fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Goed nieuws! 1,65 miljard voor isolatiewerkzaamheden in Groningen

Subsidieregeling Groningen & Drenthe

Op 6 maart 2024 kwam er goed nieuws voor de bewoners van Groningen en – deels – Drenthe! Vanaf het eerste kwartaal van 2025 kunnen bewoners van deze regio’s namelijk aanspraak maken op een deel van de royale subsidiepot van €1,65 miljard, speciaal gereserveerd voor het isoleren van uw woning.

De subsidiemaatregelen gelden voor de volgende soorten isolatie: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en geluidsisolatie. Mocht u liever telefonisch op de hoogte worden gebracht van deze subsidieregeling? Neem dan contact op met één van onze specialisten!

Hoe komt de subsidieregeling tot stand?

Na zestig jaar van gaswinning, met de nodige aardbevingsschade als bijwerking, komt de overheid met een reeks van 50 maatregelen om de regio te ondersteunen. Twee daarvan, maatregel 28 en 29, zijn specifiek gericht op het isoleren van woningen, met het oog op het aardgasvrij maken ervan. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zal bij een aantal huizen de isolatie meenemen als onderdeel van de woningversterking, terwijl andere huiseigenaren gebruik kunnen maken van subsidies om hun woningen te isoleren en zo de eerste stappen te zetten richting een duurzamere toekomst.

De ambitie is groot: alle woningen in dertien gemeenten moeten vóór 2035 goed geïsoleerd zijn. Dit niet alleen om de energiearmoede tegen te gaan, maar ook om bewoners te laten profiteren van lagere energiekosten. En er is goed nieuws: de subsidie werkt met terugwerkende kracht vanaf 25 april 2023. Dus bewoners die al maatregelen hebben genomen, kunnen ook aanspraak maken op vergoeding.

Het subsidiepakket onderscheidt verschillende groepen bewoners, van degenen in het versterkingsgebied tot inwoners van de betreffende gemeenten met een inkomen tot maximaal 140% van het minimumloon. Afhankelijk van de situatie kunnen de bewoners tot 100% van de isolatiekosten vergoed krijgen.

Ook voor huurders is er goed nieuws: de maatregelen gelden ook voor hen, zonder dat dit leidt tot huurverhoging. Daarnaast wordt er hulp aangeboden voor inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de subsidie of bij het uitvoeren van de isolatiemaatregelen.

Isoleren betekent echter niet alleen maar ‘inpakken’; goede ventilatie is essentieel om te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Daarom worden ook noodzakelijke ventilatiemaatregelen gedekt door de subsidie.

Terwijl Groningen en Noord-Drenthe zich warm aankleden voor de toekomst, nodigt de overheid haar bewoners uit om deel te nemen aan deze verduurzamingsslag. Door isolatie kunnen bewoners niet alleen genieten van een comfortabeler huis, maar dragen ze ook bij aan een duurzamere wereld. En wie weet, misschien leidt deze ‘warme jas’ wel tot ‘koele’ besparingen op de energierekening.

Overzicht nieuwsitems