fbpx
Gratis offerte 0182-639709

Dakisolatie Kosten

Warmte stijgt altijd omhoog. Daarom is het interessant om het dak te isoleren. Maar, wat zijn de kosten dakisolatie? Goed om te weten: het dak van binnenuit isoleren is het goedkoopst. Zeker bij schuine daken, want de pannen hoeven er niet af. Welke methodes voor dakisolatie zijn er, wat zijn per methode de te verwachte kosten dak isoleren en waarom welke methode kiezen? Dit zijn allemaal vragen waar wij op deze pagina antwoord op gaan geven.

Dak isolatie kosten: Goed om te weten

Voor we dieper op dit onderwerp ingaan, is het goed om te weten dat we in dit artikel geen dak isolatie kosten per m² kunnen noemen. Anders dan bij andere isolatiemethodes, ligt dit niet zo simpel. Het is bij een dak afhankelijk van hoe de constructie is. Een populaire manier van schuin dak isoleren zijn de kant-en klare-dakisolatieplaten. De kosten dakisolatie hiervan zijn wel hoger dan die van andere isolatiematerialen, maar de afwerking is daarna niet nodig. Lees verder om meer te weten te komen over deze handige vorm van dakisolatie.

Kosten dak isoleren: Van binnenuit

De kosten dak isoleren van binnenuit liggen een stuk hoger dan bijv. de vloerisolatie kosten of spouwmuurisolatie kosten. Aan de andere kant is de besparing met dakisolatie ook fors. Ondanks de relatief hoge kosten is daardoor de terugverdientijd ongeveer 7 jaar. Wanneer u gebruik maakt van de subsidie isolatie verkort u de terugverdienperiode naar ongeveer 5 jaar.

Subsidie dakisolatie

De dakisolatie kosten kunt u beperken door het aanvragen van subsidie. Het subsidie bedrag op dakisolatie bedraagt 30 euro per m2. Wel zult u nog minimaal 1 isolatiemaatregel moeten toepassen, bijv. spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Vanaf 2023 komt u ook in aanmerking voor de ISDE subsidie bij 1 isolerende maatregel. Dit bedrag is wel beduidend lager per m2. Het is belangrijk dat u goed kijkt naar de isolatiewaarde van de dakisolatie. Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het belangrijk dat deze waarde minimaal Rd 3,5 is.

Kosten dakisolatie: Plat dak

Het isoleren van een plat dak is altijd weer een ander verhaal. Het is verstandig dit altijd van buitenaf te isoleren. Deze vorm van dak isoleren doen wij niet. Dit is namelijk een vak apart en wordt gedaan door een dakdekkersbedrijf.

Zolderisolatie in plaats van dakisolatie

Heeft u een zolderruimte waar niet gestookt wordt en gebruikt wordt (omdat deze te laag is)? Een van de goedkoopste dakisolatie manieren is dan zolderisolatie. Dat wordt gedaan met Supafil Loft. Supafl Loft wordt los op de zoldervloer aangebracht. Voor een ongebruikte vliering is dit geen probleem. Wordt de zolder wel gebruikt en is deze wat hoger, dan kan Supafil Timber Frame een oplossing zijn.

Vrijblijvende prijsberekening voor dakisolatie kosten per m²

Anders dan bij kruipruimte isolatie, bodemisolatie of spouwisolatie komt er bij dakisolatie vaak wat meer bij kijken. Daarom is het noodzakelijk de situatie vooraf te beoordelen. Dat doet Isolatiespecialist.nl vrijblijvend. U ontvangt daarna een duidelijk advies en een overzicht van de dakisolatie kosten.

klanten vertellen
trustpilot

9,3

4,1

10

Zeer tevreden, voldoet aan alle verwachtingen

Een duidelijk verhaal door der verkoper, een makkelijk bereikbaar bedrijf. De mannen die het uitvoeren werkten snel, waren beleefd en lieten alles schoon achter. Administratief alles inzichtelijk zowel op de site als in de email. Lees meer

24/06/2024 - Kees, Dordrecht

10

Fantastisch

Klantvriendelijke mannen behulpzaam goed en correct werk afgeleverd. Lees meer

19/06/2024 - C de Vos, Ridderkerk

9.0

Prima Service

Professioneel bedrijf, werknemers met verstand van zaken. Lees meer

19/06/2024 - Dave, Rhoon

10

Snelle en betaalbare service.

Het contact met het bedrijf was correct en de gemaakte afspraken werden goed nagekomen. Alles werd weer schoon en opgeruimd achtergelaten. Lees meer

18/06/2024 - Wilhelmien, Gouda

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag