fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Natuurvriendelijk isoleren certificaat

“De isolatiewereld is aan het veranderen”

Natuurvriendelijk isoleren: een duurzame oplossing

Natuurvriendelijk isoleren

De isolatiewereld is aan het veranderen. Een voorbeeld hiervan is natuurvriendelijk isoleren. De spanning tussen de Wet Natuurbescherming en de noodzaak om te verduurzamen is voelbaar. Creatieve en innovatie oplossingen zijn nodig om allebei de belangen te beschermen. En die zijn er!

Training

Op 25 januari heb ik namens Isolatiespecialist.nl deelgenomen aan de training Natuurvriendelijk isoleren, aangeboden door de Provincie Utrecht. Op een constructieve manier werd door vertegenwoordigers van de Provincie, ecologen en Isolatiespecialisten het gesprek aangegaan en werden theoretische oplossingen getoetst aan onze praktische ervaringen. Het was goed om te zien dat er werd gedacht in oplossingen, voor alle betrokken partijen, en niet in problemen. Op 8 februari hebben drie andere collega’s dezelfde training doorlopen. Zo vergaren we bedrijfsbreed kennis over natuurvriendelijk isoleren en het natuurvrij maken van spouwmuren.

Wat is de oplossing?

Natuurvriendelijk isoleren voorkomt dat dieren doodgaan, door de spouwmuur natuurvrij te maken. Ook worden er nieuwe broedplaatsen gecreëerd. Een langdurige en duurzame oplossing voor particulieren, isolatiebedrijven en flora & fauna.

Overzicht nieuwsitems