Vloerisolatie (kruipruimte): isoleren vloer voorkomt koude voeten

Koude voeten. Veel mensen (vooral vrouwen!) hebben daar last van.  Met vloerisolatie voelt de vloer vanaf dag één veel prettiger aan.  De vloer koelt namelijk minder snel af. U hoeft uw ketel minder te laten stoken.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Lees hieronder meer over vloer isolatie.

 


Bodemfolie kruipruimte Vloerisolatie PUR

“Er zijn veel soorten vloerisolatie, zoals bijvoorbeeld folie en PUR. Vraag gerust eens een – vrijblijvende – kruipruimte CHECK aan voor een goed vloerisolatie advies.”


Wat is de beste vloerisolatie?

Wilt u de vloer isoleren? Er zijn veel verschillende manieren en producten om uw vloer te isoleren. Een houten vloer vraagt een andere aanpak dan een beton vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Wij komen graag  – gratis en vrijblijvend – bij u langs om te kijken welke isolatie het best bij uw woning en uw wensen past.

Vloerisolatie kruipruimte: kosten?

Lees verder..

De kosten voor het isoleren van de onderzijde van de vloer (gemiddelde eengezinswoning) zijn  1.200 – 1.900 euro, inclusief BTW. De prijs van de vloerisolatie hangt bijvoorbeeld af of de kruipruimte gemakkelijk te bereiken is of niet, het vloertype en de keuze van het materiaal. Tegenover deze kosten staat dat u gemiddeld 325 kuub gas per jaar zult besparen. Wilt u voor uw vloerisolatie een prijs laten opstellen? Maak direct een afspraak zodat we een vrijblijvende offerte voor u kunnen uitbrengen!

Vloerisolatie zonder kruipruimte, kan dat?

U wilt uw vloer isoleren (zonder kruipruimte)?  Er zijn 2 mogelijkheden: u kunt uw betonvloer isoleren vanaf de bovenkant. Dit kunt u zelf doen d.m.v. het aanbrengen van platen. Een nadeel van isoleren vanaf de bovenkant is ruimteverlies. U zult bijv. de deuren aan moeten passen. Een andere oplossing voor een vloer zonder kruipruimte is het spuiten van isolatiemateriaal van buitenaf, vanuit de tuin. Dit vraagt wel een goede inschatting  van de situatie onder uw woning. Wilt u weten of deze vloerisolatie voor uw woning mogelijk is? Neem zeker  contact op!

Vloerverwarming? TIP: Isoleer uw vloer!

Is vloerisolatie kosten besparend? Jazeker! Veel mensen schrikken van hun energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Veel warmte verdwijnt namelijk via de ongeïsoleerde vloer naar de kruipruimte. Door uw vloer te isoleren voorkomt u dat er veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Dit gaat u zeker merken aan uw energieverbruik!

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Vloerisolatie is mogelijk wanneer de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte hebben de mannen nodig om het materiaal netjes en verantwoord aan te kunnen brengen. Onze adviseur komen gratis en vrijblijvend bij u langs om de situatie te beoordelen. Indien de kruipruimte te laag is voor vloerisolatie, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) een goed en effectief alternatief.

Een kwaaitaalvloer: Hoe kan ik deze het best isoleren?

Heeft uw woning een kwaaitaalvloer en wilt u deze isoleren? Ook voor het isoleren van deze vloeren heeft Isolatiespecialist.nl een aantal oplossingen. Vanwege de verhoogde kans op betonschade komen wij vooraf altijd de situatie bekijken. de kwaaitaalvloer herkent u aan de gewelfde onderkanten van de vloerelementen.


      


”Ook wanneer woningen in hetzelfde blok of straat staan: De kwaliteit van de kwaaitaalvloer kan heel verschillend zijn. De ene vloer ziet er nog keurig uit, de andere vloer is behoorlijk aangetast. Om de productie van deze vloeren te versnellen is calciumchloride aan het beton toegevoegd. Achteraf bleek dit een slechte oplossing te zijn: de calciumchloride in het beton veroorzaakte roestvorming in de metalen bewapening.”