fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm

Gemiddelde terugverdientijd van 4 jaar

Aminotherm spouwmuurisolatie

Aminotherm spouwmuurisolatie wordt veel gebruikt voor het isoleren van buitenmuren. Maar ook voor het herstellen van oude spouwmuurisolatie. Maar wat is Aminotherm eigenlijk? Op deze pagina vertellen u meer over dit isolatieschuim, over de voordelen en nadelen, de kosten enzovoorts. Wilt u weten of isolatie Aminotherm geschikt is voor uw woning? Vraag gewoon even een VRIJBLIJVEND advies aan!

Offerteaanvraag: Gratis en vrijblijvend!

Weet u al genoeg en wilt u een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in en ontvang gratis een vrijblijvende offerte ter waarde van €75,00! Wilt u meer informatie over Aminotherm, over bijvoorbeeld de besparing en de terugverdientijd? Lees dan verder onder het contactformulier.

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aminotherm isolatie: Wat is het eigenlijk?

Aminotherm is een ‘scheerschuim- achtig’ isolatiemateriaal. Het is een vloeibaar, opencellig isolatieschuim dat gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie. Het schuim komt uit Duitsland, heeft de laatste jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt, en heeft een goede isolatiewaarde behaald. Het wordt via kleine gaatjes in het voegwerk in de spouw gegoten. In de spouw schuimt het op en verdeeld het zich in de spouwmuur. Omdat Aminotherm vloeibaar is, komt het overal terecht en sluit het goed aan bij kozijnen en dakranden. Op deze pagina leest u hier meer over.

Aminotherm: Een heerlijke schuimkraag

Aminotherm isolatieschuim kunt u vergelijken met een perfecte schuimkraag op een biertje. Wit schuim waar u bijna niets van merkt, maar waardoor u wel lekker kunt genieten. Het heeft 3 ingrediënten; hars, schuimmiddel en lucht.  Het mengsel wordt vloeibaar in de spouwmuur gespoten en schuimt vervolgens op. Hierdoor komt het in alle hoeken terecht en is het perfect voor na-isolatie.. Voor het opschuimen wordt geen gebruik gemaakt van CFK’s en andere chemische stoffen.

Wilt u zien hoe aminotherm nou precies werkt? Bekijk dan onderstaande video!

Hoe werkt isoleren met aminotherm?

Isolatie uitleg video

Aminotherm isolatieschuim: Hoe isoleren we daarmee?

Aminotherm is een vloeibaar isolatieschuim dat wij – via kleine gaatjes in het voegwerk – in de spouw gieten. In de spouw schuimt Aminotherm op en verdeeld het zich in de spouwmuur. Omdat Aminotherm vloeibaar is, verdeeld het zich tot in alle hoeken en kieren. Daardoor ontstaat er een goede vulling en sluit het goed aan bij kozijnen en dakranden.

In het voegwerk worden eerst kleine gaatjes geboord. Dat gebeurt in een verspringend patroon. Via deze gaatjes wordt de Aminotherm in de spouwmuur gegoten en vult het alle open ruimtes op in de spouwmuur. Na het vullen van de muur voegen wij de gaatjes weer netjes af, zodat bijna niet te zien is dat we bij u langs zijn geweest. Wanneer de kruipruimte onvoldoende wordt geventileerd, zullen wij ventilatieroosters aanbrengen.

1

Boren

Op de kruispunten in het voegwerk worden - in patroon - boorgaten aangebracht.

2

Isoleren

Via de boorgaten wordt de Aminotherm - van onder naar boven - in de spouw aangebracht.

3

Afwerken

Nadat de spouw gevuld is, worden de boorgaten weer netjes met specie afgewerkt.

Aminotherm spouwmuurisolatie: Besparing

Het isoleren van de spouwmuur is een investering. U doet deze investering voor comfort en plezier, maar uiteraard ook om te besparen. Bij een hoekwoning bespaart u gemiddeld € 1000,- per jaar. Bij een hoge gasprijs en bij hoog verbruik is deze besparing zelfs hoger!

Aminotherm isolatieschuim: Wat is de terugverdientijd?

Een realistische terugverdientijd bij Aminotherm isolatieschuim is ongeveer 1-3 jaar. Bij een hoge gasprijs en wanneer u gebruik maakt van de subsidieregeling is de terugverdientijd zelfs nog korter. De precieze besparing en terugverdientijd is afhankelijk van meerdere factoren: de samenstelling van het gezin, het stookgedrag en natuurlijk de gasprijzen.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

De hoge gasprijzen zorgen ervoor dat de terugverdienperiode wel drie keer korter is! Neem via onderstaande knop contact met ons op en zet het eerste stapje richting besparen!

Klik hier voor contact!

Spouwmuurisolatie: Een duurzame besparing?

Met spouwmuurisolatie bespaart u kilo’s co2. Dit is wel afhankelijk van uw type woning en van uw verbruik. Maar wat houdt dit nou eigenlijk precies in? Onderstaande grafiek geeft u een schatting.

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Aminotherm: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Wanneer u de buitenmuren laat isoleren, kunt u in aanmerking komen voor de isolatie subsidie. Dit is € 8,00 per m2. Deze subsidie is verkrijgbaar wanneer u minimaal 2 isolatie maatregelen neemt, dus ook bijv. vloerisolatie of kruipruimte-isolatie.

Vanaf 2023 is het ook mogelijk om subsidie te krijgen bij een enkele isolerende maatregel. Deze subsidie is wel lager dan wanneer u minimaal 2 isolatie maatregelen neemt. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina over isolatie subsidie.

Aminotherm: Wanneer is isolatie mogelijk?

Om te kunnen beoordelen of Aminotherm spouwmuurisolatie mogelijk is, doen wij vooraf een spouw-check. Deze is GRATIS en vrijblijvend. Tijdens deze check controleren wij de gevel o.a. op de kwaliteit van het voegwerk, de steensoort, eventuele vervuilingen in de spouw en de spouwbreedte. Het isoleren van uw spouwmuur met Aminotherm is mogelijk bij een schone spouw met een spouwbreedte vanaf ca. 4 cm.

Elke dag isoleer ik meerdere huizen met Aminotherm. Ik ben binnen een dagdeel klaar. Kom ik ook een keer bij u langs?

Aminotherm aanbrengen

Aminotherm: Technische gegevens

De technische gegevens van Aminotherm vindt u hieronder. Mocht u vragen hebben over het product dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Lambda-waarde

Lambda-waarde

0,0327

Brandklasse

Brandklasse

B2 (DIN 4102 – 1)

Millieuvriendelijk

Milieuvriendelijkheid

Aminotherm spouwmuurisolatie: Voordelen

Uw spouwmuur isoleren met Aminotherm heeft onderstaande voordelen. Wilt u nog meer weten? Bezoek dan eens onze webpagina over spouwmuurisolatie voordelen nog meer informatie.

Voordelen: Aminotherm

  • Geschikt voor smalle spouwmuren
  • Dicht alle kieren
  • Waterafstotend
  • Geen grote ingreep
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Nadelen Aminotherm isolatieschuim: Zijn die er?

Een onvolledige of verzuimde spouwinspectie kan zorgen voor vervelende Aminotherm nadelen. Daarbij kunnen we denken aan bijv. spouwvervuiling dat niet gesignaleerd is. Wanneer de muur dan toch volgegoten wordt met Aminotherm (of wel ander materiaal ook), zal er – door de vervuiling – lokaal geen isolatie aanwezig zijn. Dit kan vervelende vocht problemen veroorzaken. Wanneer er in de binnenmuur open spouwverbindingen zijn (bijv. grote kieren langs kozijnen) zullen deze van te voren dicht gemaakt moeten worden, omdat het schuim anders via deze kieren uw woning binnenkomt, wat dus een rommeltje kan geven.

Problemen met Aminotherm worden meestal niet veroorzaakt door het schuim zelf, maar door menselijke fouten. Hier kunt u eventueel meer lezen over de grootste fouten bij spouwmuurisolatie.

Oude Spouwmuurisolatie: Herstellen UF schuim

Ook voor het herstellen van oud UF schuim is Aminotherm uitstekend geschikt. Veel woningen zijn in de jaren ’80 en ’90 geïsoleerd met UF-schuim. Soms is het UF-schuim na veel jaren nog van prima kwaliteit, maar vaak laat de kwaliteit te wensen over. De reden is dat een juiste bereiding en voldoende gistingsperiode (3 dagen) in het verleden vaak werd onderschat. Daar komen we nu het resultaat van tegen: UF-isolatie dat gescheurd, uitgezakt of geheel ‘verpoederd’ is. Hierdoor ontstaan schimmel- en vochtproblemen op de muren. In dit geval gaan we het UF schuim verwijderen en herstellen met Aminotherm.

Huh, is dat nou een perfect getapt biertje? Het lijkt erop, maar deze perfecte schuimkraag is eigenlijk aminotherm!

Aminotherm schuimisolatie perfecte schuimkraag

Aminotherm: Natuurvriendelijk isoleren

Wanneer er vleermuizen of andere vogels in uw spouw wonen moet er natuurvriendelijk geïsoleerd worden. Dit kan met elk isolatiemateriaal gedaan worden, dus ook met aminotherm. Wilt u meer informatie hierover? Bekijk dan eens onze webpagina over natuurvriendelijk isoleren.

UF schuim verwijderen (spouw-sweep): Of juist herstellen?

Vaak kan oude spouwmuurisolatie worden hersteld. In enkele gevallen kan het toch nodig zijn deze oude isolatie te moeten verwijderen, bijv. bij ernstige vocht- en schimmelproblemen. Isolatiespecialist.nl heeft een zuiginstallatie, de zgn. spouw-sweep, voor UF schuim verwijderen.

Het verwijderen van oude spouwmuurisolatie wordt dus gedaan, wanneer spouwmuurisolatie herstellen niet mogelijk en dus noodzakelijk is. De kosten zijn fors: vanaf € 35,-per m². De prijs is afhankelijk van de status en de hoeveelheid van de isolatie. Daarbij komen dan ook nog weer eens de kosten voor het opnieuw isoleren van de spouwmuren.

Aminotherm spouwmuurisolatie: Garantie

U ontvangt 10 jaar garantie, wanneer u u w spouwmuur laat isoleren met Aminotherm isolatieschuim.

Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning en zoekt een gecertificeerd isolatiebedrijf? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Aminotherm isolatie kopen: Isolatiespecialist.nl

Wij weten hoe belangrijk het is om onze klanten de best mogelijke isolatieoplossingen voor hun huis te bieden. Aminotherm isolatie wordt steeds populairder vanwege zijn bijzondere eigenschappen en voordelen. Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor uw isolatiebehoeften, vertellen wij u graag meer over Aminotherm isolatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen om uw huis energiezuiniger en comfortabeler te maken met onze hoogwaardige isolatieoplossingen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies over isolatie.

Isolatie Aminotherm: wat is het en hoe werkt het?

Isolatie opgebouwd uit amino-siliconenharsen en holle glazen microsferen wordt isolatie Aminotherm genoemd. Dit isolatiemateriaal is zowel innovatief als milieuvriendelijk. Door zijn unieke samenstelling is de resulterende isolatieoplossing uitzonderlijk efficiënt en veelzijdig, waardoor het geschikt is voor een groot aantal toepassingen, waaronder spouwmuurisolatie. Isolatie aminotherm staat bekend om zijn goede thermische prestaties, vochtbestendigheid en duurzaamheid, waardoor het een fantastisch alternatief is voor woningen die op zoek zijn naar een isolatiemateriaal dat ook goed is voor het milieu.

Voordelen van: Isolatie Aminotherm

De uitstekende thermische prestaties van Aminotherm isolatie helpen het warmteverlies te beperken en energie te besparen. Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen kunnen huiseigenaren hun verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk verlagen.

De vochtbestendigheid van Aminotherm isolatie is één van de belangrijkste voordelen. De kenmerkende combinatie van holle glazen microsferen en amino-siliconenharsen levert een zeer hydrofoob isolatiemateriaal op dat water afvoert en infiltratie van vocht tegengaat. Daardoor is Aminotherm isolatie een uitstekende optie voor huizen in een nat of vochtig klimaat, omdat het schimmelvorming tegengaat en zijn thermische efficiëntie na verloop van tijd behoudt.

Milieuvriendelijk materiaal: Isoleren

Aminotherm isolatie is een groene keuze, omdat er bij de productie zeer weinig broeikasgassen vrijkomen. Het isolatiemateriaal is ook recyclebaar, waardoor de impact op het milieu tijdens de levensduur ervan afneemt.

Isolatie van aminotherm is een sterk, duurzaam materiaal dat zijn doeltreffendheid en structuur na verloop van tijd behoudt. Huiseigenaren kunnen rekenen op continue prestaties en energiebesparingen gedurende de hele levensduur van de isolatie.

Aminotherm isolatie: gebruikt voor spouwmuurisolatie

Aminotherm isolatie is wellicht niet geschikt voor alle constructies of bouwtechnieken. Huiseigenaren met uiteenlopende isolatiebehoeften moeten wellicht rekening houden met alternatieve isolatiematerialen.

Voor huiseigenaren die de energie-efficiëntie van hun huis willen verhogen, is isolatie aminotherm een hoogwaardige, vochtbestendige en milieuvriendelijk optie met verschillende voordelen. Wist u trouwens dat er een isolatie subsidie beschikbaar is? Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend meer informatie te ontvangen!

Waarom kiezen voor deze vorm van woningen isoleren?

Voordat u Aminotherm isolatie voor uw woning kiest, is het cruciaal om de voordelen af te wegen tegen de nadelen. Een van de voordelen van Aminotherm isolatie is dat het niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook vochtwerend. Op zoek naar ander isolatiemateriaal? Bekijk dan zeker ook eens de mogelijkheden voor wat betreft isoleren met Enverifoam, Neopixels of EPS parels.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag