fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Betonvloer na isoleren

Heeft u een woning met een betonvloer die voor 1980 is gebouwd? Dan herkent u waarschijnlijk het probleem van een koude vloer. Vloerisolatie is de oplossing! Door uw betonvloer te isoleren, geniet u niet alleen van meer wooncomfort, maar voorkomt u ook warmteverlies naar de kruipruimte.

Ontdek hieronder alle voordelen en mogelijkheden van het isoleren van uw betonvloer. Lees verder om te leren hoe u uw betonvloer optimaal kunt isoleren!

Vraag gratis advies aan!

U overweegt uw betonnen vloer is isoleren? Vraag gratis en vrijblijvend een isolatiecheck aan t.w.v. €75,00

Gratis isolatie advies op maat

Ja, ik wil gratis advies

Wij gaan dat regelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is de beste vloerisolatie voor een betonvloer?

Wat de beste vloerisolatie is voor de betonvloer, hangt van de situatie van uw kruipruimte af. Een betonnen vloer isoleren kan namelijk op diverse manieren. Heeft u een goed bereikbare kruipruimte met voldoende hoogte? Vaak adviseren wij dan de onderkant van de betonvloer na te isoleren met een isolatieschuim, omdat dit goed hecht en de kieren afdicht.

U kunt kiezen uit verschillende soorten vloerisolatie, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld:

  • HR++ isolatieschuim: Dit type schuim biedt uitstekende isolatie en is een populaire keuze voor het isoleren van betonvloeren.
  • Ecospray (Icynene): Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is Ecospray een zeer goede optie. Dit schuim is niet alleen milieuvriendelijker, maar biedt ook uitstekende isolerende eigenschappen.
  • Biobased isolatie met hennep: Als u de voorkeur geeft aan biobased isolatiematerialen, is vloerisolatie met hennep wellicht de oplossing voor uw woning. Hennep is een hernieuwbaar materiaal dat goede isolatie biedt en bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Heeft uw kruipruimte beperkte toegankelijkheid en is deze erg laag? Dan is bodemisolatie een geschikte keuze. Hierbij wordt isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht, wat een effectieve oplossing biedt voor lastig bereikbare kruipruimtes.

Prijs betonnen vloer isoleren onderkant

Laat u de betonnen vloer isoleren tegen de onderkant, dan kunt u rekenen op een gemiddelde prijs vanaf 30 tot 40 euro per vierkante meter.

Let op: dit is slechts een prijsindicatie. Wat de beste isolatie voor de betonvloer is, is o.a. afhankelijk van de hoogte, bereikbaarheid en natuurlijk ook de situatie in de kruipruimte. Neem gewoon eens – vrijblijvend – contact op voor een kruipruimtecheck.

Besparen in Rotterdam

Isoleren = Besparen!

Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd drie keer korter! Neem contact met ons op via onderstaande knop en wij helpen u graag op weg!

Klik hier voor contact!

Vloerisolatie betonvloer: Heb ik recht op subsidie?

Er is een landelijke subsidie – de ISDE subsidie – beschikbaar voor vloerisolatie, ter waarde van € 11,00 per m². Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten er minimaal twee isolatiemaatregelen worden genomen, zoals spouwmuurisolatie, geluidsisolatie of dakisolatie. Bij biobased isolatie, zoals hennep of vlas, is er een extra subsidie beschikbaar van €2,00 per m².

Daarnaast moeten de isolatiewaarden aan bepaalde eisen voldoen, waarbij de isolatiewaarde voor vloerisolatie minimaal Rd 3,5 moet zijn. Bovendien verstrekken sommige gemeenten aanvullende subsidies. Het is zeker de moeite waard om hiernaar te informeren.

Oude broodjesvloer na-isoleren?

De meest voorkomende betonvloer is de broodjesvloer. Deze komen we veel tegen bij woningen uit de jaren ’70 en ’80.

De bewoners van deze woning hadden last van een koude vloer. Besloten is om deze oude broodjesvloer na te isoleren met reflecterende luchtkussens. Op de bodem hebben we een nieuwe, stevige bodemfolie aangebracht en gemonteerd tegen de fundering.

Nehobo vloer na-isoleren

Een ander vloertype dat in de jaren ’60 tot ’80 werd toegepast, is de Nehobo-vloer. Deze vloeren zijn herkenbaar aan de rode, gemetselde holle bakstenen. Ook deze holle bakstenen vloeren zijn goed te isoleren.

Als er voldoende werkhoogte is in de kruipruimte, adviseren wij vaak om Nehobo-vloeren te isoleren met isolatieschuim. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan eens een kruipruimtecheck aan!

Holle bakstenen vloer (Nehobo) isoleren

Betonvloer isoleren met vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming in uw woning? Veel mensen zijn verrast door de hoge energiekosten na de installatie van vloerverwarming. Dit komt vaak doordat de betonvloer niet geïsoleerd is, waardoor veel warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Dit merkt u aan een onnodig hoge temperatuur in uw kruipruimte.

Door uw betonvloer goed te isoleren, voorkomt u dit warmteverlies. Hierdoor blijft de warmte waar u die wilt hebben: in uw woonruimtes. Het resultaat? Lagere energiekosten en meer comfort in huis.

Kwaaitaal vloer of manta vloer isoleren: Beste oplossing?

Heeft uw woning een zogenaamde Kwaaitaal vloer en wilt u deze isoleren? Ook voor deze betonvloer (te herkennen aan de gebogen vloerelementen) hebben wij een aantal oplossingen. Omdat kwaaitaalvloeren een verhoogde kans op betonschade hebben, komen wij altijd vooraf de situatie bekijken.

Meer informatie

Heeft u interesse in vloerisolatie in uw kruipruimte of wenst u meer informatie? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice via 0182-727401 of het contactformulier. Ons team staat graag voor u klaar!

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag