fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Gevelimpregnatie: echt alles over uw gevel impregneren

Wilt u uw gevel impregneren? Bent u op zoek naar een betrouwbare manier om uw gevel te beschermen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met gevel impregnatie zorgt u ervoor dat uw gevel bestand is tegen vocht en vuil, terwijl de uitstraling van uw huis mooi blijft. Ontdek hoe wij uw gevel kunnen impregneren, zodat u er nog jarenlang van kunt genieten!

Heeft u geen idee wat impregneren is? Waarom en wanneer u uw gevels moet impregneren? Hoe gevelimpregnatie werkt ? Op deze pagina leest u echt alles over gevels impregneren.

Gevel impregneren: Wat is het eigenlijk?

Heeft u last van vocht in uw woning of vuil op de gevel? Dan is impregneren de perfecte oplossing voor uw woning. Een gevel impregneren is ook wel het aanbrengen van impregneermiddel op de buitenmuur van uw woning. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt, waardoor vocht en vuil minder kans krijgen om in de muur te trekken. De levensduur van uw gevel wordt verlengd, doordat de geïmpregneerde muur langer schoon en droog blijft.

Als de gevel niet geïmpregneerd is, kan deze vocht opnemen waardoor schimmels en algen kunnen groeien. Dit kan schade aan de muur veroorzaken. Als u de gevel laat impregneren wordt de vochtintreding verminderd en word uw muur beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien blijft uw gevel langer mooi en schoon als u de gevel laat impregneren.

Vraag GRATIS advies aan!

U overweegt uw gevel te impregneren? Dan moet u wel eerst goed isoleren. Vraag gratis en vrijblijvend advies aan!

Gratis isolatie advies op maat

Gratis offerteaanvraag

Wij helpen u graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevel impregneren: Wanneer en waarom?

Uw gevel impregneren kunt u het beste doen als er isolatie in de muur zit. Aangezien het impregneren zorgt dat de isolatie in de muur beter functioneert. Waarom zou u de gevel laten impregneren? Uw huis word beschermt tegen vocht en schimmels, waardoor er geen schade kan ontstaan. De levensduur van de muren worden verlengt, door de waterafstotende werking. En uw muren blijven prachtig en schoon.

Gevel impregneren: Voordelen

De thermische weerstand wordt verhoogd door het impregneren van uw gevel. Een geïmpregneerde gevel isoleert beter dan een niet geïmpregneerde geve

Impregneermiddel zorgt ervoor dat uw gevel geen vocht meer kan doorlaten. U heeft dan ook een huis waarvan de gevel in een mooie staat is en zal blijven.

Een impregneerbehandeling betekent dat u uw gevel een opknapbeurt geeft. De gevel zult u in dat geval wel eerst moeten reinigen. Dat doet u op een methode die op uw gevel is afgestemd. Een gevel die stevig en flexibel is kunt u met de hogedruk reiniger schoonmaken voor dat deze verder wordt behandeld.

Nadelen Gevel impregneren

  • Beperkte levensduur
  • De muur ventileert minder goed
  • Eventueel dure investering
  • Sommige impregneermiddelen kunnen schadelijke stoffen bevatten die niet milieuvriendelijk zijn
Besparen in Rotterdam

Gevel impregneren: Hoe werkt dat?

Het eerste wat onze specialist doet, is het inspecteren van de buitenmuur. Een specialist kijkt naar het metselwerk of het geschikt is voor impregneren en welk impregneermiddel het beste werkt op uw buitenmuur. Gaat het om een buitenmuur die geglazuurd of beschadigt is, dan is impregneren geen optie.

De specialist gaat na het inspecteren voorbereidende werkzaamheden treffen, zodat de muur geïmpregneerd kan worden. Tot slot volgt het daadwerkelijke impregneren van de gevel. Dit wordt gedaan met een hogedrukspuit. Hiermee spuit de specialist het impregneermiddel over de hele muur heen. Om te voorkomen dat het impregneermiddel op de ramen, deuren en kozijnen komt worden deze afgeplakt.

Impregneermiddelen: Welke zijn er?

Er zijn verschillende impregneermiddelen. Allereerst is er een crème: dit word rollend aangebracht op de buitenmuur. Als de crème op een deur of raam komt is dit makkelijk schoon te maken.

Daarnaast is er een middel op waterbasis: dit is de meest milieuvriendelijke optie. Als uw muur al eens eerder is behandeld met een middel op waterbasis, kan dit niet nog een keer behandeld worden met een middel op waterbasis.

Tot slot is er een chemisch impregneermiddel: dit word meer gebruikt op buitenmuren die al eens geïmpregneerd zijn.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn bij uw woning om gevels te impregneren of te isoleren? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend advies. Bent u benieuwd naar andere mogelijkheden voor uw woning verbeteren? Kijk dan verder op onze website!

Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0182 – 760 901. Of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag