fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Dakisolatie met stro

Biobased isoleren met inblaasstro

Dakisolatie met inblaasstro: Hoogwaardige en duurzame isolatie

Maak je uw woning warmer én energiezuiniger met natuurlijke isolatie: kies voor dakisolatie met inblaasstro. Dit milieuvriendelijke isolatiemateriaal is ideaal voor houtskelet bouwconstructies. Of u nu uw dak, vloeren, (voorzet)wanden wilt isoleren of een nieuwe isolerende schil rondom uw bestaande gebouw wenst, inblaasstro biedt een duurzame en efficiënte oplossing.

Het materiaal staat bekend om zijn uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen en wordt vooral gebruikt in damp-open constructies. Dit zorgt ervoor dat het stro vocht kan opnemen en afgeven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, wat bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Vraag gratis advies aan

U overweegt dakisolatie met inblaasstro? Vraag gratis en vrijblijvend een isolatiecheck aan t.w.v. €75,00!

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inblaasstro: Wat is het eigenlijk?

Stro voor isolatie is samengesteld uit diverse soorten strovezels en een volledig ecologische brandvertrager zonder schadelijke boraten. Hierdoor biedt stro-isolatie niet alleen uitstekende brandwerendheid, maar is het ook resistent tegen schimmelgroei en ongedierte.

Inblaasstro is een duurzaam en natuurlijk isolatiemateriaal, gemaakt van stro, dat gebruikt wordt voor thermische en akoestische isolatie in gebouwen. Het materiaal is effectief in houtskeletbouw constructies en voor het isoleren van daken, vloeren, (voorzet)wanden, en als isolerende schil rondom bestaande gebouwen.

Stro biedt een uitstekende warmte- en geluidsisolatie, dankzij de capillaire werking die de vochtbeheersing in het gebouw optimaliseert. Met een lage warmtegeleidingscoëfficiënt en de mogelijkheid om vocht te reguleren, draagt inblaasstro bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, terwijl het ook milieuvriendelijk is vanwege zijn natuurlijke oorsprong.

Dakisolatie met inblaasstro: Zijn er subsidies beschikbaar?

Bij Isolatiespecialist.nl begrijpen we het belang van duurzaam wonen en de impact van isolatie op uw energierekening en wooncomfort. Wanneer u kiest voor dakisolatie met stro, een biobased isolatiemateriaal, bieden wij niet alleen topkwaliteit in installatie maar ook informatie over hoe u kunt profiteren van aantrekkelijke subsidieregelingen.

Vanaf 2024 is het nog aantrekkelijker geworden om te investeren in duurzame isolatie, dankzij extra subsidies op biobased isolatiematerialen. Nu profiteert u al van uitstekende subsidievoorwaarden voor vrijwel alle soorten isolatie. Bij het toepassen van één isolatiemaatregel kunt u rekenen op een subsidie die ongeveer 15% van de totale kosten dekt. Kiest u voor twee isolatiemaatregelen, dan kan dit subsidiepercentage zelfs oplopen tot 30%.

Voor dakisolatie met traditionele materialen biedt de ISDE subsidieregeling tot 30 euro per vierkante meter aan. Echter, door de keuze voor biobased isolatiematerialen zoals inblaasstro, verhoogt dit de subsidie aanzienlijk. U kunt tot wel 35 euro per vierkante meter aan subsidies ontvangen, wat de duurzaamheid van uw huis bevordert en tegelijkertijd uw investering vermindert.

Besparen in Rotterdam

Isoleren = Besparen!

Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd drie keer korter! Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Klik hier voor contact!

Wat zijn de specifieke voorwaarden voor subsidie bij biobased dakisolatie?

  • Bij dakisolatie kiest u voor het isoleren van het bestaande dak
  • U laat minimaal 20 m2 van het bestaande dak isoleren
  • Het materiaal moet minstens 70% Biobased zijn volgens EN16575:201
  • Het materiaal moet een milieu declaratie vanuit de fabrikant hebben
  • Een Rd-waarde van 3,5 m²K/W

Dakisolatie met stro: Hoe wordt het aangebracht?

Inblaasstro aanbrengen gebeurt met een speciale inblaasmachine, waarbij stro onder druk naadloos in constructieruimtes wordt ingeblazen. Deze methode zorgt voor goede warmte- en geluidsisolatie, perfect voor houtskeletbouw en daken.

Faseverschuiving bij Dakisolatie met stro

Biobased dakisolatie biedt het voordeel van faseverschuiving. Faseverschuiving verwijst naar de periode waarin zonnewarmte buiten wordt gehouden. In de zomer kan uw huis snel opwarmen, wat mogelijk leidt tot het inschakelen van airconditioning voor verkoeling. In de zomer kan uw huis erg warm worden, wat kan resulteren in het gebruik van airconditioning voor koeling.

Biobased isolatiematerialen bieden een gunstigere faseverschuiving in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Als voorbeeld, stro heeft een indrukwekkende faseverschuiving van maar liefst 13 uur, zoals hieronder geïllustreerd wordt.

Faseverschuiving uitleg isolatie

Dakisolatie met inblaasstro: Natuurvriendelijk isoleren

Overweegt u inblaastro voor uw dakisolatie? Laat onze experts gratis en vrijblijvend uw woning beoordelen. Met een professionele inspectie van onze adviseurs bepalen we de geschiktheid van uw dak voor isolatie.

Ontvang gepersonaliseerd advies en vergelijk verschillende isolatieopties om de ideale keuze voor uw woning te maken. Neem contact op voor meer informatie voor natuurvriendelijk isoleren en ontdek de perfecte isolatieoplossing voor uw huis.

Voordelen Biobased isoleren met inblaasstro

  • Lange faseverschuiving voor betere zonwering
  • Milieuvriendelijk en duurzaam materiaal
  • Uitstekende thermische isolatie
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Dakisolatie met inblaasstro: Wat zijn de misvattingen?

Inblaasstro is een innovatief en duurzaam isolatiemateriaal, maar er bestaan enkele misvattingen over. Ten eerste denken veel mensen ten onrechte dat inblaasstro niet geschikt is voor moderne bouwprojecten. In werkelijkheid is het juist zeer effectief in zowel nieuwbouw als renovatie, vooral in houtskeletbouw en damp-open constructies. 

Een andere misvatting is dat stro isolatie vochtproblemen kan veroorzaken. Inblaasstro is echter capillair actief en kan vocht reguleren, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Tot slot denken sommigen dat inblaasstro een brandgevaar kan vormen. In realiteit wordt het stro behandeld om brandvertragend te zijn, waardoor het een veilige keuze is voor isolatie.

Wat zijn de nadelen van dakisolatie met stro?

Hoewel strobalen kunnen worden behandeld om ze brandvertragend te maken, blijft het risico van brand een aandachtspunt. Stro is een organisch materiaal en kan onder bepaalde omstandigheden vlam vatten.

Er kan een risico zijn op ongedierte zoals muizen, ratten, en insecten die zich nestelen in het stro als het niet goed is afgesloten.

Het juist installeren van stro als isolatiemateriaal vereist specifieke kennis en vaardigheden. Fouten bij de installatie kunnen leiden tot problemen zoals vocht, schimmel, en een verminderde isolatiewaarde. Het is dus belangrijk dat installatie met zorg gebeurd.

Een nadeel is de gevoeligheid van stro voor vocht. Dit aspect vereist aandacht tijdens de werkzaamheden, waarbij maatregelen worden genomen om het stro te beschermen tegen vochtinwerking. In Nederland wordt vaak de in-fil methode toegepast, waarbij het stro op een vooraf gemaakte, droge bouwplaats wordt geplaatst. Nadat de muren zijn bepleisterd, zijn ze volledig bestand tegen vocht.

Dakisolatie met stro: Wat kost het?

De kosten van dakisolatie met inblaasstro worden per vierkante meter berekend. De kosten voor zolderisolatie variëren op basis van de specifieke diensten die we leveren. Ons team zet zich in om samen met u de meest effectieve isolatie oplossing te vinden, die niet per se de duurste hoeft te zijn. 

Dankzij beschikbare subsidies voor isolatie en de besparingen door de huidige hoge energieprijzen, profiteert u van een snelle terugverdientijd. Kies voor kostenefficiënte, duurzame isolatie met inblaasstro.

Veelgestelde vragen over inblaasstro

Stro, hoewel van nature brandbaar, wordt bij compressie tot balen of isolatiemateriaal buitengewoon brandbestendig. Het samendrukken van stro zorgt voor een compactheid die de beschikbaarheid van zuurstof beperkt, waardoor een verbrandingsproces wordt voorkomen. Als isolatiemateriaal heeft stro dus geen nadelige invloed op de brandveiligheid van een huis of gebouw.”

Stro is een natuurlijk, onuitputtelijk materiaal dat lokaal beschikbaar is bij de producent van isolatie. Het is 100% herbruikbaar, recyclebaar en composteerbaar.

Ja, stro kan veilig worden ingezet als isolatiemateriaal, maar het is essentieel om het zorgvuldig te behandelen en te beschermen tegen vocht om mogelijke rotting te voorkomen.

Stro isolatie kan, mits goed geïnstalleerd, een behoorlijk lange levensduur hebben. Over het algemeen wordt verwacht dat stro isolatie tot wel 50 jaar of langer meegaat als het op de juiste manier wordt behandeld.

ISO-stro is isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van 100% tarwestro, een overblijfsel van graan verbouwen. Het is officieel goedgekeurd in Europa (EAT-17-0559). Er zitten geen extra middelen in tegen brand of schimmel. Tijdens de verwerking wordt het stro stof- en graanresten vrij gemaakt. Ook komt het stro van plekken waar goed voor de natuur wordt gezorgd, en het wordt zonder schimmel en helemaal droog bewaard.

Dakisolatie met inblaasstro: Is dit product geschikt voor mijn woning?

Bent u benieuwd of Inblaasstro ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag