Knauf Supafil

Knauf Supafil

Knauf Supafil: daar krijgt u geen spijt van!

Uw spouwmuren isoleren? Knauf Supafil is de spouwmuurisolatie die in Nederland het meest wordt toegepast. De kosten van de Supafil zijn relatief laag en de besparing en het comfort zal u zeker verrassen! Knauf Supafil is een waterafstotende en brandveilige inblaaswol. Het aanbrengen van Supafil neemt niet veel tijd in beslag. Onze installateurs zijn binnen 1 dag klaar.

Voordelen Knauf Supafil

  • Geen vochtproblemen
  • Zeer(!) brandveilig
  • Lage investering, hoge besparing
  • Supafil dempt het geluid
  • Geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën

Supafil: verandert dan het aanzicht van de gevel?

Wanneer de muren geïsoleerd worden met Knauf Supafil, verandert het aanzicht van uw woning nauwelijks. De muren van uw woning worden van buiten geïsoleerd. In de woning zelf vinden er dus geen werkzaamheden plaats. De mannen boren eerst kleine gaatjes in het voegwerk.

De Knauf Supafil (witte, zachte glaswolvlokken) wordt onder druk in de spouwmuur verwerkt. De Supafil inblaaswol wordt zonder lijm in de spouwmuur geblazen. U ruikt dus geen vervelende geurtjes tijdens de isolatiewerkzaamheden. Wanneer de kruipruimte niet voldoende ventileert, voorzien wij uw woning van ventilatieroosters. Na het vullen van de spouwmuur worden de gaatjes weer keurig dichtgemaakt en afgewerkt.

Wat zijn de kosten voor Knauf Supafil?

Knauf Supafil is het meest voordelige materiaal om een bestaande spouwmuur mee te isoleren. De gemiddelde prijs per m² varieert tussen € 16,00 en € 20,00. De prijs per m² hangt voornamelijk af van de spouwbreedte, de grootte van de woning en het voegwerk. Voor een duidelijk kostenplaatje komen we altijd bij u langs om de buitenmuren te inspecteren.

“Om te kunnen beoordelen of spouwmuurisolatie verantwoord is voor uw woning komen we altijd even bij u langs. Met een camera kijken we in de spouw of deze schoon is.”

LEES VErder

Wat is Knauf Supafil eigenlijk?

De Knauf Supafil ziet er uit als een witte watten, die wij met een speciale machine in de spouw blazen. De watten kleven goed aan elkaar, waardoor ze goed op de plaats blijven zitten. Hierdoor circuleert er geen koude lucht meer in de spouw. Dit zult u ongetwijfeld merken! Supafil is een duurzaam isolatiemateriaal. De watten bestaan voor een groot deel (80%) uit gerecycled materiaal, zoals parfumflesjes, autoruiten en wijnflessen. Er zijn geen chemicaliën aan de wol toegevoegd. De Supafil is weer voor 100% recyclebaar.

Zijn er ook nadelen aan het isoleren van de spouwmuren met Knauf Supafil?

De volgende nadelen, beter gezegd, vragen komen we weleens tegen als we aan tafel zitten bij de woningeigenaar:

Nadeel 1. Is Knauf Supafil schadelijk voor de gezondheid?

Soms krijgen we de vraag of Supafil wel goed is voor de gezondheid. Sommigen zijn bang dat Supafil een kankerverwekkende isolatie is. Het Wereldcentrum voor Kankeronderzoek heeft dit uitgebreid onderzocht: Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil levert geen gevaar op voor de gezondheid. Supafil, maar ook alle andere minerale wol soorten, is vrijgesteld van classificatie ‘kankerverwekkend’. Knauf Supafil valt overigens in een gunstigere gezondheidsklasse dan bijv. koffie…

Er is geen enkel bewijs dat biologische oplosbare vezels van minerale wol verantwoordelijk zouden zijn voor kanker, longfibrose of COPD, waarbij de longfunctie verminderd wordt.

Nadeel 2 Supafil geeft vochtproblemen?

Bent u bang voor schimmel en vochtproblemen als u uw spouwmuren laat isoleren met Supafil? Onderzoek heeft juist uitgewezen dat woningen met Supafil juist minder vochtproblemen hebben, dan vergelijkbare woningen zonder isolatie. Veel vochtproblemen worden namelijk veroorzaakt door condensatie. U ziet dit ook bijvoorbeeld bij dubbel glas. Bij dubbel glas condenseert de lucht ook minder snel.

Al 30 jaar wordt Supafil gebruikt als spouwmuurisolatie. Supafil is uitvoerig getest bij regen in combinatie met wind. Supafil neemt geen water op. Met alle vertrouwen geven wij u hierop 10 jaar garantie.

Nadeel 3 Zakt Supafil dan niet in?

Supafil is getest conform de Europese CE-norm. Hierin scoort Supafil zeer gunstig. De uitzakking bedraagt nog minder dan 1%.

(bron: www.knaufinsulation.nl)

Knauf Supafil en garantie

Op de Knauf Supafil ontvangt u 10 jaar garantie. Deze garantie geldt voor de inblaaswol zelf als voor de verwerking van Supafil in de spouwmuur. Isolatiespecialist.nl is volledig gecertificeerd voor het isoleren van spouwmuren (SKG-IKOB). Onze spouwmuur werkzaamheden worden door SKG-IKOB onafhankelijk en steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit.

Een lagere energienota door Supafil

U gaat met Knauf Supafil spouwmuurisolatie besparen vanaf dag 1. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van uw woningtype. Na het isoleren van de spouwmuren kunt u een besparing bereiken van:

Type woningEnergiebesparing
Spouwmuurisolatie met Supafil tussenwoning10-12% van het energieverbruik
Spouwmuurisolatie met Supafil van halfvrijstaande woning20-22% van het energieverbruik
Spouwmuurisolatie met Supafil vrijstaande woning22-25% van het energieverbruik

U verdient de Knauf Supafil binnen 3 à 4 jaar terug. Bij stijgende energieprijzen wordt de terugverdientijd van spouwmuurisolatie zelfs nog korter…

Is Supafil ook mogelijk voor uw woning?

U bent benieuwd of Supafil ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs. We kijken met een camera o.a. in de spouwmuur om zeker te weten of de spouw schoon is en of het gevelwerk geschikt is voor spouwmuurisolatie. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Producteigenschappen Supafil

EigenschappenWaardeNorm
Warmtegeleidingscoëfficiënt0,034EN 12667
BrandklasseA1 (onbrandbaar)EN 13501-1
Corrosieve invloed op spouwankersgeslaagdSTS 71-1
WateropzuigingGeen wateropzuigingBRL 2110
Wateropname< 1 kg / m² EN 14064-1
UitzakkingsklasseS1 < 1% (geen uitzakking)EN 14064-1
Binnenlucht kwaliteitA+
MilieubelastingLaag 1a
CE-kleurMW 14064-1S1-WS-MU1

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Spouwmuurisolatie
8,5
270 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Correcte communicatie van sales en uitvoerenden, netjes en schoon! TOP service!”

Scheelings