fbpx
Gratis offerte 0182-639709
spouwmuurisolatie verwijderen

Verwijderen / herstellen spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen OF bijvullen?

Spouwmuurisolatie verwijderen is soms noodzakelijk. Dan gaat het vaak om woningen die tientallen jaren geleden voorzien zijn van spouwmuurisolatie. Deze woningen kunnen dan weleens te maken hebben met schimmel- en vochtproblemen of kou en tocht Dit kan voorkomen bij woningen met spouwmuurisolatie uit de jaren ’80 en ’90. U leest hier hoe dit kan en wat de mogelijkheden zijn om oude spouwmuurisolatie te verwijderen of te herstellen. Vraag gewoon eens een GRATIS spouwcheck bij Isolatiespecialist.nl aan.

Vrijblijvende offerteaanvraag

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij komen bij u langs voor een gratis isolatiecheck t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Problemen met oude spouwmuurisolatie: Vocht en schimmel

In de jaren ‘90 zijn veel woningen voorzien van spouwmuurisolatie. Soms zit de isolatie nog prima op de plek. Maar toch ook wel vaak zien we dat de oude spouwmuurisolatie is verpulverd of weggezakt. Hierdoor is er op verschillende plaatsen geen isolatie meer aanwezig. Er ontstaat een koude plek in de muur wat vochtplekken en schimmelproblemen kan geven.  Er zal een goed spouwonderzoek gedaan moeten worden naar de kwaliteit van de spouwmuurisolatie en of deze nog droog is.

Oude spouwmuurisolatie: Hoe herken je problemen?

Problemen met oude spouwmuurisolatie zijn vaak te herkennen aan vocht- en schimmelplekken op de muur. Een ander signaal is een koude muur. De vraag is dan of de isolatie nog te herstellen (bijvullen) is of dat het verstandig is de oude spouwmuurisolatie te verwijderen.

Oude glaswol: Verwijderen of laten zitten?

Vaak wordt gevraagd wat nu de beste oplossing is om de spouwmuurisolatie te herstellen:

  • Spouwmuurisolatie verwijderen en vervangen?
  • Spouwmuurisolatie bijvullen?

Dit kan bepaald worden d.m.v. een zorgvuldig spouwonderzoek.

Oude spouwmuurisolatie: Verwijderen en vervangen

Bij vochtige spouwmuren, waarbij de isolatie nat geworden is en op de muren schimmel aanwezig is, is het noodzakelijk de oude spouwmuurisolatie te verwijderen. De spouwmuur schoonmaken zorgt er voor dat er weer een goede basis is voor spouwmuur isolatie. Oude glaswol verwijderen vindt plaats met behulp van een zuiginstallatie, de spouw sweep. Via openingen in de gevel wordt de oude spouwmuurisolatie uit de muur gezogen. Na het schoonmaken van de spouwmuur, kan deze weer voorzien worden van nieuwe spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie: Bijvullen

Gelukkig is het niet altijd nodig om oude spouwmuurisolatie te verwijderen. De oude isolatie is nog regelmatig nog goed te herstellen of bij te vullen. Er zijn diverse programma’s voor het bijvullen en herstellen van oude spouwmuurisolatie. Dat is prettig, dat scheelt namelijk veel kosten. Een product dat veel gebruikt wordt voor het herstellen van oude spouwmuurisolatie is Aminotherm isolatie. Dit is isolatieschuim dat vloeibaar in de muur gegoten wordt en daardoor alle holle ruimtes opvult en oud isolatiemateriaal inbindt.

Spouwmuurisolatie verwijderen: Kosten

Voor een vaste prijs doen we van te voren altijd even een spouwonderzoek. De precieze prijs is bijvoorbeeld afhankelijk de hoeveelheid en bereikbaarheid van de gevel. Ook de materiaalsoort van de oude isolatie is belangrijk. Dat kan zijn: Oud UF-schuim en oude glaswol of steenwol.

“Deze gevel is in het verleden geïsoleerd met steenwol vlokken. De bewoners hadden last van schimmelproblemen op de muur in de woonkamer.
Met de zogenaamde spouw-sweep hebben wij de spouw leeggezogen en vervolgens opnieuw geïsoleerd 
met HR++ isolatieparels.”

Isolatiespecialist.nl: Garantie

U ontvangt bij ons 10 jaar garantie op de producten.

 

Spouwmuurisolatie verwijderen / herstellen: Is dit geschikt voor mijn woning?

Heeft u twijfels over de oude spouwmuurisolatie? Vraag gewoon eens een GRATIS spouwcheck bij Isolatiespecialist.nl aan.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag