fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Faseverschuiving

Faseverschuiving

Een van de vele voordelen van Biobased isolatie

Met de stijgende temperaturen wereldwijd zoeken huiseigenaren naar efficiënte manieren om hun woning koel te houden zonder volledig afhankelijk te zijn van airconditioning. Biobased isolatiematerialen bieden een duurzame en effectieve oplossing, niet alleen voor het isoleren tegen kou in de winter maar ook voor het behouden van een aangename koelte in de zomer.

Het geheim? Faseverschuiving. Hieronder ontdek je hoe biobased isolatiematerialen werken om uw huis comfortabel te houden, zelfs als de buitentemperaturen stijgen.

Wat is faseverschuiving?

Faseverschuiving verwijst naar het vermogen van bepaalde materialen om warmte op te nemen of af te geven terwijl ze van de ene fase naar de andere overgaan, bijvoorbeeld van vast naar vloeibaar.

Dit proces zorgt voor een natuurlijke temperatuurregulatie binnen een ruimte, bijvoorbeeld je slaapkamer. Wanneer biobased isolatiematerialen, zoals hennep, vlas, of stro, deze eigenschap bezitten, kunnen ze overtollige warmte absorberen als de binnentemperatuur stijgt en deze warmte later afgeven wanneer de temperatuur daalt.

Besparen in Rotterdam

Biobased isoleren = Duurzaam besparen

Wilt u gaan besparen? Klik op onderstaande knop om contact op te nemen en wij helpen u op weg!

Klik hier voor contact!

Hoe werkt faseverschuiving in de praktijk?

Wanneer de zon uw huis verwarmt, absorberen de biobased isolatiematerialen in uw muren en dak de overtollige warmte. Dit proces helpt om de binnentemperatuur lager te houden dan de buitentemperatuur. Zodra de buitentemperatuur daalt, bijvoorbeeld tijdens de nacht, geven de materialen de opgeslagen warmte langzaam af, wat bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat.

Biobased isolatiematerialen bieden een gunstigere faseverschuiving in vergelijking met traditionele isolatiematerialen. Als voorbeeld, stro heeft een indrukwekkende faseverschuiving van maar liefst 13 uur, zoals hieronder afgebeeld wordt.

Faseverschuiving uitleg isolatie

Wat zijn de voordelen biobased isolatie voor een koelere woning

  • Natuurlijke Temperatuurregulatie: Door het benutten van faseverschuiving, helpen biobased isolatiematerialen de binnentemperatuur van uw woning te stabiliseren zonder externe energiebronnen, zoals airco’s. Dit betekent dat uw huis natuurlijker aanvoelt en minder afhankelijk is van koelsystemen.
  • Energiebesparing: Door het verminderen van de behoefte aan airconditioning, kunnen biobased isolatiematerialen aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Dit leidt niet alleen tot lagere energierekeningen maar vermindert ook uw koolstofvoetafdruk.
  • Duurzaamheid: Biobased materialen zijn vaak afkomstig van hernieuwbare bronnen en zijn biologisch afbreekbaar. Door te kiezen voor deze materialen, draagt u bij aan een duurzamere bouwsector en vermindert u de impact op het milieu.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag