fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Gutex Thermofibre inblaasisolatie

Maak je woning warmer én energiezuiniger met dakisolatie. Gutex Thermofibre staat bekend om zijn uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen en is uitermate geschikt voor gebruik in damp-open constructies. Dankzij de natuurlijke samenstelling kan Gutex Thermofibre vocht opnemen en afgeven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, wat bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Op deze pagina ontdekt u de diverse mogelijkheden en voordelen van Gutex Thermofibre en verkennen we of deze geschikt is voor uw behoeften. Lees verder of nodig ons direct uit voor een gratis én vrijblijvende adviesgesprek!

Vraag gratis advies aan!

U overweegt dakisolatie met gutex? Vraag gratis en vrijblijvend een isolatiecheck aan t.w.v. €75,00!

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

Wat is Gutex?

De duurzame isolatiematerialen van het Duitse merk Gutex passen perfect bij onze manier van denken over bouwen met natuurlijke grondstoffen. Gutex is namelijk gemaakt van houtvezels en ideaal voor duurzaam en energiebesparend isoleren.

De Gutex houtvezelisolatieplaten zijn geschikt voor zowel nieuwe projecten als het isoleren van oudere woningen. Zo biedt Gutex een natuurlijke manier om vocht te reguleren, warmte buiten te houden, geluid te dempen en zorgen voor een gezonde en veilige leefomgeving.

Gutex Thermofibre is een vorm van inblaasisolatie. Het is dus geen houtvezelisolatieplaat, maar houtwolvezel-inblaasisolatie.

Wilt u meer weten over de prijzen en mogelijkheden voor dakisolatie met Gutex? Lees dan vooral verder!

Gutex houtvezelisolatie

Gutex isolatie is gemaakt van houtvezels, wat betekent dat het komt van restjes hout. Deze manier van maken is erg milieuvriendelijk, omdat het gebruikt maakt van materiaal dat anders misschien weggegooid zou worden. Bovendien kan het aan het einde van zijn levensduur biologisch afgebroken worden, wat het een groene keuze maakt voor iedereen die bewust met het milieu bezig is. Dit maakt Gutex isolatie niet alleen goed voor je huis, maar ook voor de planeet.

Voor het dak is Gutex Thermofibre isolatie ideaal omdat het je huis lekker warm houdt in de winter en koel in de zomer. Het materiaal is namelijk erg goed in het vasthouden van warmte en het blokkeren van kou, oftewel faseverschuiving. Daarnaast kan het ook helpen om het geluid van buiten te verminderen, waardoor je huis stiller en rustiger wordt. Omdat daken vaak veel te verduren hebben van het weer, is een isolatiemateriaal dat zowel thermisch als akoestisch isoleert, zoals Gutex, een slimme keuze voor elke woning.

Dakisolatie met Gutex Thermofibre

  • Vochtregulerend
  • Ecologisch gecertificeerd
  • Comfortabel leefklimaat
  • Damp-open
Neem hier contact op!
Besparen door te isoleren

Dakisolatie met Gutex Thermofibre: Zijn er subsidies beschikbaar?

Bij Isolatiespecialist.nl begrijpen we het belang van duurzaam wonen en de impact van isolatie op uw energierekening en wooncomfort. Wanneer u kiest voor Gutex Thermofibre, een biobased isolatiemateriaal, zorgen wij voor de juiste installatie en weten wij ook alles over de beschikbare subsidies.

Vanaf 1 januari 2024 is het namelijk nog aantrekkelijker geworden om biobased isolatiematerialen te gebruiken, dankzij extra subsidies op biobased isolatiematerialen. Nu profiteert u al van uitstekende subsidievoorwaarden voor vrijwel alle soorten isolatie. Bij het toepassen van één isolatiemaatregel kunt u rekenen op een subsidie die ongeveer 15% van de totale kosten dekt. Kiest u voor twee isolatiemaatregelen, dan kan dit subsidiepercentage zelfs oplopen tot 30%.

Voor dakisolatie met traditionele materialen biedt de ISDE subsidieregeling tot 30 euro per vierkante meter aan. Echter, door de keuze voor biobased isolatiematerialen zoals Gutex en inblaasstro, verhoogt dit de subsidie aanzienlijk. U kunt tot wel 35 euro per vierkante meter aan subsidies ontvangen!

Wat zijn de nadelen bij houtvezelisolatie?

Hoewel houtvezelisolatie, zoals Gutex, veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Isolatiespecialist.nl vindt het belangrijk dat u zowel de voor als nadelen weet van houtvezelisolatie. Maar wat zijn dan de nadelen van houtvezelisolatie, die ziet u hieronder:

  • Kosten: Houtvezelisolatie kan duurder zijn dan traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of Supafil Loft. De hogere kosten komen meestal door de milieuvriendelijkheid en de betere prestaties, maar kunnen voor sommige budgetten een struikelblok vormen.
  • Gewicht: Houtvezelisolatieplaten zijn soms net wat zwaarder dan sommige andere isolatiematerialen. Dit kan de installatie moeilijker maken, vooral bij grote of complexe projecten.  Gelukkig zijn onze vakmannen ook hierin de échte specialist!
  • Gevoeligheid voor vocht: Hoewel houtvezelisolatie goede vochtregulerende eigenschappen heeft, kan het bij blootstelling aan veel water schade oplopen. Het is dus belangrijk dat het goed geïnstalleerd wordt met een geschikte dampremmende laag om langdurige blootstelling aan vocht te voorkomen.
  • Beperking in toepassing: Hoewel houtvezelisolatie voor veel toepassingen geschikt is, zoals daken, muren en vloeren, zijn er bepaalde situaties waarin het misschien niet de meest geschikte keuze is. Onze adviseurs kunnen daarom ook langs om te kijken welk soort isolatiemateriaal het best bij uw situatie past.

Ondanks eventuele nadelen kiezen steeds meer mensen voor houtvezelisolatie vanwege de goede isolerende eigenschappen, milieuvriendelijkheid, en de kracht om om in zowel de zomer als winter voor een comfortabeler leefklimaat te zorgen.

Biobased dakisolatie: Wat is dat precies?

Met het isoleren van uw woning helpt u direct mee aan de verduurzaming. Maar naast de traditionele isolatiematerialen die beschikbaar zijn, wordt er ook steeds meer gebruikt gemaakt van biobased isolatiematerialen, waaronder ook Gutex.

Zo is biobased isolatie is een grote stap vooruit in het duurzaam bouwen. Het wordt gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare materialen, zoals stro, hennep en vlas. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar hebben ook uitstekende isolerende eigenschappen.

In plaats van de traditionele isolatiematerialen, die vaak van kunstmatige of fossiele materialen zijn gemaakt, is biobased isolatie een duurzame keuze die helpt de impact op het milieu van een huis te verkleinen. De natuurlijke vezels in biobased isolatie houden je huis warm in de winter en koel in de zomer, dit heet ook wel faseverschuiving. Naast minder stoken in de winter, betekent dit ook een koeler huis in de zomer.

Ook is biobased isolatie goed voor de lucht in huis. De natuurlijke materialen kunnen ademen, wat helpt om vocht goed te regelen. Dit is niet alleen beter voor je huis, maar ook voor je gezondheid.

Besparen in Rotterdam

Zakelijk isoleren met Gutex Thermofibre?

Benieuwd wat Isolatiespecialist.nl voor uw zakelijke project kan doen. Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Contact

Gutex Thermoflex: Wat is dat?

Gutex Thermoflex is een flexibele isolatieplaat gemaakt door het bedrijf Gutex dat gespecialiseerd is in ecologische isolatiematerialen. Deze platen zijn onderdeel van het assortiment duurzame isolatieproducten die Gutex aanbiedt, gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van woningen terwijl ze tegelijkertijd erg milieuvriendelijk zijn.

De flexibiliteit van Gutex Thermoflex maakt het erg geschikt voor isolatie tussen de balken en stijlen in houten constructies, waar een stijve plaat niet praktisch zou zijn. Zo biedt Gutex Thermoflex goede thermische isolatie, geluidsisolatie en heeft vochtregulerende eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Dankzij de natuurlijke houtvezels heeft Thermoflex ook een positieve impact op het milieu; het is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, is recyclebaar en draagt bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Door de natuurlijke samenstelling is het ook veilig en prettig in gebruik zonder dat het irritaties veroorzaakt die soms wel voorkomen bij het werken met meer traditionele isolatiematerialen.

Waarvoor kun je Gutex Thermoflex allemaal voor gebruiken?

Gutex Thermoflex is te gebruiken voor:

  • Houtskeletbouw constructies zowel binnen- als buitenwanden
  • Isolatie tussen de spanten en kepers
  • Plafondisolatie
  • Scheidingswanden en droogbouw

Veelgestelde vragen bij Gutex dakisolatie

Ja, de producten van Gutex zijn dampopen

Bij juiste installatie is de levensduur van houtvezelisolatie om en nabij 50 jaar.

De lambda-waarde (λ-waarde) meet de warmtegeleidbaarheid van een isolatiemateriaal, wat aangeeft hoe goed het materiaal warmte doorlaat. Hoe lager de λ-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De λ-waarde van Gutex Thermofibre is 0,038 Isolatiespecialist.nl stuurt graag een adviseur langs die hier meer over  kan vertellen.

Bent u ook geïnteresseerd?

Gutex Thermofibre: Is dit product geschikt voor mijn woning?

Bent u benieuwd of Gutex Thermofibre geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs. Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag