fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Heemsteeds Duurzamer

CO2 besparing isolatie

Co2 besparing met isoleren

Welke CO2 besparing isolatie kan bieden? Dat het isoleren van uw huis goed is voor het milieu weten we allemaal. Maar wat is de impact op het milieu? Hoeveel CO2 uitstoot gaat u hiermee besparen? En die kilo’s CO2 die u dan bespaart, waarmee kunt u dat vergelijken? Een kilo CO2 zegt de meeste mensen namelijk niet zo veel. Op deze pagina vertellen wij u hier meer over isolatie besparing CO2. Ieder huis is anders en de besparing is afhankelijk van uw stookgedrag, we komen daarom graag met u in contact. U kunt contact met ons opnemen en ons uitnodigen om een besparingsplan op locatie te maken. We laten u dan op een inzichtelijke manier zien welke CO2 besparing isolatie u kan bieden. 

Hoeveel CO2 bespaar ik door mijn huis te isoleren?

Het isoleren van uw huis levert een flinke CO2 besparing op. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie en dakisolatie worden de meeste kilo’s CO2 bespaart. Bij vloerisolatie is het effect wat minder, maar toch ook nog steeds van behoorlijk niveau.

Zoals u kunt zien, is de CO2 besparing van isolatie afhankelijk van het type isolatie en verschilt dit ook sterk per type woning. Wanneer wij de isolatie besparing CO2 in kaart brengen voor uw woning nemen we alle factoren mee. U wilt immers investeren in een besparing op de stookkosten en een bijdrage leveren aan een beter milieu.

Waarmee kan ik een kilo CO2 mee vergelijken?

Wat zegt een kilo CO2 besparing ons? Niet veel. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een referentiekader zodat we het kunnen vergelijken. Voor de duidelijkheid gaan we even alleen uit van spouwmuurisolatie. Het resultaat vindt u in onderstaande tabel.  

  • We vergelijken 1 kg CO2 uitstoot met een minuut douchen en een kilometer autorijden.
  • Als we besluiten om de spouwmuren niet te isoleren, hoeveel bomen hebben we dan nodig in de achtertuin om deze CO2 op te laten nemen?

Zoals u kunt zien zal voor een tussenwoning de isolatie een besparing CO2 geven die al snel gelijk staat aan een rit naar Frankrijk of zo’n 700 keer douchen! Van een vaag begrip en onduidelijkheid over hoe CO2 te besparen, maakt bovenstaande tabel het concreet en makkelijker om te overzien.

Hoeveel m³ gas besparen met isolatie?

Met de hoge gasprijzen gaat het niet alleen meer om een CO2 besparing bij isolatie. Ook in uw portemonnee gaat u dit zeker voelen. Neem bijvoorbeeld een hoekwoning. Op onze pagina over spouwmuurisolatie vindt u de gemiddelde besparing op de stookkosten. Dit geldt ook voor de dakisolatie. U kunt naar de desbetreffende pagina gaan om een inschatting te krijgen van de hoogte van de besparing in m³ gas en kosten.

Hoe effectief is spouwmuur isolatie?

Spouwmuur isolatie is zeer effectief. Veel klanten van Isolatiespecialist.nl kiezen vaak voor spouwmuurisolatie en een tweede isolerende maatregel. Vanuit de ISDE subsidie voor isolatie waren twee isolerende maatregelen lange tijd een eis. Voor de isolatie besparing CO2 is dit namelijk het effectiefst. Vanaf 2023 heeft u ook recht op subsidie bij 1 isolerende maatregel. Afhankelijk van uw stookgedrag en uw type woning, geven wij op locatie een advies op maat. Daarnaast is het plaatsen van spouwmuur isolatie in vrijwel elke situatie een verstandige keuze. Per woning wordt uiteraard ook gekeken naar de mogelijkheid voor vloer- bodem of dakisolatie.

Welke isolatie is de meest duurzame keuze?

Voor een CO2 besparing isolatie kiezen is zeker een slimme, makkelijke en betaalbare keuze. Om een goed beeld van de isolatie besparing CO2 te krijgen, is het ook goed om te zien hoeveel CO2 bij de productie van isolatiemateriaal vrijkomt en welke isolatie het meest duurzaam is. Minerale isolatie van gerecyclede materialen, bijvoorbeeld isolatie met Knauf Supafil, is een duurzame keuze. Duurzaamheid is een belangrijke reden om voor een bepaald isolatiemateriaal te kiezen. Wij geven per situatie ook altijd antwoord op de vraag “Welke isolatie bespaart het meest?”. U wilt uw investering natuurlijk in de kortst mogelijke periode terugverdienen.

CO2 besparing isolatie: Conclusie

Kortom, het isoleren van uw woning heeft voor de CO2 besparing zeker zin. De besparing die spouwmuurisolatie bij een tussenwoning oplevert staat gelijk aan 7200 minuten douchen of 2700 kilometer autorijden. En wanneer uw woning geen spouwmuurisolatie heeft, zijn er 30 bomen in de achtertuin nodig om de CO2 uitstoot te compenseren.

Neem contact op voor huis isolatie tips

Als Isolatiespecialist kunnen wij u helpen met isoleren. Daarbij willen we u nogmaals uitnodigen om contact met ons op te nemen. Er zijn vele manieren om uw woning te isoleren. Een oud huis isoleren heeft een andere aanpak nodig dan een relatief nieuwer huis. Wij beschikken over veel verschillende isolatiematerialen. Hierdoor kunnen wij per woning een objectief advies geven. Wilt u eventueel uw huis isoleren zelf doen? In overleg kunt u het materiaal bij ons ophalen. Ons advies krijgt u hoe dan ook gratis en vrijblijvend. Neem daarom nu contact met ons op.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag