Uw vloer isoleren met Reflectiefolie

Voelt uw vloer koud aan? Last van een koude trek over de vloer? Overweeg eens uw vloer te isoleren. Met Reflectiefolie voorkomt u dat warmte verloren gaat naar de kruipruimte en houdt u de warmte in uw vloer.

Wat is Reflectiefolie?

De Reflectiefolie bestaat uit een aluminiumfolie met drie grote luchtkamers. In brede banen wordt deze isolatiefolie onder de vloer gemonteerd en gevuld met lucht. Het isolerend effect van deze luchtkussenfolie wordt veroorzaakt door reflectie in combinatie met stilstaande lucht. Eigenlijk hetzelfde idee als de welbekende thermofles.

Voordelen Reflectiefolie

  • Goede isolatiewaarde;
  • Vochtwerend;
  • Lage milieubelasting;
  • Geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën.

Bodemfolie tegen vocht en radon

Op de bodem van de kruipruimte brengen wij een stevige bodemfolie aan. Deze folie houdt niet alleen het vocht tegen, maar ook het radongas. Bodemfolie is bovendien ook zeer effectief bij overlast van schimmels, zilvervisjes en andere vochtliefhebbers.

Wat is de prijs van Reflectiefolie?

De gemiddelde advies prijs voor het aanbrengen van de Reflectiefolie is € 37,00 per m². Indien u precies wilt weten van de kosten zijn voor het isoleren van uw vloer, komen we graag de kruipruimte ter plaatse bekijken. Daarbij zullen we letten op de bereikbaarheid, het klimaat en de complexheid van de kruipruimte.

Op dit moment is er een leuke tegemoetkoming in de kosten voor vloerisolatie d.m.v. een landelijke subsidie  Link naar pagina subsidie aanvragen. U kunt € 5,00 per m² subsidie terugvragen op uw vloerisolatie.

Wat zijn de nadelen van Reflectiefolie?

Reflectiefolie is een luchtdicht isolatiesysteem. Indien uw woning een complexe kruipruimte heeft (met bijvoorbeeld veel leidingwerk, doorvoeren en poeren) zullen wij u een andere vloerisolatie adviseren, bijv. PUR isolatie, voor een goede afdichting van naden en kieren.

Isolatiespecialist.nl: uw installateur

Het aanbrengen van de reflectie vraagt de nodige aandacht en expertise van de installateur. Het luchtdicht aanbrengen van deze vloerisolatie bepaalt namelijk het succes! Gebeurt dit niet, gaat er onnodig warmte en energie verloren. Het aanbrengen van de Reflectiefolie kunt u gerust aan ons team overlaten. Onze werkzaamheden worden – onafhankelijk – steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit door het kwaliteitscentrum, Insula Certificatie.

Advies over dit product

Foto's van Reflectiefolie