fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Nadelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie nadelen

Spouwmuurisolatie heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege de vele voordelen die het biedt. Het verbetert de energie-efficiëntie, verhoogt het wooncomfort en draagt bij aan een duurzamere levensstijl.

Echter, net als bij de meeste technologische oplossingen, zijn er ook enkele mogelijke nadelen en overwegingen die u in gedachten moet houden voordat u besluit om te kiezen voor deze isolatiemethode. Isolatiespecialist.nl bekijkt de andere zijde van de medaille en licht de potentiële nadelen van spouwmuurisolatie toe.

Mogelijke isolatieproblemen bij verkeerde plaatsing bij verkeerde plaatsing

Een van de mogelijke nadelen van spouwmuurisolatie is dat een slechte plaatsing gepaard kan gaan met isolatieproblemen. Als het isolatiemateriaal niet goed wordt geïnstalleerd of als er koudebruggen ontstaan, kan dit leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming in de spouwmuur. Het is daarom van cruciaal belang om te zorgen voor een correcte installatie door ervaren professionals om deze problemen te voorkomen. Bij een gecertificeerd isolatiebedrijf komen deze klachten gelukkig zelden voor.

Kostbare investering van spouwmuurisolatie

Hoewel spouwmuurisolatie aan de hand van Neopixels, Knauf Supafil of EnveriFoam op de lange termijn kan leiden tot energiebesparing en lagere stookkosten, is een aardige initiële investering vereist. Het inspuiten van isolatiemateriaal in de spouwmuur vereist gespecialiseerde apparatuur en vakmanschap, wat de kosten kan verhogen. Ook is het natuurvrij maken van uw woning een extra kostenpost. Gelukkig verdient u de spouwmuurisolatie relatief snel terug.

Spouwmuurisolatie: Zonde van het geld?

Het kopen van spouwmuurisolatie is niet echt een leuke aankoop. Je ziet er niets van (als het netjes gedaan wordt). Het is, eerlijk is eerlijk, leuker om een mooie hoekbank voor in de woonkamer te kopen of een zonvakantie te boeken. Ondanks dat de aankoopbeleving misschien niet zo heel leuk is, is het effect wel goed merkbaar: een van de positieve spouwmuurisolatie ervaringen is comfortverhoging terwijl de verwarming minder hard zijn werk hoeft te doen.  Spouwmuurisolatie is niet zichtbaar, maar wel zichtbaar: in het gasverbruik. En met deze besparing kunt u op termijn toch weer leuke andere dingen kopen.

Dus op de vraag: is spouwmuurisolatie zonde van het geld? Kun je volmonding beantwoorden met nee!

Beperkte toepasbaarheid van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is niet geschikt voor alle huizen en gebouwen. Sommige oudere huizen hebben mogelijk geen geschikte spouwmuren om isolatiemateriaal in te spuiten. In dergelijke gevallen zijn alleen alternatieve isolatiemethoden mogelijk, waardoor spouwisolatie niet zeer toepasbaar is. Het is belangrijk om een professionele beoordeling van uw huis te laten uitvoeren om te bepalen of deze isolatiemethode een haalbare optie is. Onze adviseur komt graag gratis en vrijblijvend bij u langs!

Er wordt soms gezegd dat spouwmuurisolatie kan leiden tot een verandering in het uiterlijk van uw huis. Boorgaten in de buitenmuren zijn nodig om het isolatiemateriaal in te spuiten. Deze gaten worden netjes door ons dichtgemaakt, met specie op kleur, waardoor dit geen invloed heeft op het esthetische aspect van uw huis. Dit is dus geen nadeel van spouwmuurisolatie.

Besparen in Rotterdam

Meer weten over potentiële nadelen?

Onze specialisten vertellen u graag over alle voordelen die isolatie met zich meebrengt, maar zullen ook de nadelen behandelen.

Klik hier voor contact!

De nadelen van spouwmuurisolatie

Hoewel spouwmuurisolatie tal van voordelen biedt, is het belangrijk om ook rekening te houden met de mogelijke nadelen en overwegingen. Door een grondige beoordeling uit te voeren, professioneel advies in te winnen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u de potentiële nadelen minimaliseren en de voordelen van spouwmuurisolatie optimaal benutten.

Hieronder hebben we een overzicht met de nadelen van spouwmuurisolatie.

Sommige bouwmaterialen en soorten metselwerk lenen zich minder goed of helemaal niet voor het achteraf isoleren van spouwmuren. De kans op een succesvolle na-isolatie van je spouwmuur kan aanzienlijk verminderen of zelfs onmogelijk worden door de bepaalde factoren.

Gevels die behandeld zijn met dampdichte verf zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie, omdat dit de ademende eigenschappen van de muur beïnvloedt.

Vervuiling binnen de spouw kan de effectiviteit van de isolatie verminderen, doordat het isolatiemateriaal niet egaal kan worden aangebracht.

Cementbaarden binnen de spouw kunnen de optimale plaatsing van isolatiemateriaal hinderen, waardoor de isolatiewaarde afneemt.

Voor effectieve spouwmuurisolatie is een minimale breedte van de spouw vereist, wat niet bij elke woning het geval is.

Gevels die veelvuldig worden blootgesteld aan slagregen lopen een hoger risico op vochtproblemen na isolatie.

Na isolatie kunnen vochtproblemen ontstaan en kan de natuurlijke ventilatie van de woning verminderen, wat nadelig is voor het binnenklimaat.

Alleen gevels in goede staat zijn geschikt voor spouwmuurisolatie; beschadigingen kunnen de effectiviteit beïnvloeden.

Bang voor vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Wanneer er gesproken wordt over spouwmuurisolatie nadelen dan is vaak het eerste wat op tafel komt: vochtproblemen. Mensen zijn bang voor vocht en schimmel op de muren. Maar is dit wel terecht? Spouwmuurisolatie kan vochtproblemen opleveren, al gebeurt het niet veel. Dat heeft niet eens zo zeer te maken met de spouwmuurisolatie zelf, maar met bepaalde bouwkundige details. Sommige spouwmuren zijn niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Wanneer deze details over het hoofd worden gezien of worden genegeerd, kan spouwmuurisolatie problemen veroorzaken. Maar wanneer de muren geschikt zijn voor spouwmuurisolatie zult u geen problemen krijgen met vocht. De huidige spouwisolatie is vocht- en waterafstotend. U ontvangt u hierop dan ook 10 jaar garantie.

Samenwerken met een isolatiespecialist: Effectief bezuinigen

Door samen te werken met een betrouwbare isolatiespecialist en ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd, kunt u de mogelijke nadelen minimaliseren en genieten van de vele voordelen die spouwmuurisolatie te bieden heeft. Kortom, met de juiste planning en uitvoering, wegen de voordelen van spouwmuurisolatie zonder twijfel ruimschoots op tegen de nadelen.

Bent u benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie voor uw huis? U kunt al vanaf €20,- per m² uw spouwmuren isoleren.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Voor een hoekwoning kunt u rekenen op een investering van ongeveer €2.000,- voor spouwmuurisolatie. Dit bedrag kan wel variëren op basis van de specifieke kenmerken van uw huis. Het is belangrijk om te onthouden dat deze investering zichzelf op de lange termijn kan terugbetalen dankzij aanzienlijke energiebesparingen. Gemiddeld kunt u jaarlijks zo’n €750,- besparen op uw energiekosten, en met de voortdurende stijging van de gasprijzen is het zeer waarschijnlijk dat deze besparingen nog hoger zullen uitvallen.

Wilt u precies weten wat de isolatiekosten zijn voor uw woning? Onze experts staan voor u klaar met een gratis isolatiecheck, en geven u advies op maat. Door uw specifieke situatie te evalueren, kunnen we u een nauwkeurige schatting geven van de kosten en potentiële besparingen die spouwmuurisolatie voor uw huis kan opleveren.

De kosten spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van bijvoorbeeld uw woningtype, het aantal m2 en de staat van de spouwmuur. Het is dus lastig om een specifieke schatting te maken, zonder dat een adviseur langs is geweest. We komen dus graag gratis en vrijblijvend langs voor een spouw-check!

Wegen de nadelen spouwmuurisolatie op tegen de voordelen?

Absoluut niet! Een van de grootste voordelen van spouwmuurisolatie is dat het helpt om energie te besparen. Door het isoleren van de spouwmuur wordt de warmte in huis beter vastgehouden, waardoor uw verwarmingskosten kunnen worden verlaagd. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Met spouwmuurisolatie creëert u een comfortabelere leefomgeving. Doordat de warmte beter wordt vastgehouden, blijft het in huis warmer tijdens koude winters en koeler tijdens hete zomers. Hierdoor hoeft u minder te stoken of te koelen, wat resulteert in een aangename temperatuur in huis en een fijner leefklimaat.

De energie-efficiëntie van uw huis verbeteren

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en een comfortabelere leefomgeving te creëren. De voordelen van spouwmuurisolatie, waaronder energiebesparing, warmte- en geluidsisolatie en de milieuvriendelijkheid ervan, maken het een interessante isolatiemethode. Echter, zoals bij elk bouwproject, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan spouwmuurisolatie. Het is van cruciaal belang om deze nadelen in perspectief te plaatsen en een weloverwogen beslissing te nemen, wetende dat de voordelen absoluut opwegen tegen de mogelijke nadelen. U kunt ons altijd bellen met vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

De geschiktheid van de woning

Een ander aspect waar u rekening mee dient te houden is de geschiktheid van uw woning voor spouwmuurisolatie. Oudere woningen kunnen een massieve of ongelijke spouw hebben, waardoor het moeilijk kan zijn om de isolatie uniform aan te brengen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om aanvullende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de isolatie effectief is. Hoewel dit een mogelijke uitdaging kan zijn, zijn er alternatieve isolatiemethoden beschikbaar voor oudere huizen, zoals vloerisolatie, die vergelijkbare voordelen bieden.

Het is belangrijk om u niet zomaar te laten ontmoedigen door de nadelen van spouwmuurisolatie. De energiebesparing, verbeterde leefomstandigheden en milieuvriendelijkheid kunnen een aanzienlijke, positieve impact hebben op uw huis en uw levensstijl. Weeg de nadelen van spouwmuurisolatie dus goed af tegen de voordelen, en ontdek of het voor u een geschikte isolatiemethode kan zijn.

Neem bij interesse in isolerende maatregelen vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van een energie-efficiënter en comfortabeler huis!

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag