Houten vloer isoleren

Wilt u de houten vloer isoleren? Het isoleren van een houten vloer vraagt altijd extra aandacht. Als er een onjuiste isolatiemethode toegepast wordt kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals houtrot. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

Vloerisolatie houten vloer - zoldervloer isoleren

Overweegt u de houten zoldervloer te isoleren? Ook hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden. De zoldervloer isoleren kan al zonder veel gedoe: Dan kunt u denken aan Easycell (cellulose) vlokken of Supafil zolderisolatie. Laat u adviseren over de beste manier van zoldervloer isoleren voor uw situatie.

Kosten houten vloer isoleren / zoldervloer isoleren?

De kosten voor het isoleren van een houten vloer vallen erg mee. De richtprijs per m² bedraagt ca.  € 35,-. Voor een prijs op maat komen we dan graag bij u langs. Diverse gemeenten geven subsidie op het isoleren van uw houten vloer, informeer dus altijd even bij uw gemeente als u isolatie gaat aanschaffen.

Uw besparing met vloerisolatie

Hoeveel een goed geïsoleerde houten vloer u bespaart is afhankelijk van een aantal factoren. De terugverdientijd bedraagt  4 tot 10 jaar. Het isoleren zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van ca. 4 graden! Naast het comfort levert u dit natuurlijk dan een enorme besparing op uw energierekening op. Samen met u bekijkt onze adviseur dan de mogelijkheden. Voor elke situatie, de juíste isolatie!  
Neopixels Isolatiespecialist

Voordelen isoleren houten vloer

  • Terugverdientijd 4-10 jaar;
  • Voelbaar comfort;
  • Temperatuur vloer stijgt ca. 4 graden;
  • Gezonder binnenklimaat.

Advies isolatie houten vloer

Voor een gedegen advies komt onze adviseur graag bij u langs. De wijze van isoleren van de houten vloer hangt af van een aantal factoren zoals:

  • De afwerklaag op de houten vloer;
  • De hoogte van de kruipruimte onder de vloer;
  • De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte.

Vraag hier direct een offerte aan of neem contact op met 0182-639709!

Advies over dit product

Foto's isolatie houten vloer