Groendak, isolerend en ecologisch

Er is een sterke evolutie gaande in de stedelijke architectuur, maar de hoofdfuncties van gebouwen blijven onveranderd: het bieden van bescherming en comfort, warmte in de winter en verkoeling in de zomer. Maar vanuit milieutechnisch oogpunt wordt het toepassen van een groendak een steeds belangrijker aspect.

Urbanscape

Urbanscape is een innovatief, lichtgewicht systeem met een hoge waterbuffer capaciteit. Het is ook nog is speciaal ontworpen voor een eenvoudige installatie op woningen, kantoren en bedrijfspanden. Het Urbanscape systeem kan geïnstalleerd worden op elk type dakconstructie (beton, staal, omgekeerd dak). Het Urbanscape systeem is bij elk type dakconstructie gelijk, ongeacht het type isolatie en de positie van de waterdichte dakbedekking.

Urbanscape bigscape systeem

Het Urbanscape bigscape systeem is een compleet systeem, opgebouwd uit een wortelwerend doek. Bevat een drainage systeem (met of zonder buffer), een uniek gepatenteerd steenwol substraat (Green Roll). Als laatste ook nog een vegetatie laag. Afhankelijk van het lokale klimaat zal het systeem voorzien worden van een irrigatie systeem.

Enkele voordelen op een rij:

  • Lager energieverbruik;
  • Goed voor het milieu;
  • Diverse subsidiemogelijkheden.
  • Milieu: De vegetatie draagt bij aan het opvangen van luchtdeeltjes, zoals smog, metalen en vluchtige organische stoffen van de lokale atmosfeer. Dit heeft een positief effect op de luchtkwaliteit en de gezondheid van de bewoners.
  • Economisch: Energie-efficiëntie, groendaken dragen bij om het energieverbruik te reduceren tot 25% in het verbruik voor opwarming en 75% in het verbruik voor koeling.
  • Sociaal: Bruikbare groene ruimte, groendaken zorgen voor een uitbreiding van het groen in stedelijke gebieden. Toegankelijke daken kunnen ontworpen worden als gemeenschappelijke tuinen met recreatieve en/of commerciële doeleinden.
Advies over dit product

Foto's van Groene daken