Betonvloer isoleren

U heeft een woning (gebouwd voor 1980) met een betonvloer? Dan kan deze vloer weleens erg koud aanvoelen! Overweeg zeker eens vloerisolatie. U krijgt daarmee niet alleen meer wooncomfort, maar voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte verloren gaat. Lees hieronder meer over betonvloer isoleren.

Wat is de beste vloerisolatie voor een betonvloer?

Wat de beste vloerisolatie is voor de betonvloer hangt van de situatie van uw kruipruimte af. Heeft u een goed bereikbare kruipruimte met voldoende hoogte? Vaak adviseren wij dan de onderkant van de betonvloer te isoleren met een isolatieschuim, omdat dit goed hecht en de kieren afdicht. U kunt denken aan bijv. PUR of een duurzamere variant Ecospray (Icynene).
Is uw kruipruimte lastig bereikbaar en erg laag? In dit geval adviseren wij het aanbrengen van een bodemisolatie.

Prijzen isolatie betonvloer

Voor het isoleren van de betonvloer tegen de onderkant kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van 24 tot 35 euro per vierkante meter. Wat de beste isolatie voor de betonvloer is, is o.a. afhankelijk van de hoogte, bereikbaarheid en natuurlijk ook de situatie in de kruipruimte. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een kruipruimtecheck.

Broodjesvloer na isoleren

De meest voorkomende betonvloer is de broodjesvloer. Deze komen we veel tegen bij woningen uit de jaren ’70 en ’80.

Lees verder..

broodjesvloer

Reflectiefolie op broodjesvloer

De bewoners van deze woning hadden last van een koude vloer. Besloten is om deze broodjesvloer na te isoleren met reflecterende luchtkussens. Op de bodem hebben we een nieuwe, stevige bodemfolie aangebracht en gemonteerd tegen de fundering.

Nehobo vloer isoleren

Een ander vloertype dat in de jaren ’60 tot ’80 werd toegepast is de Nehobo-vloer. Deze zijn te herkennen aan de rode (gemetselde) holle bakstenen. Ook deze holle bakstenen vloer is goed te isoleren. Indien er voldoende werkhoogte is in de kruipruimte, adviseren wij vaak Nehobo vloeren te isoleren met een isolatieschuim. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gewoon eens een kruipruimtecheck aan!

Nehobo vloer isoleren
Holle bakstenen vloer (Nehobo) isoleren

 

Betonvloer isoleren met vloerverwarming

U heeft vloerverwarming in uw woning? Veel mensen schrikken steeds weer van de hoge energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merkt u aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkomt u dit. Dit gaat u zeker merken aan het energieverbruik.

Kwaaitaalvloer isoleren: beste oplossing?

Heeft uw woning een zgn. Kwaaitaalvloer en wilt u deze isoleren? Ook voor deze betonvloer (te herkennen aan de gebogen vloerelementen) hebben wij een aantal oplossingen. Omdat kwaaitaalvloeren een verhoogde kans op betonschade hebben, komen wij altijd vooraf de situatie bekijken.

Kwaaitaal vloer
Kwaaitaal vloer
Kwaaitaal vloer geisoleerd
Kwaaitaal vloer geisoleerd