Vloerisolatie

Isoleren vloer voorkomt koude voeten

Vloerisolatie (kruipruimte): isoleren vloer voorkomt koude voeten

Koude voeten. Veel mensen (vooral vrouwen!) hebben daar last van.  Met vloerisolatie voelt de vloer vanaf dag één veel prettiger aan.  De vloer koelt namelijk minder snel af. U hoeft uw ketel minder te laten stoken.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Lees hieronder meer over vloer isolatie.

“Er zijn veel soorten vloerisolatie, zoals bijvoorbeeld folie, wol of schuim. Vraag gerust eens een – vrijblijvende – kruipruimte CHECK aan voor een goed vloer isolatie advies.

Wat is de beste manier van vloer isoleren?

Wilt u de vloer isoleren? Er zijn veel verschillende manieren en producten om uw vloer te isoleren. Welke soort de beste vloerisolatie in de kruipruimte is, is afhankelijk van een flink aantal factoren. Een houten vloer vraagt een andere aanpak dan een beton vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Wij komen graag  – gratis en vrijblijvend – bij u langs om te kijken welke manier van vloer isoleren het best bij uw woning en uw wensen past.

Vloerisolatie kruipruimte: kosten?

De kosten voor het vloer isoleren van de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) zijn rond € 2.000,-

De prijs van de vloerisolatie hangt bijvoorbeeld af of de kruipruimte gemakkelijk te bereiken is of niet, het vloertype en de keuze van het materiaal. Tegenover deze kosten staat dat u gemiddeld 325 kuub gas per jaar zult besparen. Wilt u voor uw vloerisolatie een prijs laten opstellen? Maak direct een afspraak zodat we een vrijblijvende offerte voor u kunnen uitbrengen!

Vloerisolatie zonder kruipruimte, kan dat?

U wilt uw vloer isoleren (zonder kruipruimte)?  Vloerisolatie zonder kruipruimte is op 2 manieren mogelijk:  u kunt uw betonvloer isoleren vanaf de bovenkant. Dit kunt u zelf doen d.m.v. het aanbrengen van platen. Een nadeel van isoleren vanaf de bovenkant is ruimteverlies. U zult bijv. de deuren aan moeten passen. Een andere oplossing voor een vloer zonder kruipruimte is het spuiten van isolatiemateriaal van buitenaf, vanuit de tuin. Dit vraagt wel een goede inschatting  van de situatie onder uw woning. Wilt u weten of deze vloerisolatie ‘zonder kruipruimte’ voor uw woning mogelijk is? Neem zeker contact op!

Vloerverwarming? TIP: Isoleer uw vloer!

Is vloerisolatie kosten besparend? Jazeker! Veel mensen schrikken van hun energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Veel warmte verdwijnt namelijk via de ongeïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Door uw vloer te isoleren voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Dit gaat u zeker merken aan uw energieverbruik! Met de juiste isolatie vloer je de kou!

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Vloerisolatie is mogelijk wanneer de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte hebben de mannen nodig om het materiaal netjes en verantwoord aan te kunnen brengen. Onze adviseur komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de situatie te beoordelen. Indien de kruipruimte te laag is voor isoleren van de vloer, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) een goed en effectief alternatief.

Luik kruipruimte isoleren

Vergeet niet het luik van de kruipruimte te isoleren.  Vaak is het luik van de kruipruimte nat, waardoor het in de loop van de tijd kwalitatief sterk achteruit is gegaan. Wij adviseren het kruipruimte luik gelijk te laten vervangen voor geïsoleerd kruipluik met tochtband. Is het kruipluik nog prima intact? U kunt de onderzijde isoleren d.m.v. bijvoorbeeld kruipruimte isolatie platen. Wij adviseren ook het luik naar de kruipruimte altijd bereikbaar te houden (hoe verleidelijk het ook is om er mooi parket of laminaat over heen te leggen…).

Een kwaaitaal vloer: Hoe kan ik deze het best isoleren?

Heeft uw woning een kwaaitaal vloer en wilt u deze isoleren? Ook voor het isoleren van deze vloeren heeft Isolatiespecialist.nl een aantal oplossingen. Vanwege de verhoogde kans op betonschade komen wij vooraf altijd de situatie bekijken. de kwaaitaalvloer herkent u aan de gewelfde onderkanten van de vloerelementen. Wilt u meer specificatie informatie over het isoleren van de kwaaitaal vloer (/mantavloer)? Klik hier.

“Ook wanneer woningen in hetzelfde blok of straat staan: De kwaliteit van de kwaaitaalvloer kan heel verschillend zijn. De ene vloer ziet er nog keurig uit, de andere vloer is behoorlijk aangetast. Om de productie van deze vloeren te versnellen is calciumchloride aan het beton toegevoegd. Achteraf bleek dit een slechte oplossing te zijn: de calciumchloride in het beton veroorzaakte roestvorming in de metalen bewapening.” .

ervaringen Vloerisolatie
8,6
114 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Alles was prima, ze waren netjes en beleefd en alles is netjes afgewerkt”

Sharon Mijnster

Overzicht meest verkochte vloerisolatie producten

Houten vloer isoleren

Icynene H2Foam

HR++ Isolatieschuim HFO

Reflectiefolie

Ecose glaswol

PIF isolatiefolie

Polyurethaan/PUR

Neopixels vloerisolatie

Jetspray

Trio Insulation Chips