fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Knauf Supafil

Korte terugverdientijd door hoge gasprijzen!

Knauf Supafil: Van glas naar isolatiemateriaal!

U overweegt Knauf Supafil als spouwmuurisolatie toe te passen? Dat is geen gek idee: het is de meest gebruikte spouwmuur isolatie in Nederland is. De kosten van Supafil zijn relatief laag, het is waterafstotend en brandveilig. Bovendien is Supafil ook duurzaam: het bestaat grotendeels uit gerecycled glas en 100% uit natuurlijke grondstoffen. Het isoleren met Supafil is een klus die snel geklaard is: vaak al binnen 1 dag(deel). Wilt u weten of Knauf Supafil geschikt is voor uw woning? Vraag ons gerust om vrijblijvend advies.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt spouwmuur isolatie met Supafil? Vraag gratis en vrijblijvend isolatieadvies aan t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Knauf Supafil: Wat is dat eigenlijk?

Knauf Supafil is een duurzame vorm van spouwmuur isolatie en bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Er wordt vooral gewerkt met vensterglas en autoruiten van afgedankte auto’s. Deze inblaas wol wordt geproduceerd door het glas en kwartszand te verhitten in een oven op 1100 ° C. Hierna gaat het een centrifuge in, net zoals een suikerspin, en wordt het isolatiemateriaal behandeld met een waterafstotend product. Hierdoor is het product vochtwerend. Knauf Supafil is te vergelijken met zachte, witten watten en het voelt een beetje aan als katoen. Bij glaswol denken de meesten aan de gele isolatierollen die jeuken en kriebelen. Knauf Supafil is wit en jeukt en kriebelt totaal niet, omdat er geen bindmiddel is toegevoegd. Op deze pagina lees u hier meer over.

Hoe werkt isoleren met Knauf Supafil?

Isolatie uitleg video

Knauf Supafil: Van autoruit tot zachte wol!

Het is bijna niet voor te stellen dat autoruiten uiteindelijke zacht isolatiemateriaal worden. Het glas wordt fijn gemalen en verhit in een oven op 1100 ° C. Hierna gaat het een centrifuge in – u kunt hierbij denken aan het spinnen van een suikerspin – en wordt het wol gesponnen. Vandaar de naam: glaswol. De glaswol wordt via een bepaald boorpatroon de spouwmuur in gespoten. Aan de wol wordt geen bindmiddel toegevoegd. Hierdoor heeft Knauf Supafil een witte kleur en jeukt het niet.

Knauf Supafil muurisolatie: Hoe werkt dat?

Uw woning wordt van buitenaf geïsoleerd met Knauf Supafil. Onze monteurs boren eerst kleine gaatjes in het voegwerk, ongeveer 2 gaatjes per m2. Hierna wordt Knauf Supafil onder hoge druk van onder naar boven in de spouwmuur geblazen. De laatste stap is het netjes afwerken van uw woning. De boorgaten worden gedicht en netjes afgewerkt. Zo ziet u niet dat wij geweest zijn. Wanneer de kruipruimte niet voldoende ventileert, voorzien wij uw woning van ventilatieroosters.

1

Boren

Op de kruispunten in het voegwerk worden - in patroon - boorgaten aangebracht.

2

Isoleren

Via de boorgaten wordt Supafil- van onder naar boven - in de spouw aangebracht.

3

Afwerken

Nadat de spouw gevuld is, worden de boorgaten weer netjes met specie afgewerkt.

Knauf Supafil: Besparing

U bespaart honderden euro’s per jaar door uw huis te isoleren met Knauf Supafil. Het exacte bedrag is afhankelijk van factoren zoals het aantal m2 van de te isoleren spouwmuur, de breedte van de spouw, de bereikbaarheid van de gevels en uw stookgedrag. Om u een indicatie te geven; een geïsoleerde hoekwoning bespaart gemiddeld € 1000,- per jaar na spouwmuurisolatie bij een gemiddelde gasprijs van gasprijs € 2,50 / m³.

Knauf Supafil: Wat is de terugverdienperiode?

Tegenover deze kosten staat een korte terugverdienperiode: gemiddeld 1-2 jaar. Bij hoge gasprijzen zal de besparing door Supafil spouwmuurisolatie nog hoger zijn. In combinatie met isolatie subsidie wordt de terugverdientijd verkort naar ongeveer 1 jaar (bron: Milieucentraal).

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen!

Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd drie keer korter! Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Klik hier voor contact!

Spouwmuurisolatie: Duurzame besparing?

Met spouwmuurisolatie bespaart u kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Duurzame besparing spouwmuurisolatie

Knauf Supafil: Kom ik in aanmerking voor isolatie subsidie?

Op dit moment is er een leuke isolatie subsidie (ISDE), deze geldt ook voor Knauf Supafil spouwmuurisolatie. Het subsidie bedrag is € 8,00 per m2. U komt in aanmerking voor deze subsidie wanneer u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt, bijv. vloerisolatie of kruipruimte-isolatie. Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor een subsidie bij 1 isolerende maatregel. Voor meer informatie over subsidie isolatie kunt u onze webpagina bezoeken.

Knauf Supafil glaswol: Duurzame isolatie?

Ja, Knauf Supafil is een van de meest duurzame spouwmuurisolaties. De witte watten bestaan voor een groot deel (80%) uit gerecycled materiaal, zoals parfumflesjes, autoruiten en wijnflessen. Er zijn geen chemicaliën aan de inblaaswol toegevoegd. Er hoeft geen lijm gebruikt te worden, u ruikt dus geen vervelende geurtjes tijdens de isolatiewerkzaamheden. De watten kleven van zichzelf goed aan elkaar, waardoor ze goed op de plaats blijven zitten en er geen koude lucht in de spouw kan circuleren. Knauf Supafil is weer voor 100% recyclebaar.

Product folder Knauf Supafil

Knauf Supafil: Productfolder

Wilt u meer informatie over Knauf Supafil? Bekijk dan eens de product folder!

Klik hier voor de folder

Supafil spouwmuurisolatie: Wanneer is het mogelijk?

Om te beoordelen of Knauf Supafil geschikt is voor uw spouwmuur, doen wij vooraf een inspectie. Wij controleren de gevel onder andere op de kwaliteit van het voegwerk, eventuele vervuilingen in de spouw, de steensoort en de spouwbreedte. Knauf Supafil is mogelijk bij een schone spouw en bij een spouwbreedte vanaf 4 cm.

Knauf Supafil glaswol: Jeuk en kriebel?

Knauf Supafil isolatie is dus glaswol. Er wordt bij glaswol vaak gedaan aan jeuk en kriebel. Het vermoeden is dan dat dit komt door het verwerkte glas. Dit klinkt logisch, maar is niet waar. De eventuele jeuk wordt veroorzaakt door een chemisch bindmiddel (fenol-formaldehyde). Dit wordt gebruikt bij de traditionele gele isolatierollen, daarom kriebelen die zo erg! Bij Knauf Supafil is dit chemische bindmiddel niet toegevoegd, omdat de losse wol wordt ingeblazen. Hierdoor kriebelt Knauf Supafil niet!

Knauf Supafil: Is het brandbaar?

Knauf Supafil is een brandveilige isolatie. Glaswol is namelijk isolatiemateriaal dat niet brandbaar is.

Knauf Supafil: Technische gegevens

De technische gegevens van Knauf Supafil vindt u hieronder. Mocht u vragen hebben over het product dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,034 ( EN14064-1)

Brandklasse

Brandklasse

A1 ( EN 13501-1)

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Knauf Supafil muurisolatie: Voordelen

Uw spouwmuur isoleren met Knauf Supafil heeft de volgende voordelen:

Voordelen Knauf Supafil

  • Duurzaam: bestaat voor 80% uit gerecycled glas
  • Vochtwerend
  • Zeer(!) brandveilig
  • Knauf Supafil dempt het geluid
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Knauf Supafil: Spouwmuurisolatie nadelen

U overweegt Knauf Supafil maar wilt – terecht – ook weten of Supafil nadelen heeft. Supafil kan problemen geven wanneer belangrijke bouwkundige details over het hoofd worden gezien. Daarom is een goede spouwcheck vooraf erg belangrijk. Problemen worden dus meestal niet veroorzaakt door de Knauf Supafil zelf, maar door menselijke fouten.

Sommige mensen zijn voorzichtig met spouwmuurisolatie. Het zou nadelen geven. Welke twijfels over spouwmuurisolatie komen wij soms – aan de keukentafel – tegen?

Soms krijgen we de vraag of Knauf Supafil wel goed is voor de gezondheid. Sommigen zijn bang dat Knauf Supafil een kankerverwekkende isolatie is. Het Wereldcentrum voor Kankeronderzoek heeft dit uitgebreid onderzocht: Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil levert geen gevaar op voor de gezondheid. Supafil, maar ook alle andere minerale wol soorten, is vrijgesteld van classificatie ‘kankerverwekkend’. Knauf Supafil valt overigens in een gunstigere gezondheidsklasse dan bijv. koffie…

Bent u bang voor schimmel en vochtproblemen als u uw spouwmuren laat isoleren met Supafil? Onderzoek heeft juist uitgewezen dat woningen met Supafil juist minder vochtproblemen hebben, dan vergelijkbare woningen zonder isolatie. Veel vochtproblemen worden namelijk veroorzaakt door condensatie. U ziet dit ook bijvoorbeeld bij dubbel glas. Bij dubbel glas condenseert de lucht ook minder snel.

Al 30 jaar wordt Supafil gebruikt als spouwmuurisolatie. Supafil is uitvoerig getest bij regen in combinatie met wind. Supafil neemt geen water op. Met alle vertrouwen geven wij u hierop 10 jaar garantie.

Supafil is getest volgens de Europese CE-norm. Dit gebeurt o.a. met triltesten. Hierin scoort Supafil zeer gunstig. De uitzakking bedraagt nog minder dan 1%.

Knauf Supafil: Levensduur

Knauf Supafil heeft een levensduur van tenminste 50 jaar zonder verlies van de isolatiewaarde. Wanneer een gebouw aan het einde van de levensduur wordt gesloopt, kan Knauf Supafil vaak worden hergebruikt. De inblaaswol kan gerecycled worden of opnieuw worden gebruikt om te isoleren.

Knauf Supafil spouwmuurisolatie: Garantie

Op de Knauf Supafil ontvangt u 10 jaar garantie. Deze garantie geldt voor de inblaaswol zelf als voor de verwerking van Supafil in de spouwmuur. Isolatiespecialist.nl is volledig gecertificeerd voor het isoleren van spouwmuren (SKG-IKOB). Onze spouwmuur werkzaamheden worden door SKG-IKOB onafhankelijk en steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit.

Supafil: Wat is de isolatiewaarde?

De isolatiewaarde van een isolatiemateriaal is belangrijke informatie. Hoe hoger, hoe beter. Bij spouwmuurisolatie wordt de isolatiewaarde bepaald door de spouwbreedte. En dat is natuurlijk een vast gegeven. Bij de meeste woningen is de spouwbreedte 6 cm. De isolatie subsidie (ISDE) schrijft een minimale isolatiewaarde voor van Rd 1,1.

Warmteweerstand spouwmuren

Knauf Supafil: Natuurvriendelijk Isoleren

Uw woning natuurvriendelijk isoleren is belangrijk wanneer er vogels of vleermuizen in uw spouwmuur wonen. Natuurvriendelijk isoleren staat los van het gebruikte isolatiemateriaal. Elk materiaal, waaronder Knauf Supafil, kan dus gebruikt worden. Wilt u meer informatie? Bezoek dan eens onze webpagina over natuurvriendelijk isoleren.

Knauf Supafil: Ook geschikt voor uw woning?

U bent benieuwd of Knauf Supafil ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs. We kijken met een camera o.a. in de spouwmuur om zeker te weten of de spouw schoon is en of het gevelwerk geschikt is voor spouwmuurisolatie. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend. Voor meer informatie kunt u ook nog verschillende soorten spouwmuurisolatie vergelijken.

Knauf Supafil: de ultieme oplossing voor energie-efficiënte isolatie

Knauf Supafil isolatie is een toonaangevende wereldwijde producent van isolatiematerialen, bekend om zijn geavanceerde, hoogwaardige producten die voldoen aan de verschillende eisen van klanten. Eén van die producten is Knauf Supafil, een baanbrekende isolatiekeuze die speciaal is gemaakt voor spouwmuurisolatie. U leest hier meer over de voordelen van Knauf Supafil en hoe het de algehele energie-efficiëntie van uw huis verbetert. Knauf Supafil moet aangebracht worden door een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Knauf Supafil: Gemaakt voor spouwmuren

Knauf Supafil is een hoogwaardig, onbrandbaar minerale glaswol isolatiemateriaal dat speciaal is gemaakt voor spouwmuurtoepassingen. De spouwmuur wordt gevuld met Supafil, waardoor er geen ruimtes of holtes achterblijven. Dit levert een zeer efficiënte isolatieoplossing op, waarvan is aangetoond dat deze het warmteverlies aanzienlijk vermindert en de algehele thermische efficiëntie van een gebouw verbetert.

Energie-efficiënt ontwerp: Voordeel van Knauf Supafil

Knauf Supafil heeft een hoge lambdawaarde van 0,034 W/mK en biedt uitzonderlijke thermische isolatie. Dit geeft aan dat het een slechte warmtegeleiding heeft, waardoor het zeer effectief is in het minimaliseren van warmteverlies en het verminderen van warmtetransmissie. Door Knauf Supafil te installeren, kunt u verwachten dat uw koolstofimpact zal verlagen, wat u vervolgens geld zal besparen op energiekosten.

Isolatie tegen: Geluid

Knauf Supafil biedt naast een goede thermische isolatie ook een uitstekende akoestische isolatie. De dichte, vezelachtige substantie van Supafil absorbeert effectief geluid en zorgt zo voor een rustiger leefomgeving.

Knauf Supafil is daarnaast een onbrandbaar materiaal met de hoogst haalbare brandklasse A1. Het biedt gemoedsrust wat betreft brandveiligheid omdat het brandwerend is en niet bijdraagt aan de verspreiding van vlammen. Een goede keuze dus om uw woning mee te isoleren.

Robuustheid en duurzaamheid

Knauf Supafil is gemaakt van hoogwaardige minerale glaswol, wat garandeert dat het na verloop van tijd niet inklinkt of verzakt en zijn isolerende vermogen behoudt gedurende de hele levensduur van de constructie. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op de energie-efficiëntie van de isolatie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over prestaties of degradatie.

Milieuvriendelijk materiaal: isoleren

Knauf Supafil is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal omdat het tot 80% gerecycled glas bevat. Een veiliger en gezonder binnenklimaat is ook gegarandeerd omdat er geen extra formaldehyde wordt gebruikt om Supafil te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatiesubsidies? Wij hebben alle informatie voor u op een rijtje gezet. Neem contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van deze financiële voordelen!

Het installatieproces: Eenvoudig

De installatie van Knauf Supafil kan worden omschreven als zowel snel als ongecompliceerd. De woning wordt eerst beoordeeld door getrainde experts, zoals die van isolatiespecialist.nl, die vervolgens de meest effectieve injectielocaties bepalen. Daarna worden enkele gaten in de buitenmuur geboord, en vervolgens wordt met gespecialiseerde apparatuur het Supafil-materiaal in de ontstane holte geïnjecteerd. Nadat de holte is opgevuld, worden de gaten in de muur opgelapt en wordt de structuur teruggebracht naar de oorspronkelijke staat.

Knauf Supafil concurreert met andere, meer conventionele isolatiematerialen

Knauf Supafil heeft verschillende voordelen ten opzichte van meer conventionele isolatiematerialen, zoals geëxpandeerd polystyreen korrels (EPS) en polyurethaanschuim (PUR).

Omdat het niet brandbaar is, een laag warmtegeleidingsvermogen heeft en uitstekende akoestische prestaties levert, is spouwmuurisolatie een uitstekende toepassing voor dit materiaal. Bovendien onderscheidt het materiaal zich van andere isolatiemogelijkheden door zijn lange levensduur en milieuvriendelijke samenstelling. Op zoek naar ander manieren van isoleren? Bekijk dan opties voor isoleren met Neopixels, Enverifoam, of EPS parels.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag