fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Houten vloer isoleren kruipruimte

Bent u van plan om uw houten vloer te isoleren? Dan woont u waarschijnlijk in een oudere woning. Veel huizen die voor 1950 zijn gebouwd, hebben een houten vloer. Deze vloeren dragen vaak bij aan de charme van een oude woning, maar kunnen ook behoorlijk koud aanvoelen, vooral door de tocht vanuit de kruipruimte.

Gelukkig kunnen houten vloeren met de juiste vloerisolatie zeer comfortabel worden. Wij isoleren houten vloeren via de kruipruimte, zodat er in de woning zelf geen verbouwing nodig is. Er zijn verschillende goede en betaalbare isolatiemogelijkheden beschikbaar voor het isoleren van houten vloeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan verder op deze pagina!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Wilt u uw houten vloer isoleren? Neem dan meteen contact met ons op via onderstaand formulier en ontvang een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Houten vloer isoleren (onderzijde)? Voorkom houtrot!

Wilt u de houten vloer isoleren vanuit de kruipruimte? Het isoleren van een houten vloer vanaf de onderzijde vraagt altijd extra aandacht. Een verkeerde isolatiemethode kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals bijv. houtrot. Het is belangrijk bij het isoleren van een houten vloer dat deze kan blijven ‘ademen’, zodat het hout niet verstikt.

Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

“Altijd weer trots op het resultaat. Vanwege de mooie hoogte is gekozen om de houten vloer te isoleren tussen de balken (dus vanuit de kruipruimte). Hier hebben onze mannen ecose dekens gemonteerd. Deze vorm van isolatie is onbrandbaar, geluiddempend en damp-open. Hierdoor is het zeer geschikt voor een houten vloer.

Isoleren houten vloer tegenover betonvloer

Het kiezen van de juiste isolatiemethode en materialen is erg belangrijk, of u nu een houten vloer of een betonvloer isoleert. Elk type vloer vereist een andere benadering om het maximale comfort en tempratuurstijging te bereiken.

Houten vloeren zijn doorgaans gevoeliger voor temperatuurschommelingen en geluid, wat een keuze in isolatiematerialen belangrijk maakt. Veelgebruikte materialen voor het isoleren van houten vloeren zijn isolatiematerialen zoals hennep, glaswol, en gerecycled textiel, die uitstekend tussen de draagbalken passen. Deze materialen bieden niet alleen goede thermische isolatie maar ook geluidsdempende eigenschappen. Het proces omvat het plaatsen van deze isolatiematerialen tussen de vloerbalken en onder de vloerbedekking om koudebruggen te voorkomen en warmteverlies te minimaliseren.

Beton is van nature een dicht en koud materiaal, waardoor de isolatie voornamelijk is gericht op het tegengaan van vocht en het verminderen van geluid. Voor betonvloeren wordt vaak gekozen voor stijve isolatieplaten zoals polystyreen of polyurethaan. Deze platen kunnen bovenop de betonlaag of eronder worden geïnstalleerd, afhankelijk van de structuur en de eisen van het gebouw. Deze materialen zijn effectief in het verminderen van warmteoverdracht en het verhogen van de energie-efficiëntie van uw woning.

Houten vloer isoleren: Voordelen

Wat zijn nou precies de voordelen van uw houten vloer isoleren? Hieronder sommen we het kort op:

Voordelen: Houten vloer isoleren

  • Een behaaglijke (!) vloer
  • Minder warmteverlies naar de kruipruimte, dus energiebesparing
  • Gezonder binnenklimaat (minder vocht)
  • Terugverdientijd ca. 4 - 6 jaar (door hoge gasprijzen nog korter)
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Houten vloer isoleren: Kosten

De vloerisolatie kosten voor het isoleren van een houten vloer zijn indicatief vanaf € 35 per m2. Voor een advies en prijs op maat komen we graag bij u langs en verrichten wij een kruipruimtecheck. Daarbij controleren wij een aantal zaken zoals de vochtigheid van het hout en de kruipruimte, de bereikbaarheid en de ventilatie. U ontvangt daarna een duidelijk advies en overzicht van de kosten houten vloer isoleren.

Houten vloer isoleren / isoleren zoldervloer: Besparing

Hoeveel een houten vloer isoleren (kruipruimte) u bespaart, is afhankelijk van een aantal factoren. De terugverdientijd bedraagt zo ongeveer 4 tot 6 jaar. Het isoleren van uw houten vloer zorgt gemiddeld voor een stijging van de vloertemperatuur van ca. 4 graden!

Naast het comfort levert u dit natuurlijk dan een enorme besparing op uw energierekening op. Tegenover de vloerisolatie prijs staat een gemiddelde besparing van ongeveer €7,50 per m2.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Kosten besparen

Door de hoge gasprijzen bespaart u nog meer wanneer u gaat isoleren! Bent u geïnteresseerd? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op!

Klik hier voor contact!

Vloerisolatie houten vloer: Subsidie

Er is een subsidie voor de houten vloer isolatie. Deze bedraagt € 11,00 per m2. Dit is een landelijke subsidieregeling. Om hiervoor in aanmerking te komen zullen er minimaal 2 isolatiemaatregelen genomen moeten worden, bijv. spouwmuurisolatie, geluidsisolatie of dakisolatie. Ook worden er eisen gesteld aan de isolatiewaardes.

Vanaf 1 januari 2024 een extra subsidie voor biobased isolatiematerialen beschikbaar gesteld, voor vloerisolatie bedraagt deze €1,50 bovenop de €11,-. Biobased isolatiematerialen die u voor uw houten vloerisolatie kunt gebruiken zijn vlas & hennep.

De isolatiewaarde voor houten vloer isolatie dient minimaal Rd 3,5 te zijn. Er zijn ook gemeentes die daarnaast ook nog eens een subsidie verstrekken. Het is de moeite waard hiernaar te informeren.

Houten vloer isoleren: Advies

Voor een goed en helder advies over een houten vloer isoleren komt onze adviseur graag bij u langs. Want de manier van houten vloer isolatie hangt af van meerdere factoren:

  • De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte;
  • De hoogte van de kruipruimte onder de vloer;
  • De bereikbaarheid van de kruipruimte;
  • De afwerklaag op de vloer.

Vraag hier direct een offerte aan of neem contact op met 0182-760 901!

Vloerisolatie houten vloer: Was is het beste isolatiemateriaal?

De houten vloer isoleren vanaf de onderzijde kan gedaan worden met verschillende materialen, zoals steenwol, pur en EPS (piepschuim). Omdat wij houten vloeren niet helemaal willen afsluiten, raden wij vaak een minerale wol (steenwol / glaswol) aan. Wij gebruiken hiervoor de Ecose glaswol omdat deze wol uitsluitend bestaat uit natuurlijke en gerecyclede grondstoffen.

Bij vochtige kruipruimtes waar een verhoogd risico bestaat uit houtrot adviseren wij bij isolatie houten vloer EPS (/piepschuim). Dit kunnen bijv. isolatieparels of isolatiechips zijn. Beide materialen worden los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het effect van deze kruipruimte-isolatie (ook wel: bodemisolatie) is een warme en droge kruipruimte. Hiermee voorkomt u houtrot aan de vloerbalken.

Houten vloer isoleren met pur: Kan dat?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het verstandig is een houten vloer te isoleren met pur. U kunt in dat geval het beste kiezen voor Icynene, een opencellig isolatieschuim. Het voordeel van dit spuitisolatie systeem is (net als bij pur) de zeer goede blijvende hechting en de kierdichting.

Veelgestelde vragen over houten vloer isolatie

De beste vloerisolatie voor een houten vloer is vaak het gebruik van isolatieplaten of -dekens aangebracht via de kruipruimte. Materialen zoals PUR-schuim, glaswol of EPS zijn effectief en betaalbaar, afhankelijk van uw specifieke situatie en budget.

Een bestaande houten vloer kun je isoleren door vanuit de kruipruimte isolatiemateriaal aan te brengen. Dit voorkomt koude tocht en verhoogt het wooncomfort zonder ingrijpende verbouwingen in de woning zelf.

Houten vloeren kunnen van bovenaf geïsoleerd worden door een ondervloer te plaatsen voordat de vloerbedekking wordt aangebracht. Dit kan met materialen zoals kurk, vezelplaten of een speciale isolatiefolie kruipruimte. Deze aanpak verbetert de warmte-isolatie en vermindert geluidsoverlast, zonder de kruipruimte te hoeven betreden.

Tussen de balken van de vloer wordt meestal glaswol, steenwol of hennep gebruikt voor isolatie. Deze materialen zijn effectief, betaalbaar en eenvoudig aan te brengen.

Zoldervloer: Isoleren?

Uw houten zoldervloer isoleren?  Wij hebben voor het isoleren van de zoldervloer verschillende mogelijkheden. De houten zoldervloer isoleren kan al zonder veel gedoe: Dan kunt u denken aan Easycell (cellulose) vlokken of Supafil zolderisolatie. Laat u eens (vrijblijvend!) adviseren over de beste manier van zoldervloer isoleren.

Isoleren zoldervloer: Investering

De kosten voor de zoldervloer zijn afhankelijk van de te isoleren tussenruimte. Houdt u rekening met een prijsindicatie vanaf 38-45 euro per m2. Wilt u een vloerisolatie prijs op maat voor isoleren zoldervloer: neem gerust eens contact op, de adviseur komt vrijblijvend langs voor een advies en vloerisolatie kosten plaatje.

 

Offerte vloerisolatie houten vloer?

Isolatiespecialist.nl komt gratis bij u langs voor een advies. Neem gerust contact om een afspraak met u te maken.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag