Houten vloer isoleren met Ecose glaswol

Het isoleren van houten vloeren vraagt extra aandacht. Een juiste isolatie voorkomt veel problemen zoals houtrot. Een damp-open isolatiesysteem is deze glaswol van Knauf Insulation. De Ecose dekens worden tussen de houten balken aangebracht en ondersteund door houten rachels. Voor de aanbreng van glaswol is een werkhoogte van circa 50 centimeter vereist. Indien de kruipruimte licht vochtig is, brengen wij een bodemfolie aan. De bodemfolie voorkomt verdamping van vocht uit de bodem.

Effect Ecose glaswol: minder tocht en tot wel 4 graden warmer!

Het isoleren van de houten vloer met Ecose glaswol levert opmerkelijk meer comfort op. Naast een gunstiger binnenklimaat, wordt de vloer voelbaar warmer. De temperatuurstijging van de houten vloer kan wel oplopen met 4 graden! Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact op nemen, wij sturen dan een van onze specialisten langs. Hij zal samen met u de mogelijkheden doorspreken!
Ecose glaswol rollen

Voordelen Ecose glaswol

  • Voelbaar warmere vloer;
  • Damp-open;
  • Onbrandbaar;
  • Dempt het geluid;
  • Ecologisch verantwoord.

Wat kosten de Ecose dekens?

De kosten voor het aanbrengen van de Ecose dekens zijn onder meer afhankelijk van de situatie in uw kruipruimte en het vloeroppervlak. Indicatief is de prijs van de Ecose deken ca. € 35,-  per m². Voor een vaste prijs komen we altijd van te voren de situatie bekijken. Zo wordt bijvoorbeeld de staat van de houten vloer, de luchtvochtigheid in de kruipruimte en de bereikbaarheid beoordeeld. Een advies bij u thuis is GRATIS en vrijblijvend.

Ecose isolatie is een duurzame isolatie

Het Ecose isolatiesysteem is een duurzame vloerisolatie. Deze glaswoldeken onderscheidt zich door de natuurlijke, bruine kleur. De vroegere traditionele chemicaliën die verwerkt werden in glas- en steenwol (o.a. fesol en formaldehyde) zijn vervangen door biologische grondstoffen. De Ecose bestaat uit natuurlijke en gerecyclede grondstoffen. Dit verklaart dan ook de bruine kleur van de Ecose.

Wat is de isolatiewaarde van Ecose?

De Ecose dekens zijn ISSO gecertificeerd. Dat betekent dat deze vloerisolatie mee telt voor het energielabel van uw woning. De isolatiewaarde van de Ecose isolatie is afhankelijk van de laagdikte.

 

Vragen? Stel ze aan onze productspecialist

Productspecialist Devon
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto's van Ecose glaswol