fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Minder overlast door plafond isoleren!

U woont in een wat oudere woning of in een appartement met bovenburen en zoekt geluidsisolatie? Met geluidsisolatie plafond kan dat storende geluidshinder verminderd worden. Want, niets is zo hinderlijk als voortdurend de geluiden van uw buren te horen. Dat verstoort uw privacy en rust.

Wilt u een eenvoudige oplossing zonder al te veel gedoe. Laat dan uw plafond isoleren. De plafond geluidsisolatie met Easycell vlokken maakt uw woning stiller en behaaglijker. Hoe het komt dat het plafond isoleren geluid vermindert, leggen we uit op deze pagina of in een persoonlijk gesprek. Neem gerust eens contact op.

Vraag gratis advies aan

U overweegt plafondisolatie? Vraag een gratis en vrijblijvende isolatiecheck aan t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is plafondisolatie?

Plafondisolatie verwijst naar het proces van het toevoegen van een isolerende laag aan het plafond van uw woning of bedrijfspand. Deze isolatielaag werkt als een barrière die de overdracht van warmte vermindert, waardoor uw ruimte in de winter warm en in de zomer koel blijft.

Het resultaat? Een aanzienlijke besparing op uw energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat het hele jaar door.

De voordelen van plafondisolatie

Door het verminderen van warmteverlies in de winter en warmtetoename in de zomer, verlaagt plafondisolatie de behoefte aan verwarming en koeling, wat leidt tot lagere energierekeningen.

Een goed geïsoleerd plafond helpt bij het handhaven van een constante temperatuur in uw woning, waardoor tocht en koude plekken worden verminderd.

Plafondisolatie kan ook helpen om geluidsoverdracht tussen verdiepingen te verminderen, wat bijdraagt aan een rustigere en vredigere omgeving.

Door het verminderen van het energieverbruik draagt plafondisolatie bij aan de vermindering van uw CO2-voetafdruk.

Welke producten zijn er voor plafondisolatie?

Voor plafondisolatie zijn er diverse producten beschikbaar die verschillen in materiaaltype, isolatiewaarde, duurzaamheid en toepassing. De keuze van het product hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke eisen voor thermische en akoestische isolatie, de structuur van het gebouw, en of het gaat om een nieuw bouwproject of een renovatie.

Graag laten wij één van onze adviseurs langskomen om te kijken wat het best bij u situatie past.

Cellulose isolatie: Wat is dat eigenlijk?

Cellulose isolatie bestaat uit losse vlokken, gemaakt van oude kranten. In het plafond, de vloer of wand worden gaten geboord waarna de Easycell onder druk in de holle ruimte wordt geblazen. Deze ruimte wordt goed opgevuld. Hierdoor ontstaat er een dikke, homogene isolatielaag en blijven er geen lekken over waardoor geluid of warmte kan ontsnappen.

Geluidsisolatie plafond oudere huizen: Holle klankkast vullen

Geluidsisolatie in het plafond kan het beste uitgelegd worden door het voorbeeld te nemen van een oude woning. Tijdens de bouw van naoorlogse woningen is er vaak maar weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De plafonds en vloeren van deze huizen zijn vaak van hout met een holle ruimte tussen de vloer en het onderliggende plafond.

Deze constructie is vergelijkbaar met de holle ruimte bij een gitaar. Dit is dus een behoorlijke klankkast! Het is mogelijk dat u de buren bijna letterlijk kunt verstaan. Plafond geluidisolatie of vloerisolatie voor de tussenvloer met cellulose vlokken is dan dé oplossing.

Besparen in Rotterdam

Isoleren = Besparen

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

Houten plafond geluidsdicht: Is dit mogelijk?

Het liefst zou u het plafond geluidsdicht willen maken, maar is dit ook mogelijk? Geluidsdicht maken van een houten plafond is vrijwel onmogelijk. Dit komt doordat de houten balken zelf niet te isoleren zijn, maar wel makkelijker geluid doorgeven dan bijvoorbeeld beton. Door een houten plafond te isoleren met bijvoorbeeld Timber Frame en het geluid te beperken, is er zeker wel isolatie mogelijk.

Het aanbrengen van geluidsisolatie in het plafond kan vergeleken worden met de klankkast vullen. Geluiden zullen hierdoor veel minder ver reiken, bepaalde tonen worden weg gefilterd en het geluid dat nog doorkomt is veel zachter. Dit is een optie voor geluidsisolatie plafond voor de bovenburen.

Is biobased plafondisolatie mogelijk?

Absoluut! Biobased isolatie is zeker mogelijk en wordt steeds populairder als een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Biobased isolatiematerialen zoals hennep, vlas en stro zijn afkomstig van natuurlijke, hernieuwbare bronnen en hebben vaak een lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met conventionele materialen. Ze bieden niet alleen uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen, maar dragen ook bij aan een gezonder binnenklimaat door het gebruik van natuurlijke vezels.

Benieuwd naar de extra subsidiemogelijkheden voor biobased isolatie? Kijk dan op pagina over subsidies bij biobased isolatie!

Geluidsisolatie plafond: Bovenburen

Of u nu in een benedenwoning of appartement woont, de kans dat u geluidsoverlast van bovenburen ervaart, is zeer groot. Gelukkig kan plafond geluidsisolatie dit gemakkelijk en betaalbaar verhelpen. Met name in de steden doen wij dit veel, zo zoeken veel mensen bijvoorbeeld op geluidsisolatie plafond Amsterdam. Dit is logisch, want het zijn oude huizen en vaak woont er iemand anders op iedere verdieping.

De kosten voor het plafond isoleren tegen geluid zijn relatief laag en worden in de regel vrij snel terugverdient doordat de stookkosten erdoor omlaag gaan. Omdat wij per pand de beste geluidsisolatie kiezen, en de kosten per pand anders zijn, maken we altijd een offerte op maat. Wij komen graag langs om samen met u te bekijken hoe wij u van de geluidshinder af kunnen helpen.

Geluiddempend plafond: Woonkamer

Veel mensen hebben beneden de woonkamer en daarboven de slaapkamers. Met name voor mensen met kinderen is geluidshinder een herkenbaar fenomeen. Het zou makkelijk te verhelpen moeten zijn door afspraken met elkaar te maken. De praktijk wijst echter uit dat geluidsisolatie laten plaatsen in het plafond een prettigere oplossing geeft, zeker met puberende kinderen.

Dit voorkomt spanningen in huis en zorgt dat iedereen een stuk zorgelozer kan wonen. Doordat alleen de wens er is voor een geluiddempend plafond in de woonkamer, vallen de kosten ook nog eens reuze mee. Nadat wij uw plafond van geluidsisolerende maatregelen voorzien hebben, zult u er alleen spijt van hebben dat u het niet veel eerder heeft laten doen!

Ideaal voor bedrijven: Geluidsisolatie systeemplafond

Particuliere woningen zijn niet de enige die baat hebben bij geluidsisolatie van het plafond. Geluidsisolatie van systeemplafond is voor kantoren ook een must. Ook voor geluidsisolatie van kantoren of bedrijfspanden schakelt u Isolatiespecialist.nl als isolatiebedrijf in. Wij komen vrijblijvend langs en bespreken met u uw wensen en geven deskundig advies. Wat kunt u van Isolatiespecialist.nl verwachten? We vertellen onderaan deze pagina graag meer over ons bedrijf. Eerst geven we u een gemiddelde van de kosten.

Plafondisolatie: Kosten

Gemiddeld zijn de kosten voor geluidsisolatie van het plafond voor een normale eengezinswoning vanaf €1.400,-. Dit is een richtprijs. Deze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals de bereikbaarheid van de ruimte, de grootte van het plafond en de aan te brengen laagdikte. Een prijs ontvangen voor uw plafond isoleren? Neem gerust eens contact met ons op voor een geheel vrijblijvende offerte.

Maak kennis met: Isolatiespecialist.nl

U las het misschien al een beetje in de tekst, maar wij zijn een praktisch isolatiebedrijf met een hands-on aanpak. Wij komen gewoon langs, bekijken uw situatie en bieden een oplossing waar u zowel een hoger wooncomfort door ervaart als een lagere energierekening. Inmiddels zijn we meer dan 15 jaar actief en voeren in heel Nederland dagelijks projecten uit. Onze passie voor isolatie is ontstaan door zelf testen uit te voeren in de achtertuin. Nog iedere dag kijken wij waar we een stapje extra kunnen zetten en u als klant van de beste isolatie oplossing kunnen voorzien.

Plafondisolatie: Bespaar kosten, draag bij aan een beter milieu en verhoog uw wooncomfort

Iedereen weet dat we energie moeten besparen voor het milieu. Ook weet iedereen dat de kosten voor energie zeer hoog zijn. Toch neemt niet iedereen direct de stap voor isoleren. Zonde, want u kunt vandaag al een afspraak met ons inplannen en in de meeste gevallen de week erop al beginnen met besparen op uw energierekening. En zeker in het geval van plafond geluidsisolatie, geniet u direct na het plafond isoleren van meer wooncomfort of een stillere werkplek. Plan vandaag nog uw afspraak met onze specialisten in.

Easycell isolatie: Kosten

De kosten voor het aanbrengen van cellulose isolatie bedragen voor gemiddelde eengezinswoning ca. € 1.200 – € 1.500,00. Cellulose isolatie is een snelle en goedkope manier voor het oplossen van geluidsoverlast.

Cellulose vlokken: Geen verbouwing nodig

Voor de cellulose plafondisolatie is een ingrijpende en dure verbouwing gelukkig niet nodig. Op een eenvoudige manier worden de vlokken tussen de vloer en het plafond aangebracht. Veel mensen kiezen voor deze methode omdat het isoleren veel minder tijd en geld kost dan het aanbrengen van isolatiedekens of platen.

Cellulose plafondisolatie: Is het brandveilig?

Ja. Door de toevoeging van zouten aan het isolatiemateriaal zijn de cellulose vlokken brandwerend. Bij langdurige verhitting gaat de Easycell smeulen, maar zal het niet branden. De cellulose isolatie vertraagt daarmee de brand en draagt bij aan de brandveiligheid van de woning.

Easycell cellulose vlokken: Milieuvriendelijkheid

Easycell geluidisolatie is een duurzaam isolatiemateriaal en heeft een aantal internationale milieukenmerken. De cellulose isolatie is een gerecycled product omdat het vervaardigd is uit gebruikte papierproducten waaraan natuurlijke zouten zijn toegevoegd. Easycell heeft een lange levensduur en kan zelfs prima hergebruikt worden. Ook wordt tijdens de productie slechts een fractie van de hoeveelheid energie gebruikt in vergelijking met vele andere isolatie producten.

Cellulose isolatie: Beperkt overlast van ongedierte

Ongedierte vindt de holle ruimtes van een woning heerlijk om zich te nestelen en te verplaatsen. Doordat de naden en kieren worden afgesloten met isolatiemateriaal wordt dit onmogelijk gemaakt. De toevoeging van zouten aan het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat ongedierte niet aan het isolatiemateriaal gaat knagen en het aantast.

 

Plafondisolatie: Is dit ook geschikt voor uw woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u langs! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag