fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Bovenaanzicht geïsoleerd huis door Isolatiespecialist

Vochtproblemen

Help! Last van vochtproblemen!

Vochtproblemen. Veel huizen hebben hier last van. Schimmel op muren, loslatend behang, laminaat dat bol staat en ook nog is een vieze lucht. Signalen voor vochtproblemen. Niet gezond en ook schadelijk voor uw huis. Isolatiespecialist.nl heeft daarom verschillende oplossingen voor vochtwering maar ook voor het isoleren van uw woning. Deze oplossingen voor vochtwering zijn vaak eenvoudig en ook nog niet eens kostbaar.

Hoe herkent u vochtproblemen?

 • Muffe en bedompte geur;
 • De was in huis droogt minder snel;
 • Loslatend behang of stucwerk;
 • Vocht- en schimmelplekken;
 • Hoger energieverbruik;
 • Condens op ramen.

Ventileren!

Mensen, huisdieren en planten produceren vocht. Maar ook als u kookt, wast, doucht en de was droogt komt er vocht vrij. Dat is totaal per dag zo’n tien tot vijftien liter …! Dit is helemaal geen probleem, mits er maar goed geventileerd wordt. Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door onvoldoende ventilatie. Goed ventileren dus!

Oorzaken vochtproblemen

 • Optrekkend vocht
  Vochtoverlast kan verschillende oorzaken hebben. Vochtige muren en vloeren hebben meestal te maken met optrekkend vocht uit de kruipruimte. Het grondwater trekt via de muur uw woning binnen, met het gevolg zwarte schimmelplekken, bobbelend behang en vochtschade op uw parketvloer. Vocht is ook een gevaar voor de vloer: de houten balken worden aangetast door schimmels en zwammen.
 • Koudebruggen
  Warme lucht bij een koude muur of vloer koelt af en moet zijn vocht kwijt. Er ontstaan dan druppels op het koude oppervlak. U kunt daarbij denken aan metalen kozijnen, betonnen draagconstructies of vervuilingen in de spouwmuur. Deze plekken heten koudebruggen.
 • Lekkage
  Vocht in huis door lekkage ziet u snel. De oorzaken zijn minder snel zichtbaar. Vaak is lekkage een gevolg van veroudering of een bouwfout van uw woning. Denk aan lekke waterleidingen of afvoeren. Ook badkamers met slechte kitvoegen kunnen de bron zijn van lekkages in huis.
 • Condensatie
  Condens ontstaat door menselijke activiteiten in huis zoals douchen of wassen. Dit is helemaal geen probleem, als er maar goed geventileerd wordt. Wanneer er niet goed geventileerd wordt, slaat de vochtige lucht als condens neer op oppervlakten zoals (stalen of aluminium) ramen, kozijnen, muren of kelders.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag