fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Bodemfolie vastgelegd in de kruipruimte

Bodemfolie

Bodemfolie: effectief en betaalbaar

Vochtige kruipruimtes zorgen vaak voor problemen en ergernissen, maar het aanbrengen van bodemfolie is een simpele en relatief goedkope manier om vochtproblemen in de kruipruimte aan te pakken. Op de bodem van de kruipruimte wordt een stevige folie geplaatst. De bodemfolie stopt de verdamping van het vocht in de kruipruimte. Dit zorgt voor een prettiger klimaat in huis aangezien er minder vochtige lucht uw woning zal binnendringen. Maar ook het klimaat in de kruipruimte wordt dankzij de folie aanzienlijk beter. Een vochtige kruipruimte is nadelig voor de bouwconstructie en beperkt de levensduur van een houten vloerconstructie. Een beter klimaat zorgt eveneens voor een langere levensduur van leidingen en ophangbeugels in de kruipruimte. Bent u geïnteresseerd in folie isolatie op uw bodem? Onze specialisten staan klaar om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Dit is geheel vrijblijvend, voor zo’n gesprek kunt u contact met ons opnemen!

Vrijblijvende offerteaanvraag

Uw woning isoleren? Vul onderstaand formulier in en wij komen bij u langs. U krijgt een vrijblijvende offerte en een gratis isolatiecheck t.w.v. €75,00!

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bodemfolie: Wat is het eigenlijk?

Bodemfolie is stevig en kunt u herkennen aan de oranje kleur. De bodemfolie wordt vastgezet tegen de fundering en houdt vocht en radongas uit de bodem tegen. Het is ook effectief wanneer u overlast heeft van schimmels of bijvoorbeeld zilvervisjes.

Bodemfolie: Hoe werkt dat?

Bodemfolie reduceert de relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte tot ca. 60% en het houtvocht tot 10%. Bij een woning met een vloeroppervlak van ca. 60 m² komt er ca. 1 liter water per dag in huis! Bij woningen met een mechanische afzuiging zelfs meerdere liters per dag.

Isolatie besparing en kortere terugverdientijd

Isoleren = Besparen

Bodemfolie isoleert niet. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Benieuwd? Klik op onderstaande knop om contact met ons op te nemen!

Klik hier voor contact!

Bodemfolie: Geen isolatie

Bodemfolie in de kruipruimte houdt vocht uit de bodem tegen. Bodemfolie is echter geen isolatie. Wilt u een vochtwering in combinatie met warmte isolatie: overweeg dan zeker eens bodemisolatie.

Bodemfolie: Beste oplossing bij water in kruipruimte?

In veel kruipruimtes, vooral in het westen van Nederland, staat het hele jaar door regelmatig water. Soms wel 10 tot 20 cm. In deze kruipruimtes raden wij het aanbrengen van bodemfolie af. Het aanbrengen van bijvoorbeeld isolatiechips  is voor deze kruipruimtes – ook voor de langere termijn – de meest effectieve oplossing.

Bodemfolie: Voor- en nadelen

Het voordeel van het aanbrengen van bodemfolie in de kruipruimte is dat het simpel en relatief goedkoop is. Ook stopt het verdamping en zorgt het voor een beter (leef) klimaat.

Het nadeel van bodemfolie is dat het geen isolatie is. Bodemfolie in de kruipruimte houdt vocht uit de bodem tegen. Het is echter geen vorm van isolatie! Wilt u een vochtwering in combinatie met warmte isolatie: overweeg dan eens bodemisolatie.

Voor- en nadelen Bodemfolie

  • Simpel en relatief goedkoop
  • Stopt verdamping
  • Beter (leef) klimaat
  • Geen isolatie
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

Een verbeterd binnenklimaat

Bodemfolie voor de kruipruimte wordt veel gebruikt om woningen te beschermen en de isolatie te verbeteren. Het is een stevige kruipruimte folie die op de bodem wordt aangebracht.

Een van de belangrijkste voordelen van bodemfolie is de verbetering van het binnenklimaat in uw woning. Doordat de verdamping van vocht wordt gestopt, zal er minder vochtige lucht uw woning binnenkomen. Dit zorgt voor een prettiger en gezonder leefklimaat.

Een vochtige kruipruimte kan schadelijk zijn voor de bouwconstructie van uw woning. Het kan leiden tot aantasting van houten vloeren, betonrot en ander problemen. Bodemfolie helpt deze problemen te voorkomen door het vochtgehalte in de kruipruimte te verminderen.

Verlengde levensduur van vloeren en leidingen

Door het aanbrengen van bodemfolie wordt de levensduur van vloeren en leidingen in de kruipruimte verlengd. Een vochtige omgeving kan schadelijk zijn voor houten vloeren en kan leiden tot corrosie van leidingen. Bodemfolie zorgt voor een drogere omgeving, waardoor deze problemen worden voorkomen. Bodemfolie wordt op de bodem van de kruipruimte geplaatst en vormt een beschermende laag tegen vocht en ongedierte. Het voorkomt dat vocht uit de grond omhoog kan komen en de vloer aantast. Daarnaast zorgt bodemfolie ervoor dat andere isolatiematerialen op hun plaats blijven en niet verzakken. Het creeert een drogere en schonere kruipruimte, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Toepassingen van bodemfolie

Bodemfolie wordt voornamelijk gebruikt in kruipruimtes van woningen. In de isolatiewereld staat het bekend om de geschiktheid voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Het kan worden gebruikt bij verschillende typen kruipruimtes, zoals die met beperkte hoogte of met oneffenheden. Het biedt bescherming en isolatie, waardoor het de ideale oplossing is voor het verbeteren van het leefcomfort in uw woning.

Bodemfolie in de kruipruimte biedt diverse voordelen voor uw woning en leefomgeving. Ten eerste beschermt het uw vloer tegen vochtproblemen. Door de folie als barrière te gebruiken, voorkomt u dat vocht uit de grond kan doordringen en schade kan veroorzaken aan de vloerconstructie. Dit verlengt de levensduur van uw vloer en voorkomt vocht gerelateerde problemen, zoals schimmelvorming.

Bodemfolie in de kruipruimte voor de isolatie van uw woning

Door bodemfolie in de kruipruimte aan te brengen, voorkomt u dat warmte via de vloer verloren gaat naar de kruipruimte. Hierdoor blijft uw huis beter geïsoleerd en kunt u energie besparen en stookkosten verlagen. De folie werkt ook geluiddempend, waardoor de akoestiek in uw woning wordt verbeterd.

Een ander voordeel van bodemfolie is dat het de leefomgeving gezonder maakt. Het voorkomt dat vochtige lucht, schimmelsporen en ongedierte uit de kruipruimte naar boven komen en in uw leefruimtes terechtkomen. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en vermindert het risico op gezondheidsproblemen, zoals allergieën en luchtwegaandoeningen.

Wat te doen tegen een vochtige kruipruimte?

Vochtige kruipruimtes kunnen voor veel problemen en ergernissen zorgen. Gelukkig is er een eenvoudige en betaalbare oplossing om vochtproblemen in de kruipruimte aan te pakken. Door het aanbrengen van bodemfolie in de kruipruimte wordt de verdamping van vocht gestopt.

Het voorkomt vochtschade, verbetert de energie-efficiëntie en creëert een gezonder woonklimaat. Investeer in bodemfolie en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft voor uw comfort en gemoedstoestand.

Neem gerust contact met ons op als u ergens vragen over heeft; wij staan u graag te woord!

Bodemfolie: Garantie

U krijgt van ons 10 jaar garantie op bodemfolie.

 

Meer informatie

Heeft u interesse in bodemfolie in uw kruipruimte of wenst u meer informatie? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice via 0182-727401 of het contactformulier. Ons team staat graag voor u klaar!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag