Polyurethaan/PUR

Polyurethaan (PUR) vloerisolatie

U zoekt een goede maar ook robuuste vloerisolatie? Denk dan zeker eens na over vloerisolatie PUR. Polyurethaan vloerisolatie, oftewel PUR, wordt ter plaatse tegen de onderkant van de vloer gesprayd. PUR vloerisolatie zorgt dat alle naden en kieren goed gedicht wordenZo zorgt het purschuim voor dat de warmte in uw woning blijft en niet naar de kruipruimte verdwijnt. Ook kan het vocht in de kruipruimte de woning niet meer binnen dringen. PUR vloerisolatie is zeker interessant voor woningen die gebouwd zijn voor 1980. Zoekt u een HFK-vrije PUR? Lees meer over de Icynene ecospray isolatie!

Voordelen Polyurethaan/PUR

 • Zeer goede hechting;
 • Goede vochtwering;
 • Goede dichting van naden en kieren;
 • Robuust.

Wat zijn ongeveer de kosten voor polyurethaan vloerisolatie?

PUR vloerisolatie wordt aangebracht in verschillende laagdiktes, minimaal 6 cm. De prijs per m² varieert, indicatief kunt u rekening houden met € 24,00 –  € 30,00 per m2 De kosten voor vloerisolatie middels polyurethaan is ook afhankelijk van de vloersoort die uw woning heeft. Wij komen van te voren altijd even bij u langs om de situatie in de kruipruimte te bekijken. Op basis daarvan brengen wij een advies uit en een prijs op maat. Per situatie is er dus verschil m.b.t. de kosten van vloerisolatie middels PUR. Neem vandaag nog contact met ons op om uw situatie te beoordelen!

Hoe brengen wij polyurethaan vloerisolatie aan?

Polyurethaan vloerisolatie wordt in verschillende lagen, in vloeibare vorm, tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Binnen enkele seconden stolt het vloeistof en hardt de vloerisolatie PUR uit. Dankzij deze vloeibare structuur komt de polyurethaan in alle naden en kieren terecht. Hierdoor ontstaat er een naadloos pakket, waardoor er minder warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Ook kan optrekkend vocht vanuit de kruipruimte onmogelijk de woning binnen dringen.

LEES VErder

“Dit is Lukas. Het sprayen van PUR is zijn specialisme. Lukas heeft al meer dan 100.000 m² polyurethaan vloerisolatie op zijn naam staan. Ook bij u komt hij graag de vloer isoleren.”

Waarin onderscheidt PUR vloerisolatie zich van andere vloerisolaties?

Een sterke eigenschap van PUR schuim isolatie is – zoals eerder vermeld – dat het een naadloze isolatie is. Zo is de vloer ook goed te isoleren bij leidingen en doorvoeren (die altijd in de kruipruimte aanwezig zijn). Dit is een groot voordeel t.o.v. van platen en diverse folies. Daarnaast is PUR ook een robuuste isolatie met een goede hechting. Er is vrijwel geen risico op beschadigingen tijdens werkzaamheden (van bijv. de loodgieter), in tegenstelling tot platen en isolatiefolies.

Wat is de isolatiewaarde van purschuim?

De isolatiewaarde van polyurethaan vloerisolatie is afhankelijk van de laagdikte.

Dikte (cm)Isolatiewaarde (Rc)
62,24
72,56
82,91
93,25
103,6
113,94
124,29

Vloerisolatie PUR ervaring

“Diverse bewoners in Hellevoetsluis hadden vervelende ervaringen met vocht- en schimmelproblemen op de muren en vloeren. Na een blik in de kruipruimte bleek dat de vloeren erg nat waren. Het vocht trok door naar de woning. We hebben PUR vloerisolatie tegen de onderzijde van de vloer gesprayd. De bewoners zijn blij dat de vochtproblemen nu zijn opgelost.”

Heeft PUR vloerisolatie ook nadelen?

In navolging van de brancheverening VENIN worden bewoners geadviseerd tijdens en tot twee uur na afloop van de isolatiewerkzaamheden de woning te verlaten. Na het aanbrengen van de PUR vloerisolatie kan er wat geuroverlast zijn, vergelijkbaar met wanneer u uw woning schildert. Deze geur verdwijnt.

Kan je zelf de vloer isoleren met PUR?

Het aanbrengen van polyurethaan gebeurt met speciale spuitapparatuur en componenten. Het is niet mogelijk om de kruipruimte zelf – als doe het zelf – te isoleren met PUR.

Hoe zit het met PUR vloerisolatie en gezondheid?

In 2012 is er in de media veel aandacht geweest over gezondheidsklachten en PUR vloerisolatie. Naar aanleiding daarvan is er veel onderzoek gedaan door TNO en de GGD. De uitkomst is dat er geen verband is tussen PUR vloerisolatie en gezondheidsklachten. Onvoldoende ventilatie, vocht en/of schimmelvorming in de woning bleek vaak de oorzaak te zijn van de gemelde gezondheidsklachten. Gespoten PUR schuim wordt al 30 jaar toegepast. Er zijn al meer dan 100.000 kruipruimtes in Nederland geïsoleerd. Voor mei 2012 zijn er geen gezondheidsklachten gemeld.

Productinformatie polyurethaan vloerisolatie

 • Het twee componenten polyurethaan hardschuim vloerisolatie is een product zonder CFK’s (freon) waardoor het de ozonlaag niet aantast.
 • Polyurethaan vloerisolatie bestaat uit 90% gesloten cellen, dus het heeft geen capillaire werking.
 • Polyurethaan vloerisolatie is brandveilig: het is vlamdovend en veroorzaakt geen vlamuitbreiding. Wanneer polyurethaan in contact komt met open vuur, gaat het niet druipen.
 • De warmtegeleidingscoëfficiënt (λ-waarde) van polyurethaan vloerisolatie bedraagt 0,026 W/m.K . Rekening is gehouden met de veroudering van het materiaal.
 • Polyurethaan vloerisolatie voldoet aan de strenge SKG/IKOB kwaliteitsnorm en is door de overheid goedgekeurd.
 • Polyurethaan wordt ook als spouwmuurisolatie gebruikt. Lees meer over spouwmuurisolatie PUR.

Vragen?

Stel ze onze productspecialist!

 • Bij het versturen van het formulier gaat u akkoord met ons Privacy Statement.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ervaringen Vloerisolatie
8,6
114 klanten
Gaven hun mening
Geef uw mening

“Goed werk geleverd, nette vaklui hebben de pur vloerisolatie netjes aangebracht en de ventilatierooster netjes geplaatst.”

David Pedro