Houten vloer isoleren

Houten vloer isoleren kruipruimte

U woont in een wat oudere woning? Dan is de kans heel groot dat u een houten vloer heeft. Dat draagt vaak bij aan de charme van zo’n oude woning. Wel kunnen houten vloeren erg koud aanvoelen, vooral door de koude tochtstroom vanuit de kruipruimte. Gelukkig zijn houten vloeren heel(!) goed comfortabel te krijgen met een goede vloerisolatie. Dat doen wij door de houten vloer te isoleren tussen de balken. Wij hebben een aantal goede, betaalbare systemen voor het isoleren van de houten vloer vanuit de kruipruimte.

Houten vloer isoleren (onderzijde)? Voorkom houtrot!

Wilt u de houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte? Het isoleren van een houten vloer vanaf de onderzijde vraagt altijd extra aandacht. Als er een onjuiste isolatiemethode toegepast wordt kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals houtrot. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

“Altijd weer trots op het resultaat. Vanwege de mooie hoogte is gekozen om de houten vloer te isoleren tussen de balken (dus vanuit de kruipruimte). Hier hebben onze mannen reflectiefolie gemonteerd. De bodem van de kruipruimte was wat vochtig. Daarom hebben we naast deze warmte isolatie ook een bodemfolie aangebracht. Zo wordt optrekkend vocht uit de grond voorkomen.” 

Kosten houten vloer isoleren / vloerisolatie houten vloer

De kosten voor het isoleren van een houten vloer (kruipruimte) vallen erg meeDe richtprijs per m² bedraagt ca.  € 35,- tot € 40,- per vierkante meter. Voor een prijs op maat komen we graag bij u langs. Diverse gemeenten geven subsidie op het isoleren van uw houten vloer, informeer dus altijd even bij uw gemeente als u isolatie gaat aanschaffen.

Advies isolatie houten vloer

Voor een gedegen advies komt onze adviseur graag bij u langs. De wijze van isoleren van de houten vloer hangt af van een aantal factoren zoals:

  • De afwerklaag op de houten vloer;
  • De hoogte van de kruipruimte onder de vloer;
  • De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte.

Vraag hier direct een offerte aan of neem contact op met 0182-639709!

Voordelen isoleren houten vloer

  • Een behaaglijke (!) vloer;
  • Minder warmteverlies naar de kruipruimte, dus energiebesparing
  • Gezonder binnenklimaat (minder vocht)
  • Terugverdientijd ca. 7 – 10 jaar

Vloerisolatie houten vloer: Wat is het beste isolatiemateriaal?

De houten vloer isoleren vanaf de onderzijde wordt vaak gedaan  met verschillende materialen, zoals steenwol, pur en EPS (piepschuim). Omdat wij houten vloeren niet helemaal willen afsluiten, raden wij vaak een minerale wol (steenwol / glaswol) aan. Wij gebruiken hiervoor de Ecose glaswol omdat deze wol uitsluitend bestaat uit natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Bij vochtige kruipruimtes waar een verhoogd risico bestaat uit houtrot adviseren wij bij isolatie houten vloer EPS (/piepschuim). Dit materiaal wordt los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het effect van deze zogenaamde bodemisolatie is een warme en droge kruipruimte. Hiermee voorkomt u houtrot aan de vloerbalken.

Houten vloer isoleren met pur, kan dat?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het verstandig is een houten vloer te isoleren met pur. U kunt in dat geval het beste kiezen voor Icynene, een opencellig isolatieschuim. Het voordeel van dit systeem is (net als bij pur) de zeer goede blijvende hechting en de kierdichting.

Zoldervloer isoleren?

Uw houten zoldervloer isoleren?  Wij hebben voor het isoleren van de zoldervloer verschillende mogelijkheden. De houten zoldervloer isoleren kan al zonder veel gedoe: Dan kunt u denken aan Easycell (cellulose) vlokken of Supafil zolderisolatie. Laat u eens (vrijblijvend!) adviseren over de beste manier van zoldervloer isoleren.

Kosten isoleren zoldervloer

De vloerisolatie kosten voor de zoldervloer zijn afhankelijk van de te isoleren tussenruimte. Houdt u rekening met een prijsindicatie van 38 tot 45 euro per m2. Wilt u een vloerisolatie prijs op maat voor isoleren zoldervloer: neem gerust eens contact op, de adviseur komt vrijblijvend langs voor een advies en vloerisolatie kosten plaatje.

Besparing houten vloer isoleren  / isoleren zoldervloer

Hoeveel een houten vloer isoleren (kruipruimte) u bespaart is afhankelijk van een aantal factoren. De terugverdientijd bedraagt  4 tot 10 jaar. Het isoleren zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van ca. 4 graden! Naast het comfort levert u dit natuurlijk dan een enorme besparing op uw energierekening op. De vloerisolatie prijs moet dus altijd bekeken worden ten opzichte van de besparingen! Samen met u bekijkt onze adviseur dan de mogelijkheden. Voor elke situatie, de juíste isolatie! Vloerisolatie houten vloer? Neem contact op met de Isolatiespecialist!

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

  • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Vloerisolatie
8,6
115 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Ervaring is dat de isolatiespecialist.nl zijn naam is nagekomen heel professioneel te werk gegaan snel en efficiënt geleverd met minimale inpakt op de omgeving.”

S.Basic