fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloerisolatie in kruipruimte met Reflectiefolie

Trifoil Reflectiefolie

Hoge gasprijzen zorgen voor een korte terugverdientijd

Uw vloer isoleren met Trifoil Reflectiefolie

Voelt uw vloer koud aan? Last van een koude trek over de vloer? Denkt u ook al eens aan uw vloer te isoleren met Trifoil reflectiefolie. Met Trifoil voorkomt u dat warmte verloren gaat naar de kruipruimte en houdt u de warmte in uw vloer. Reflectiefolie is geschikt voor zowel houten als betonnen vloeren, wel hebben we een minimale werkhoogte van 50 cm nodig. Bent u benieuwd of wij bij u kunnen isoleren met dit luchtkussenfolie? Vul onderstaand formulier in en neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Uw vloer isoleren met Trifoil reflectiefolie? Of heeft u liever een ander materiaal? Vul onderstaand formulier in en u krijgt een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte ter waarde van €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Trifoil reflectiefolie: Wat is het eigenlijk?

De Trifoil reflectiefolie bestaat uit een aluminiumfolie met drie luchtkamers. In brede banen wordt deze isolatiefolie onder de vloer gemonteerd en dan gevuld met lucht. Het isolerend effect van deze luchtkussenfolie komt door reflectie in combinatie met stilstaande lucht. Eigenlijk hetzelfde idee als de welbekende thermofles. Heeft u eventuele vragen en/of opmerkingen over de reflectiefolie? Neem dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!

Reflectiefolie: Hoe werkt dat?

Isolatie uitleg video

Reflectiefolie vloerisolatie: Hoe werkt dat?

De reflectiefolie is een vloerisolatie die gemaakt is van aluminium folie. Deze folie wordt – via de kruipruimte – in lange, brede banen tegen de onderkant van de vloer gemonteerd en gevuld met lucht. Het isolerende effect van de reflectiefolie wordt veroorzaakt door reflectie in combinatie met stilstaande lucht. U kunt dit vergelijken met de werking van een thermofles. De reflectiefolie voorkomt dat de warmte in uw woning verloren gaat naar de koude kruipruimte.

Bij reflectiefolie hoort een bodemfolie. Deze stevige, oranje folie brengen wij aan op de bodem van de kruipruimte en wordt vastgezet tegen de fundering. De bodemfolie houdt niet alleen het vocht uit de bodem tegen, maar ook het radongas. Ook is het zeer effectief bij overlast van schimmels, zilvervisjes en andere ‘vochtliefhebbers’.

Het systeem van reflectiefolie heeft dus een dubbel effect: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem en het isoleert de vloer.

Reflectiefolie vloerisolatie: Besparing

Het isoleren van de vloer is best een hele investering. Daar staat wel een besparing tegenover. De gemiddelde besparing per jaar is ruim € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m³ in 2021). Met de huidige hoge pasprijzen is deze besparing nog hoger. Naast deze isolatie besparing levert reflectiefolie isolatie u ook comfort en plezier op.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd korter. Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen!

Klik hier voor contact!

Reflectiefolie vloerisolatie: Terugverdienperiode

Een realistische terugverdientijd voor reflectiefolie is 3,5 jaar (bron: Milieucentraal.nl). De precieze besparing voor een huishouden is afhankelijk van meerdere factoren: het stookgedrag, de samenstelling van het gezin, een koude of een zachte winter en natuurlijk de gasprijzen. Ook kunt u de terugverdienperiode verkorten door een subsidie aan te vragen.

Reflectiefolie vloerisolatie: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Ja, en nog een leuk bedrag ook! U kunt € 11,- per m² isolatie subsidie krijgen. Dat komt – bij een gemiddelde rijwoning – neer op bijna € 500,- (bij 45 m² vloeroppervlak). De voorwaarde is dat u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt en dat de isolatie een minimale isolatiewaarde heeft van 3,5 (Rd).

Vanaf 2023 kunt u ook bij 1 isolerende maatregel een subsidie ontvangen. Voor meer informatie kunt u kijken op onze isolatie subsidie pagina.

Trifoil reflectiefolie: Aluminiumfolie als duurzame vloerisolatie

De Reflectiefolie is een vorm van vloerisolatie wat gemaakt is van aluminiumfolie met 3 luchtkamers. Het reflecterende van het aluminium folie, in combinatie met stilstaande lucht, zorgt voor een isolerend effect. Dit is te vergelijken met de werking van een thermofles. Reflectiefolie is erg duurzaam en heeft een lage milieubelasting.

Wij brengen ook stevig, oranje bodemfolie aan op de bodem van uw kruipruimte. Dit houdt het vocht en het radongas uit de bodem tegen en is zeer effectief tegen schimmels, zilvervisjes en andere beestjes die van vocht houden. Hierdoor heeft het systeem van Reflectiefolie een dubbele werking: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit uw kruipruimtebodem en het isoleert uw vloer!

Trifoil reflectiefolie: Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

De reflectiefolie is geschikt voor alle soorten vloeren. Om deze netjes aan te kunnen brengen hebben we een werkhoogte nodig van minimaal 45 cm. De Reflectiefolie is ook zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Trifoil Reflectiefolie voorkomt dat er warmte verloren gaat naar de kruipruimte en houdt de warmte in de vloer.

Voor het aanbrengen van de Reflectiefolie is geen verbouwing nodig. De werkzaamheden zijn meestal binnen 1 dag(deel) klaar.

Reflectiefolie vloerisolatie: Voordelen

Uw vloer isoleren met reflectiefolie heeft de volgende voordelen:

Voordelen Trifoil Reflectiefolie

  • Goede isolatiewaarde
  • Vochtwerend
  • Lage milieubelasting
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Trifoil reflectiefolie: Nadelen

De Trifoil is een luchtdicht isolatiesysteem. Indien uw woning een complexe kruipruimte heeft (met bijvoorbeeld veel leidingwerk, doorvoeren en poeren) zullen wij u een andere vloerisolatie adviseren, bijv. PUR isolatie, voor een goede afdichting van naden en kieren.

Isolatiespecialist.nl: Uw installateur

Het aanbrengen van de Trifoil vraagt de nodige aandacht en expertise van de installateur. Het luchtdicht aanbrengen van deze vloerisolatie bepaalt namelijk het succes! Gebeurt dit niet, gaat er onnodig warmte en energie verloren. Het aanbrengen van de Trifoil kunt u gerust aan ons team overlaten. Onze werkzaamheden worden – onafhankelijk – steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit door het kwaliteitscentrum, Insula Certificatie.

Isoleren met: Reflectie folie

Een goede manier om koude en tochtige vloeren aan te pakken is deze te isoleren met Trifoil reflectiefolie. Met behulp van deze unieke reflectie folie kunt u de warmte in uw vloer houden door warmteverlies naar de kruipruimte te voorkomen. Trifoil reflectiefolie kan zowel op houten als betonnen vloeren worden gebruikt, maar het is cruciaal dat de kruipruimte een minimale werkhoogte van 50 cm heeft. Dit moet volgens de certificering.

Het gebruik van reflectiefolie heeft een aantal voordelen. Ten eerste verhoogt het de isolatiewaarde van uw vloer, waardoor u uw energieverbruik kunt verlagen en uw levensstandaard kunt verhogen. Daarnaast kan de folie, omdat deze een vochtbarrière werking heeft, helpen bij het verminderen van vochtproblemen in de kruipruimte. Trifoil reflecterende folie is ook een duurzame en milieuvriendelijke optie, omdat het is gemaakt van gerecyclede materialen.

Trifoil reflectiefolie: Voor uw vloer?

Neem contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een gratis adviesgesprek voor u in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen wij uw opties voor vloerisolatie doornemen en u een offerte op maat geven.

Ontvang een gratis adviesgesprek en een vrijblijvende offerte ter waarde van € 75,00 wanneer u het formulier invult! Onze deskundige adviseurs beoordelen uw isolatie behoeften en geven u professioneel advies over de beste optie voor vloerisolatie. Wij proberen hoogwaardige isolatie oplossingen aan te bieden die voldoen aan uw behoeften en prijsklasse.

Trifoil reflecterende folie: Effectief type isolatie

De effectiviteit is te danken aan de extreem lange levensduur van het materiaal en het feit dat het volledig recyclebaar is. U kunt uw ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd geld en energie besparen door uw vloer te isoleren met Trifoil reflecterende folie. Doordat het de warmte beter vasthoudt en de kou buiten houdt, verhoogt het ook het wooncomfort. Daarom is het kiezen van Trifoil reflecterende folie voor vloerisolatie voordelig voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Wilt u naast het isoleren van uw vloer met Trifoil reflecterende folie nog meer energie besparen? Denk er dan eens over na om ook uw muren en dak te isoleren. Zo kunt u nog meer energie besparen en bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Dun, flexibel isolatiemateriaal

Het feit dat reflectie folie gemaakt is van een dun, flexibel materiaal dat bovendien gemakkelijk te installeren is en weinig ruimte inneemt, is een extra voordeel. Daardoor is het ook een goede keuze voor het isoleren van moeilijk bereikbare plaatsen.

Bent u geïnteresseerd in de toepassingen van reflecterende folie in uw huis? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Om u te helpen de beste beslissing voor uw woning te nemen, geven onze specialisten u graag meer informatie over de voordelen van reflectiefolie.

Met Trifoil reflectie folie heeft u een goed geïsoleerde vloer. Ontdek hoe wij van Isolatiespecialist u kunnen helpen bij het bouwen van een energiezuinige woning door vandaag nog contact met ons op te nemen. Wij werken hard om u eersteklas producten en een uitzonderlijke service te bieden als uw betrouwbare isolatiepartner.

Reflectiefolie: Garantie

U krijgt 10 jaar garantie op vloerisolatie met Trifoil reflectiefolie.

Trifoil reflectiefolie: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u lang! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag