fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloer isoleren met Icynene isolatieschuim

Icynene isolatieschuim

Korte terugverdientijd door explosieve gasprijzen!

Icynene isolatieschuim

U zoekt een goede, maar ook duurzame vloerisolatie? Het is goed om Icynene isolatieschuim te overwegen. De Icynene H2Foam wordt bij ons veel toegepast bij woningeigenaren die geen PUR of isolatiefolie wensen. Icynene isolatie is een PU isolatieschuim, waarbij tijdens het aanbrengen geen HFK’s en giftige, vluchtige stoffen vrijkomen. Icynene is namelijk een isolatieschuim op waterbasis (watergedragen). Het uitschuimen van Icynene komt namelijk tot stand door een reactie met water i.p.v. gassen. Icynene vloerisolatie is zeer interessant voor woningen die gebouwd zijn voor 1983. Heeft u interesse gekregen voor een vloerisolatie met Icynene isolatie? Neem dan gerust even contact op om een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten in te plannen.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Bent u geïnteresseerd in vloerisolatie met Icynene isolatieschuim? Of wilt u een andere vorm van isolatie of ander isolatiemateriaal? Vraag dan via onderstaand formulier een offerte aan. Wij komen gratis en vrijblijvend langs voor een isolatiecheck ter waarde van €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Icynene isolatieschuim: Wat is het eigenlijk?

Icynene isolatieschuim is afkomstig uit Canada. Het is ontwikkeld als gevolg van de extreme temperaturen in het land. In de zomer kan het namelijk +35 °C worden en in de winter -40 °C!

Icynene is eigenlijk een PUR wat tegen de onderzijde van de vloer wordt gesprayd. Het grote verschil is dat Icynene een water gedragen, HFK-vrij, isolatieschuim is. Het is een ozonvriendelijk en geurarme vorm van isolatie zonder vluchtige organische stoffen. Icynene bestaat voor 99% uit lucht en zet zich na het sprayen tot wel 100 keer uit.

Icynene isolatieschuim: Hoe werkt dat?

Icynene H2Foam is een isolatieschuim dat wij ter plaatse in de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer sprayen. Binnen enkele seconden stolt de vloeistof en hardt het uit. Omdat het schuim in vloeibare vorm aangebracht wordt, komt het terecht in alle naden, kieren en openingen bij afvoeren. Hierdoor ontstaat er een naadloos isolatiepakket, waardoor de warmte in de vloer blijft en koude trek uit de kruipruimte wordt geremd.

1

Voorbereiden

Onze monteurs maken de kruipruimte klaar voor het werk.

2

Ventilatie

Bij onvoldoende ventilatie worden extra ventilatieroosters aangebracht.

3

Isoleren

De isolatie wordt tegen de onderkant van de vloer gesprayd.

Icynene: Kosten

De Icynene kosten zijn o.a. afhankelijk van de situatie van uw kruipruimte en uw vloertype. De prijs van Icynene is vanaf € 42,00 per m². Dit is een indicatie. Icynene is een investering die u door de hoge gasprijzen snel terugverdient. Voor een offerte op maat komen we altijd even bij u in de kruipruimte kijken, zodat u precies weet wat de vloerisolatie kosten zijn. Dit is gratis en vrijblijvend.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen!

Door de hoge gasprijzen is uw vloerisolatie snel terugverdiend! Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen!

Klik hier voor contact!

Icynene isolatieschuim: Besparing

Het isoleren van de vloer is best een hele investering. Daar staat wel een besparing tegenover. De gemiddelde besparing per jaar is ruim € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m³ in 2021). Met de huidige hoge pasprijzen is deze besparing nog hoger. Naast deze isolatie besparing levert Icynene isolatieschuim u ook een verbeterd wooncomfort en plezier op.

Icynene isolatieschuim: Terugverdienperiode

De terugverdienperiode van Icynene isolatieschuim is gemiddeld 3,5 jaar. Wanneer u gebruik maakt van de subsidie wordt dit gemiddeld minder dan 3 jaar. De explosief stijgende gasprijzen zorgen ervoor dat de terugverdienperiode nog korter is.

Icynene vloerisolatie: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Op dit moment is er een landelijke vloerisolatie subsidie: € 11,00 per m2. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u minimaal nog 1 isolatiemaatregel neemt. Soms zijn er ook gemeentelijke subsidies. Informeer hiervoor bij uw gemeente, dat is zeker de moeite waard. Let op: U moet bij sommige gemeentes de subsidieaanvraag vooraf indienen Door gebruik te maken van de subsidie vloerisolatie verkort u flink de terugverdientijd.

Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor subsidie bij 1 isolerende maatregel. U kunt onze subsidie pagina bezoeken voor meer informatie over de isolatie subsidie.

Icynene isolatieschuim: Duurzame vloerisolatie

Het verschil tussen Icynene en PUR, is dat Icynene isolatieschuim  bestaat uit natuurlijke, gerecyclede materialen en dat het watergedragen is. Hierdoor komen er tijdens het aanbrengen geen HFK’s en giftige vluchtige stoffen vrij. Icynene isolatieschuim bestaat voor 99% uit pure lucht, hierdoor isoleert het goed en dit zorgt voor een vermindering van het energieverbruik en duurzame gebouwen en huizen.

Icynene vloerisolatie: Van spray tot ecologisch isolatieschuim

Icynene isolatieschuim is een eco-vriendelijke vorm van Polyurethaan. Het isolatieschuim is gemaakt van gerecyclede materialen en is HFK-vrij.

Na de eerste spray breidt Icynene zich uit, tot wel 100 keer haar oorspronkelijke grootte, en wordt het hard om zo elk hoekje te vullen. Tijdens het aanbrengen komen er geen schadelijke vluchtige stoffen vrij. Dit komt doordat Icynene een watergedragen sprayschuim is.

Voor de helderheid: Icynene is dus een PUR-soort. Toch is er een groot verschil met de huidige, veel toegepaste polyurethaan (PUR): Icynene is een HFK-vrije ecopur, 100% spuitisolatie op waterbasis. Dit is niet het geval bij de standaard PUR. Icynene is hierdoor ook geurarm. Icynene loopt vooruit op de toekomst: Vanaf 2023 is het sprayen van schuim met HFK’s overigens ook verboden.

Icynene isolatieschuim: Technische gegevens

Hieronder vindt u de technische gegevens van Icynene isolatieschuim. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,038 W(m.K)

Brandklasse

Brandklasse

F

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Icynene vloerisolatie: Voordelen

Uw vloer isoleren met Icynene isolatieschuim heeft de volgende voordelen:

Voordelen Icynene isolatieschuim

  • Geen vluchtige schadelijke stoffen
  • Reukarm
  • Damp open
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Icynene isolatieschuim: Nadelen

Icynene heeft ook wat nadelen, zeker wanneer u het zelf wilt gaan aanbrengen. Icynene mag alleen door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf worden aangebracht en is dus niet mogelijk. Ook kan Icynene alleen maar mechanisch verwijderd worden. Het moet verpulverd worden om ook daadwerkelijk de isolatielaag weg te krijgen.

Houten vloer isoleren: Ook met Icynene?

Icynene is ook voor de houten vloer een goede isolatie vanwege de luchtdoorlatende samenstelling.  Icynene is namelijk een opencellig, en dus dampopen schuim, waardoor het hout niet verstikt.

Icynene vs. Pur: Wat zijn de verschillen?

Voor de helderheid: Icynene is een PUR-soort. Toch is er een groot verschil met de huidige, veel toegepaste polyurethaan (PUR): Icynene is een HFK-vrije ecopur, 100% spuitisolatie op waterbasis. Dit is niet het geval bij de standaard PUR. Icynene is hierdoor ook geurarm. Icynene loopt vooruit op de toekomst: Vanaf 2023 is het sprayen van schuim met HFK’s overigens ook verboden.

Icynene: Open cel PU Sprayfoam

Zoekt u een goede en duurzame open cel PU sprayfoam? En bent u wel gecharmeerd van isolatieschuim, vanwege de goede kierdichting? Dan is Icynene zeker is een goede vervanger voor gesloten cel purschuim. Icynene H2Foam Lite is mogelijk bij een goed bereikbare kruipruimte, met een minimale hoogte van 60 cm. Heeft u interesse in dit alternatief voor PUR? Neem gewoon eens CONTACT met ons op voor een kruipruimtecheck!

U zoekt een gecertificeerd verwerker voor Icynene? Het aanbrengen van Icynene gebeurt door geselecteerde en gecertificeerde isolatiebedrijven. Isolatiespecialist.nl is een erkend verwerker van Icynene Nederland. Onze Icynene installateurs worden door Icynene Nederland periodiek opgeleid en getraind. Doorlopend vinden er product controles uit om de kwaliteit te bewaken en te garanderen.

Hoogwaardige Icynene vloerisolatie

Icynene isolatieschuim is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar hoogwaardige en duurzame vloerisolatie. Het is een alternatief voor PUR of isolatiefolie en biedt verschillende voordelen. Wat Icynene isolatie onderscheidt, is dat het geen fluorkoolwaterstoffen en giftige, vluchtige stoffen vrijgeeft tijdens het aanbrengen. Dit maakt het een milieuvriendelijke optie.

Voordeel Icynene isolatieschuim: Waterbasis

Het schuimen van Icynene gebeurt door een reactie met water, in plaats van met gassen zoals bij andere isolatiematerialen. Dit maakt het veiliger in gebruik en beperkt de verspreiding van schadelijke stoffen. Bovendien zorgt het watergedragen karakter van Icynene voor een goede hechting aan het oppervlak, wat resulteert in een naadloze en effectieve isolatielaag.

Icynene vloerisolatie is met name interessant voor woningen die vóór 1983 zijn gebouwd. Deze oudere woningen hebben vaak geen of onvoldoende vloerisolatie, waardoor warmteverlies en koudebruggen ontstaan. Met Icynene isolatieschuim kunt u de vloer effectief isoleren en energie besparen. Het verbetert niet alleen het thermische comfort, maar ook de geluidsisolatie en de algehele energie-efficiëntie van uw huis.

Vloerisolatie met Icynene isolatieschuim: Interesse?

Wilt u meer informatie over andere isolatiemogelijkheden of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Vraag dan via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan. Onze specialisten komen gratis bij u langs voor een isolatiecheck ter waarde van €75,00!

Tijdens dit adviesgesprek kunnen zij uw specifieke situatie beoordelen en u voorzien van deskundig advies op maat. Wij streven ernaar om uw isolatiebehoeften te begrijpen en u de beste oplossingen te bieden om uw woning energie-efficiënter en comfortabeler te maken.

Ontdek Icynene vloerisolatie: Voor uw woning

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Icynene isolatieschuim en onze isolatiespecialisten u kunnen helpen bij het realiseren van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis. Wij staan klaar om u te assisteren bij al uw isolatiebehoeften en om een op maat gemaakte oplossing te bieden die aan uw specifieke eisen voldoet.

Tijdens dit adviesgesprek zal onze specialist uw situatie in kaart brengen en u voorzien van een gedegen advies op maat. Hierbij wordt er gekeken naar onder andere de staat van uw huidige vloer, de mate van isolatie die nodig is en eventuele specifieke wensen die u heeft.

Vloerisolatie met Icynene: De uitvoering

Naast het adviesgesprek kunt u ook bij ons terecht voor de uitvoering van de vloerisolatie met Icynene isolatie. Onze ervaren vakmensen zullen de isolatie op een professionele wijze aanbrengen en ervoor zorgen dat uw vloer optimaal geïsoleerd is. Hierdoor kunt u genieten van een hoger wooncomfort en een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Het aanbrengen van vloerisolatie met Icynene isolatie is een duurzame oplossing voor het verbeteren van de isolatiewaarde van uw woning. Hierdoor draagt u bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verbeteren van het milieu. Daarnaast kan het ook leiden tot een hogere woningwaarde en biedt het mogelijkheden voor subsidies en financiële regelingen. Neem vandaag nog contact met ons op door het formulier in te vullen!

Icynene vloerisolatie: Garantie

Wanneer u uw vloer laat isoleren met Icynene isolatieschuim ontvangt u van ons 10 jaar garantie.

Icynene isolatieschuim: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag