fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Isolatie wordt aangebracht door de Isolatiespecialist.nl

Subsidie kruipruimte isolatie

Juni 2024: Subsidie kruipruimte isolatie

Vraagt u zich af hoeveel subsidie u op kruipruimte isolatie kunt krijgen? De hoogte van de subsidie kruipruimte isolatie hangt af van de regeling waar u gebruik van maakt. De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) is een van de regelingen waar u gebruikt van kunt maken. Bij twee isolerende maatregelen kan de subsidie oplopen tot 30% van de kosten. Bij subsidie voor isolatie met 1 maatregel loopt de kruipruimte isolatie subsidie op tot 15% van de kosten. De uiteindelijke subsidie wordt op basis van een bedrag per vierkante meter bepaald. Er zijn verschillende voorwaarden op de subsidie van toepassing.

Kruipruimte isolatie subsidie voorwaarden

Voor de subsidie kruipruimte-isolatie moet u een gecertificeerd isolatiebedrijf inschakelen. Zelf de isolatiematerialen aanbrengen levert geen subsidie op. De gebruikte isolatiematerialen dienen namelijk aan bepaalde voorwaarden te voldoen. De maatregel moet op de lijst van de ISDE staan om in aanmerking te komen voor subsidie. Lees verder voor meer informatie of neem direct contact op. Wij werken in heel Nederland en hierdoor is het voor ons moeilijk om bij te houden wat de regels omtrent subsidie zijn per gemeente. Deze zijn vaak verschillend. Het loont om zelf na te kijken of u recht heeft op gemeentelijke subsidies.

Kruipruimte isolatie: Subsidie

De kruipruimte isoleren is één van de vele isolatiemaatregelen waar u aan kunt voldoen, om in aanmerking te komen voor de kruipruimte isoleren subsidie. Deze methode wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Het is een plek waar je eigenlijk niet komt, maar wel voordelen met zich meebrengt als u het gaat isoleren. We vertellen u wat de voordelen van deze methode zijn, op welke manieren de methode toegepast kan worden, wat de kosten en opbrengsten kunnen zijn en hoe u uiteindelijk in aanmerking komt voor subsidie kruipruimte isolatie. Let op! Het betreft werkzaamheden die na 15 augustus zijn uitgevoerd, in dat geval kunt aanspraak maken op de kruipruimte isoleren subsidie.

Kies voor: Kruipruimte Isolatie

Hieronder leest u waarom u voor deze vorm van isoleren kunt gaan, zodat u de kruipruimte isoleren subsidie kunt ontvangen:

  • Vochtvermindering; In de kruipruimte vormt zich een hoop kou en vocht. Dit zal dus geëlimineerd worden. Dit zal ook helpen tegen schimmelvorming.

  • Minder stoken; Woning is droger door minder vocht en kou, hierdoor zal je ook minder hoeven te stoken en dat is geldbesparing.

  • Verbetering van klimaat in huis, aangename atmosfeer en geur.

  • Deze vorm van isolatie heeft een positieve invloed op de gezondheid van de bewoners, vooral op het gebied van allergie.

  • Minder last van insecten. Insecten zoeken vocht op, zoals pissebedden en zilvervisjes. Dit zal dus sterk tot volledig afnemen.

Zoals u ziet heeft het mooie voordelen voor uw gezondheid en om geld te besparen, dat is o.a. waarom subsidie isolatie kruipruimte zo aantrekkelijk is. Tref nu uw isolatiemaatregelen, wij staan voor u klaar! En kom in aanmerking voor de subsidie kruipruimte isoleren.

Verschillende vormen Kruipruimte isoleren:

Voor het isoleren van de kruipruimte zijn er verschillende methoden, naar aanleiding van een onderzoek welke het beste past bij uw situatie, zo zijn er vormen als:

 • Bodemfolie
 • HR++ isolatieparels
 • Isolatiechips
 • Neopixels bodemisolatie
 • Schelpen isolatie

De subsidie kruipruimte isolatie (ongeacht methode) bedraagt € 6/m². Zie hier meer inhoudelijke info over de methoden en hoe dit wordt toegepast. De werkzaamheden dienen door een erkend isolatiebedrijf gedaan te worden, wij staan voor u klaar! Bij het isoleren dienen er minimaal twee soorten isolatievormen uitgevoerd te worden om aanspraak te kunnen maken op isoleren kruipruimte subsidie. Voor alle voorwaarden en eisen waaraan u moet voldoen, om in aanmerking te komen voor de subsidie kruipruimte isolatie, leest u hier verder.

Hoeveel subsidie vloerisolatie 2023

Er bestaat kruiruimte isolatie, maar ook vloerisolatie. Er zit een groot verschil tussen beide, ook wanneer het om subsidie kruipruimte-isolatie of vloerisolatie gaat. Voor bodemisolatie geldt de eerder genoemde subsidie prijs per vierkante meter. Voor vloerisolatie geldt een ander tarief. Het is overigens zo dat een vliering isoleren onderdeel is van dakisolatie. U heeft alleen recht op subsidie voor onverwarmde vlieringen of zolders. Voor de begane grond kunt u kiezen uit bodemisolatie (kruipruimte isolatie) of vloerisolatie (vloer van onder isoleren). De vloer en bodem isoleren of zoldervloer en dak isoleren gelden niet als twee maatregelen om aan die voorwaarde te voldoen. U kunt om aan twee maatregelen te voldoen bijvoorbeeld spouwmuurisolatie laten plaatsen.

Tarieven subsidie: vanaf 1 januari 2023

Het RVO hanteert een minimum en maximum aantal vierkante meters voor subsidie. Voor de zolder of vliering isoleren bedraagt de subsidie 8 euro per vierkante meter met een minimum van 20 vierkante meter en een maximum van 130 vierkante meter. U kunt voor vloerisolatie voor de begane grond een subsidie van 11 euro per vierkante meter ontvangen. De minimum en maximum oppervlakte voor vloerisolatie is gelijk aan de eisen voor de zolder / vlieringvloer. De subsidie kruipruimte isolatie (bodemisolatie) bedraagt, zoals eerder genoemd, 6 euro per vierkante meter. Ook hier is dezelfde oppervlakte-eis van toepassing.

Hoeveel levert kruipruimte isolatie op?

De echte winst zit niet in de kruipruimte isolatie subsidie maar in de besparing op de energiekosten. Milieu Centraal heeft dit uitgerekend. Bij een gasprijs van 3 euro per kuub gas kan de besparing per jaar voor een tussenwoning oplopen tot wel 250 euro, voor een hoekwoning tot 390 euro voor een 2-onder-1-kap woning tot 500 euro en voor een vrijstaande woning tot maar liefst 750 euro. Uiteraard is de besparing ook afhankelijk van uw stookgedrag, het type verwarming dat u heeft en uw energiecontract (aan de informatie in dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend). Wij kunnen een berekening op maat maken voor u. Neem gerust contact met ons op.

Advies en opbrengst voor uw woning

Bent u nu enthousiast over de vele voordelen van isolatie? En wilt graag gebruik maken van de isoleren kruipruimte subsidie, schakel ons dan snel in! Vul onderstaand formulier in en dan maken wij een afspraak. Wij komen dan graag langs op locatie, zodat wij uw situatie exact kunnen opnemen. Op die manier kunnen we duidelijk inschatten welke isolatiemaatregelen getroffen kunnen worden voor een offerte op maat. Daarnaast kijken we wat u uiteindelijk als subsidie isolatie kruipruimte kunt ontvangen. Advies voor kruipruimte isolatie subsidie?

Wie kan de subsidie kruipruimte isolatie aanvragen?

Naast de voorwaarden voor subsidie kruipruimte isolatie met betrekking tot het aantal getroffen maatregelen, zijn er voorwaarden voor wie hier aanspraak op kan maken. De kruipruimte-isolatie subsidie is aan te vragen door woningeigenaren die de woning als hun hoofdverblijf hebben of die na renovatie de woning als hoofdverblijf gaan betrekken. De isolerende maatregelen hebben een meldcode, deze kunt u vinden op uw factuur of deze kut u opvragen via de ISDE of het RVO. Let op: niet alle isolerende maatregelen staan op deze lijst. Laat u altijd goed informeren door een gecertificeerd isolatiebedrijf en geef aan dat u gebruik wenst te maken van subsidie kruipruimte isolatie. Isolatiespecialist.nl maakt uitsluitend gebruik van materialen waar u subsidie op krijgt.

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) is er voor particulier verhuurders en institutionele beleggers. Via ons of via het RVO kunt u de aanvraag doorlopen om te zien of u in aanmerking komt voor subsidie. U heeft namelijk niet altijd recht op subsidie; huurwoningen boven de liberalisatiegrens en onzelfstandige woningen vallen er bijvoorbeeld niet onder.

Isolatie subsidie bedrijven

Kunt u kruipruimte isolatie subsidie aanvragen als bedrijf? We hebben hierboven besproken dat de subsidie isolatie 2022 voor particulieren van toepassing is. Vreemd genoeg kennen de meeste ondernemers het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) als een instantie van de overheid voor bedrijven. Is de RVO subsidie particulieren ook op bedrijven van toepassing? Er bestaat wel een een aantal regelingen voor bedrijven. Wij van Isolatiespecialist.nl hebben zelf ook een afzonderlijke pagina met informatie over zakelijk isoleren. Omdat de regelgeving en isolerende maatregelen voor bedrijfspanden complexer zijn, komen we graag persoonlijk in contact om een goed beeld van uw situatie te krijgen. Op die manier kunnen wij u passend advies geven.

Wat is de beste isolatie voor een kruipruimte?

U weet nu veel meer over de subsidie kruipruimte isolatie. U moet er echter wel rekening mee houden dat subsidiepotjes leeg kunnen raken en regelingen kunnen wijzigen. De subsidie isolatie 2023 kan gemeentelijk anders zijn dan in in 2022 en het kan in 2024 ook weer veranderen. Wanneer u nu wilt isoleren, neem dan contact op. Wij kunnen bij de gratis isolatiecheck bekijken welke isolatie het beste is en welke combinatie van isolerende maatregelen de hoogste subsidie en besparing geeft. Naast kruipruimte isolatie subsidie zijn er meer subsidies, ook dit onderwerp bespreken we graag tijdens de kennismaking.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag