Betonvloer isoleren

Betonvloer na isoleren

U heeft een woning (gebouwd voor 1980) met een betonvloer? Dan kan deze vloer weleens erg koud aanvoelen! Overweeg zeker eens vloerisolatie. U krijgt daarmee niet alleen meer wooncomfort, maar voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte verloren gaat. Lees hieronder meer over betonvloer na isoleren.

Wat is de beste vloerisolatie voor een betonvloer?

Wat de beste vloerisolatie is voor de betonvloer hangt van de situatie van uw kruipruimte af. Een betonnen vloer isoleren kan namelijk op diverse manieren. Heeft u een goed bereikbare kruipruimte met voldoende hoogte? Vaak adviseren wij dan de onderkant van de betonvloer na te isoleren met een isolatieschuim, omdat dit goed hecht en de kieren afdicht. U kunt denken aan bijv. HR++ isolatieschuim of een nog duurzamere variant Ecospray (Icynene).
Is uw kruipruimte lastig bereikbaar en erg laag? In dit geval adviseren wij het aanbrengen van een bodemisolatie.

Prijs betonnen vloer isoleren onderkant

Laat u de betonnen vloer isoleren tegen de onderkant, dan kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van 30 tot 40 euro per vierkante meter. Let op: dit is slechts een prijsindicatie. Wat de beste isolatie voor de betonvloer is, is o.a. afhankelijk van de hoogte, bereikbaarheid en natuurlijk ook de situatie in de kruipruimte. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een kruipruimtecheck.

Oude broodjesvloer na isoleren 

De meest voorkomende betonvloer is de broodjesvloer. Deze komen we veel tegen bij woningen uit de jaren ’70 en ’80.

LEES VErder

Nehobo vloer naisoleren (holle baksteen vloer)

Een ander vloertype dat in de jaren ’60 tot ’80 werd toegepast is de Nehobo-vloer. Deze zijn te herkennen aan de rode (gemetselde) holle bakstenen. Ook deze holle bakstenen vloer is goed te isoleren. Indien er voldoende werkhoogte is in de kruipruimte, adviseren wij vaak Nehobo vloeren te isoleren met een isolatieschuim. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gewoon eens een kruipruimtecheck aan!

Holle bakstenen vloer (Nehobo) isoleren

Betonvloer isoleren met vloerverwarming

U heeft vloerverwarming in uw woning? Veel mensen schrikken steeds weer van de hoge energienota na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merkt u aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkomt u dit. Dit gaat u zeker merken aan het energieverbruik.

Kwaaitaal vloer of manta vloer isoleren: beste oplossing?

Heeft uw woning een zgn. Kwaaitaal vloer en wilt u deze isoleren? Ook voor deze betonvloer (te herkennen aan de gebogen vloerelementen) hebben wij een aantal oplossingen. Omdat kwaaitaalvloeren een verhoogde kans op betonschade hebben, komen wij altijd vooraf de situatie bekijken.