Houten vloer isoleren

Wilt u de houten vloer isoleren? Het isoleren van een houten vloer vraagt altijd extra aandacht. Een onjuiste isolatiemethode kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals houtrot. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

Vloerisolatie houten vloer - zolder

Gaat het u om de vloerisolatie voor de houten vloer op de zolder? Ook hiervoor hebben wij verschillende mogelijkheden. Zoekt u een vloerisolatie zonder veel gedoe: Dan kunt u denken aan Easycell (cellulose) vlokken of Supafil zolderisolatie.

Een houten vloer laten isoleren: wat zijn de kosten?

De kosten voor het isoleren van een houten vloer vallen erg mee. De richtprijs per m² bedraagt ca.  € 35,-. Voor een prijs op maat komen we graag bij u langs. Op dit moment is er ook nog subsidie op het isoleren van uw houten vloer. De isolatie subsidie bedraagt per m² € 5,00. Deze subsidie op isolatie is geldig indien u minimaal 2 isolatiemaatregelen neemt.

Uw besparing

Hoeveel een goed geïsoleerde houten vloer u bespaart is afhankelijk van een aantal factoren. De terugverdientijd bedraagt  4 tot 10 jaar. Het isoleren zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van ca. 4 graden! Naast het comfort levert u dit natuurlijk een enorme besparing op uw energierekening op. Samen met u bekijkt onze adviseur de mogelijkheden. Voor elke situatie, de juíste isolatie!  
Neopixels Isolatiespecialist

Voordelen isoleren houten vloer

  • Terugverdientijd 4-10 jaar;
  • Voelbaar comfort;
  • Temperatuur vloer stijgt ca. 4 graden;
  • Gezonder binnenklimaat.

Advies isolatie houten vloer

Voor een gedegen advies komt onze adviseur graag bij u langs. De wijze van isoleren van de houten vloer hangt af van een aantal factoren zoals:

  • De afwerklaag op de houten vloer;
  • De hoogte van de kruipruimte onder de vloer;
  • De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte.

Vraag hier direct een offerte aan of neem contact op met 0182-639709!

Advies over dit product

Foto's isolatie houten vloer