Gratis offerte 0182-639709
Biobased isolatie

Biobased isolatie

De toekomst van Isolatie: Biobased Isolatiematerialen

Bij woningisolatie wordt er vaak gedacht aan traditionele materialen zoals Supafil, Reflectiefolie of HR++ parels. Maar tegenwoordig zijn er ook steeds duurzamere alternatieven op de markt, deze hebben de naam Biobased isolatiematerialen gekregen. 

Als Isolatiespecialist.nl vinden wij het erg belangrijk om heel Nederland duurzaam én betaalbaar te isoleren. We vinden het hierbij belangrijk dat de voor- en nadelen van Biobased Isolatie goed uitgelegd worden. In dit artikel leggen wij dit haarfijn uit, en mochten er hierna nog vragen zijn, bel ons gerust en spreek met onze experts!

Wat betekent biobased isoleren?

Biobased isoleren betekent het gebruik van natuurlijke, hernieuwbare materialen om bijvoorbeeld huizen te isoleren.Je kan hierbij denken aan materialen zoals hennep, schapenwol, stro en kurk. Biobased isolatiematerialen zijn duurzamer dan de huidige isolatiematerialen, terwijl de isolatiewaarde niet per se minder hoeft te zijn.

Medewerker klantenservice Isolatiespecialist.nl

Biobased isoleren

Wij gaan u helpen

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom kiezen voor Biobased Isolatie?

De meest voor de hand liggende reden is duurzaamheid! Zo is het grootste voordeel van Biobased Isoleren dat het een minimale impact heeft op het milieu. De Biobased Isolatiematerialen zijn namelijk hernieuwbaar, dit betekent dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden, en dit is goed nieuws voor de aarde!

Verder bevatten de Biobased Isolatiematerialen geen schadelijke stoffen. Hoewel dit bij de meeste traditionele isolatiematerialen ook niet het geval is, is dat bij Biobased isolatiematerialen gegarandeerd. Dit heeft voordeel voor zowel de bewoners als voor de installateurs zelf, win-win dus.

Er is bij Biobased Isoleren nog weleens de gedachte dat de consument moet inleveren op de isolatiewaarde ten opzichte van de traditionele isolatiematerialen. Dit is gelukkig niet het geval, net zoals bij de traditionele isolatiematerialen, blijft je huis koel in de zomer en warm in de winter.

Zit er verschil in het proces bij Biobased Isoleren?

Er is over het algemeen weinig verschil in het proces van traditionele isolatiematerialen en Biobased isoleren. De verschillen zitten vooral in de tijd, zo duurt het installeren van Biobased isolatiemateriaal over het algemeen langer en zijn echt vakmensen voor nodig om dit te kunnen installeren. Het is daarom belangrijk dat biobased isolatie wordt gedaan door een expert.

Veelgestelde vragen Biobased Isoleren

De kosten van biobased isoleren liggen over het algemeen hoger dan bij traditionele isolatiematerialen.

Biobased isolatie kan op zijn minst 75 jaar lang meegaan. We gaan er hierbij van uit dat de installatie goed is verlopen en er geen vochtproblemen zijn. Mochten er toch problemen opspelen, is het van groot belang om hier snel op te schakelen, omdat dit de levensduur van het isolatiemateriaal behoorlijk beïnvloedt. Het is dus heel belangrijk dat de installatie wordt gedaan door een vakkundige partij.

Biobased isoleren is brandveilig. Wel is het zo dat (over het algemeen) Biobased isolatiematerialen een lagere brandklasse hebben dan de traditionele isolatiematerialen. Dit betekent niet meteen dat Biobased Isoleren gevaarlijker is.

Absoluut, het is mogelijk de bestaande isolatie te vervangen door Biobased isolatiemateriaal. Verder is het ook geschikt om te na-isoleren. Het verwijderen van bestaand isolatiemateriaal en daarna biobased isoleren is wel een flinke investering.

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor isolatie in het algemeen. Er is een landelijke subsidie (ISDE) en er zijn soms gemeentelijke subsidies die stapelbaar zijn. Verder heeft de overheid een bedrag van 192,- miljoen vrijgemaakt voor Biobased isoleren, dit geldt voor het jaar 2023. Op 8 november worden nieuwe subsidiebedragen bekend gemaakt, waarschijnlijk ook voor Biobased isoleren. Dit artikel wordt hierna geüpdatet met relevante informatie.

Biobased isoleren en natuurvriendelijk isoleren: Het verschil

Biobased isoleren en natuurvriendelijk isoleren worden vaak door elkaar gehaald. Bij biobased isoleren worden er natuurlijke materialen gebruikt. Natuurvriendelijk isoleren is een bepaalde methodiek. Hierbij wordt een woning eerst natuurvrij gemaakt. Hierna mag er geïsoleerd worden, dit kan gedaan worden met of zonder biobased isolatiemateriaal.

Isoleren bij Isolatiespecialist.nl

Heeft u vragen over biobased isoleren of heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan voor u klaar om al uw (biobased) isolatie vragen te beantwoorden!

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag