo’n alternatief, een geavanceerde isolatietechnologie die huiseigenaren verschillende voordelen biedt.

Neopixels zijn kleine, geëxpandeerde polystyreen (EPS) schuim isolatiematerialen die lijken op bolletjes. Neopixels bieden superieure isolatieprestaties en langdurige bescherming tegen warmteverlies, in tegenstelling tot conventionele isolatiematerialen die zijn opgebouwd uit losse vezels of korrels.

Hoe werkt isolatie voor Neopixels

Om warmteverlies te vorkomen en een warm, comfortabel interieur te behouden, wordt Neopixels isolatie aangebracht tussen de binnen- en buitenmuren van een huis. Neopixels zijn stevig en dicht opeengepakt, waardoor ze effectief fungeren als een thermische barrière om de warmteoverdracht te stoppen en het energieverbruik te verminderen.

Voordelen van Neopixels isolatie

Neopixels heeft veel voordelen voor uw huis, waaronder een hogere energie-efficiëntie. Het draagt bij tot het verminderen van warmteverlies en het voorkomen van het binnendringen van koude lucht, wat de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk kan verhogen en uw energiekosten verlagen.

Verbeterd comfort

Neopixels isolatie kan bijdragen aan de verbetering van het wooncomfort door warmteverlies en tocht te verminderen. U zult het hele jaar door een meer constante en comfortabele temperatuur, omdat uw huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer.

Verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis

Neopixels isolatie is gemaakt van een niet-giftig, niet allergeen polymeer dat geen gevaarlijke vezels of deeltjes in de lucht brengt. Dit betekent dat het de luchtkwaliteit binnenshuis kan helpen verbeteren, wat cruciaal is voor mensen met allergieën of aandoeningen aan de luchtwegen.

De isolatie van Neopixels is gemaakt om de hele levensduur van uw huis mee te gaan. Gedurende vele jaren zal het uitsteken isolerende prestaties blijven leveren, omdat het niet inklinkt, samengeperst of afgebroken wordt.

Heeft u altijd al willen weten hoe u kunt bijdragen aan een duurzame samenleving én kunt besparen? Isolatie kan hierbij helpen en er is subsidie beschikbaar! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neopixels spouwmuurisolatie

Neopixels spouwmuurisolatie is een uniek type Neopixels isolatie dat speciaal is gemaakt voor gebruik in de muren van uw huis. Neopixels isolatie kan de thermische barrière die uw huis het hele jaar door warm en gezellig houdt verder versterken door de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van uw huis op te vullen.

Neem contact met ons op

Neopixels isolatie een een geweldige optie als u op zoek bent naar een kostenefficiente en duurzame isolatieoplossing voor uw huis. Neopixels isolatie ka u helpen de energiekosten te verlagen, het comfort te verhogen en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren dankzij de verschillende voordelen en getoonde efficiëntie. Met Neopixels spouwmuurisolatie kunt u profiteren van een hoger wooncomfort.

Neopixels isolatie kan snel en effectief geplaatst worden door ons team van professionals, waardoor uw woning geïsoleerd wordt. Twijfelt u nog over het te kiezen isolatiemateriaal? Overweeg dan zeker ook de mogelijkheden voor wat betreft het kiezen voor Knauf Supafil, Enverifoam of Aminotherm isolatie.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag