fbpx
Gratis offerte 0182-639709
Vloerisolatie HR++ isolatieschuim HFO

Polyurethaan/PUR

Polyurethaan (PUR) vloerisolatie

U zoekt een goede maar ook robuuste vloerisolatie? Denk dan zeker eens na over PUR vloerisolatie. Polyurethaan vloerisolatie, oftewel PUR, wordt ter plaatse tegen de onderkant van de vloer gesprayd. PUR vloerisolatie zorgt dat alle naden en kieren goed gedicht wordenZo zorgt het purschuim voor dat de warmte in uw woning blijft en niet naar de kruipruimte verdwijnt. Ook kan het vocht in de kruipruimte de woning niet meer binnen dringen. PUR vloerisolatie is zeker interessant voor woningen die gebouwd zijn voor 1980. Zoekt u een HFK-vrije PUR spuitisolatie? Lees meer over de Icynene ecospray isolatie!

PUR vloerisolatie: Wat is het eigenlijk?

Polyurethaan, ook wel PUR genoemd, is een uniek isolatiemateriaal. Het is een vorm van naadloze isolatie, wat betekent dat de vloer isoleren ook mogelijk is bij leidingen en doorvoeren. Dit is een groot voordeel t.o.v. andere  soorten vloerisolatie. PUR is ook een robuuste isolatie met een goede hechting. Er is vrijwel geen risico op beschadigingen tijdens werkzaamheden (van bijvoorbeeld de loodgieter).

PUR vloerisolatie: Hoe werkt dat?

Polyurethaan vloerisolatie wordt in verschillende lagen, in vloeibare vorm, tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Binnen enkele seconden stolt het vloeistof en hardt de vloerisolatie PUR uit. Dankzij deze vloeibare structuur komt de polyurethaan in alle naden en kieren terecht. Hierdoor ontstaat er een naadloos pakket, waardoor er minder warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Ook kan optrekkend vocht vanuit de kruipruimte onmogelijk de woning binnen dringen.

PUR vloerisolatie: Besparing

Het isoleren van de vloer is best een hele investering. Daar staat wel een besparing tegenover. De gemiddelde besparing per jaar is ruim € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,50 / m³ in 2021). Met de huidige hoge pasprijzen is deze besparing nog hoger. Naast deze isolatie besparing levert PUR vloerisolatie u ook comfort en plezier op.

PUR vloerisolatie: Terugverdienperiode

Een realistische terugverdientijd voor vloerisolatie is 3,5 jaar (bron: Milieucentraal.nl). De precieze besparing voor een huishouden is afhankelijk van meerdere factoren: het stookgedrag, de samenstelling van het gezin, een koude of een zachte winter en natuurlijk de gasprijzen. De terugverdienperiode kan aanzienlijk verkort worden, wanneer u gebruik maakt van de beschikbare subsidie.

PUR vloerisolatie: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Ja, en nog een leuk bedrag ook! U kunt € 11,- per m² isolatie subsidie krijgen. Dat komt – bij een gemiddelde rijwoning – neer op bijna € 500,- (bij 45 m² vloeroppervlak). De voorwaarde is dat u minimaal 2 isolerende maatregelen neemt en dat de isolatie een minimale isolatiewaarde heeft van 3,5 (Rd).

PUR vloerisolatie: Kosten

PUR vloerisolatie wordt aangebracht in verschillende laagdiktes, minimaal 6 cm. De prijs per m² varieert, indicatief kunt u rekening houden met een prijs vanaf € 37,00 per m2 De investering voor vloerisolatie middels polyurethaan is ook afhankelijk van de vloersoort die uw woning heeft. Wij komen van te voren altijd even bij u langs om de situatie in de kruipruimte te bekijken. Op basis daarvan brengen wij een advies uit en een prijs op maat. Per situatie is er dus verschil m.b.t. de vloerisolatie kosten met PUR. Neem vandaag nog contact met ons op om uw situatie te beoordelen!

PUR vloerisolatie: Wanneer is isolatie mogelijk?

Het aanbrengen van polyurethaan vloerisolatie is mogelijk indien de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is. Polyurethaan vloerisolatie is toepasbaar voor betonnen, stenen en houten vloeren. Voor een goede hechting is het belangrijk dat de onderzijde van de vloer en de kruipruimte tijdens het aanbrengen droog is. Indien de kruipruimte lager is dan 50 cm hebben wij nog andere alternatieven.

Van het aanbrengen van de PUR is geen verbouwing nodig en de werkzaamheden zijn binnen 1 (dag)deel klaar. We adviseren, in navolging van branchevereniging VENIN, bewoners tijdens en tot twee uur na afloop van de isolatiewerkzaamheden de woning te verlaten. Na aanbrengen van de PUR vloerisolatie kan er wat geuroverlast zijn, vergelijkbaar met wanneer u uw woning schildert. Deze geur zal na enkele dagen verdwijnen.

PUR vloerisolatie: Waarin onderscheidt het zich?

Een sterke eigenschap van PUR schuim isolatie is – zoals eerder vermeld – dat het een naadloze isolatie is. Zo is de vloer ook goed te isoleren bij leidingen en doorvoeren (die altijd in de kruipruimte aanwezig zijn). Dit is een groot voordeel t.o.v. van platen en diverse folies. Daarnaast is PUR ook een robuuste isolatie met een goede hechting. Er is vrijwel geen risico op beschadigingen tijdens werkzaamheden (van bijv. de loodgieter), in tegenstelling tot platen en isolatiefolies.

Purschuim: Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van polyurethaan vloerisolatie is afhankelijk van de laagdikte.

Dikte (cm) Isolatiewaarde (Rc)
6 2,24
7 2,56
8 2,91
9 3,25
10 3,6
11 3,94
12 4,29

 

PUR vloerisolatie: Voordelen

Uw vloer isoleren met Polyurethaan (PUR) heeft de volgende voordelen:

Voordelen Polyurethaan/PUR

  • Naadloos isolatiepakket
  • Vochtwerend
  • Luchtdichte isolatielaag
Klik hier voor contact
Besparen door te isoleren

PUR vloerisolatie: Nadelen

In navolging van de branchevereniging VENIN worden bewoners geadviseerd tijdens en tot twee uur na afloop van de isolatiewerkzaamheden de woning te verlaten. Na het aanbrengen van de PUR vloerisolatie kan er wat geuroverlast zijn, vergelijkbaar met wanneer u uw woning schildert. Deze geur verdwijnt weer.

Zelf vloer isoleren: Kan dit met PUR?

Het aanbrengen van polyurethaan gebeurt met speciale spuitapparatuur en componenten. Het is niet mogelijk om de kruipruimte zelf – als doe het zelf – te isoleren met PUR.

PUR vloerisolatie: Hoe zit het met de gezondheid?

In 2012 is er in de media veel aandacht geweest over gezondheidsklachten en PUR vloerisolatie. Naar aanleiding daarvan is er veel onderzoek gedaan door TNO en de GGD. De uitkomst is dat er geen verband is tussen PUR vloerisolatie en gezondheidsklachten. Onvoldoende ventilatie, vocht en/of schimmelvorming in de woning bleek vaak de oorzaak te zijn van de gemelde gezondheidsklachten. Gespoten PUR schuim wordt al 30 jaar toegepast. Er zijn al meer dan 100.000 kruipruimtes in Nederland geïsoleerd. Voor mei 2012 zijn er geen gezondheidsklachten gemeld.

Polyurethaan vloerisolatie: Productinformatie

  • Het twee componenten polyurethaan hardschuim vloerisolatie is een product zonder CFK’s (freon) waardoor het de ozonlaag niet aantast.
  • Polyurethaan vloerisolatie bestaat uit 90% gesloten cellen, dus het heeft geen capillaire werking.
  • Polyurethaan vloerisolatie is brandveilig: het is vlamdovend en veroorzaakt geen vlamuitbreiding. Wanneer polyurethaan in contact komt met open vuur, gaat het niet druipen.
  • De warmtegeleidingscoëfficiënt (λ-waarde) van polyurethaan vloerisolatie bedraagt 0,026 W/m.K . Rekening is gehouden met de veroudering van het materiaal.
  • Polyurethaan vloerisolatie voldoet aan de strenge SKG/IKOB kwaliteitsnorm en is door de overheid goedgekeurd.
  • Polyurethaan wordt ook als spouwmuurisolatie gebruikt. Lees meer over spouwmuurisolatie PUR.

Een populaire en effectieve isolatiemethode

PUR vloerisolatie is een populaire en effectieve methode om de isolatie van uw vloer te verbeteren. PUR staat voor polyurethaan, een veelzijdig isolatiemateriaal dat wordt gebruikt om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te bevorderen. Net als PUR spouwmuurisolatie, is PUR vloerisolatie enorm effectief.

PUR vloerisolatie wordt aangebracht als een vloeibare substantie die vervolgens uitzet en uithardt tot een isolerend schuim. Het wordt direct op de vloer aangebracht en vult alle kieren, naden en holtes op. Dit resulteert in een naadloze en luchtdichte isolatielaag die zorgt voor een efficiënte thermische barrière. Voor vloerisolatie heeft PUR uitstekende isolerende eigenschappen; het zorgt namelijk voor een optimale warmte-isolatie van de vloer.

Toepassingen van vloerisolatie PUR

Deze vorm van vloerisolatie kan worden toegepast op verschillende soorten vloeren, zoals betonvloeren en houten vloeren. Het is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het kan worden aangebracht op begane grondvloeren, maar ook op vloeren van hogere verdiepingen. PUR isolatie is met name geschikt voor vloeren waarbij traditionele isolatiemethoden moeilijk toepasbaar zijn vanwege obstakels of beperkte ruimte.

Ander voordeel PUR vloerisolatie: Duurzaam

Het materiaal heeft een lange levensduur en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Bovendien is PUR vloerisolatie vochtbestendig en schimmelwerend, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om uw vloer te isoleren? Dan is PUR vloerisolatie wellicht de juiste keuze voor u. Het is een bijzonder isolatiemateriaal dat naadloos kan worden aangebracht op de moeilijkste plekken. Dit betekent dat het isoleren van de vloer zelfs mogelijk is bij leidingen en doorvoeringen. In tegenstelling tot andere vormen van vloerisolatie biedt PUR vloerisolatie dit voordeel. Bovendien kan vloerisolatie PUR goed hechten aan oppervlakken en is het robuust. Tijdens werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de aanleg van leidingen door een loodgieter, is er vrijwel geen risico op beschadigingen aan PUR isolatie.

Uitstekend isolatiewaarden en bescherming tegen vocht

PUR isolatie heeft een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat het zeer efficiënt is in het vasthouden van warmte. Hierdoor kan het zorgen voor lagere energiekosten en een aangenaam binnenklimaat.

Het naadloze karakter van PUR isolatie zorgt ervoor dat er geen kieren of naden zijn waar warmte kan ontsnappen. Mensen die hun kruipruimte isoleren met PUR zorgen ervoor dat warmteverlies naar de kruipruimte geminimaliseerd wordt, wat resulteert in beter energie-efficiëntie. PUR vloerisolatie biedt ook bescherming tegen optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Door de naadloze bevestiging van vloerisolatie PUR wordt vocht tegengehouden, waardoor schimmelvorming en andere vochtgerelateerde problemen worden voorkomen.

Wilt u meer weten over PUR vloerisolati? Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan!

PUR vloerisolatie: Garantie

U ontvangt 10 jaar garantie op PUR vloerisolatie. Blijkt er een probleem met het materiaal te zijn? Dan komen wij snel bij u langs om dit op te lossen

PUR vloerisolatie: Is dit product geschikt voor mijn woning?

U bent benieuwd of dit product ook geschikt is voor uw woning? Dan komen we graag bij u lang! Ons advies kost u niets en is helemaal vrijblijvend.

Ik wil nog wat advies

Onze experts helpen u graag, misschien is een ander product inderdaad beter voor uw situatie.

Bel 0182-639709

Ik ben overtuigd

Een goede keus. Wat u kunt verwachten? Binnen een werkdag een gesprek en binnen een week een offerte.

Offerte aanvraag