Verwijderen/herstellen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie verwijderen of herstellen?

Zijn de spouwmuren van uw woning in het verleden geïsoleerd, maar zijn er vochtproblemen of heeft u toch nog last van kou en tocht? Met name woningen met spouwmuurisolatie uit de jaren ’80 komen vaak in aanmerking voor isolatieherstel. De materialen, toen als goed beschouwd, zijn niet meer te vergelijken met de huidige, doorontwikkelde materialen. Onze ervaring is vaak dat het materiaal is verpulverd of naar beneden is gezakt. Hierdoor is er op verschillende plaatsen in de spouw geen materiaal meer aanwezig. Dit veroorzaakt vaak daarom vervelende schimmel- en vochtproblemen. Overwogen zal moeten worden of we de oude spouwmuurisolatie verwijderen moeten, om deze te vervangen. Heeft u de klachten bij uw woning? Neem gerust even contact op voor een gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!

Waarom herstel oude spouwmuurisolatie?

  • Onnodig energieverlies door isolatielekken
  • Koude en vochtige muren
  • Schimmelplekken op de muren

Oude spouwmuurisolatie: verwijderen en vervangen OF herstellen?

Om de (vocht)problemen door de oude spouwmuurisolatie goed in kaart te kunnen brengen voeren wij eerst een spouwonderzoek uit. Daarbij zullen we vaststellen welke na-isolatie er in het verleden is toegepast en wat de huidige kwaliteit is. Aan de hand van onze ervaringen maken wij een plan van aanpak: de oude spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen OF  herstellen?

“Deze gevel is in het verleden geïsoleerd met steenwol vlokken. De bewoners hadden last van schimmelproblemen op de muur in de woonkamer.
Met de zogenaamde spouw-sweep hebben wij de spouw leeggezogen en vervolgens opnieuw geïsoleerd met Neopixels.”

Spouwmuurisolatie verwijderen: kosten?

De kosten voor het spouwmuurisolatie verwijderen bedragen indicatief tussen € 23,- tot € 30,- per m². Voor een vaste prijs komen we altijd even de situatie ter plaatse beoordelen. De prijs is onder meer afhankelijk van het soort materiaal de spouw, de hoeveelheid en de bereikbaarheid van de gevel.

Naast het spouwmuurisolatie verwijderen hebben wij – indien de situatie het toelaat – diverse programma’s voor het herstellen / aanhelen van spouwmuurisolatie. Dit kan een prijs-vriendelijk en verantwoord alternatief zijn voor de spouw-sweep.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.