fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Supafil TimberFrame geluidsisolatie voor daken, plafonds en vloeren

Supafil TimberFrame

TimberFrame: voor daken, plafonds en vloeren

Supafil TimberFrame is een product van Knauf dat ontwikkeld is voor het na-isoleren van verdiepingsvloeren, plafonds en hellende daken. De holle ruimtes worden met apparatuur volgeblazen met glaswolvlokken van het type Knauf timberframe. Het voordeel van dit systeem is dat het goed in kleine hoekjes is te krijgen, waardoor een volledige vulling gegarandeerd is. Timber Frame wordt – naast warmte-isolatie – ook veel toegepast als geluidsisolatie, bijvoorbeeld in appartementen. Onze specialisten staan elke dag klaar voor een vrijblijvend adviesgesprek met u over de mogelijkheden. Heeft u interesse hierin? Neem dan gerust even contact op!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Uw woning isoleren met Supafil Timberframe? Wij kijken graag of dit isolatieproduct perfect bij uw woning past. Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis isolatieadvies en vrijblijvende offerte t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Supafil Timber Frame: Wat is het eigenlijk?

Supafil Timber Frame is een duurzame vorm van isolatie en bestaat voor 80% uit gerecycled glas. Er wordt vooral gewerkt met vensterglas en autoruiten van afgedankte auto’s. Deze inblaas wol wordt geproduceerd door het glas en kwartszand te verhitten in een oven op 1100 ° C. Hierna gaat het een centrifuge in, net zoals een suikerspin, en wordt het isolatiemateriaal behandeld met een waterafstotend product. Hierdoor is het product vochtwerend. Supafil Timber Frame is te vergelijken met zachte, witte watten en het voelt een beetje aan als katoen. Bij glaswol denken de meesten aan de gele isolatierollen die jeuken en kriebelen. Supafil Timber Frame is wit en jeukt en kriebelt totaal niet, omdat er geen bindmiddel is toegevoegd. Op deze pagina lees u hier meer over.

Supafil Timber Frame: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Jazeker, vanaf 2023 komt u zelfs al in aanmerking voor isolatie subsidie vanaf 1 isolerende maatregel. Het aanvragen van een isolatie subsidie (ISDE subsidie) is zeker de moeite waard. Dit geldt voor Knauf Timberframe, Supafil inblaaswol en eigenlijk voor alle isolatiematerialen. U heeft eventueel ook recht op een gemeentelijke subsidie. Het is zeker de moeite waard om dit uit te zoeken, deze subsidie is vaak te stapelen met de ISDE subsidie!

Timberframe isolatiewaarde

Wanneer u kiest voor timber frame isolatie, kunt zich voor de subsidie, maar ook voor de besparing afvragen wat de isolatiewaarde is. Knauf Timberframe heeft een hoge isolatiewaarde. De lambda-waarde van Timberframe is 0,034. Hoe lager de waarde, hoe beter!  De Rd-waarde van Knauf Timberframe is afhankelijk van de laagdikte. Voor de Rd-waarde geldt juist hoe hoger, hoe beter. Knauf Timberframe heeft het voordeel dat het in een bestaande constructie aangebracht kan worden en dat het erg goed in alle hoeken komt als het wordt ingeblazen.

Supafil Timber Frame: Duurzame geluidsisolatie

Ja, Supafil Timber Frame is een vorm van duurzame isolatie. De witte watten bestaan voor een groot deel (80%) uit gerecycled materiaal, zoals parfumflesjes, autoruiten en wijnflessen. Er zijn geen chemicaliën aan de inblaaswol toegevoegd. Er hoeft geen lijm gebruikt te worden, u ruikt dus geen vervelende geurtjes tijdens de isolatiewerkzaamheden. De watten kleven van zichzelf goed aan elkaar, waardoor ze goed op de plaats blijven zitten en er geen koude lucht in de spouw kan circuleren. Knauf Timberframe is weer voor 100% recyclebaar.

Supafil: Van glas tot zachte wol

Het is bijna niet voor te stellen dat autoruiten uiteindelijke zacht isolatiemateriaal worden. Het glas wordt fijn gemalen en verhit in een oven op 1100 ° C. Hierna gaat het een centrifuge in -u kunt hierbij denken aan het spinnen van een suikerspin – en wordt het wol gesponnen. Vandaar de naam: glaswol. Aan de wol wordt geen bindmiddel toegevoegd, aangezien het los wordt ingeblazen in de spouw. Hierdoor heeft Supafil een witte kleur en jeukt het niet.

Supafil: Jeuk en kriebel

Supafil Timber Frame isolatie is dus glaswol. Er wordt bij glaswol vaak gedaan aan jeuk en kriebel. Het vermoeden is dan dat dit komt door het verwerkte glas. Dit klinkt logisch, maar is niet waar. De eventuele jeuk wordt veroorzaakt door een chemisch bindmiddel (fenol-formaldehyde). Dit wordt gebruikt bij de traditionele gele isolatierollen, daarom kriebelen die zo erg! Bij Supafil is dit chemische bindmiddel niet toegevoegd, omdat de losse wol wordt ingeblazen. Hierdoor kriebelt Supafil Timber Frame niet!

Knauf Timberframe geluidsisolatie: Voordelen

U huis isoleren met Timber Frame heeft de volgende voordelen:

Voordelen Supafil TimberFrame

  • Breed toepasbaar voor daken, vloeren en plafond
  • Duurzaam: 80% gerecycled glas
  • Brandveilige isolatie
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Timber Frame geluidsisolatie: Nadelen

Het aanbrengen van Timber Frame is een grote ingreep. Hierdoor is de kans op schade groter dan bij andere vormen van isolatie.

Knauf Timberframe: Nieuwbouw

Ook voor de Nieuwbouw is het Timber Frame systeem uitermate geschikt. Houtskeletbouw wanden kunnen vol geblazen worden met Supafil. In combinatie met het Homeseal systeem biedt de Timber Frame een perfecte oplossing voor luchtdicht bouwen. Bent u bezig met een bouwproject of start u binnenkort? Hoe eerder u met ons in contact komt, des te beter wij u kunnen adviseren. Daarbij kost een adviesgesprek u niets en levert het u wel direct praktische informatie op. U kunt direct een offerte ontvangen en profiteren van de actuele Knauf Timberframe kosten. Wanneer u zover bent, komen we langs en isoleren we uw nieuwe pand.

Supafil timberframe prijs

Vraagt u zich af of bij Supafil timberframe prijs en isolatiewaarde in verhouding staan? Zoals u heeft kunnen lezen zijn de isolatiewaardes van Supafil erg goed. Het grote voordeel is de snelle manier van aanbrengen. Dit heeft een positief effect op de prijs en dit is ook de reden waarom we altijd een offerte op maat zullen maken. Bij Supafil kopen weet u vaak van tevoren niet precies hoeveel materiaal er in de constructie gaat. Hoe diep is de ruimte tussen uw dak of wand en gipsplaat? Of tussen uw vloer en plafond? Kunnen we Knauf Timberframe in de bestaande constructie blazen of zij er aanpassingen voor nodig? Zo zijn er meer variabelen die invloed kunnen hebben op de prijs. Wij komen graag kosteloos bij u langs om uw situatie te beoordelen. U ontvangt kort daarna een duidelijke offerte. Het adviesgesprek is zeer waardevol. Misschien ontdekken we dat een ander isolatiemateriaal geschikter is voor uw woning, bijvoorbeeld Easycell isolatie.

Supafil Timberframe: Garantie en certificaten

U heeft 10 jaar garantie op Supafil Timber Frame isolatie. Het isolatiemateriaal heeft meerdere certificaten ontvangen, waaronder het Eurofins Gold-certificaat, voor het behalen van de hoogst mogelijke norm voor binnenkwaliteit en het Bureau CRG certificaat voor gecontroleerde kwaliteit en energieprestatie. Verder heeft Timber Frame in Europa het DECLARE label als eerste inblaaswol gekregen. Dit geeft aan dat er geen stoffen inzitten die op de rode lijst staan van internationale gezondheidsorganisaties. Al met al is het dus een isolatiemateriaal van hoogwaardige kwaliteit.

 

Timberframe geluidsisolatie: Is dit product geschikt voor uw woning?

U bent benieuwd of Knauf Timberframe geluidsisolatie ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend. U kunt via de website een contactformulier invullen, maar u kunt ook direct contact met ons opnemen. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u nog enkele vragen heeft. Wij adviseren u graag. U kunt daarna in alle rust bepalen welke oplossing u kiest en of u de werkzaamheden door ons wilt laten uitvoeren. Wel raden wij u aan om altijd een gecertificeerd isolatiebedrijf de werkzaamheden uit te laten voeren.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag