HR++ isolatieparels: voor de krappe / vochtige kruipruimte

HR++ isolatieparels zijn EPS (piepschuim) korrels die wij in een gelijkmatige laag - los - op de bodem van de kruipruimte aanbrengen. De isolatieparels zijn herkenbaar aan de grijze kleur. De HR++ isolatieparels passen wij veel toe bij lage kruipruimtes en vochtproblemen. Een vochtige kruipruimte zorgt namelijk voor veel ongemak zoals schade aan de vloer en leidingen, schimmels (in muren en meubelen) en een muffe grondlucht. De grijze isolatieparels pakken het probleem aan bij de bron: de bodem.  

Wat is de prijs voor HR++ isolatieparels?

De kosten voor het aanbrengen van de HR++ isolatieparels zijn o.a. afhankelijk van de bereikbaarheid, de hoeveelheid en de laagdikte. U kunt rekening houden met een indicatieve m² prijs vanaf € 20,00. Voor een exacte prijs komen we graag bij u thuis om de situatie te bekijken.  
grijze isolatieparels hr++

Voordelen van isolatieparels

  • Zeer geschikt voor krappe kruipruimtes;
  • Vochtwerend;
  • Isolatieparels zijn licht van gewicht;
  • Bij een hoge grondwaterstand blijven de isolatieparels op de bodem drijven.

Nadelen HR++ isolatieparels

Zijn er ook nadelen aan het isoleren van de kruipruimte met HR++ isolatieparels? Een nadeel van dit isolatie systeem is dat het niet voldoende effect heeft in droge en hoge kruipruimtes. De werking van de HR++ isolatieparels is voor deze kruipruimtes beperkt. Wij adviseren in dat geval vloerisolatie . De HR++ isolatieparels adviseren wij alleen bij lage en vochtige kruipruimtes. 

HR++ isolatieparels op de bodem: gek idee!

In eerste instantie lijkt het aanbrengen van HR++ isolatieparels op de bodem van de kruipruimte maar een vreemd idee. Toch is de werking van de parels natuurkundig vrij eenvoudig te verklaren. Vocht condenseert namelijk op het punt waar warmte en koude samen komen (het dauwpunt). Deze condensatie vindt ook plaats onder de vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van de HR++ isolatieparels verlaagt u het dauwpunt naar de bodem van de kruipruimte. Het vocht trekt weg uit de vloer. Hierdoor wordt de vloer droog en voorkomt u schade aan houten en betonnen vloeren, maar ook vocht en schimmel in de woning. Het binnenklimaat wordt merkbaar beter.

grijze isolatieparels kruipruimte

Isolatieparels kopen – doe het zelf

Indien u, de doe het zelf, uw kruipruimte wil isoleren, kunt u de EPS parels bij ons kopen en afhalen. De EPS isolatieparels zijn verpakt in zakken van 400 liter. U kunt met een zak isolatieparels 2 m² kruipruimte isoleren (bij een laagdichte van 20cm)

Advies over dit product

Foto’s van Isolatieparels