fbpx
Gratis offerte 0182-639709
kruipruimte isolatie kosten

Kruipruimte isolatie kosten

Kruipruimte isolatie kosten

Wat gaat kruipruimte isolatie kosten? vraagt u zich af. Hoeveel ga ik met kruipruimte-isolatie (bodemisolatie) eigenlijk besparen? En hoe zit het met de subsidie? Op deze pagina willen wij u hierover meer vertellen. Het is belangrijk om te weten dat de kosten kruipruimte-isolatie op deze pagina indicatief zijn. De prijs hangt namelijk voor een groot deel af van de situatie van de woning. Wilt u precies weten wat het prijskaartje is voor kruipruimte-isolatie: vraag dan gewoon even een GRATIS kruipruimtecheck aan.

Vloerisolatie of bodemisolatie: maakt dat uit?

Jazeker! U kunt de kruipruimte isoleren via de onderkant van de vloer (= vloerisolatie) of door isolatie op de grond van de kruipruimte aan te brengen (=bodemisolatie). Wat betreft de kosten kruipruimte-isolatie voor deze systemen zit hier wel degelijk verschil in. De kosten bodemisolatie zijn relatief lager dan bodemisolatie. Vanaf 25 euro per m² kunt u dit al aan laten brengen. De vloerisolatie kosten variëren vanaf 30 t/m 50 euro per m².

Kruipruimte isolatie kosten: waar moet ik rekening mee houden?

De kosten voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie bedragen zijn voor een rijhuis vanaf 1250 euro. De precieze prijs is afhankelijk van de situatie in de kruipruimte. Het isoleren van een goed bereikbare kruipruimte gaat bijvoorbeeld gemakkelijker dan een kruipruimte vol modder en veel leidingen. Soms is maar een gedeelte van de kruipruimte maar bereikbaar en dan zal er een ‘tunnel’ gegraven moeten worden onder de fundatie.

Bodemisolatie is goedkoper en dus minder goed?

Dat is onzin. Het is wel belangrijk goed te kijken of bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) de beste oplossing is. Bodemisolatie is zeer effectief bij lage en natte kruipruimtes. Heeft uw woning een wat hogere en droge kruipruimte is het verstandig te kijken naar vloerisolatie. De vloerisolatie kosten voor een gemiddelde rijwoning zijn vanaf 2.200 euro.

Kosten soorten kruipruimte-isolatie

Er zijn verschillende soorten kruipruimte-isolatie: HR++ isolatieparels, isolatiechips en schelpenisolatie.  De isolatieparels en isolatiechips zijn gemaakt van piepschuim (EPS). Schelpenisolatie zijn natuurschelpen. U zou kunnen zeggen dat dit de meest natuurlijke manier van bodemisolatie is. Schelpen hebben wel een lage isolatiewaarde dan de andere 2 genoemde systemen. De kosten voor schelpen zijn wat hoger, ca. 40euro per m2. Bijkomende kosten zijn mogelijk ventilatieroosters voor de kruipruimte, dit is bij natuurschelpen noodzakelijk.

Kruipruimte isolatie subsidie mogelijk?

Ja. U kunt 6 euro per m2 isolatie subsidie krijgen voor de kruipruimte isolatie. Het is wel belangrijk dat de kruipruimte isolatie de goede isolatiewaarde heeft. Deze moet namelijk minimaal Rd 3,5 zijn. Daarnaast is de voorwaarde dat u minimaal nog 1 isolatiemaatregel neemt, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Wij kunnen ons voorstellen dat u over de isolatie subsidie vragen heeft. Neem gerust contact op!

Terugverdientijd kosten kruipruimte isolatie?

De terugverdientijd van kruipruimte isolatie is normaliter ruim 6 jaar. Wanneer u gebruik maakt van de subsidie wordt dit korter: nog geen 5 jaar. Hoe hoger de gasprijs, hoe meer de financiële besparing.

Offerte kruipruimte-isolatie

Wilt u weten wat de beste oplossing is voor uw huis en wat de kruipruimte-isolatie kosten zijn? U kunt bij ons een gratis kruipruimte check aanvragen. Na afloop van deze check ontvangt u een duidelijk advies en een kostenplaatje. De kruipruimtecheck is vrijblijvend, zonder verplichtingen.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag