fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Bodemisolatie met schelpen in kruipruimte

Schelpenisolatie

Kruipruimte isoleren met schelpen

Isolatieschelpen laten plaatsen is een duurzame, natuurlijke manier van isoleren. Het plaatsen van schelpen in kruipruimte is vaak een goede keus. Afhankelijk van de situatie kan voor een bepaalde manier van isoleren gekozen worden. Schelpenisolatie wordt al tientallen jaren gebruikt als vochtbestrijding in kruipruimtes. Het is een natuurlijk product en dit spreekt veel mensen aan. Vraagt u zich af waarom schelpen kruipruimte niet altijd optimaal isoleren? Het is het goed om te beseffen dat de  isolatiewaarde zeer gering is. Kruipruimte isolatie met folie aanbrengen is effectiever vanwege de hoge isolatiewaarde. De prijs voor schelpen in kruipruimte aanbrengen zijn relatief hoog.  De voor- en nadelen en alternatieven zullen we hier bespreken.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt bodemisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend advies aan t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schelpenisolatie kruipruimte: Wat is het eigenlijk?

Iedereen weet wat schelpen zijn, maar niet iedereen weet hoe goed schelpen kruipruimtes droog kunnen houden. Dit type isolatie is letterlijk een laag schelpen op de bodem van de kruipruimte. De schelpen worden ontgonnen uit de zee, waarbij rekening gehouden wordt met de natuurlijke aangroei en wettelijke bepalingen. Dat milieuvriendelijke aspect is wat mensen voornamelijk aanspreekt in bodemisolatie met schelpen. Voor u beslist of u een offerte wilt aanvragen, kunt u op deze pagina meer leren over schelpenisolatie. Er zijn echter zowel voor- als nadelen aan isoleren met schelpen.

Schelpenisolatie kruipruimte: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

U wilt de kruipruimte isoleren met schelpenisolatie? De prijs wordt lager voor u indien u in aanmerking komt voor schelpen isolatie subsidie. Dit valt onder subsidie kruipruimte isolatie. De subsidie voor 2022 is een leuk bedrag… € 6,00 per m2 (in combinatie met nog minimaal 1 maatregel)! Soms kunt u extra geluk hebben: sommige gemeentes hebben ook nog eens een subsidiepotje voor het verduurzamen en upgraden van het energielabel van uw woning. Het is zeker de moeite waard hiernaar te informeren. Dit scheelt veel in uw kosten schelpen kruipruimte isoleren. Wij kunnen u helpen om aan de subsidievoorwaarde te voldoen, door bijvoorbeeld minimaal twee isolerende maatregelen te nemen. Wij komen graag langs om te kijken welke vorm van isolatie voor u het hoogste rendement geeft.

Schelpenisolatie: Duurzame bodemisolatie

Isolatieschelpen zijn een 100% natuurproduct. Er zijn dus geen chemische processen nodig om het geschikt te maken als isolatiemateriaal. Ook worden de schelpen op een duurzame manier ontgonnen, waardoor een geen schadelijke gevolgen voor de populatie zijn.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Besparen doet u door te isoleren. Zeker door de hoge gasprijzen tegenwoordig. Klik op onderstaande knop om contact op te nemen!

Klik hier voor contact!

Schelpen isolatie: Voordelen

Vraagt u zich af waarom schelpen in de kruipruimte geplaatst worden? Er zijn twee belangrijke voordelen aan isolatie met schelpen, namelijk het feit dat het een natuurproduct is en de uitstekende eigenschap om vocht op te nemen.

  • Het feit dat isolatieschelpen een 100% natuurproduct zijn, is voor veel mensen een reden om de kruipruimte te isoleren met schelpen. Er zijn geen chemische processen nodig om ze geschikt te maken als isolatiemateriaal, en de duurzame manier waarop de schelpen worden ontgonnen, zorgt ervoor dat er geen schadelijke gevolgen zijn voor de populatie.
  • De voornaamste reden van het succes van de schelpen als isolatie voor de kruipruimte, is de hoge mate waarop ze in staat zijn om vocht op te nemen. Isolatieschelpen zorgen er op die manier voor, dat vocht niet omhoog de woning in trekt, met alle nadelige gevolgen die daarbij horen.

Schelpenisolatie: Nadelen

Naast de voordelen, zijn er een aantal nadelen, die de keuze voor een andere soort isolatie rechtvaardigt:

  • Kosten zijn hoog: Vanwege de manier waarop de schelpen worden gewonnen, het transport en de hoeveelheid schelpen die nodig is, zijn de kosten van isolatie met schelpen in de kruipruimte relatief hoog.
  • Lage isolatiewaarde: Alhoewel ze prima vocht opnemen is de isolatiewaarde van de schelpen laag. Dit betekent dat er een dikke laag nodig is, om een degelijk resultaat te krijgen.
  • Zwaar > bevorderd verzakking: Door de dikke laag isolatieschelpen die nodig zijn, is het totale gewicht van de schelpen erg hoog. Dit kan leiden tot verzakkingen.
  • Beperkte toegankelijkheid van de kruipruimte: De massieve laag schelpen kan niet even opzij worden geschoven. Zeker bij lagere kruipruimtes kan dit een erg groot nadeel zijn.
  • Geen functie meer bij te veel water: Als de schelpen onder water komen te staan, verliezen ze hun werking. Ze zijn dus vooral geschikt bij licht vochtige kruipruimtes.

Kruipruimte schelpen isolatie: Alternatieven

Sinds men is begonnen met het gebruik van isolatieschelpen in de kruipruimte, zijn er diverse alternatieven ontwikkeld. Deze hebben de nadelen van de schelpen aangepakt.

  • Lichter dan schelpen kruipruimte: Geen verzakkingen door het gewicht.
  • Minder kosten: De productie is goedkoper dan het winnen van schelpen uit de zee.
  • Drijven: Het materiaal blijft drijven, dus behoudt zijn werking ook als er een laag water in de kruipruimte staat. Met schelpen kruipruimte isoleren heeft alleen zin als de laag water in de kruipruimte niet te hoog is. De schelpen verliezende dan een gedeelte van hun isolerende werking.

Wij kunnen u helpen met diverse soorten alternatieven, welke u kunt bekijken op deze pagina.

 

Alternatief voor: Schelpen kruipruimte

Isolatie met folie aanbrengen is in veel gevallen een betere manier van isoleren dan isolatieschelpen aanbrengen. Vraagt u zich af ;“Wat is beter vloer of bodemisolatie?”, denk dan zeker na over beide. Bij een vochtige kruipruimte kan het verstandig zijn de vloer vanaf de onderkant met reflectiefolie te isoleren.  Stel u woont op veengrond of een andere grondsoort die snel verzakt, dan kunnen isolatieparels beter zijn. Wilt u een droge kruipruimte isoleren tegen de kou? Dan zijn isolatiechips of isolatieparels een betere optie; HR++ parels hebben namelijk een veel hogere isolatiewaarde dan isolatieschelpen of isolatiechips.

Schelpen isolatie: Wat kost het?

De kosten voor schelpen isolatie zullen sterk verschillen per pand. De kosten voor isolatieschelpen worden bepaald door de dikte van de laag, de oppervlakte, of er voor schelpen met folie of zonder gekozen wordt en de bereikbaarheid van de kruipruimte. Doordat schelpen zo zwaar zijn, is schelpen in kruipruimtes blazen alleen mogelijk als de vrachtauto dicht genoeg bij het pand kan komen. Schelpen onder de vloer kosten meer indien ze met een kruiwagen naar de voordeur gebracht moet worden. Wij komen altijd voor een gratis en vrijblijvende beoordeling langs en sturen u daarna een offerte op maat.

Zelf isolatieschelpen plaatsen: Kan dit?

In principe is het mogelijk voor u om zelf isolatieschelpen te plaatsen. Maar waarom schelpen in kruipruimte niet altijd het gewenste effect hebben, heeft met de beoordeling te maken of schelpen wel de beste isolatiemaatregel zijn. Zoals u heeft kunnen lezen is de isolatiewaarde van schelpen relatief laag. Als de schelpen onder water komen te staan, verliezen ze hun werking. Wanneer u zelf uw kruipruimte wilt isoleren, laat ons dan alsnog langskomen voor de vrijblijvende inspectie. Daarna kunt u bepalen of wij de isolatie uit mogen voeren of dat u het zelf gaat doen. Wellicht kunnen we u ook alleen het isolatiemateriaal leveren, waarna u zelf aan de slag kunt gaan. Als u nadat wij langs zijn gekomen zelf aan de slag gaat, heeft er tenminste een (isolatie)specialist meegekeken.

Schelpen isolatie kruipruimte: Is dit product geschikt voor mijn woning?

Wat is de beste isolatie voor een kruipruimte? Bent u benieuwd of isolatieschelpen ook geschikt zijn voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Schelpen in kruipruimte storten is relatief snel gedaan. Wij komen altijd langs en beoordelen we op locatie wat het beste is. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag