fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Isolatie wordt aangebracht door de Isolatiespecialist.nl

Subsidie vloerisolatie

Mei 2024: Subsidie vloerisolatie

Door met subsidie vloerisolatie aan te laten brengen, is de terugverdienperiode nog korter. Op het moment van schrijven zit er nog geld in de pot van vloerisolatie subsidie. Vloerisolatie kan op twee manieren gedaan worden: van onderaf en van bovenaf. Voor het isoleren van de vloer van een begane grond, zal dit bij de aanwezigheid van een kruipruimte met kruipruimte isolatie gedaan worden. Voor het isoleren van de zoldervloer kan dit van bovenaf gedaan worden. U kunt in dit geval alleen met subsidie vloer isoleren als de zolder onverwarmd is. Bovendien moet het isoleren door een professioneel en gecertificeerd bedrijf – bijvoorbeeld isolatiespecialist.nl – gedaan worden. Meer over de voorwaarden en de hoogte van de vloer isoleren subsidie leest u in dit artikel.

Subsidie vloerisolatie

Is subsidie vloerisolatie op dit moment mogelijk? In dit artikel bespreken we de eisen en de hoogte van de subsidie op vloerisolatie. Daarnaast zullen we uitleggen wat het verschil is tussen vloerisolatie en bodemisolatie. Dit verschil is belangrijk voor zowel de vloerisolatie subsidie als voor de isolerende werking. Er gelden namelijk verschillende regels voor subsidie bodemisolatie en subsidie vloerisolatie.

Voorwaarden subsidie: Vloerisolatie

De algemene voorwaarden gelden om in aanmerking te komen voor subsidie op vloerisolatie. Deze voorwaarden gelden voor alle vormen van isolatie waar men subsidie voor zou willen ontvangen.

  • Er wordt minimaal 1 isolatiemaatregel gehanteerd door een gecertificeerd bedrijf.
  • Om voor een hogere subsidie in aanmerking te komen worden minimaal 2 isolatiemaatregelen uitgevoerd.
  • De maatregelen dienen afgerond en betaald te zijn. Bij eventuele gemeentelijke subsidies kan het zijn dat u deze vooraf moet aanvragen
  • De woning is uw eigendom, en het is uw hoofdverblijf (voor isolatie subsidie huurwoningen gelden andere voorwaarden).
  • De subsidie wordt binnen 365 dagen aangevraagd nadat de eerste isolerende maatregel is uitgevoerd.

Naast deze eisen, zijn er vastgestelde waardes waaraan het isolatiemateriaal dient te voldoen, en dient er een minimaal aantal m2 geïsoleerd te worden. Zowel de waarde als het aantal m2 verschilt per soort isolatie. De eisen voor subsidie vloerisolatie zullen we onderaan deze pagina verder bespreken.

Kwaliteitseisen vloerisolatie

Om te bepalen of het isolatiemateriaal voldoet aan de eisen voor de vloerisolatie subsidie, kijkt men naar de Rd-waarde. Deze drukt uit wat de thermische isolatie is van het isolatiemateriaal. In het geval van vloerisolatie, dient deze waarde minimaal 3,5 te zijn. De waarde staat vaak op de verpakking van het isolatiemateriaal, maar we helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Vloerisolatie RVO subsidie aanvragen

Waar kan ik subsidie aanvragen voor vloerisolatie? Ondernemers kennen de RVO als Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Toch regelt de RVO 00k subsidie voor particulieren als het op isolatie aankomt. De bekendste subsidieregeling van dit moment is de ISDE. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing. U kunt zelf de subsidie isolatie aanvragen. De meldcode van het gebruikte isolatiemateriaal kunt u bij ons vinden op de factuur. Mocht u dit niet kunnen vinden, dan kunt u contact met ons opnemen. Daarnaast moet de isolatie dus aangebracht zijn door een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Vloerisolatie subsidie: materiaal kiezen

Met welke vorm van isolatie krijgt u subsidie? In de lijst met isolatiematerialen van ISDE subsidie 2022 staan verschillende isolatiematerialen. Niet alle isolatiematerialen kunnen in iedere situatie gebruikt worden. Afhankelijk van uw pand kan het zijn dat een bepaalde manier van isoleren of het gebruik van een bepaald isolatiemateriaal helemaal niet mogelijk is. Wij komen graag bij u langs om te kijken welk materiaal het beste bij u past. Ook geven wij aan welke dikte u nodig heeft om subsidie vloerisolatie te kunnen ontvangen. Om de subsidie isolatie aanvraag in één keer goed te doen, kunnen wij u voorzien van vrijblijvend advies.

Haal het meeste uit subsidie isolatie 2023

De subsidie isolatie met 1 maatregel is maximaal 15%. Maar bij 2 maatregelen, zoals de spouw en vloer isoleren, ontvangt u maximaal 30% subsidie. De exacte bedragen per vierkante meter kunt u op onze algemene subsidie isolatie pagina vinden. Bij subsidie isolatie aanvragen geeft u aan wat u precies isoleert en welke materialen u gebruikt heeft. De hoogte is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u laat isoleren. Per maatregel is er een andere vergoeding. De subsidie vloerisolatie zit bijvoorbeeld op 11 euro per vierkante meter. Voor een zolder of verdiepingsvloer is dit 8 euro en voor dakisolatie is het 30 euro. Voor gevelisolatie gaat het maar liefst om een tegemoetkoming van 38 euro per vierkante meter.

Minimaal geïsoleerde oppervlakte

Door het RVO is er een eis gesteld aan de hoeveelheid m2 die geïsoleerd dient te worden. Om voor subsidie vloer isolatie in aanmerking te komen, dient er minimaal 25 m² geïsoleerd te worden met een en maximaal 130 m².

Bekijk vooraf dus goed welke oppervlakte er in uw situatie vereist is, en zorg voor een juiste berekening. Uiteraard doen wij dit graag voor u, zodat u de subsidie op isolatie vloer in elk geval niet misloopt!

Subsidie per m2 vloerisolatie

Vergeleken met de andere soorten, is de subsidie vloerisolatie aan de lage kant. U ontvangt per m2 slechts een beperkte subsidie vloerisolatie. Daar tegenover staat dat vloerisolatie ook wat betreft de kosten laag scoort. Gelet op het bedrag van de vloer isolatie subsidie is het dus zeker de moeite waard om dit type als een van de twee verplichte maatregelen uit te laten voeren.

Regels en opbrengst subsidie bodemisolatie

Veel mensen verwarren bodemisolatie met vloerisolatie. Eenvoudig gezegd: bij vloerisolatie wordt isolatiemateriaal aangebracht onder de vloer, en boven in de kruipruimte. Dus eigenlijk tegen het plafond van de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt het aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Wanneer je het beste voor een van de twee kunt kiezen, leggen we je graag uit. Gebruik hiervoor het contactformulier, of neem even telefonisch contact op. De eisen aan de subsidie bodemisolatie zijn hetzelfde als die voor vloerisolatie. Het enige verschil is het bedrag dat u terug kunt krijgen. De subsidie bodemisolatie is 6 euro per m2, en is daarmee lager dan vloerisolatie.

Hoeveel subsidie krijgt u voor vloerisolatie

De hoeveelheid vloerisolatie subsidie die u zult ontvangen, hangt af van een aantal zaken. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal vierkante meters dat geïsoleerd wordt en van hoeveel isolerende maatregelen u gebruik maakt. Indien u niet aan de algemene voorwaarden voor subsidie vloerisolatie voldoet, krijgt u geen subsidie. Wij berekenen op basis van uw woning hoeveel subsidie u krijgt, wat de totale kosten zijn en, nog belangrijker, wat de besparing op stookkosten per jaar kan zijn. Wij doen dit allemaal met de gratis isolatiecheck.

Gratis isolatiecheck

U bent hier misschien terechtgekomen omdat u zocht naar “Hoeveel subsidie vloer isoleren?” In plaats van alleen het antwoord op deze vraag, bieden wij u de kans om gratis en vrijblijvend een berekening op maat te krijgen. Tijdens de gratis isolatiecheck komen wij langs of bekijken we uw situatie op basis van aangeleverde foto’s. Ten eerste bekijken we welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. We bekijken welk materiaal het hoogste rendement geeft. Want hoewel die vloerisolatie subsidie leuk is, zit de echte winst in de jaarlijks lagere stookkosten. Neem nu contact op en plan uw isolatiecheck in. Nogmaals: dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Wat u daarna met de informatie doet, is geheel aan u.

Advies over uw situatie?

We kunnen ons voorstellen dat alle regels omtrent Rd-waardes, vierkante meters, en soorten isolatie niet direct helder zijn. Isolatiesubsidie aanvragen kan ingewikkeld zijn. We helpen u daarom graag met persoonlijk advies. Gebruik onderstaand formulier voor vragen omtrent subsidie vloerisolatie of bodem. Uiteraard kunt u ook algemene vragen stellen middels dit formulier, of bel naar: 0182-727406 Gebruik onderstaand formulier voor advies rondom subsidie isoleren dak.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag