fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Isolatie met hennep

Biobased isoleren met hennep

Vloerisolatie met hennep

Maak uw huis warmer en groener met biobased hennep vloerisolatie. Dit duurzame isolatiemateriaal is perfect voor vloeren en wordt steeds vaker gebruikt in bouw- en renovatieprojecten. Of u nu uw vloeren, dak, of binnen- en buitenmuren wilt isoleren, biobased hennep vloerisolatie biedt een duurzame én effectieve oplossing.

Dit materiaal staat bekend om zijn isolerende eigenschappen op het gebied van warmte en geluid. Hennep isolatie is erg veerkrachtig en flexibel, waardoor het installeren van de isolatie, gemakkelijk maakt. Ideaal voor uw woning!

Vraag gratis advies aan!

U overweegt vloerisolatie? Vraag gratis en vrijblijvend een isolatiecheck aan t.w.v. €75,00

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hennep: Wat is het eigenlijk?

Hennep isolatievloeren worden gemaakt van vezels afkomstig van de hennepplant. Nadat de hennepvezels zijn geoogst, worden ze verwerkt tot isolatiemateriaal.

Dit proces omvat het scheiden van de vezels, het vermalen van de vezels tot kleine deeltjes en het samenvoegen van deze deeltjes tot isolatieplaten. Het resultaat is een sterk en duurzaam isolatiemateriaal dat geschikt is voor vloerisolatie.

Biobased vloerisolatie met hennep: Hoe werkt het?

De vloer isoleren met hennep gebeurt via de kruipruimte. Nadat de isolatiedeken op maat is gesneden wordt het tegen de onderkant van de vloer – tussen de balken – aangebracht. De isolatie wordt ondersteund door houten rachels, zodat deze ook op de langere termijn op de plaats blijven.

Als er onvoldoende ventilatie in de kruipruimte is, is het nodig om extra ventilatieroosters te installeren. Het ventileren van de kruipruimte op de juiste manier zorgt ervoor dat veel vochtproblemen voorkomen kunnen worden. Ook in de winter is het noodzakelijk om de kruipruimte goed te ventileren.

Biobased isolatie met hennep: Hoe wordt het aangebracht?

1

Voorbereiding

Onze monteurs zorgen ervoor dat de kruipruimte klaar is voor de isolatiewerkzaamheden.

2

Ventileren

Ventilatie is belangrijk! Is er onvoldoende ventilatie? Dan worden er extra rooster geplaatst.

3

Isoleren

De hennep isolatie wordt tegen de onderkant van de vloer aangebracht, vergelijkbaar met Ecose dekens.

Biobased vloerisolatie met hennep: Wat zijn de kosten?

De kosten van Hennep isolatie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlaktegebied dat moet worden geïsoleerd. Over het algemeen zijn Hennep isolatievloeren hoger geprijsd dan andere soorten vloerisolatie, maar exacte kosten zijn lastig van tevoren te geven. Daarom geven we liever een prijsindicatie nadat één van onze adviseurs langs is geweest.

Geïnteresseerd in vloerisolatie met hennep? Neem contact op met onze specialisten!

Biobased isolatie met hennep: Heb ik recht op subsidie?

U heeft zeker recht op subsidie en sinds 1 januari 2024 is er nog eens extra subsidie vrijgemaakt voor biobased isolatiematerialen, waaronder hennep en stro.

Neem een kijkje op onze speciale pagina over subsidies voor biobased isolatie om meer te weten te komen over deze unieke kans!

Voordelen: Biobased isoleren met hennep

 • Volledig recyclebaar
 • Het veroorzaakt geen irritatie aan de longen of de huid
 • Het bevat geen schadelijke stoffen
 • Hennep is bestand tegen schimmels en bacteriën
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Hennep isolatie en muizen: Moet ik er rekening mee houden?

Hennep isolatie is populair vanwege zijn ecologische voetafdruk en isolerende eigenschappen. Zoals eerder benoemd is het gemaakt van de vezels van de hennepplant, die natuurlijk, duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn. Maar als het gaat om isolatiemateriaal en ongedierte, zoals muizen, hebben sommige mensen zorgen over de aantrekkelijkheid van deze materialen voor ongedierte.

Over het algemeen wordt hennep isolatie niet beschouwd als bijzonder aantrekkelijk voor muizen of ander ongedierte om de volgende redenen:

 • Materiaalsamenstelling:
  Hennepisolatie wordt vaak behandeld met natuurlijke stoffen die fungeren als insectenwerende en schimmelwerende middelen. Deze behandeling kan helpen om ongedierte, inclusief muizen, te ontmoedigen van het nestelen in of het consumeren van het isolatiemateriaal.
 • Dichtheid:
  De dichtheid van hennep isolatie kan ook een afschrikkend effect hebben op muizen. Muizen en ander ongedierte geven de voorkeur aan materialen die gemakkelijk zijn om doorheen te bewegen en waarin ze kunnen nestelen. Hennep isolatie is relatief dicht en moeilijk voor ongedierte om te manipuleren.
 • Geen voedingswaarde:
  In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen bevat hennep geen voedingsstoffen die aantrekkelijk zijn voor muizen. De afwezigheid van voedingswaarde maakt het een minder aantrekkelijke optie voor ongedierte.

Hoewel hennep isolatie als onaantrekkelijk voor muizen wordt beschouwd, is het belangrijk om te weten dat muizen zeer vasthoudende dieren zijn. Als ze eenmaal een weg vinden naar een warme en beschutte plek, kunnen ze proberen te blijven, ongeacht het type isolatiemateriaal.

Biobased isolatie met hennep: Is het brandveilig?

Absoluut! Hennep isolatie biedt niet alleen uitstekende brandveiligheid en een lage ontvlambaarheid, maar vergroot ook de algehele veiligheid in huis. Door te isoleren met hennep, wordt een dampopen bouwsysteem gecreëerd, wat betekent dat vocht op een natuurlijke manier kan worden opgenomen en gereguleerd door de vezels van hennep.

Deze eigenschappen maken hennep isolatie niet alleen een duurzame keuze, maar ook een slimme en veilige investering voor woningeigenaren.

Wat is de Rd-waarde van hennep isolatie

De Rd-waarde van een isolatiemateriaal hangt af van de dikte ervan. Het ‘d’ in Rd staat voor ‘declared’ (verklaard). Deze waarde wordt vastgesteld door de fabrikant van het hennepvezel isolatiemateriaal en heeft uitsluitend betrekking op het isolatiemateriaal zelf.

Naast de Rd-waarde is er ook de Rc-waarde, die de totale isolatieprestatie van muren en constructies omvat. Omdat deze waarde afhankelijk is van de specifieke situatie, wordt meestal alleen de Rd-waarde vermeld. Voor een dikte van 16 centimeter is de Rd-waarde van hennep isolatie 4.0.

Biobased isolatie met hennep: Wanneer is het mogelijk?

Om de vloerisolatie op een correcte manier aan te brengen, is het belangrijk dat er voldoende werkruimte beschikbaar is voor onze monteurs. De kruipruimte dient minstens 50 cm hoog te zijn. Bovendien is het van belang dat zowel de kruipruimte als de vloer droog is.

Nadelen Biobased isoleren met hennep

 • Kwetsbaar voor vocht
 • Over het algemeen duurder
 • Zelf plaatsen is lastig
Klik hier voor contact!
Besparen door te isoleren

Biobased vloerisolatie met hennep: Kan ik dat zelf?

Het is mogelijk om zelf hennep vloerisolatie te installeren, wat kan leiden tot kostenbesparingen op het gebied van vloerisolatie. In de praktijk ervaren veel mensen dit echter als onaangenaam werk, gezien de kruipruimte doorgaans geen plezierige ruimte is.

Belangrijk om op te merken is dat wanneer u zelf vloerisolatie aanbrengt, u niet in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. Het aanvragen van subsidie is enkel mogelijk wanneer de vloerisolatie is aangebracht door een erkend en gecertificeerd isolatiebedrijf, zoals isolatiespecialist.nl.

Veelgestelde vragen: Over biobased vloerisolatie met hennep

Met Hennep isolatievloeren kiest u voor een materiaal gemaakt van natuurlijke vezels, waaronder hennepvezels en houtvezels.

Dit maakt het niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook vrij van schadelijke chemicaliën en allergenen. De isolatiewaarde van hennepvezels is uitstekend, waardoor u energie kunt besparen en uw energierekening kunt verlagen.

Over het algemeen is hennep duurder dan traditionele isolatiematerialen, zoals Ecose Glaswol

De lambda-waarde van hennep isolatie zit tussen de 0,038 en 0,042.

Zeker! Naast dat hennep isolatie ideaal is voor vloerisolatie, is het isoleren van het dak hiermee ook mogelijk.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag